Jump to content

The DFI LanParty nF3 250GB & Εντυπώσεις - Overclock

Dagalidis

Recommended Posts

Χαιρομαι που το ακουω Unstop.Αντε και καλα overclock!!! T:

Eγω εχω το εξης κουφο προβλημα!Ενω 247 βγαζω πολυωρο prime και superpi 32 Mb high priority,στα 248 τρωω NOT EXACT στα 32 mb και στα 250 desktop μετα απο ωρα σε loops 3dmk2001.

Λογικα δε θα πρεπε να χα μια λασκα της ταξης 4-5 Mhz απο κει που βγαζω prime σε σχεση με τα υπολοιπα?Δε δοκιμασα να ανεβασω Vcore αλλα πιστευω τα ιδια θα ειναι.

Αρχιζω να πιστευω οτι με 10 multi αυτα ειναι τα ορια της μητρικης με clawhammer και 2 dimm για 24/7, απ οτι διαβαζω και στο xs forum

A και ξεπερασα και την shuttle σε best low fsb spi και μαλιστα χωρις καμια μαλαγανεια(normal priority,normal bootup,winxp):

post-163-1416071325,5038_thumb.jpg

• Replies 348
  • Created
  • Last Reply

Α να μην ξεχασω μνημες δεν ειναι γιατι 9x250 ετρεχε ενα ολοκληρο 6ωρο προχθες το βραδυ 3dmark loops.Φοβαμαι ρε πουστη μου να δωσω πανω απο 1.8 Vcore για ωρα μην παρω το cpu στο χερι.Παντως απο θερμοκρασιες ειμαι κατω απο 50 oC σε full load.Α το spi το σηκωσα στο αλλο thread γιατι οπως βλεπω εδω το γυρισαμε στο σταθεροτητα της DFI ποιο πολυ

Αρχική απάντηση από Helly

Α να μην ξεχασω μνημες δεν ειναι γιατι 9x250 ετρεχε ενα ολοκληρο 6ωρο προχθες το βραδυ 3dmark loops.Φοβαμαι ρε πουστη μου να δωσω πανω απο 1.8 Vcore για ωρα μην παρω το cpu στο χερι.Παντως απο θερμοκρασιες ειμαι κατω απο 50 oC σε full load.Α το spi το σηκωσα στο αλλο thread γιατι οπως βλεπω εδω το γυρισαμε στο σταθεροτητα της DFI ποιο πολυ

Για την ταση στον επεξεργαστη μην φοβασαι.Ειναι γομαρια αντεχουν .

Helly με 1.6 στο AGB πηρα περιπου 40 mhz.

Κοιτα αυτο που παρατηρησα ειναι οτι και 3 βολτ να δωσεις αυτοι τρωνε οσα θελουν καθε φορα ....οποτε δωσε μεχρι 2 , ειδικα εαν ειναι μονο για δοκιμη μην μασας.ΑΠο εμπειρια μου βεβαια το εξτρα ρευμα παντοτε μου χαλουσε την σταθεροτητα παρα την εφτιαχνε...

40 mhz με 2 dimm και παντου η μόνο σε 3dmark looping?Vag ,θα χωσω ελπιζω να μην μετανιωσω(Ωρεο ριφακι για λαικο τραγουδι :D )

Βρε 40mhz συνολικα οχι στις μνημες.

@Vag ακριβως το ιδιο προβλημα εχω και εγω,μαλλον προβλημα θερμοκρασιας;

Βασικα το vcore ειναι λιγο οτ΄ νανε...

Αλλα βαζω αλλα δεινει ωρες ωρες!Εψαχνα να δω σε μια φαση γιατι δεν ειμαι σταθερος με 1,55+123% κ ανακαλυψα οτι ειμουν με 1,55 σκετο!!

Το Agp πως βοηθαει?!?!

Κατα τα αλλα κατι δε παει καλα με το controler του Claw...

Εριξα διαιρετη κ εβγαλα κ πριμε @9*270 ενω πριν με τιποτα στο 1:1....

Το θεμα ειναι υποδιερευνηση...

ΥΓ

Τι εγινε ρε Σαλονικα τιμ?!??!?Τα ζεματησατε? :hehe:

post-119-1416071325,5804_thumb.jpg

Αρχική απάντηση από Dagalidis [Χθες, στις 21:29]

To fluctuation, δηλαδή την μεγάλη αστάθεια στο Vcore

το fluctuation, ειναι bug, ενα απο τα κακα και ασχημα της dfi, μαζι με αλλα μυρια τοσα...

