Jump to content

The DFI LanParty nF3 250GB & Εντυπώσεις - Overclock

Dagalidis

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από Dagalidis

E τότε να σου πουλήσω ένα φοβερό watercooling Που έχω και ακούει στο όνομα EXOS ... :D

Ακουει στο ονομα του η κανει την παπια σαν τον σκυλο μου τον Φλοξ....λολ:p :p

• Replies 348
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από chroma

Για μεγάλα mhz σε επεξεργαστή δε μπορώ να υποθέσω τίποτα, ακόμα είναι χύμα με αέρα + οτι το cpu είναι banana. Δώσε αναλυτικά τις ρυθμίσεις που έχεις σε μνήμες να τη ψάξουμε.

Oι μνημες ειναι D5 κ προς το παρον εχω πανω 1χ512(που να βαλω κ το δευτερο δλδ αμα μου το δωσει ο Φαρμας ποτε... :p )

Στα 275 λοιπον κ με ενεργη ψυξη(απαρετιτο!) ειμαι με 2,9v 2,5-4-3-7 error free 6ωρες με memtest.

Στο memtest των win ομως δεν ειναι ουτε 6sec error free.... :(

Τι μπορει να συμβαινει?Πρωτη φορα το συνανταω αυτο το κουφο.... :confused:

Αρχική απάντηση από Dagalidis [Χθες, στις 21:41]

Ταραμάς ΕλΛηνικά Μηλάμε βρε φίλε μου.....

Βαρέθηκα να απαντάω κάθε τόσο σε .... με συγχωρείς που θα το πώ ... βλακώδεις υπαινιγμούς ... :mad:

Αν δε βαριέσαι ρίξε μια ματιά στα POST Που έχω κάνει και θα καταλάβεις τι λέω και πάντα σε σχέση με την ABIT που είχα πρίν.......

ΕΧΩ ΠΟΛΥ ποιό σταθερό σύστημα - μεγαλύτερο Overclock ή ακόμη και στα ίδια ΜΗΖ με πολύ λιγότερο VCORE (από 1.75 σε 1.66) - Χαμηλότερες θερμοκρασίες μνημών - CPU - Μεγαλύτερο 1:1 FSB στις μνήμες κατά 30 ΜΗΖ - Μεγαλύτερο CPU FSB σε συνδιασμό με μεγάλα CPU ΜΗΖ κατά 100 ΜΗΖ και ακόμη δεν έχω βρεί τα όριά μου.....

Φυσικά όλα αυτά σε σχέση με την ΑΒΙΤ K8V PRO που είχα πρίν......

Εαν είχες και εσύ αυτή την διαφορά δεν θα ήσουν ικανοποιημένος ?????

ΑΑΑΑΑΑ και ξέχασα να σου πώ ότι τα ΜΗΖ που πήρα με την DFI δεν είναι κούφια αλλά σε ίδιες συχνότητες είναι ελαφρά καλύτερα από την ABIT εκτός από τα γραφικά που έχουν μια μικρή κάμψη λόγο διαφορετικής αρχιτεκτονικής Chipset μεταξύ nForce & VIA ...... :T:

Θα σε παρακαλέσω την επόμενη φορά που θα θέλεις να πείς κάτι να είσαι ποιό συγκεκριμένος και ΟΧΙ απλά πετάμε μια σπόντα (μπιχτή) και όπιον πάρει ο χάρος.....

Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα......

Είμαι :OT: και το ξέρω ..... :sorry:

Γιατί αρπάζεσαι ρε παλικάρι, κατηγορείς εμένα για φαντασιώσεις και σκευωρίες και μόλις σε ρωτήσουμε κάτι απαντάς θαρρείς και μπήκαμε στο σπίτι σου να σε κλέψουμε.

Η ερώτηση είναι απλή και γρήγορη και επιδέχεται απαντήσεις του τύπου :

α) γραφικά καλύτερα λόγω chipset

β) φορτώνω animation σε γρηγορότερο ρυθμό

γ) ανεβάζω συχνότητα με χαμηλότερη θερμοκρασία

τέλος πάντων κάτι τέτοιο, μας βομβαρδίζεις με νούμερα που καλά είναι αλλά απο την άλλη δεν μας βοηθούν να καταλάβουμε ποιό είναι το κέρδος? αν κάποιες ρυθμίσεις σε ενθουσίασαν για τις επιδόσεις (σταθερές πάντα) να τις δοκιμάσουμε και εμείς, κακό είναι αυτό?

Απάντησες με κάποια στοιχεία που τα κοιτάμε με προσοχή, τα υπόλοιπα σχόλια είναι περιττά δεν το καταλαβαίνεις ή πρέπει να κάνουμε δεύτερο γύρο? κάθε φορά που θα ρωτάμε κάτι έτσι θα απαντάς?

Συγγνώμη για το :OT: αλλά αναπάντητο δεν αφηνω τίποτα.

