taramas Οκτώβριος 21, 2004 #302 Οκτώβριος 21, 2004 Αρχική απάντηση από Dagalidis [Σήμερα, στις 22:20] Τέλος...... Δεν συνεχίζω .... Ετσι μπράβο, κάνε τον κόπο τώρα να μας πείς οι καλύτερες και σταθερότερες ρυθμίσεις σου κατα πού πέφτουν? φαίνεται οτι την ψάχνεις πολύ την δουλειά, αλλά εδώ μας ενδιαφέρει η σταθερότητα πρώτα απο όλα, καλός συνδυασμός, ταχύτητα αλλά σταθερά, να σου πώ την αλήθεια 270 και 290 δεν μου βγαίνουν σταθερά εμένα, δεν ξέρω μπορεί να ζητάω πολλά απο το μηχάνημα αλλά επειδή θέλω και τις μνήμες σφιχτές (2-2-2-7) και την συχνότητα ψηλά δεν παίζω με τίποτα σταθερός τόσο ψηλά, τώρα αν με ποιό χαλαρά τις μνήμες αλλαγή στο ΗΤΤ και μεγάλο fsb με μικρό multi δεν ξέρω αλλά δεν βλέπω το μηχάνημα γενικά να πηγαίνει γρήγορα.
greekfragma Οκτώβριος 21, 2004 #303 Οκτώβριος 21, 2004 σημερα το πρωι εστησα το DFI και γω.............ακομα εχω πολυ μελετη.......αποτελεσματα δεν θα ποσταρω ακομα καθως αναμενω καινουριες μνημες.......συνεχιστε παιδες.....
Dagalidis Οκτώβριος 22, 2004 Author #304 Οκτώβριος 22, 2004 Eίναι πάρα πολλά αυτά που θέλω να πώ σχετικά με το DFI και την μέχρι τώρα εμπειρία μου με τη συγκεκριμένη μητρική... Μαζεύω όλα τα στοιχεία που έχω και γενικά ότι κατάφερα μέχρι τώρα, θα τα περάσω σε ένα Word αρχείο και θα τα καταθέσω εδώ για να πάρετε μιά γεύση σχετικά με την απόδοση του DFI όσον αφορά το δικό μου σύστημα... Επειδή έχω κρατήσει και μερικά BENCH από την ABIT ΚV8 Pro που είχα, θα έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε άμμεσες συγκρίσεις ανάμεσα στις ΔΥΟ Πλατφόρμες όσον αφορά την απόδοσή τους σε ακριβώς ίδια Settings.... Θα είναι λοιπόν λιγουλάκι ABIT VS DFI παρουσίαση και θα έχει κάπως την μορφή ενός REVIEW Μέσα στο Σαββατοκύριακο πιστεύω θα είναι έτοιμο και θα σας το ανεβάσω σε ξεχωριστώ THREAD με τίτλο DFI LanParty UT NF3 250BG - H μέχρι τώρα επειρία μου ... Aυτά εν ολίγης......:hi:
Sakis Οκτώβριος 22, 2004 #305 Οκτώβριος 22, 2004 Παιδες σημερα ηρθε 1χ512 twinmos pc533 για αντικατασταση της A-DATA http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=7909 Συμφωνα με αυτο http://mar.h0sted.org/ramliste250804.htm προκειται για Hynix D5. Την εβαλα απανω και μετα απο πολλες δοκιμες ειδα οτι μονο στα default επεζε σωστα οτιδιποτε παραπανω ειχα λαθη και μπλε οθονες, τωρα το βραδι που γυρισα απο την δουλεια,και μετα απο μια βολτα στο net διαβασα αυτο http://www.dfi-street.com/forum/showthread.php?threadid=2430 ετσι δοκιμασα με το Drive Strength στο 2 και πηρα τα παρακατω. Δεν εχω δοκιμασει αλλες ρυθμισεις αλλα ειναι μια καλη αρχη πιστευω σε 1:1(η οπως αλλιως πρεπει να το λεμε).
