Jump to content

usb3 controller

motormount

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σε όλους.

Χρειάζομαι μια usb3 θύρα στο dell Τ1500 μου για να αδειάζω ταχύτερα τις cf κάρτες μου-με τον μη αγορασμένο ακόμα usb3 card reader μου-

Το πρόβλημα είναι πως όλοι οι controllers σαν κι'αυτόν θέλουν ρεύμα και εγώ δεν έχω διαθέσιμο...

Πάνω στη μητρική βρήκα αυτή τη 9πινη σύνδεση,την οποία το service manual της dell περιγράφει ως ''usb3 system board connector''

Στα ίντερνετ όμως τις 9πινες συνδέσεις τις έχουν για usb2,και τις 20πινες-που δεν έχω- usb3

Έψαξα για καλώδιο sata που να σπάει σε sata-για το dvd ας πούμε- και σε molex για τον controller.(ή δεν υπάρχει ή δεν ψάχνω σωστά).

Αν τον βάλω χωρίς ρεύμα θα δουλέψει σωστά;-μόνο για άδειασμα καρτών-

Καμιά άλλη ιδέα;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Ευχαριστώ πολύ.

Τώρα -για εγκυκλοπαιδικούς λόγους- μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος τι ρόλο βαράει η 9πινη σύνδεση στη μητρική και που θα μπορούσε να μου φανεί χρήσιμη;

Φωτό εδώ

Την σύγχυση στη συγκεκριμένη περίπτωση προκαλούν ξεκάθαρα ένα μηδενικό και μία τελεία...

Δεν γράφει USB3.0 , αλλά JUSB3, όπου το 3 αναφέρεται καθαρά στον αύξοντα αριθμό του κοννέκτορα στην μητρική. ( JUSB1, JUSB2 κλπ...)

Aν δείς εδώ θα επιβεβαιώσεις αυτό που φαίνεται από τον αριθμό των pins κιόλας, ότι πρόκειται για USB2.0 σύνδεση.

Την σύγχυση στη συγκεκριμένη περίπτωση προκαλούν ξεκάθαρα ένα μηδενικό και μία τελεία...

Δεν γράφει USB3.0 , αλλά JUSB3, όπου το 3 αναφέρεται καθαρά στον αύξοντα αριθμό του κοννέκτορα στην μητρική. ( JUSB1, JUSB2 κλπ...)

Aν δείς εδώ θα επιβεβαιώσεις αυτό που φαίνεται από τον αριθμό των pins κιόλας, ότι πρόκειται για USB2.0 σύνδεση.

Ευχαριστώ,και εγώ έβλεπα από τον αριθμό των pins πως δεν είναι usb3,αλλά δεν πήγε το μυαλό μου πως ήταν ο αύξων αριθμός της σύνδεσης...

Γιάννη( ; ) αυτό που που δείχνεις-αν δεν κάνω λάθος- είναι ανταλλακτικό για τις υπάρχουσες μπροστινές θύρες-και κρίνοντας από το χρώμα είναι usb2-οι .3 είναι μπλε νομίζω-

Ευχαριστώ πάντως!

Αυτή η Dell με την επεκτασιμοτητα της σε σκλαβωνει, όπως και η HP

Κοιτα τι μπορεις να βαλεις, φανταζομαι δεν εχεις floppy, σωστά?

Μπροστα βάζεις

3.5inch Floppy Bay Internal 20Pin 2 Ports USB 3.0 Front Panel Bracket Cable R1BO | eBay ή αυτό

Computer USB 3.0 Port Internal Flash Memory Card Reader for 3.5" Front Panel Bay | eBay

και θα το συνδεσεις μεσα πανω σε αυτό

2 USB 3.0 to PCI-E Adapter Card w/ Motherboard 20P 20 pin & Low Profile Bracket | eBay

(Bus-powered mode and no external power required for most of peripherals)

δε θελει Extra τροφοδοσια η καρτα αλλα καλο θα ηταν να βαλεις και το καλωδιακι από το #2 post

Από επεκτασιμοτητα θυμιζουν laptop, τωρα τι κερδισες περα από την εγγυηση, εσυ το ξερεις.

[ame=http://www.amazon.co.uk/Inateck-Superspeed-Ports-PCI-E-Expansion/dp/B00B6ZCNGM/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1391160019&sr=8-1&keywords=inateck+usb3.0+pci]Ψώνισα![/ame]

Αλλά χωρίς μεγάλη επιτυχία...