στο abit nf7-s, ειναι feature, να βαζεις 1.925 απο το bios και να το παρακολουθεις να παιζει απο 1.856 ως 1.920. προσφερεται δωρεαν, αισθανομαστε ευτυχεις που δεν το πληρωνουμε και ευχαριστουμε τη μαμα abit γι αυτο.

Αρχική απάντηση από Samael

ΥΓ

Χαλαρά.. Σήμερα παραλάβαμε, ακόμα στρώνει το board και "ξεδιπλώνει" τις αρετές του.. Για την ώρα θα σχολιάσω μόνο πως οι BH5 πήγαιναν στράφι στο nforce2, απλά απογειώθηκαν στο DFI.;)

Αρχική απάντηση από Sakis

Βρε 40mhz συνολικα οχι στις μνημες.

@Vag ακριβως το ιδιο προβλημα εχω και εγω,μαλλον προβλημα θερμοκρασιας;

Eπειδη δοκιμασα διαφορα κομματια αλλα πιο ψυχρα και μερικα που ακουγαν στο ρευμα μαλλον ειναι θεμα κομματιου.Τυπικο παραδειγμα ενας 3000+ ο οποιος τεραματιζε στα 2300 αλλα απο τα 2100 ηθελε ρευμα και ακουγε σε αυτο....

Αρχική απάντηση από Samael

Βασικα το vcore ειναι λιγο οτ΄ νανε...

Αλλα βαζω αλλα δεινει ωρες ωρες!Εψαχνα να δω σε μια φαση γιατι δεν ειμαι σταθερος με 1,55+123% κ ανακαλυψα οτι ειμουν με 1,55 σκετο!!

Το Agp πως βοηθαει?!?!

Κατα τα αλλα κατι δε παει καλα με το controler του Claw...

Εριξα διαιρετη κ εβγαλα κ πριμε @9*270 ενω πριν με τιποτα στο 1:1....

Το θεμα ειναι υποδιερευνηση...

ΥΓ

Η συμπερριφορα αυτη μου θυμιζει καθαρα επεξεργαστη .....για ψαχτο λιγο ακομα....

Αρχική απάντηση από chroma

Χαλαρά.. Σήμερα παραλάβαμε, ακόμα στρώνει το board και "ξεδιπλώνει" τις αρετές του.. Για την ώρα θα σχολιάσω μόνο πως οι BH5 πήγαιναν στράφι στο nforce2, απλά απογειώθηκαν στο DFI.;)

μεγειες βιλλ.....τελειωνε γρηγορα με τις δοκιμες να ξερω εαν θα παει για ρμα το μςι:p :p

@samael τι ltd εχεις?

εγω δεν θα μιλησο γρηγορα. εκτος αν πιστευετε οτι σε 24 και 48 ωρες μπορειτε να βγαλετε συμπεραζματα να ψαξετε το καθε καλο και καθε προβλημα του καθε bios και να μαθετε την μητρικη σας. απο αυτα που ειδα και ακομα με το μαμα βιος ειμαι πολυ ευχαριστημενος. οι μνημες μου εχουν ανεβη αρκετα και ειναι και στραγγαλιζμενες καργα. το βιος ειναι απλα ζωγραφια και εχω παθη πλακα. αυτα απο εμενα. δεν βιαζομε καθολου παντος. και δεν φοβαμε καθολου για το μοβο.

Βρε Samael με 1.97 Vcore πως θέλεις να έχεις σταθερότητα.... :D

Μην ξεχνάς πως ο ΜΕΜ Controller είναι ενσωματομένος στην CPU και καθώτι ποιό ευαίσθητος σε θερμοκρασίες την ακούει ποιό εύκολα απ'οτι ο υπόλοιπος κόρος...

Εκείνο που παρατήρησα και εγώ είναι πως αν πχ έχω 290 Χ 8 = 2320 1:1 οι μνήμες για δοκιμή μόνο της μνήμης με 1.55 Vcore όλα πάνε ρολόι και οι θερμοκρασίες είναι σε FULL LOAD 35C και περνάνε όλα τα SUPER PI - FAST PI - PRIME95 - MEMTEST ktl....

Κρατάω την ίδια συχνότητα και δίνω 1.75 περίπου Vcore και πάλι όλα καλά μόνο που έχω λιγάκι χειρότερους χρόνους σε μεγάλα SUPER PI TEST γεγονός που αρχίζει να δείχνει ότι αρχίζουν να επειρεάζονται οι βαθμίδες της CPU από την Θερμοκρασία που φτάνει σε FULL LOAD 42C.....

