Jump to content

The DFI LanParty nF3 250GB & Εντυπώσεις - Overclock

Dagalidis

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από greekfragma [Χθες, στις 23:37]

Ταραμα πατριωτη χαλλλαρωσε..............μια χαρα εισαι και συ και μεις.............τσιριζε η Ασους και οχι η ΔΦΙ...........και γω εκει παιζω απο σημερα......2540..........βεβαια να κανω και εγω μια παρατηρηση........3200 εχεις με 1Μ κας σαν και μενα και του Νταγκ?εαν εχεις τον ιδιο τοτε ναι εισαι καλυτερα.....αν εχεις με την μιση κας τοτε μαλλον υπερτερουμε απεναντι σου μιας και ειναι πιο δυστροποι οι 1Μ............εαν εχεις με μιση κας λογικο να εισαι σταθερος εκει με χαμηλοτερα ρευματα.....και κατα την γνωμη μου και η Γιγαμπαητ μια χαρα μητρικαρα εχει βγαλει.....απλα εγω εψαχνα την περιπετεια και των δυσβατο δρομο της φημης μιας ΔΦΙ

οπως και να χει με το περασμα των ημερων βελτιωνεται ολο και περισσοτερο η συμπεριφορα του μοτοριού μου που λεμε και στη ροδο......

μεχρις στιγμης ειμαι πολυ ευχαριστημενος και μακαρι να ειμαστε ολοι με οτι συνθεση και να φτιαξουμε......αλλωστε αυτος ειναι ο σκοπος μας........να διασκεδασουμε μεσα απο τα πειραματα μας και οχι να εχουμε σαν 1ο στοχο να περασουμε οσους περισσοτερους μπορουμε......αν ειναι να ερθει και η πρωτια ας ερθει

ας αφησουμε λοιπον τις ''καλοπροαιρετες συγκρισεις''(γενικα μιλαω για ολους εδω μεσα και οχι αποκλειστικα και μονο σε σενα)

φιλικα παντα,γιωργος

Πάντα φιλικά, και με διάθεση να βρούμε τι γίνεται με τα ρημάδια που πληρώσαμε χοντρά :D τον newcastle 512cache παίζουμε και τον πάμε και παραπάνω, αυτό που ψάχνουμε είναι αν κάποιος απο εμάς έχει τσιμπίσει καμμιά καλή ρύθμιση για καλύτερες και σταθερές επιδόσεις, πειράματα κάνουμε και εμείς, η διαφορά μας είναι οτι δεν κάνουμε πειράματα για να κάνουμε ρεκόρ αστάθειας αλλά τις καλύτερες και σταθερότερες επιδόσεις.

Βλέπω οτι μερικοί την ψάχνουν πολύ την δουλειά και έχει ενδιαφέρον να δούμε τι αποτελέσματα βγάζουν, συγχωρήστε με αν δεν με ενδιαφέρουν τα τρελλά νούμερα που ακολουθούνται απο το σχόλιο "ισα που φορτώνει, μόλις που ξεκινά το τάδε κλπ" ταυτόχρονα όμως δίνω την προσοχή μου σε μερικά σχόλια π.χ. του Dag αλλά και άλλων που μπορούν να δώσουν το έναυσμα για καλύτερα αποτελέσματα, υπο την έννοια αυτή ρωτνάω που λένε και εκτιμώ αναλόγως τις απαντήσεις.

:OT: πατριώτης απο πού ρε μεγάλε? δυτικές συνοικίες γράφεις? εγω δεν έχω καμμία σχέση με αυτές εγώ είμαι γέννημα - θρέμμα Beverly Hills (Νιοχώρι - Ρόδος) :jump:

• Replies 348
  • Created
  • Last Reply

Για τις τάσεις στη μητρική, παρατήστε το smartguardian (είναι και πανάσχημο σαν GUI) και πιάστε καλύτερα πολύμετρο. Τουλάχιστον στη δική μου οι τάσεις είναι πολύ κοντά σε αυτές που βάζω και παίζουν ελάχιστα. Χαρακτηριστικά για το vdimm βάζω 3.3v, δείχνει 3.24v και πραγματικό (μετρημένο πάνω στο dimm) 3.35v. Η 3.3v του τροφοδοτικού βρίσκεται 3.64v και δείχνει 3.48v στο smartguardian. :hmm: Τη ψάχνω με το ΜΒΜ5 μήπως και κάποιο ρύθμισμα αυτού δείξει πιο κοντά στη πραγματικότητα.

