Jump to content

The DFI LanParty nF3 250GB & Εντυπώσεις - Overclock

Dagalidis

Recommended Posts

Ρε παίδες κάντε μου μια χάρη και πείτε μου τι bios χρησιμοποιείτε, γιατί έχω το τελευταίο με το memtest και μου και μου κάνει κάτι κουλά.

• Replies 348
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από SLN [Χθες, στις 10:31]

Παρολα τα προβληματα που ακους ή που μπορει να ακουσεις για την DFI να ξερεις οτι εχει σιγουρα το καλυτερο memory compatibility απο ολα τα NF3, οποτε...

Δεν θέλω να είμαι απόλυτος αλλά δεν νομίζω να συμφωνώ, εσύ που είσαι σίγουρος μπορείς να μας πείς ποιά mobo δοκίμασες και κατέληξες στο συμπερασμα ? θα ήταν ενδιαφέρον.

Αρχική απάντηση από Ujin

Ρε παίδες κάντε μου μια χάρη και πείτε μου τι bios χρησιμοποιείτε, γιατί έχω το τελευταίο με το memtest και μου και μου κάνει κάτι κουλά.

Oi περισσοτεροι αυτο εχουμε Ujin.Aν εννοεις το κλασικο να μην παιρνεις τις αλλαγες στα ρευματα με την μια αλλα με τη 2η φορα Save and Exit ,αυτο συμβαινει σε ολους μας

Αρχική απάντηση από Borg

Σε δανείζω το cpu μου :D

Mη με βαζεις ιδεες εσυ....! :rolleyes: :devil: :rolleyes:

Αρχική απάντηση από Samael

Ποτε εγινε αυτο ρε Μητσο???Ειναι σιγουρο? :blink:

Πραγματι....μια δοκιμη με επισε!

9,5*262=3800ΜΒ/s

9*262=4000ΜΒ/s

Μα καλα που ζω?

:X:

Αρχική απάντηση από Ujin

Εχω το τελευταιο ΒΕΤΑ της DFI.Αν δε κανω λαθος ειναι ιδιο με αυτο που εχεις εσυ αλλα το δικο σου εχει κ το memtest μεσα.

Αρχική απάντηση από ταραμας

Δεν θέλω να είμαι απόλυτος αλλά δεν νομίζω να συμφωνώ, εσύ που είσαι σίγουρος μπορείς να μας πείς ποιά mobo δοκίμασες και κατέληξες στο συμπερασμα ? θα ήταν ενδιαφέρον.

Εχουν δοκιμαστει ΠΑΡΑπολλα IC's σε forums του εξωτερικου κ ολα παιζουν πανω απο ικανοποιητικα ;)

Αρχική απάντηση από Samael [Σήμερα, στις 02:08]

100% Μιχαλη.Βαλε π.χ με λιγοτερο ρευμα π.χ 2.8 volt στις μνημες που ξερεις που τερματιζουν memtest se fsb με ακεραιο πολλαπλασιαστη.Βαλε στην συνεχεια μισο και δες.Θα δεις οτι το ακεραιο αποτελεσμα ειναι ουσιαστικα αυτο που θα χες με τον αμεσως μεγαλυτερο ακεραιο πολλαπλασιαστην σε fsb.Iσχυει σε ολες τις nf 3 μητρικες.Αν θες μπορω να σου δωσω αποτελεσματα τωρα σε 9.5 χ 278 ενω οι μνημες τερματιζουν στα 264

@ΕDIT : Ρε παιδια καντε μου την χαρη και βαλτε μια απ το bios 1.45 +123%.Ειναι η ιδεα μου η παιζει πολυ περισοτερο fluctuation με αυτη τη συγκεκριμενη ρυθμιση.Κοιταγα το ITE και βλεπω την ταση να παιζει απο 1.72 σε 1.74 έως 1.78 που επρεπε κανονικα να ειναι.Το κορυφαιο ειναι οτι μου πεταξε παραθυρο στα win οτι τα dos 16 bit extension θα κλεισουν.Ελεος να πουμε.Το κουφο ειναι οτι με ενα σκαλι παραπανω 1.475χ123% έβγαλα 2μισαωρο prime σε high priority γα την πλακα χωρις error :flex:

