Jump to content

The DFI LanParty nF3 250GB & Εντυπώσεις - Overclock

Dagalidis

Recommended Posts

Πρέπει να το έχω ψάξει το λιγότερο απ όλους λόγο χρόνου..το ανώτερο που έφτασα με 2χ256 ocz 3200 rev 1 έίναι στα 260..από εκεί και πάνω δεν bootaroun τα xp..(τροφοδοτικό 350 λέει..εντελώς της φτήνιας )

το cpu μου με αέρα έφτασε στα 255χ10.5=2677 με 1.728V όπου εκεί δεν τρέχει το spi (ίσως κ απο μλκ μου..δεν το έχω ψάξει καν) αλλά το μηχάνημα εκεί ούτε reboots έχει και κάθισε να κάνω render ένα video μια χαρά "πιστέυω οτι πετάει σε σχέση με τον 3ρη (intel) που είχα πριν"..

post-1417-1416071335,4984_thumb.jpg

• Replies 348
  • Created
  • Last Reply

δεν ξέρω αν είναι αυτό που ψάχνει ο kbilly ποτέ δεν κοίταγα με progs τη σταθερότητα αλλά με το αν με καλύπτει στις εφαρμογές που χρησιμοποιώ εγώ σαν χρήστης...με αέρα και πάλι :-)

btw απλά βαρέθηκα να σέρνεται το pc και το έκλεισα :-)

post-1417-1416071335,557_thumb.jpg

Eγώ λέω να μείνω εδώ για λιγάκι και να ψήσω την μητρική - μνήμες - CPU ....

Aνέβασα την τάση Vcore για να δώ την συμπεριφορά της CPU σε μεγαλύτερες θερμοκρασίες και ανακάλυψα ότι βάζοντας μεγαλύτερη από αυτήν την τάση έχω μεγαλύτερη αστάθεια ακόμη και εδώ....

Η ελάχιστη σταθερή σε αυτή τη συχνότητα είναι 1.64Vcore και αποτελεί ρεκόρ εποχών για την CPU που έχω.... :D

Στα 2500 ΜΗΖ με 357 FSB δεν μπορώ να πώ ότι είμαι απόλυτα σταθερός ακόμη γιατί σε CPU TOAST κάνει Freeze στα 25 λεπτά περίπου και TEMP 45C αλλά θα ανεβάσω σιγά σιγά Vcore για να δώ μήπως μπορέσω τελικά να πάω σε 360 FSB - 2520 MHZ CPU - 280 MHZ την μνήμη και θα είμαστε κυριλέ..... :D

Ετοιμάζω μια σειρά από BENCHES και θα τα πάρετε όταν είναι έτοιμα.....

Μέχρι στιμγής μπορώ να πώ ότι έχω πραγματικά εντυπωσιαστεί από τις επιδόσεις της μητρικής μου...... :worship:

post-153-1416071335,6111_thumb.jpg

Αρχική απάντηση από Dagalidis [Σήμερα, στις 20:51]

Eγώ λέω να μείνω εδώ για λιγάκι και να ψήσω την μητρική - μνήμες - CPU ....

Aνέβασα την τάση Vcore για να δώ την συμπεριφορά της CPU σε μεγαλύτερες θερμοκρασίες και ανακάλυψα ότι βάζοντας μεγαλύτερη από αυτήν την τάση έχω μεγαλύτερη αστάθεια ακόμη και εδώ....

Η ελάχιστη σταθερή σε αυτή τη συχνότητα είναι 1.64Vcore και αποτελεί ρεκόρ εποχών για την CPU που έχω.... :D

Στα 2500 ΜΗΖ με 357 FSB δεν μπορώ να πώ ότι είμαι απόλυτα σταθερός ακόμη γιατί σε CPU TOAST κάνει Freeze στα 25 λεπτά περίπου και TEMP 45C αλλά θα ανεβάσω σιγά σιγά Vcore για να δώ μήπως μπορέσω τελικά να πάω σε 360 FSB - 2520 MHZ CPU - 280 MHZ την μνήμη και θα είμαστε κυριλέ..... :D

Ετοιμάζω μια σειρά από BENCHES και θα τα πάρετε όταν είναι έτοιμα.....

Μέχρι στιμγής μπορώ να πώ ότι έχω πραγματικά εντυπωσιαστεί από τις επιδόσεις της μητρικής μου...... :worship:

Τι ακριβώς είναι αυτό που σε εντυπωσίασε για να μπορέσουμε να το αξιολογήσουμε?

Μητσο ενα ή 2 dimms εκει?Kάλη φαση!

Αν το σταθεροποιησεις εκει ισως εχεις και 33 spi που ειναι εξαισιο για τις μνημες σου.

Αν και πιστευω καλυτερα συγχρονα καθως το buffered bandwith έχει ελαχιστη αν οχι καθολου επιπτωση στις περισσοτερες εφαρμογες.Το unbuffered ειναι αυτο που μετραει λογικα στα 2400 unbuffered με 2.5 giga πιανεις το 33 αρι

Αρχική απάντηση από ταραμας [Σήμερα, στις 23:05]

Τι ακριβώς είναι αυτό που σε εντυπωσίασε για να μπορέσουμε να το αξιολογήσουμε?

Ταραμάς ΕλΛηνικά Μηλάμε βρε φίλε μου.....

