Jump to content

The DFI LanParty nF3 250GB & Εντυπώσεις - Overclock

Dagalidis

Recommended Posts

:OT:

Αρχική απάντηση από Helly

.Το καλο ειναι οτι τα MICRON G σε σχεση μετα τα παλιοτερα που φορανε οι EB σαν τις δικες μου δε ψηνονται με αποτελεσμα να μην χρειαζεσε μεθοδο καλυτερης ψυξης τους , για να δωσεις πανω απο 3 volt.

οχι απλά ζεσταίνονται αλλά καίνε οι ψύκτρες.....memtest πάντα με ανεμιστήρα

• Replies 348
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από Helly [Σήμερα, στις 13:09]

Ujin αν τα 2 λαθη τα κραταει με ιδια ρευματα για πολλα συνεχομενα fsb ,παιζει προβλημα με chip ή cpu.Γιατι fsb μιλαμε οτι βρισκεσαι και με τι μνημες??

Στα 239 παίζουν τώρα οι μνήμες και με 7 multi. 1,7v στο chipset (δεν δοκίμασα 1,6 πήγα κατευθείαν στα 1,7) 1,5v vcore. Τα παραπάνω που περιέγραψα ήταν με 2,9 vdimm. ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια γίνονται με 3v.

Αρχική απάντηση από zyx

@samael τι ltd εχεις?

Auto

Auto

2.5

Οπως ειπα κ πριν με 2χ γ@μιεται ο Διας!

Αρχική απάντηση από Vagouridis

Η συμπερριφορα αυτη μου θυμιζει καθαρα επεξεργαστη .....για ψαχτο λιγο ακομα....

Αυτο κανω απ τα ψες...

Αλλα ακομα δε ειμαι συγουρος για τπτ(αργουν τα καταραμενα τεστ σταθεροτιτας...)

Αρχική απάντηση από Dagalidis

Βρε Samael με 1.97 Vcore πως θέλεις να έχεις σταθερότητα.... :D

Μην ξεχνάς πως ο ΜΕΜ Controller είναι ενσωματομένος στην CPU και καθώτι ποιό ευαίσθητος σε θερμοκρασίες την ακούει ποιό εύκολα απ'οτι ο υπόλοιπος κόρος...

Εκείνο που παρατήρησα και εγώ είναι πως αν πχ έχω 290 Χ 8 = 2320 1:1 οι μνήμες για δοκιμή μόνο της μνήμης με 1.55 Vcore όλα πάνε ρολόι και οι θερμοκρασίες είναι σε FULL LOAD 35C και περνάνε όλα τα SUPER PI - FAST PI - PRIME95 - MEMTEST ktl....

Κρατάω την ίδια συχνότητα και δίνω 1.75 περίπου Vcore και πάλι όλα καλά μόνο που έχω λιγάκι χειρότερους χρόνους σε μεγάλα SUPER PI TEST γεγονός που αρχίζει να δείχνει ότι αρχίζουν να επειρεάζονται οι βαθμίδες της CPU από την Θερμοκρασία που φτάνει σε FULL LOAD 42C.....

Oταν βάλω 1.79 περίπου χάνω την σταθερότητα σε PRIME95 ενώ όλα τα άλλα παίζουν κανονικά..... H θερμοκρασία έχει πάει σε 45C Full Load....

Aν δώσω 1.82 αρχίζει το τρελλό πανυγήρι και πλέον τίποτα δεν είναι σταθερό.... και μάλιστα τρώω ξαφνικά restart......:( Βέβαια η θερμοκρασία σε αυτή την περίπτωση πάει κοντά στους 49 - 51C και ίσως και παραπάνω εαν δεν κολλούσε... :confused:

Δεν ηταν 1,95 αλλα 1,9 απο ΒΙΟΣ.Κ παλι ομως βρε συ θα ρηξουμε vcore για να σταθεροποιηθουμε?Με temps δε εχω ιδιαιτερο προβλημα,50 με 1,9v @2,47 prime αυτη την στιγμη κ οι ανεμηστηρες εχουν περιθοριο να την κατεβασουν αλλους ~3 αν χρειαστει(αλλα μετα με βλεπω με μονιμο πονοκεφαλο!)

Θα το δοκιμασω παντως κ θα σας πω ;)

Αρχική απάντηση από yog-sothoth

επειδη και γω ειμαι στο να το αγορασω θα ηθελα να ρωτησω πως τα παει με Micron "G" τσιπακια (παρειγγειλα 2x512 Crucial Ballistix pc4000)

Bρε καλος το παλουκαριιιιι!

Αν μπορεις ακυρωσετες μιας κ φαινετε να πανε καλητερα τα TCCD με αυτο το ΜΟΒΟ.

ΥΓ

Που εισαι χαμενος εσυ?!?Ακομα με stock Βλεπω εε :p

Αρχική απάντηση από zyx

ρε συ βαλτο 4 και αν δεν παιξει τουλαχιστον 3 πολυ χαμηλα το εχεις το ltd εγω στα 234 το εχω 4

Δεν το δοκιμασα στο 4 ΑΛΛΑ ολοι λενε οτι πανω απο τα 800 αρχιζουν τα οργανα....