Oταν βάλω 1.79 περίπου χάνω την σταθερότητα σε PRIME95 ενώ όλα τα άλλα παίζουν κανονικά..... H θερμοκρασία έχει πάει σε 45C Full Load....

Aν δώσω 1.82 αρχίζει το τρελλό πανυγήρι και πλέον τίποτα δεν είναι σταθερό.... και μάλιστα τρώω ξαφνικά restart......:( Βέβαια η θερμοκρασία σε αυτή την περίπτωση πάει κοντά στους 49 - 51C και ίσως και παραπάνω εαν δεν κολλούσε... :confused:

Αρα όλα απ'οτι φαίνεται είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων και σε αυτή την πρίπτωση κάθε άλλο παρά η μητρική φταίει.....

Εαν κρατήσω τα 1.82 Vcore τότε πρέπει να ρίξω το FSB από τα 284 και κάτω για να αρχίσω να ανακτώ και πάλι την σταθερότητά μου.....

Τώρα βέαβαια δεν αναφέρω και κάτι νέο αφού έτσι και αλλιώς είναι γνωστό ότι η Θερμοκρασία λειτουργείας σε ένα ηλεκτρονικό κύκλωμα έιναι ο χειρότερος εχθρός του..

Εκείνο που θέλω να πώ είναι ότι έχουμε να κάνουμε πάντα με συνδιασμό παραγόντων που επειρεάζουν το Overclockability μας και ποτέ δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ή απόλυτοι για τίποτα αλλά πάντα θα το παλεύουμε όσο μπορούμε....:T:

Τέλος θα ήθελα να πώ σε μερικούς φίλους να ξεχάσουν να διαγράψουν την λέξη σταθερότητα από το λεξιλόγιό τους όταν μου λένε πχ. ότι εγώ είμαι σταθερός στα τόσο επί τόσο αλλά βάζω - τόσο χ - τόσο για να μην ζορίζω την CPU....:D

Aυτό είναι ότι ποιό σαχλό μπορεί να πεί κανείς και ουσιαστικά αναιρεί την σταθερότητα που θεωρεί ότι έχει....

Δεν είναι δυνατόν να λέει κάποιος ότι πχ είμαι απόλυτα σταθερός σε 280Χ9 αλλά βάζω για 24/10 260Χ9 για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο..... :p

Αρα που είναι η σταθερότητα που λέμε όταν ταυτόχρονα αυτή μας δημιουργεί ανασφάλεια ???

Πάπαλα δηλαδή....

Αν είναι να έχω σταθερότητα του μισάωρου ή του 3ωρου για να βγάλω μερικά BENCH και μετά όταν θέλω να FOLDARO ρίχνω τις επιδόσεις .....

Είναι λογικό από την άλλη όταν η CPU δουλεύει στα όριά της και σε συνθήκες για τις οποίες δεν είναι σχεδιασμένη, όταν αλλάζουν κάποιοι παράγοντες που επειρεάζουν την σταθερότητά της να έχουμε αστάθεια έστω και περιστασιακή.....

Δεν είναι λίγες οι φορές πόυ ενώ θεωρούσα για μήνες ότι είμαι σταθερός σε ένα Overclock ξαφνικά να ανακαλύπτω ότι είμαι πάπαλα αφού 4C άνοδος θερμοκρασίας στο δωμάτιο ήταν αρκετά για να με προδωσουν......

ΤΕΛΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ........ όταν κάνουμε OVERCLOCK θα πρέπει να αποδεχόμαστε ΠΡΩΤΑ την αστάθεια, και κατά δεύτερο λόγο την σταθερότητα...... ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΔΑΓΚΑΛΙΔΗ....

Λίγο off topic αλλά πολλά ακούστικαν τελευταία σε διάφορα POSTs.....

Ας χαρούμε λοιπόν τωρα την DFI όσο μπορούμε γιατί έτσι και αλλιώς σε λίγο καιρό θα ακολουθήσει και αυτή τον δρόμο που πήραν και τόσσα άλλα πράγματα που κατά καιρούς έχουμε αγοράσει......:clap: :hi: :T: :daisy:

Αρχική απάντηση από Ujin [Χθες, στις 18:07]

Αν και είμαι fan του prime, σήμερα με προβλημάτισε και εμένα.

Συγκεκριμένα από χτες τεστάρω και ψήνω τις μνήμες.