Dagalidis Οκτώβριος 23, 2004 Author #306 Οκτώβριος 23, 2004 Μπράβο SAKIs ..... Eκανα μια δοκιμή να δώ που μπορώ έστω να πάρω SCREEN με μέγιστο CPU Οverclock.... Λοιπόν αυτό είναι το μέγιστο και μακάρι να είχα ένα Promie να τα είχα και σταθερά.... Με αυτά που βλέπετε το μόνο που μπορώ να κάνω είναι SCREEN CAPTURE - OPEN ACDSEE - SAVE & EXIT..... Aaaa ξέχασα ότι δουλέυει και το WORD θαυμάσια..... Με 2580 ΜΗΖ φορτώνει κανονικά τα WIN αλλά στο SUPER PI 1MB βγάζει λάθος στο 13o loop... Η CPU θέλει SubZero..... :T:
Vagouridis Οκτώβριος 23, 2004 #307 Οκτώβριος 23, 2004 Αρχική απάντηση από DagalidisΗ CPU θέλει SubZero..... :T: Eνα νερακι της προκοπης θελει και ενα καλο πελτεριακι στα 226 watt....
Dagalidis Οκτώβριος 23, 2004 Author #308 Οκτώβριος 23, 2004 Mη μου προσβάλεις το EXOS ρε VAG μη μου στεναχωρηθεί και πάθει τίποτα..... Οι θερμοκρασίες με αυτή την τάση δεν είναι πρόβλημα και είναι περίπου 37C Idle - 50C Full αν διαβάζει καλά τον κόρο η μητρική.... Ισως να είναι σαθερά με μεγαλύτερη τάση αλλά δεν δίνω γιατί φοβάμαι για την CPU.. Ομως εδώ που βλέπετε στο SCREEN δουλεύω απροβλημάτιστα (παιχνίδια FAR CRY - DOOM3 - CALL OF DUTY) αλλά δεν βγάζει SUPER PI 32MB Eκείνο που παρατηρώ είναι ότι η CPU σιγά - σιγά ανεβάζει το Overclock της λες και αποφάσισε να στρώσει μόνη της...... :clap:
Dagalidis Οκτώβριος 23, 2004 Author #309 Οκτώβριος 23, 2004 Ανέβασα λιγάκι την CPU για να είμαι άμεσα συγκρίσιμος με του SAKIs το overclock αλλά επειδή όλα τρέχουν από κάτω το bandwidth efficiency έπεσε στο 94% από 96% που έχω σε normal bench...... H DFI πάει πολύ καλά θα έλεγα στην περίπτωσή μου...
greekfragma Οκτώβριος 23, 2004 #310 Οκτώβριος 23, 2004 Αρχική απάντηση από Dagalidis [Σήμερα, στις 15:53] Mη μου προσβάλεις το EXOS ρε VAG μη μου στεναχωρηθεί και πάθει τίποτα..... Οι θερμοκρασίες με αυτή την τάση δεν είναι πρόβλημα και είναι περίπου 37C Idle - 50C Full αν διαβάζει καλά τον κόρο η μητρική.... Ισως να είναι σαθερά με μεγαλύτερη τάση αλλά δεν δίνω γιατί φοβάμαι για την CPU.. Ομως εδώ που βλέπετε στο SCREEN δουλεύω απροβλημάτιστα (παιχνίδια FAR CRY - DOOM3 - CALL OF DUTY) αλλά δεν βγάζει SUPER PI 32MB Eκείνο που παρατηρώ είναι ότι η CPU σιγά - σιγά ανεβάζει το Overclock της λες και αποφάσισε να στρώσει μόνη της...... :clap: εγω εδω ειμαι σταθερος και σε παιχνιδια και βγαζω και σουπερ πι 32Μ.....παρτε και μια φωτο..........και οπως πολυ ευστοχα παρατηρει και ο Νταγκ με την ΔΦΙ και μενα ο επεξ αρχιζει και ακουει στο ψησιμο...........με 1.8 κερδισα 50μεγα περιπου σε σχεση με πριν 3μερες..........και το ψησιμο συνεχιζεται.... :banging:
Dagalidis Οκτώβριος 23, 2004 Author #311 Οκτώβριος 23, 2004 Αρχική απάντηση από greekfragma [Σήμερα, στις 16:26] και οπως πολυ ευστοχα παρατηρει και ο Νταγκ με την ΔΦΙ και μενα ο επεξ αρχιζει και ακουει στο ψησιμο...........με 1.8 κερδισα 50μεγα περιπου σε σχεση με πριν 3μερες..........και το ψησιμο συνεχιζεται.... :banging: Nαι βρε παιδί μου είναι πολύ παράξενο αυτό που συμβαίνει..... Στρώνει η CPU λες και βρήκε τον μάστορά της.... Ποτέ δεν μπόρεσα να πάρω έχω σταθερά τα 2520ΜΗΖ με την ΑΒΙΤ και τώρα πάιζω και πιχνίδια άνετα.... Και όχι μόνο αυτό αλλά μέρα με την μέρα ανεβάζει σιγά σιγά το Overclock... Eίναι δυνατόν να έχω πάει έστω και για SCREEN στα 2608ΜΗΖ με έναν CLAW από τους ποιό παλιούς με 1ΜΒ cache C0 Stepping ????? Λες να κάνανε κανένα ΒΟΥΝΤΟΥ στη μητρική και πάει έτσι ? :worship:
greekfragma Οκτώβριος 23, 2004 #312 Οκτώβριος 23, 2004 και ο δικος μου Νταγκ Claw ειναι CG stepping 1024 cache......απο τους δυστροπους στο κλοκαρισμα δηλαδη.......αλλα τον βλεπω να στρωνει......και οχι απλα στρωνει..........εχω και καλυτερες θερμοκρασιες αλλα και συμπεριφορα σε οποιαδηποτε εφαρμογη....smooooooooooth ρε παιδια μου ενα πραμα.....μακαρι να γινανε τα καλα βουντου και να χαρουμε και μεις......[edit] θερμοκρασια δωματιου 22....νερο 24....επεξ 27-29 σε idle [edit]οι παραπανω θερμοκρασιες ειναι με τον σενσορα του αερογκεητ
greekfragma Οκτώβριος 23, 2004 #313 Οκτώβριος 23, 2004 παρε και ενα cpu-z για συγκριση σε βολτ θερμοκρασιες κλπ κλπ.......
Dagalidis Οκτώβριος 23, 2004 Author #314 Οκτώβριος 23, 2004 To κακό μέχρι τώρα είναι ότι με 2Χ512 δεν μπορώ να έχω σταθερά πάνω από 268 - 270 1:1, αλλά σε αυτό πρέπει να φταίει η CPU και το stepping της αφού ο ΜΕΜ Controller αδυνατεί να ανταπεξέλθει σε CMD 1T @ 8 ΒANKs .... Bέβαια για να είμαι ειλικρινής δεν έχω παίξει ακόμη καθόλου με τα DRAM Settings του ΒΙΟΣ για να τα βελτιώσω και τα έχω πάντα στο AUTO.... Mε αρκετό ψάξιμο ίσως πάρουμε και αρκετά παραπάνω ΜΗζ....
greekfragma Οκτώβριος 23, 2004 #316 Οκτώβριος 23, 2004 και γω δεν εχω πειραματιστει καθολου ακομα με το ΒΙΟΣ καθως δεν υπαρχει και πολυς χρονος αυτες τις μερες.......μακαρι να εβρισκα να δανειστω καμια μνημουλα που να πηγαινει πανω απο 280-285 ωστε να δω τι κανει στο 9χ με 1:1.............λετ δε σερτς μπικιν μιστερ Νταγκ......προσπαθω οσο μπορω να διαβαζω τι κανουν οι εξω με το ΒΙΟΣ και τις ΔΦΙ τους μιας και αυτοι πειραματιζονται πολυ περισσοτερο καιρο απο μας...............
greekfragma Οκτώβριος 23, 2004 #317 Οκτώβριος 23, 2004 Αρχική απάντηση από Snips [Σήμερα, στις 17:04] Σε DEAFULT γενικά η μητρική είναι σταθερή???????? ας περιγραψω λιγο την μεταβαση μου απο την ΑΣΟΥΣ στην ΔΦΙ:ανοιξα το κουτι της ΔΦΙ........παναλαφρη........ψευτοκατασκευη με την 1η ματια.......ψευτοπλαστικα κλπ κλπ.........ολα αυτα σε σχεση με την ασους.........με το που την εστησα ομως αλλη αισθηση......αρκετα πιο γρηγορη απο την ασους και πολυ πιο σταθερη....ρευματα θερμοκρασιες και θορυβο.......οου γιες εφαγα πολλες ωρες να ψαχουλευω και τις 2 για τα + και - της καθε μιας...........πραγματικα η 1η εικονα δεν εχει καμια σχεση με οταν στηθει σε μηχανημα......δεν την περιμενα τοσο καλη με την αρχικη αισθηση κατασκευης που ειχα.......για οσους δεν θυμουνται την προηγουμενη μου μητρικη.....ΑΣΟΥΣ Κ8Ν-Ε ντελουξ.....ΣΕ ΝΤΙΦΟΛΤ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΝΑ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ φιλε SNIPS........απλα αψογη......η ασους ακομα και ντιφολτ τσιριζε απο τους πυκνωτες.......το μονο κοινο μειονεκτημα που ειδα ειναι η αθλια ψυξη του τσιπ............οποιος κλοκαρει χαλαρα θα χρειαστει ενα 4αρι εκει πανω......