Αρχική απάντηση από ταραμας [Σήμερα, στις 14:23]

Η ερώτηση είναι απλή και γρήγορη και επιδέχεται απαντήσεις του τύπου :

α) γραφικά καλύτερα λόγω chipset

β) φορτώνω animation σε γρηγορότερο ρυθμό

γ) ανεβάζω συχνότητα με χαμηλότερη θερμοκρασία

τέλος πάντων κάτι τέτοιο, μας βομβαρδίζεις με νούμερα που καλά είναι αλλά απο την άλλη δεν μας βοηθούν να καταλάβουμε ποιό είναι το κέρδος? αν κάποιες ρυθμίσεις σε ενθουσίασαν για τις επιδόσεις (σταθερές πάντα) να τις δοκιμάσουμε και εμείς, κακό είναι αυτό?

Nα'τα μας και πάλι.....:boxed:

Θα ήθελα να ήξερα θες και τα λες ή σου ξεφεύγουν ?????

Είναι δυνατόν ποτέ να αναφερθεί κανείς σε επιδόσεις χωρίς χωρίς να μιλήσει με νούμερα αν θέλει να είναι ακριβής στις αναφορές του....

Οταν μιλάμε για γραφικά θα αναφερθούμε σε Frames/Sec σε στανταρ αναλύσεις

Οταν μιλάμε για animation θα αναφερθούμε σε sec / loading συγκεκριμένου image

Oταν αναφερόμαστε σε συχνότητα και θερμοκρασία θα αναφέρουμε MHz και C temp....

ΑΡΑ ΑΡΙΘΜΟΙ - ΑΡΙΘΜΟΙ - ΑΡΙΘΜΟΙ - ΑΡΙΘΜΟΙ και μόνο αυτοί μπορούν να περιγράψουν με ασφάλεια αυτό που βλέπω εγώ και προσπαθώ να δώσω να καταλάβουν και οι άλλοι...

Αν δε σου αρέσει ο βομβαρδισμός με αριθμούς τότε να αλλάξουμε θέμα και να μιλήσουμε για σταυρωτή βελονιά κτλ. ή θα λέω από εδώ και πέρα ότι πχ το δικό μου σύστημα απλά Γ@μεί και Δ@ρνει επειδή έχω αυτή την αίσθηση της γρηγοράδας.....

Σου ξαναλέω ότι συγκρίνω αυτό που έχω τώρα (DFI) με αυτό που είχα πρίν (ΑΒΙΤ) για να δούμε μαζί τι κερδίζω ή τι χάνω....

Αν δε σου αρέσει η προσέγκισή μου ή εαν περιμένεις τίποτα διαφορετικό από εμένα πές το βρε παλικάρι μου να δώ μπας και στο καλό σε καλύψω από αυτό που ζητάς να δείς μήπως και τελειώσει κάποτε αυτού του είδους η κατάντια..... :TD:

Δυστιχώς και η υπομονή είναι μετρήσιμο μέγεθος και οριοθετιμένο.....:mad:

Μακάρι να τελειώσει εδώ........:worship:

Αρχική απάντηση από Pc-Corner [Σήμερα, στις 15:04]

Μην με κάνετε να ξαναπάρω Intel :-( :p

Once you come on the Bright Side

You will NEVER return on the Dark Again ;)

Ελα ρε Dag αστο ρε αγόρι μου μην κάνεις άλλη επίδειξη, κατάλαβες αρκετά καλά νομίζω τι ρωτάω αλλα μου φαίνεται οτι δεν μπορούμε να ξεφύγουμε απο αυτό ακριβώς που κατηγορείς, νισάφι που λένε......

αφού απάντησες με κάποια ενημερωτικά στοιχεία τα σχόλια τι τα βάζεις? μετά κατηγορείς εμένα? αντε επιτέλους καταντάει βαρετό το θέμα.....

Εχεις γ@μ@ τα mobo και πιάνει τα 400 χιλιόμετρα την ώρα :clap:

εντάξει είμαστε τώρα? αντε να πάμε και παρακάτω

Αρχική απάντηση από ταραμας

Ελα ρε Dag αστο ρε αγόρι μου μην κάνεις άλλη επίδειξη, κατάλαβες αρκετά καλά νομίζω τι ρωτάω αλλα μου φαίνεται οτι δεν μπορούμε να ξεφύγουμε απο αυτό ακριβώς που κατηγορείς, νισάφι που λένε......

αφού απάντησες με κάποια ενημερωτικά στοιχεία τα σχόλια τι τα βάζεις? μετά κατηγορείς εμένα? αντε επιτέλους καταντάει βαρετό το θέμα.....