Εκτως αυτου,σε δοκιμες που ειχα κανει με το Chaintech δεν ειδα καμια αξιολογη διαφορα με μεγαλα htt's....

Αυτο επιβεβαιωθηκε κ απο αλλους αν δε κανω λαθος.

Ααααα!!!

Ακουστε να καραφλιασετε!

Τρεχω 1ωρα prime λογο ελειψης χρονου,το αποτελεσμα?Απο εκει που πανω απο 2,4 κ 1:1 πετουσε λαθος στα ~23-28 λεπτα τωρα ως δια μαγιας ετρεξα 1:1 στα 9,5*260 για μια ολοκληρη ωρα χωρις προβλημα!!

Εεεε δε παμε καλα λεω γω.....μπας κ θελει κ η ΜΟΒΟ ψησιμο πλεον? :confused:

Τρεχω με 265*9,5 τωρα.Αναφορα σε ~50λεπτα :D

EDIT:

Δεν εκατσε τελικα,παλευω στα 262χ9,5 τωρα.Το καλο ειναι οτι πλεον παιζει ψηλα στο 1:1,οποτε δεν ανυσηχω :D

Δεν ξέρω τι κάνετε εσείς αλλά εγώ αποφάσισα να τα τινάξω στον αέρα απόψε.......

Ποτέ μου δεν μπορούσα να φανταστώ τέτοιο Overclock ακόμη και στα ποιό παλαβά μου όνειρα....

350 FSB και σηκώνει και παραπάνω λές και θέλει ξεμπόυκωμα η μητρική και η CPU.....

Παρατηρήστε που έχω επεξεργαστή - μνήμη και τάσεις και για πρώτη φορά στα χρονικά του Overclock η CPU αντέχει τόσο ψηλά σε HT - FSB - MHZ με τόσο χαμηλή τάση....

Δεν ξέρω αλλά σα να μου φαίνεται ότι τα 400 FSB θα τα πάρω σε λιγάκι αφού ότι και να βάλω βγάζει κανονικά Super PI - Fast PI - και ακόμη τρέχει και κανά 15λεπτο PRIME (δεν δοκίμασα παραπάνω).....

Το ωράιο είναι ότι έπαιξα και CALL OF DUTY για 1 ώρα περίπου χωρίς προβλήματα..... :D:T: :T:

Η DFI μου πετάει παιδιά......... :worship:

post-153-1416071326,2438_thumb.jpg

Βρε dag 350 και έχεις 35 pi ??? ε δεν νομίζω ότι είναι κάτι το αξιοθαύμαστο :)

Για τους πυκνωτές προσέξτε θυμηθείτε και την dfi nf2 τι πάθαινε από το πολύ oc :s

Νομίζω ότι αξίζει μόνο στα 1:1

Bρε για εκεί το πάω σιγά - σιγά αν δε το κατάλαβες.... :D

Μόνο που η CPU θα τρέχει με FSB 400 :woot: αν δε την πειράζει..... :D

Πλάκα πλάκα έβαλα 390 FSB και ξεκίνησε κανονικά το BOOT αλλά κόλλησε (Freeze) στο Desktop....

Σιγά σιγά όμως θα τα καταφέρω απ'οτι φαίνεται.....

Και τώρα θα σας δώσω μερικά ενδιάμεσα SCREEN......

post-153-1416071326,7691_thumb.jpg

Αρχική απάντηση από Borg [Σήμερα, στις 01:15]

Βρε dag 350 και έχεις 35 pi ??? ε δεν νομίζω ότι είναι κάτι το αξιοθαύμαστο :)

Για τους πυκνωτές προσέξτε θυμηθείτε και την dfi nf2 τι πάθαινε από το πολύ oc :s

Νομίζω ότι αξίζει μόνο στα 1:1

Nαι αλλά είμαι ΜΟΝΟ με 2450MHZ και CL3 3-4-4-8 1T....

Eκείνο που μου φαίνεται τρομερό είναι το γεγονός ότι η CPU δουλεύει σταθερά μόνο με 1.66 Vcore ενώ πρίν ήθελε στην ίδια συχνότητα 1.73 για να είναι σταθερή....:woot:

Ακόμη και τώρα που γράφω έχω ανεβάσει και άλλο την συχνότητα και δεν έχω κρεμάσει ακόμη με 1.68 vcore.......;):D

Bρε θα παλαβώσω...... Τι έγινε ρε παιδιά ? Ξαφνικά ξεμπούκωσε η CPU με το πολύ FSB ?????

Για να μπορούσα να μπουτάρω πριν ήθελα Πάνω από 1.820 Vcore και τώρα τρέχω μόνο με 1.68 Vcore ?????