Και ενώ στα 239 είμαι 3 ώρες error free σε λούπες στο 5ο τεστ του memtest86+ και σε 2 ώρες(μέχρι τώρα) σε λούπες στο lobby στο 3dMark2001 το prime πέταξε λάθος σε 15 λεπτά (blend , priority 10)

Ψιλό-off topic, τελικά έβγαλε 7 ώρες 3Dmark2001. Μετά από αυτό το error στο prime ήρθε μετά από 1 ώρα και 15 λεπτά. Έπειτα Έβγαλε 100 loops στο sandra και 7 ώρες memtest win.

Eίχα την εντύπωση οτι το prime δεν είναι το πιο ευαίσθητο απο αυτό τα προγράμματα οσο αναφορά τις μνήμες. Πως σας φένεται η κατάσταση με το prime σε αυτή την περίπτωση?

Αρχική απάντηση από Ujin

Πως σας φένεται η κατάσταση με το prime σε αυτή την περίπτωση?

πως πας απο θερμοκρασιες; αυτο που εχω παρατηρησει ειναι οτι ειναι ευαισθητο σε αυτες.

Αρχική απάντηση από Vagouridis

Eπειδη δοκιμασα διαφορα κομματια αλλα πιο ψυχρα και μερικα που ακουγαν στο ρευμα μαλλον ειναι θεμα κομματιου.Τυπικο παραδειγμα ενας 3000+ ο οποιος τεραματιζε στα 2300 αλλα απο τα 2100 ηθελε ρευμα και ακουγε σε αυτο....

Ειχα εναν AR και ειχε ακριβως την ιδια συμπεριφορα.

@Προς ολο το topic: νομιζω οτι εχουμε ξεχασει να αναφερουμε το bios που εχουμε πανω,εγω εχω το 9\12.

Δεν εχει τοσο σημασια η μητρικη σε αυτα τα τσιπακια...

Πιο πολυ να σε απασχολει πως θα πανε τα τσιπακια σου παρα αν θα τα πηγαινει καλα η συγκεκριμενη μητρικη με αυτα.

Παρολα τα προβληματα που ακους ή που μπορει να ακουσεις για την DFI να ξερεις οτι εχει σιγουρα το καλυτερο memory compatibility απο ολα τα NF3, οποτε...

Αρχική απάντηση από Ujin [Σήμερα, στις 10:27]

Ψιλό-off topic, τελικά έβγαλε 7 ώρες 3Dmark2001. Μετά από αυτό το error στο prime ήρθε μετά από 1 ώρα και 15 λεπτά. Έπειτα Έβγαλε 100 loops στο sandra και 7 ώρες memtest win.

Eίχα την εντύπωση οτι το prime δεν είναι το πιο ευαίσθητο απο αυτό τα προγράμματα οσο αναφορά τις μνήμες. Πως σας φένεται η κατάσταση με το prime σε αυτή την περίπτωση?

Και κάτι άλλο που μου φάνηκε παράξενο.

Όσες φορές έχει χτυπήσει το memtest86, βγάζει πάντα μόνο 2 λάθη, ποτέ παραπάνω ποτε λιγότερα, στα 6ΧΧ mb.

Αρχική απάντηση από yog-sothoth

επειδη και γω ειμαι στο να το αγορασω θα ηθελα να ρωτησω πως τα παει με Micron "G" τσιπακια (παρειγγειλα 2x512 Crucial Ballistix pc4000)

Παρα πολυ καλα πανε Aποστολη και εχω ακουσει κρατανε το 2.5 cl ψηλα αν και τα trcd-trp θελουν λιγο λασκαρισμα.Δε σε χαλαει βεβαια αν χτυπησεις 290 fsb.Προχωρησε αφοβα.Το καλο ειναι οτι τα MICRON G σε σχεση μετα τα παλιοτερα που φορανε οι EB σαν τις δικες μου δε ψηνονται με αποτελεσμα να μην χρειαζεσε μεθοδο καλυτερης ψυξης τους , για να δωσεις πανω απο 3 volt.

Αρχική απάντηση από Ujin

Και κάτι άλλο που μου φάνηκε παράξενο.

Όσες φορές έχει χτυπήσει το memtest86, βγάζει πάντα μόνο 2 λάθη, ποτέ παραπάνω ποτε λιγότερα, στα 6ΧΧ mb.

Ujin αν τα 2 λαθη τα κραταει με ιδια ρευματα για πολλα συνεχομενα fsb ,παιζει προβλημα με chip ή cpu.Γιατι fsb μιλαμε οτι βρισκεσαι και με τι μνημες??

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.