:confused:

Δε θελω να σας στεναχωρησω αλλα παρατηρησα το πρωτο παραδοξο με την DFI.Στα 10χ250 αλλα και 10χ245 υποθετω, to Call Of Duty μου freezare εντελως μετα απο λεπτα και κολαγε εντελως οποτε ηθελε cold reboot.Aλλαξα ολα τα μεμ timings σε Auto εκτος απο τα κλασικα που τα εβαλα 3-2-2-0 αλλα απλως κερδισα λιγο χρονο και τωρα στην ωρα περιπου πεταξε σφαλμα λειτουργιας και δε freezare εντελως.Τωρα εβαλα και το tras AUTO και ξαναδοκιμαζω.Αν δω οτι δε δουλευει και αυτο θα δοκιμασω και αλλα games μηπως ειναι στο CoD το προβλημα.Παντως ειναι εντελως κουφο να βγαζω πολυωρα loops 3dmark2k1,Superpi32mb και πολυωρα prime95 σε high priority και να μην μπορω να παιξω ενα game.Λετε να παιζει τιποτα με την κόπια? :o

Αρχική απάντηση από ταραμας

Πρεπει να αρπάζεσαι απο οτιδήποτε λεει καποιος εδω μέσα? Δε μπορείς να αφήσεις κάτι να περάσει? Να παει στο καλό? Εαν δε πιστεύεις οτι λεει ο Νταγκ, τοτε απλα μη το πιστεύεις...Και δε χρειάζεται ΠΑΝΤΑ να έχεις την τελευταία κουβέντα...

Tελικα δεν ειναι το overclock.Παρατηρω το ιδιο προβλημα υφισταται ακομη και στα 2100 με default mem timings.H προβλημα crack ή προβλημα audigy2zs απο χρηση σε 40+pci στην Shuttle η conflict του isdn modem με την καρτα ηχου για καποιο λογο.Το κολημα παντως παρατηρειται μετα απο μερικα σπασιματα στον ηχο.Δοκιμασα και χωρις EAX και τα ιδια

Helly ετσι οπως τα λες δεν μου φαινεται για καρτα .Η audigy αντεχουν στα pci.Στο λεω απο προσωπικη πειρα.Κατι το οποιο εχει δωσει σταθεροτητα σε μενα ειναι ενα ανεμισστηρακι στις μνημες ( εαν και ειναι χλιαρες ) και ενα στο κατω γιοφυρι.Για δοκιμασε να τα ψυξεις αυτα.Πληροφοριακα ειμαι ακομα με το msi , και απλα δεν εχει 2 μερες που αποειδα με τα στεππινκ και ειπα να το κανω λιγο αθορυβο το πισι .Οποτε παω και ξηλωνω την μια εξαδα απο το ψυγειο , αυτα απο τα μοσφετ , τον ιντελ απο τις μνημες και του κατω γιοφυριου ...Οποτε ως δια μαγειας το μηχανημα εγινε ασταθες...με τα πολλα καταλαβα οτι τοσο η περιοχη γυρω απο τις μνημες ζεστενεται υπερβολικα οσο και το γιοφυρι και θελουν το "αερακι" τους.

Κοιτα Vag επειδη αρχιζω να κουραζομαι θα δοκιμασω να δω αν παιζει καμια βλακεια με κανενα crack και μετα θα παω να παιξω αλλα games.Αν δεν δω προβλημα εκει,τοτε σιγουρα φταιει το CoD.Παρομοια μ@#$@κεια μου χει συμβει κατα καιρους και εφταιγε το isdn modem,iσως κανει hog στη συγκεκριμενη μητρικη για καποιο λογο το διαυλο.Παντως το κολλημα μου το κανει μετα απο λιγο στο multi και οχι στο single player

Θεμα ψυξης μνημων chipset δεν παιζει.Τις πρωτες τις βαραει ενας 90αρης Enermax και το chipset αν και passive ειναι δροσερο,ουτε καν χλιαρο(ανοιχτο κουτι)

Αρχική απάντηση από Trooper [Σήμερα, στις 15:30]

Πρεπει να αρπάζεσαι απο οτιδήποτε λεει καποιος εδω μέσα? Δε μπορείς να αφήσεις κάτι να περάσει? Να παει στο καλό? Εαν δε πιστεύεις οτι λεει ο Νταγκ, τοτε απλα μη το πιστεύεις...Και δε χρειάζεται ΠΑΝΤΑ να έχεις την τελευταία κουβέντα...

Είπα, πάμε παρακάτω αλλά φαίνεται οτι μάλλον εσύ θέλεις να έχεις την τελευταία κουβέντα και στο threat του kbilly13 σχολίασες ανάλογα αν δεν κάνω λάθος.

Δεν νομίζω οτι έδειξα να μην πιστεύω, έκανα μια ερώτηση για να πληροφορηθώ εγώ και πιθανόν και άλλοι, αν κάποιος έχει πετύχει κάποιες καλές ρυθμίσεις με την ανάλογη καλή απόδοση να την δοκιμάσουμε και εμείς, τα υπόλοιπα σχόλια είναι περιττά, παρακολουθώ όλα τα threats που με ενδιαφέρουν και ενίοτε σχολιάζω ή ρωτώ και δεν νομίζω να χρειάζεται καμμία άδεια γι'αυτό.

Οταν σχολιάζει κάποιος εμένα με τέτοιο τρόπο θα απαντώ.

Helly,

ενα παρόμοιο πρόβλημα είχα με την platinum πρίν λίγο καιρό και μετά απο αλληλογραφία μου έστειλαν ειδική έκδοση driver για την κάρτα, το πρόβλημα λύθηκε, όποιον οδηγό είχα πρίν χρησιμοποιήσει δεν είχα βρεί άκρη.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.