Αρχική απάντηση από Samael [Σήμερα, στις 02:16]

Mη με βαζεις ιδεες εσυ....! :rolleyes: :devil: :rolleyes:

χωρις πλακα ρε ;)

Καλα ρε samael δεν σε ρωτησα σε προηγουμενο πost και μου ειπες οτι δεν μπορεις να κανεις τιποτα για αυτο;

Αρχική απάντηση από Helly [Σήμερα, στις 02:16]

Oi περισσοτεροι αυτο εχουμε Ujin.Aν εννοεις το κλασικο να μην παιρνεις τις αλλαγες στα ρευματα με την μια αλλα με τη 2η φορα Save and Exit ,αυτο συμβαινει σε ολους μας

Εκτός από αυτό, μου βγάζει πολύ χαμηλές θερμοκρασίες (30C full load με 1,8vcore), οι μνήμες δεν είναι σταθερες αν δώσω πάνω από 2,8v σε συχνότητες που είναι σταθερές με λιγότερα volt (έχω fan να τις φυσάει και δεν ζεματάνε) και σε κάποια πρόχειρα τεστ η cpu παραείναι κακή για Newcastle. Δεν τα έχω δοκιμάσει αυτά βέβαια σε άλλο σύστημα και μπορεί να είμαι απλά γκαντέμης, αλλά η συμπεριφορά είναι γενικά αρκετά παράξενη.

Αρχική απάντηση από Sakis

Καλα ρε samael δεν σε ρωτησα σε προηγουμενο πost και μου ειπες οτι δεν μπορεις να κανεις τιποτα για αυτο;

Για το διαιρετη που μπαινει ουτος ή αλλως στης μνημες απο την αρχιτεκτονικη του Α64 δε λεγαμε βρε?Εγω τουλαχιστων αυτο καταλαβα με το ποστ σου... :rolleyes:

Αρχική απάντηση από Helly

100% Μιχαλη.Βαλε π.χ με λιγοτερο ρευμα π.χ 2.8 volt στις μνημες που ξερεις που τερματιζουν memtest se fsb με ακεραιο πολλαπλασιαστη.Βαλε στην συνεχεια μισο και δες.Θα δεις οτι το ακεραιο αποτελεσμα ειναι ουσιαστικα αυτο που θα χες με τον αμεσως μεγαλυτερο ακεραιο πολλαπλασιαστην σε fsb.Iσχυει σε ολες τις nf 3 μητρικες.Αν θες μπορω να σου δωσω αποτελεσματα τωρα σε 9.5 χ 278 ενω οι μνημες τερματιζουν στα 264

@ΕDIT : Ρε παιδια καντε μου την χαρη και βαλτε μια απ το bios 1.45 +123%.Ειναι η ιδεα μου η παιζει πολυ περισοτερο fluctuation με αυτη τη συγκεκριμενη ρυθμιση.Κοιταγα το ITE και βλεπω την ταση να παιζει απο 1.72 σε 1.74 έως 1.78 που επρεπε κανονικα να ειναι.Το κορυφαιο ειναι οτι μου πεταξε παραθυρο στα win οτι τα dos 16 bit extension θα κλεισουν.Ελεος να πουμε.Το κουφο ειναι οτι με ενα σκαλι παραπανω 1.475χ123% έβγαλα 2μισαωρο prime σε high priority γα την πλακα χωρις error :flex:

Γιαυτο ακριβως τον λογο zητησα σε παραπανω post να ποσταρουν ολοι με ποιο bios ειναι γιατι με ακριβως αυτες τις ρυθμησεις στο9\12 μου κανει συνεχεις επανεκινησεις πριν μπει win.

