Jump to content

27" Monitor VS 32" TV

Silender

Recommended Posts

Καλησπέρα,

Έχω ένα monitor LG M2732D και έχω βρει να το δώσω σε αρκετά καλή τιμή.:magic:

Σκέφτομαι να το αντικαταστήσω με μια 32άρα αλλά δεν ξέρω ποια.

Το monitor βρίσκεται στο δωμάτιο του μοναδικού desktop υπολογιστή του σπιτιού που είναι και ο προσωπικός μου για παιχνίδια, ειδήσεις, φόρουμ.

Τον χρησιμοποιώ επίσης και για ταινίες/anime/σειρές(από το PC κυρίως) καθότι είναι απέναντι από το κρεβάτι.

Η απόσταση μου όταν κάθομαι στο γραφείο είναι 70-80cm από τον τοίχο.

Νομίζετε πως οι 32" θα είναι ενοχλητικές στο διάβασμα? :toomuchne Με τις 27" δεν είχα κάποιο πρόβλημα.

Το διαθέσιμο ποσό είναι 400-450

παρακαλώ αν έχετε κάποιες προτάσεις μεταξύ 27"-32" θα ήθελα να τις ακούσω διότι δεν είμαι πολύ ψαγμένος στο χώρο των monitor/TV.

Ευχαριστώ προκαταβολικά για το χρόνο σας

Γενικα monitor στις 32 ιντες είναι λιγο δυσκολο και να πας σε κανονικη tv 32αρα για οθονη επειδή εχεις ήδη ips θα σε ξενερώσει αρκετα, οπότε εγω στο budget που λες θα πρότεινα τις 29άρες ultra wide 21:9

Βγάζουν αρκετές εταιρίες και νομίζω έχουν όλες το ιδιο πάνελ της LG 2560χ1080 ανάλυση, μια είναι η LG 29MA73D | Skroutz.gr που είναι και tv.

Τωρα βεβαια δε ξερω ποσο βολικη είναι η αναλυση αυτή για καθημερινη χρηση. Σε ταινιες πρεπει να λεει παντως.

Στις 30 ιντες ξεφεύγουν πολύ σε τιμη οι οθόνες εκτος αν παρεις κινεζια από ebay που εχει κατι 30αρες 2560χ1600 (π.χ. yamakasi sparta) στα 350-400€.

Πάντως για 32αρα που λες για ένα διαστημα που είχα μια full-hd tv για 2η οθόνη έκανε μονο για gaming και ταινιες καθώς σε οτιδήποτε άλλο ήταν πολύ κουραστική.

Αλλιως κανα 27αρι 1440p (dell κ.τ.λ.) που θα δεις παλι διαφορα σε ποιοτητα

Κατ'αρχήν ευχαριστώ για την απάντηση.

Περίπου στα ίδια έχω καταλήξει αυτές τις μέρες...το θέμα είναι, αν πάω σε 1440 δε θα έχω θέμα στα παιχνίδια με την 660ti ?

Τις 29 ultra wide τις φοβάμαι. Περίεργες αναλύσεις.

Κατ'αρχήν ευχαριστώ για την απάντηση.

Περίπου στα ίδια έχω καταλήξει αυτές τις μέρες...το θέμα είναι, αν πάω σε 1440 δε θα έχω θέμα στα παιχνίδια με την 660ti ?

Τις 29 ultra wide τις φοβάμαι. Περίεργες αναλύσεις.

θα ζοριστεί αρκετά και θα αρχίζεις να κόβεις, ειδικα σε 2560χ1440!

σιγουρα θα δυσκολευτεί η καρτα σου αλλα αναλογα ποιο παιχνιδι και σε τι ρυθμισεις, από ότι βλεπω(guru 3d) δυσκολα θα παιζεις πανω από 30 fps εκτος αν πεσεις σε γραφικα αρκετα, βέβαια μπορεις να παιζεις και σε 1080p προσωρινά και όταν κανεις αναβαθμιση την καρτα σου να ανεβεις..

με την ποιότητα δεν έχεις θέμα, οι 32ρες έχουν ips ή va panel, καμία σχέση με τα σαβουρο 27ρια monitor του 250ευρου που φοράνε tn. Μιλάω εκ'πείρας. Το μόνο θέμα με την tv είναι το input lag που δυστυχώς είναι αρκετά σοβαρό σε fps, μιλάμε για πολλαπλάσιο ακόμη και απ΄τα πιο αργά monitor. Απ'οσο το έχω ψάξει μόνο η Sony κάνει πλήρες bypass όταν την ρυθμίζεις σε game mode, και όντως έχει μικρό lag, όλες οι άλλες συνεχίζουν να περνάνε το σήμα από τον προσεσορα. btw οι χειρότερες δείχνουν να είναι οι samsung σε αυτό τον τομέα, αλλά γενικά πλην sony όλες έχουν θέμα. Επιπλέον οπωσδήποτε αν τελικά πας σε τβ να την συνδέσεις με vga καλώδιο και όχι hdmi, σε όσες έχω δοκιμάσει μειώνει αισθητά το input lag.

τεσπα για μένα η καλύτερη λύση είναι μια sony 32ρα, θα'χεις panel ips άρα καλυτερη εικόνα από tn monitor, και σε λογική τιμή σε αυτές τις ίντσες, έχω μια lg και παρά το lag είμαι πολύ ευχαριστημένος και παρότι κάποτε είχα ακριβό 27ρι μονιτορ (dell 2711) δεν ξαναγυρνάω σε λίγες ιντσες ούτε ξανασκάω 650 ευρω, η επόμενη αγορά μου θα είναι παλι τβ αυτή την φορά φυσικά 4Κ :worship:

Καλησπέρα παιδιά,

FPS δεν παίζω, σχεδόν καθόλου(άντε λίγο Borderlands 2 στο τσακιρ'κέφι).

Παίζω κυρίως Diablo 3, WoW, Heroes VI, M&M Legacy X, κάνα indie στο steam και πολύ emulator(πολύ όμως).

Κάρτα δεν έχω σκοπό να αλλάξω εδώ κοντά, είμαι ικανοποιημένος ως τώρα.

Θεωρώ ψιλοπεριττό το 1440 από τώρα να πω την αλήθεια σε αυτά που κάνω άσε που μάλλον δε μου φτάνει και το κονδύλι :shutup:

O προβληματισμός μου είναι στο διάβασμα από το γραφείο. Εκεί κωλώνω βασικά. Αυτές οι 5" και η μεταβολή από Monitor σε TV με τρομάζουν λίγο σε forums και site ειδήσεων. :suicide:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.