:dots: Παίδες θέλω να προτέινω κάτι....¨Ενα καλό παιδί που έχει στην κατωχή του 2*256 ΒΗ-5

ας τις βάλει πάνω στην ρημάδα την ΔΦΙ του να πάιξει 10*260 ή έστω 10*250 στα 2-2-2-5 ας

πούμε(ας πούμε γιατί δεν ξέρω αν το nf3 είναι σαν nf2 που γούσταρε 11) να δουμε τελικά τι

κάνει αυτός ο Α64 γιατί με τόσα 3-4-4-8 έχει πίξει το μάτι μας.Να κάνει ένα ΠΙ και ένα σαντρα η οτι άλλο θέλετε.’ντε μπράβο:giveup:

Δώστε timings στον Α64 επιτέλους δεν μπορώ να περιμένους:tomato::dots:

Αρχική απάντηση από NoDsl

:dots: Παίδες θέλω να προτέινω κάτι....¨Ενα καλό παιδί που έχει στην κατωχή του 2*256 ΒΗ-5

ας τις βάλει πάνω στην ρημάδα την ΔΦΙ του να πάιξει 10*260 ή έστω 10*250 στα 2-2-2-5 ας

πούμε(ας πούμε γιατί δεν ξέρω αν το nf3 είναι σαν nf2 που γούσταρε 11) να δουμε τελικά τι

κάνει αυτός ο Α64 γιατί με τόσα 3-4-4-8 έχει πίξει το μάτι μας.Να κάνει ένα ΠΙ και ένα σαντρα η οτι άλλο θέλετε.’ντε μπράβο:giveup:

Δώστε timings στον Α64 επιτέλους δεν μπορώ να περιμένους:tomato::dots:

Δες λιγο μερικα ποστ πισω του chroma.

Αρχική απάντηση από Vagouridis [Σήμερα, στις 12:36]

Δες λιγο μερικα ποστ πισω του chroma.

Πιο ακριβώς γιατί σε κανενα ποστ του δεν έχει αποτελέσματα Bench με bh-5 σε S-PI ή Sandra:blink:

Αρχική απάντηση από chroma [Σήμερα, στις 21:25]

super pi, ακόμα ψάχνω τι timings του αρέσουν :daisy:

Αυτο ειναι με 2χ256 η 2χ512;

2x256MB και 3.35, έχω εδώ και 2x512MB αλλά θέλουν στρώσιμο στα πολλά volt και αυτό είναι κάτι που θα γίνει από τον ιδιοκτήτη τους. Πάντως ανεβαίνουν και αυτά πολύ δυνατά, 250mhz με τσιτα timings και 3.28.

Μετά από πάρα πολύ ψάξιμο στα RAM Settings του BIOS και αρκετό πονοκέφαλο κατάφερα επιτέλους να έχω 2Χ512ΜΒ σταθερά με FSB > 285 και με βασικό στόχο να μην χάσω παραπάνω από 1% στο συνολικό Bandwidth....

Tελικά μέχρι στιγμής κατάφερα να έχω μέγιστο Βenchable τα 290 1:1 :woot: το οποίο βγάζει λάθος στο 19ο loop του SUPER PI 1MB και μέγιστο σταθερό χωρίς προβλήματα 285 1:1 που είναι MEMTEST error free :worship: :worship:

Αν προσθέσει κανείς και το γεγονός ότι είναι σε CMD 1T τότε καταλαβαίνετε γιατί :worship: :worship: :worship: :T:

Εχω μερικές δοκιμές να κάνω ακόμη και θα σας δώσω όλα τα settings του BIOS που αφορούν Hynix -D5 chips σαν αυτά που φοράνε οι ADATA VITESTA DDR500 που έχω....

Λιγουλάκι υπομονή και θα τα έχετε.....:T:

Στα παρακάτω Screen κάποια απλά νούμερα χωρίς αξία.......

post-153-1416071353,6209_thumb.jpg

Kαι κάποιο δείγμα από A64 Tweaker αλλά το CL δεν είναι 4 όπως αναφέρει αλλά 3.5 από το ΒΙΟΣ.....

post-153-1416071353,6582_thumb.jpg

Εδώ βλέπετε μία σύγκριση με το 291 FSB με 1χ 512ΜΒ αλλά όπως καταλαβαίνετε εαν θέλω 1GB και μεγάλο FSB 1:1 πρέπει να θυσιάσουμε 1% και κάτι από το performance αλλά θα το πάρουμε πίσω από την μεγαλύτερη συχνότητα της CPU που θα πετύχουμε....

Αλλωστε μην ξεχνάτε ότι 1GB σε ΦΣΒ > 285 και 1Τ είναι παλούκι σκέτο .... και λίγοι το έχουν καταφέρει χωρίς MOD και φοβερές τάσεις VMEM.....

3.08 VMEM είναι το μέγιστο που μπορώ να δώσω στις μνήμες, οπότε καλά είμαστε.....

Υπάρχει και δυνατότητα περεταίρω βελτίωσης για 290 σταθερά με 1 GB και θα το παλέψω.... :D

post-153-1416071353,6678_thumb.jpg

Dag παρα πολυ καλη δουλεια ΜΠΡΑΒΟ.

Αν μπορεσεις καποια στιγμη ποσταρε και τα του bios που δεν εχει το a64 tweak .

:worship: :worship: :worship:

Ωραίος Bill :T: Παει καλα τελικα ο 3200+ . Απο ποιόν Αγιο :innocent: ανθρωπο την αγορασες . Αντε καλα bench και δώσε στις σκύλες ρεύμα μην τις φοβασε:D

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.