Για το διαιρετη που μπαινει ουτος ή αλλως στης μνημες απο την αρχιτεκτονικη του Α64 δε λεγαμε βρε?Εγω τουλαχιστων αυτο καταλαβα με το ποστ σου... :rolleyes:

Οχι βρε samael αλλα τεσπα τωρα το ξερεις

:T:

Εχω ξαναποσταρει αυτον τον πινακα αλλα σε αλλο θεμα και νομιζω εδω χρειαζεται.

post-1251-1416071331,2837_thumb.jpg

Αρχική απάντηση από Ujin [Σήμερα, στις 02:34]

Εκτός από αυτό, μου βγάζει πολύ χαμηλές θερμοκρασίες (30C full load με 1,8vcore), οι μνήμες δεν είναι σταθερες αν δώσω πάνω από 2,8v σε συχνότητες που είναι σταθερές με λιγότερα volt (έχω fan να τις φυσάει και δεν ζεματάνε) και σε κάποια πρόχειρα τεστ η cpu παραείναι κακή για Newcastle. Δεν τα έχω δοκιμάσει αυτά βέβαια σε άλλο σύστημα και μπορεί να είμαι απλά γκαντέμης, αλλά η συμπεριφορά είναι γενικά αρκετά παράξενη.

Δοκίμασα όλα τα bios και δεν άλλαξε τίποτα. Ή είμαι τόσο γκαντέμης που έπεσα και σε κακές ΕΒ και σε κακό Newcastle ή κάτι άλλο συμβαίνει...

Ειδικά αυτό με τις μνήμες που με οτιδήποτε πάνω από 2,8v βγάζουν λάθη, δεν μου ακούγετε λογικό.

Π.χ. στα 233 με 3-2-2-8 με 2,8v είμαι οκ. Αν βάλω 2,9v το prime και το Super Pi βγάζουν λάθη.

Oκ ζεστένονται οι ΕΒ και τα heatspreaders είναι Γ.Τ.Π., αλλά εχω ένα 9άρι Enermax στο full να τις φυσάει και δεν είναι δα και τοσο πολλά τα 2,9v.

οι μνήμες θέλουν 12άρη ανεμιστληρα για να τις πιάνει ολόκληρες

η να τις γδύσεις και να της φυσάει απο πάνω προς τα κα΄τω ο 9άρης

η ροή όχι απο ψηλα προς τη μητρική αλλά απο πάνω προσ τα κάτω μέσα στο κουτί για να μη σε κοντράρει η μητρα και να σαρώνεις ελεύθερα απο ρούχα όλα τα τσιπάκια δοκίμασε το αν μπορείς να βγάλεις τις ψύκτρες.

χωρίς τον ενερμαξ ζεσταίνονται πολυ οι ΄ψύκτρες?

σε κάτι muscin που έχω δει με κουβ'ερτες δεν πάταγε η ψύκτρα σε όλα τα τσιπακια έκανε μια κανπύλη για δες αν ειναι ίσια τα HS

Αρχική απάντηση από Dagalidis [Σήμερα, στις 00:40]

Δεν ξέρω τι κάνετε εσείς αλλά εγώ αποφάσισα να τα τινάξω στον αέρα απόψε.......

Ποτέ μου δεν μπορούσα να φανταστώ τέτοιο Overclock ακόμη και στα ποιό παλαβά μου όνειρα....

350 FSB και σηκώνει και παραπάνω λές και θέλει ξεμπόυκωμα η μητρική και η CPU.....

Παρατηρήστε που έχω επεξεργαστή - μνήμη και τάσεις και για πρώτη φορά στα χρονικά του Overclock η CPU αντέχει τόσο ψηλά σε HT - FSB - MHZ με τόσο χαμηλή τάση....

Δεν ξέρω αλλά σα να μου φαίνεται ότι τα 400 FSB θα τα πάρω σε λιγάκι αφού ότι και να βάλω βγάζει κανονικά Super PI - Fast PI - και ακόμη τρέχει και κανά 15λεπτο PRIME (δεν δοκίμασα παραπάνω).....