As με ξυπνήσει καποιος γιατί μάλλον θα βλέπω κανένα όνειρο......:T:

Που είσαι ρε Kbilly να τα δείς , που μου στεναχώρησες την DFI και αυτή πήρε τα πάνω της......:T:

post-153-1416071329,7095_thumb.jpg

Αρχική απάντηση από Dagalidis [Σήμερα, στις 23:46]

Ακόμη και τώρα που γράφω έχω ανεβάσει και άλλο την συχνότητα και δεν έχω κρεμάσει ακόμη με 1.68 vcore.......;):D

Bρε θα παλαβώσω...... Τι έγινε ρε παιδιά ? Ξαφνικά ξεμπούκωσε η CPU με το πολύ FSB ?????

Για να μπορούσα να μπουτάρω πριν ήθελα Πάνω από 1.820 Vcore και τώρα τρέχω μόνο με 1.68 Vcore ?????

As με ξυπνήσει καποιος γιατί μάλλον θα βλέπω κανένα όνειρο......:T:

Που είσαι ρε Kbilly να τα δείς , που μου στεναχώρησες την DFI και αυτή πήρε τα πάνω της......:T:

Δεν είναι έκπληξη αυτό που αναφέρεις, ούτε ο δικός μου γουστάρει άλλο ρεύμα ότι έχει κάνει είναι στα 1,6

και που είσαι, μην βιάζεσαι, μπορεί να έφυγε ο kbilly αλλά εγώ εδώ είμαι και σε περιμένω, μπορεί να με αφήνουν αδιάφορο τα φηλά fsb αλλά οι συχνότητες μου αρέσουν :D π.χ. 2728 με αεράκι και βλέπουμε :jump:

Αρχική απάντηση από Samael

Ακουστε να καραφλιασετε!

Τρεχω 1ωρα prime λογο ελειψης χρονου,το αποτελεσμα?Απο εκει που πανω απο 2,4 κ 1:1 πετουσε λαθος στα ~23-28 λεπτα τωρα ως δια μαγιας ετρεξα 1:1 στα 9,5*260 για μια ολοκληρη ωρα χωρις προβλημα!!

Γνωριζεις φυσικα οτι οι 0.5 πολλαπλασιαστες δε λειτουργουν.Μπαινει διαιρετης και στις μνημες.9.5x265 ειναι ουσιαστικα 10χ251 δηλαδη οι μνημες τρεχουν στα 251 αν τρεχεις 1:1 εκτος αν της εχει και κανενα διαρετη ακομα ως προς το htt.

Dag παρατηρησα και εγω οτι η μητρικη ξεμπουκωνει σε φσβ bootara με 330-335 και μετα 340 παλι και το παιρνε και δουλευε και αρκετα σταθερα στα win.Κρατησου τωρα για το κορυφαιο ημουνα με 2 dimm με διαρετη και με default 1.6 VCHIP

Ρε παιδια το vchip χρειαζεται πραγματικα και αν ναι σε τι FSB?Oταν ανεβαινω σε fsb με 10αρι def πολλαπλασιαστη και 1:1 σε τι fsb πρεπει να αλλαξω απο 1.6 σε 1.7 π.χ?Kαπου ακουσα 270 καπου παραπανω για διαφωτιστε γιατι βλεπω οσοι το ανεβασατε το κανατε χωρις να εχετε καποιο στοιχειο ασταθειας λογω αυτου απλα για να μην ειναι def

To παιδεψα πολυ για να κατσει στα 2,5 με prime αλλα δεν....

262*9,5(2480Μhz) ειναι οτι καλητερο εχει να δωσει η cpu μου ανεξαρτητα αν δωσω 1,8 ή 1,9 ή 2volt.

Dag δε μπορω να καταλαβω τι γινετε με τι δικια σου....2,45 με μονο 1,66???

Κανενα πριμε θα δουμε απο κει?

Αρχική απάντηση από Dagalidis

Nαι αλλά είμαι ΜΟΝΟ με 2450MHZ και CL3 3-4-4-8 1T....

Eκείνο που μου φαίνεται τρομερό είναι το γεγονός ότι η CPU δουλεύει σταθερά μόνο με 1.66 Vcore ενώ πρίν ήθελε στην ίδια συχνότητα 1.73 για να είναι σταθερή....:woot:

Εγώ θέλω μόνο στα 1:1 :D

Αρχική απάντηση από Helly

Γνωριζεις φυσικα οτι οι 0.5 πολλαπλασιαστες δε λειτουργουν.Μπαινει διαιρετης και στις μνημες.9.5x265 ειναι ουσιαστικα 10χ251 δηλαδη οι μνημες τρεχουν στα 251 αν τρεχεις 1:1 εκτος αν της εχει και κανενα διαρετη ακομα ως προς το htt.

Ποτε εγινε αυτο ρε Μητσο???Ειναι σιγουρο? :blink:

Αρχική απάντηση από Samael

To παιδεψα πολυ για να κατσει στα 2,5 με prime αλλα δεν....

262*9,5(2480Μhz) ειναι οτι καλητερο εχει να δωσει η cpu μου ανεξαρτητα αν δωσω 1,8 ή 1,9 ή 2volt.

Dag δε μπορω να καταλαβω τι γινετε με τι δικια σου....2,45 με μονο 1,66???

Κανενα πριμε θα δουμε απο κει?

Σε δανείζω το cpu μου :D

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.