Βαρέθηκα να απαντάω κάθε τόσο σε .... με συγχωρείς που θα το πώ ... βλακώδεις υπαινιγμούς ... :mad:

Αν δε βαριέσαι ρίξε μια ματιά στα POST Που έχω κάνει και θα καταλάβεις τι λέω και πάντα σε σχέση με την ABIT που είχα πρίν.......

ΕΧΩ ΠΟΛΥ ποιό σταθερό σύστημα - μεγαλύτερο Overclock ή ακόμη και στα ίδια ΜΗΖ με πολύ λιγότερο VCORE (από 1.75 σε 1.66) - Χαμηλότερες θερμοκρασίες μνημών - CPU - Μεγαλύτερο 1:1 FSB στις μνήμες κατά 30 ΜΗΖ - Μεγαλύτερο CPU FSB σε συνδιασμό με μεγάλα CPU ΜΗΖ κατά 100 ΜΗΖ και ακόμη δεν έχω βρεί τα όριά μου.....

Φυσικά όλα αυτά σε σχέση με την ΑΒΙΤ K8V PRO που είχα πρίν......

Εαν είχες και εσύ αυτή την διαφορά δεν θα ήσουν ικανοποιημένος ?????

ΑΑΑΑΑΑ και ξέχασα να σου πώ ότι τα ΜΗΖ που πήρα με την DFI δεν είναι κούφια αλλά σε ίδιες συχνότητες είναι ελαφρά καλύτερα από την ABIT εκτός από τα γραφικά που έχουν μια μικρή κάμψη λόγο διαφορετικής αρχιτεκτονικής Chipset μεταξύ nForce & VIA ...... :T:

Θα σε παρακαλέσω την επόμενη φορά που θα θέλεις να πείς κάτι να είσαι ποιό συγκεκριμένος και ΟΧΙ απλά πετάμε μια σπόντα (μπιχτή) και όπιον πάρει ο χάρος.....

Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα......

Είμαι :OT: και το ξέρω ..... :sorry:

Πολύ καλές εντυπώσεις μέχρι τώρα από τη μητρική, με εντυπωσιάζει πόσο άνετα ανέβηκαν οι μνήμες μέχρι τα 255 με πολύ σφικτά timings και 3.2V (2ρια και άσσοι παντου, σα να παίζω προπο). Τώρα παλευω τα 260 χωρίς λάθη.

Κάτι άλλο που με εντυπωσίασε, οι seagate 7200.7 συνεργάστηκαν άψογα με το nvidia raid, κάτι που δε συνέβει ποτέ στο silicon 3112A. Μέχρι και ο θόρυβος που παρουσίαζαν στο 3112Α εξαλείφθηκε, υποδεικνύοντας κάποια αδυναμία του 3112Α μάλλον καθώς σε οτιδήποτε άλλο controller οι δίσκοι είναι σχετικά ήσυχοι ως αθόρυβοι.

post-35-1416071335,907_thumb.png

Ωραια ολα αυτα...

Αλλα μηπως ξερει κανενα παιδακι γιατι δε λεει να παιξει σταθερα το συστημα στα μεγαλα fsb κ multi?(παντα 1:1)

Μετα απο αλεπαλιλα τεστ βρηκα οτι η cpu τελικως καθετε με prime >4h στα 2,470.Δυστιχως στο στοχο μου(τα 2,5) δεν ειναι σταθερος για πανω απο 1ωρα....

Επισης μετα απο νυχτες memtest βρηκα οτι οι μνημες παιζουν σιγουρα >270 cas2.5

Mολις ηρθα απο 30λεπτα σε cas2.5

Mε το που ποιανω win λοιπον με 9*275=2475 παω να τρεξω κατι απλο,S-Pi λοιπον.

Αμ δεεε....στο 2ο sec λαθος.Τρεχω mem test απο τα win μεσα κ βγαζει λαθοι απο το προτο δευτερολεπτο!!Ερηξα vcore,ανεβασα vcore τιποτα....

Κ αναρωτιεμαι...

Πως ειναι δυνατων να μου συμβαινουν ολα αυτα?Φταιει ο CO?

Οσοι με CO μεχρι που πατε με 1:1 ?

Για μεγάλα mhz σε επεξεργαστή δε μπορώ να υποθέσω τίποτα, ακόμα είναι χύμα με αέρα + οτι το cpu είναι banana. Δώσε αναλυτικά τις ρυθμίσεις που έχεις σε μνήμες να τη ψάξουμε.

Αρχική απάντηση από Pc-Corner [Σήμερα, στις 10:19]

2χ256 ocz 3200 rev 1 στα 2.8v και πάλι..με αέρα μέσα στο κουτί...με prime sto 7λεπτο να μου βγάζει λάθος..και toast στα 2.5 περίπου λεπτά να μου σβήνει το pc..kai me 350psu της πλάκας

Βρε Αθανάσιε.... με το μισό multi που βάζεις έχεις την μνήμη ασύχρονα και σε περίπτωση που την έχεις σε DDR400 1:1 τότε αυτή τρέχει σε CPU mhz / 11 = 238 MHz περίπου....

Πάντως με το Vcore που τρέχεις σχετικά καλά είσαι.....:D

Αρχική απάντηση από Pc-Corner [Σήμερα, στις 11:12]

οχι μλκς λέω τρέχει 36ρι pi στα 240χ11 τρέχω prime τώρα να δώ πως πάει...μην ξεχνάς είμαι με αέρα :-) (δεν θέλω cpu, psu ram..ψύξη θέλω..:p)

E τότε να σου πουλήσω ένα φοβερό watercooling Που έχω και ακούει στο όνομα EXOS ... :D

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.