Dagalidis Οκτώβριος 23, 2004 Author #318 Οκτώβριος 23, 2004 Αρχική απάντηση από greekfragma [Σήμερα, στις 16:56] παρε και ενα cpu-z για συγκριση σε βολτ θερμοκρασιες κλπ κλπ....... Aντε σου έβγαλα και ένα δικό μου..... Εχω βάλει από το BIOS να έχω 1.67 περίπου vcore αλλά αυτό παίζει από 1.662 - 1.69 και το συνέλαβε το Capture ... Παίζει αρκετά βρε παιδί μου το Vcore με την DFI αλλά δεν με πειράζει καθόλου αφού είναι σταθερή......
taramas Οκτώβριος 23, 2004 #319 Οκτώβριος 23, 2004 Δηλαδή εμείς που παίζουμε για κάθε μέρα στα 2552MHZ είμαστε καλά ή οχι? χωρίς ιδιαίτερα ρεύματα (1,650), με 2Χ512 Kingston και χωρίς να τσιρίζει η mobo, ρωτώ για να συνοψίσουμε σε μια τεκμηριωμένη άποψη. Καλά είμαστε ή να ψάξουμε για τίποτα άλλο? αν και θα συμφωνήσψ με τον φίλο, φαίνετια οτι οι θερμοκρασίες πέφτουν σιγά-σιγά και έχουμε αρχίσει να παίζουμε και στα 2600 χωρίς πολύ μεγάλες θερμοκρασίες, όπως και να το κάνουμε όμως έστω ενα καλο νεράκι θα με ηρεμούσε ψυχολογικά στο κατι τις παραπάνω.
greekfragma Οκτώβριος 23, 2004 #320 Οκτώβριος 23, 2004 Ταραμα πατριωτη χαλλλαρωσε..............μια χαρα εισαι και συ και μεις.............τσιριζε η Ασους και οχι η ΔΦΙ...........και γω εκει παιζω απο σημερα......2540..........βεβαια να κανω και εγω μια παρατηρηση........3200 εχεις με 1Μ κας σαν και μενα και του Νταγκ?εαν εχεις τον ιδιο τοτε ναι εισαι καλυτερα.....αν εχεις με την μιση κας τοτε μαλλον υπερτερουμε απεναντι σου μιας και ειναι πιο δυστροποι οι 1Μ............εαν εχεις με μιση κας λογικο να εισαι σταθερος εκει με χαμηλοτερα ρευματα.....και κατα την γνωμη μου και η Γιγαμπαητ μια χαρα μητρικαρα εχει βγαλει.....απλα εγω εψαχνα την περιπετεια και των δυσβατο δρομο της φημης μιας ΔΦΙοπως και να χει με το περασμα των ημερων βελτιωνεται ολο και περισσοτερο η συμπεριφορα του μοτοριού μου που λεμε και στη ροδο......μεχρις στιγμης ειμαι πολυ ευχαριστημενος και μακαρι να ειμαστε ολοι με οτι συνθεση και να φτιαξουμε......αλλωστε αυτος ειναι ο σκοπος μας........να διασκεδασουμε μεσα απο τα πειραματα μας και οχι να εχουμε σαν 1ο στοχο να περασουμε οσους περισσοτερους μπορουμε......αν ειναι να ερθει και η πρωτια ας ερθει ας αφησουμε λοιπον τις ''καλοπροαιρετες συγκρισεις''(γενικα μιλαω για ολους εδω μεσα και οχι αποκλειστικα και μονο σε σενα)φιλικα παντα,γιωργος
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.