Το ωράιο είναι ότι έπαιξα και CALL OF DUTY για 1 ώρα περίπου χωρίς προβλήματα..... :D:T: :T:

Η DFI μου πετάει παιδιά......... :worship:

Ρε Δημητρη το ΗΤΤ ειναι στα 350 αλλα οι μνημες απο οτι φαινεται ειναι πολυ πιο χαμηλα κι αυτο σου ριχνει το mem bandwidth σε σχεση με το "1:1".

Καλυτερα θαλεγα να δοκιμαζεις 1:1 κι οχι με διαιρετες νομιζω οτι η αποδοση ειναι μεγαλυτερη σε σχεση με αυτες τις ρυθμισεις.

Αρχική απάντηση από DarkSaga [Σήμερα, στις 15:56]

οι μνήμες θέλουν 12άρη ανεμιστληρα για να τις πιάνει ολόκληρες

η να τις γδύσεις και να της φυσάει απο πάνω προς τα κα΄τω ο 9άρης

η ροή όχι απο ψηλα προς τη μητρική αλλά απο πάνω προσ τα κάτω μέσα στο κουτί για να μη σε κοντράρει η μητρα και να σαρώνεις ελεύθερα απο ρούχα όλα τα τσιπάκια δοκίμασε το αν μπορείς να βγάλεις τις ψύκτρες.

χωρίς τον ενερμαξ ζεσταίνονται πολυ οι ΄ψύκτρες?

σε κάτι muscin που έχω δει με κουβ'ερτες δεν πάταγε η ψύκτρα σε όλα τα τσιπακια έκανε μια κανπύλη για δες αν ειναι ίσια τα HS

Ρε συ οκ όλα αυτά, αλλά δεν μιλάμε για τρελά volt. Για 2,9v μιλάμε. Και δεν είναι οτι τις έχω χύμα. Μπορεί να μην έχω 12άρι αλλά και ο 9άρης δεν είναι τόσο χάλια.

Αρχική απάντηση από gfa3 [Σήμερα, στις 16:03]

Ρε Δημητρη το ΗΤΤ ειναι στα 350 αλλα οι μνημες απο οτι φαινεται ειναι πολυ πιο χαμηλα κι αυτο σου ριχνει το mem bandwidth σε σχεση με το "1:1".

Καλυτερα θαλεγα να δοκιμαζεις 1:1 κι οχι με διαιρετες νομιζω οτι η αποδοση ειναι μεγαλυτερη σε σχεση με αυτες τις ρυθμισεις.

Δεν είναι μόνο το Bandwidth Που κοιτάζω αλλά και την συνολική απόδοση.....

Δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλά εδώ η CPU δουλέυει καλύτερα και με πολύ χαμηλότερο Vcore....

Aν μπορέσει κανείς να δώσει μια λογική αξήγηση ας το πεί.... :D

Εκτός εαν η CPU είναι στα τελευτάια της και πριν παραδώσει πνεύμα ανεβάζει τις επιδόσεις της...

Πρέπει λοιπόν να βρώ μνήμες DDR700 για να εκμεταλευτώ τα 350 FSB 1:1 :clap: :jump:

Ujin εχεις u2u.Sorry που δε σου απαντησα χθες αλλα με πηδηξε το wormblaster και ο αθλιος isp μου που σερνεται.Τωρα οσων αφορα τα αλλα πετυχα 2500 prime και απειρα loops 3d2k1 me 1.81vc και ανεβαινω.Παντως το cpu εχει μπει στο κορο και υπολογιζω για 2550 με prime 1.9 volt ή και παραπανω αν αντεξει η ψυξη.Οποτε περιμενουμε τα παλικαρια eleven-unseen να δωσουν την λυση :T:

Εχει δοκιμασει κανεις με αυτο το board να βαλει 2χ512 bh-5 και αν ναι πως τα πηγε απο overclocking;Ποση ταση δινει max vdimm;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.