Το παλιό reader κατέβαζε με καμιά 30ριά-αν θυμάμαι καλά-,το καινούργιο γύρω στα 50...

Κατέβασα κι'ενα firmware από την transcend αλλά δεν είδα διαφορά...

Θα δοκιμάσω και με extreme κάρτα αλλά έτσι κι'αλλιώς πρέπει να έχω πρόβλημα με το ρεύμα,γιατί δοκίμασα κι'έναν 2,5άρι usb3 και όταν κάνω αντιγραφή από τον εξωτερικό στο pc τον ''χάνει'' και τον ξαναβρίσκει διακόπτοντας την αντιγραφή.

-Το ότι τον έκανα πρόσφατα ΝΤFS χωρίς να τον φορμάρω δεν πρέπει να παίζει ρόλο,έτσι;

Αυτη δεν παίρνει παροχή για ρεύμα ε?

Στάλθηκε από το GT-I9300 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αυτη δεν παίρνει παροχή για ρεύμα ε?

Στάλθηκε από το GT-I9300 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Έχει ρεύμα, η υποδοχή είναι SATA, πάνω δεξιά στη φωτό

Έχει ρεύμα, η υποδοχή είναι SATA, πάνω δεξιά στη φωτό

Σωστα, το περασα για εσωτερικο USB 3.0

Δοκιμασε και με άλλο καλωδιο, εχω δει παρομοια συμπεριφορα, αλλα σε USB 2.0 (οπου εφταιγε το καλωδιο)

Έχω πάρει από τον ένα δίσκο,υπάρχει περίπτωση να παίξει καλύτερα από το cd;

Τι μέσο (USB Stick, SD Card μέσω Card Reader, External HDD USB3.0) ακριβώς προσπαθείς να μετρήσεις ?

Σωστα, το περασα για εσωτερικο USB 3.0

Δοκιμασε και με άλλο καλωδιο, εχω δει παρομοια συμπεριφορα, αλλα σε USB 2.0 (οπου εφταιγε το καλωδιο)

Όντως,το δισκάκι το είχα σε προέκταση,όταν το κούμπωσα απευθείας στη θύρα οι αντιγραφές ολοκληρώνονται με την ''αστραπιαία'' ταχύτητα των περίπου 48mb/s(έναντι 32 του usb2)

Τι μέσο (USB Stick, SD Card μέσω Card Reader, External HDD USB3.0) ακριβώς προσπαθείς να μετρήσεις ? Σήμερα 15:39

Αυτό που με ενδιαφέρει-και ο λόγος που αγοράστηκε ο controller- είναι CF κάρτες μέσω [ame=http://www.amazon.com/Transcend-Super-Multi-Card-Reader-TS-RDF8K/dp/B0056TYRMW/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1391187119&sr=8-1&keywords=usb+3+card+reader]reader[/ame].

Λόγω της μή αναμενόμενης απόδοσης,δοκίμασα κ το δισκάκι από περιέργεια.

Αύριο θα το δοκιμάσω με extreme κάρτα,μήπως εκεί είναι το θέμα!

Όντως,το δισκάκι το είχα σε προέκταση,όταν το κούμπωσα απευθείας στη θύρα οι αντιγραφές ολοκληρώνονται με την ''αστραπιαία'' ταχύτητα των περίπου 48mb/s(έναντι 32 του usb2)

Αυτό που με ενδιαφέρει-και ο λόγος που αγοράστηκε ο controller- είναι CF κάρτες μέσω reader.

Λόγω της μή αναμενόμενης απόδοσης,δοκίμασα κ το δισκάκι από περιέργεια.

Αύριο θα το δοκιμάσω με extreme κάρτα,μήπως εκεί είναι το θέμα!

Αν αναφέρεις τα αποτελέσματα των δοκιμών σου και με τί μέσο προσπάθησες να κάνεις τι, μπορεί να μην περιμένεις και μέχρι αύριο να σου λυθεί η απορία.Δηλαδή :

Αναγνωση/εγγραφή αρχείου από/σε εσωτερικό δίσκο (μοντέλο ) με συνδεσμολοδία τάδε σε/από CF (μοντέλο) μέσω Card-Reader ( μοντέλο )

Για να δούμε και εμείς, αλλά και για να τα βλέπουν άλλοι αργότερα.

με USB2.0 μέγιστη ταχύτητα είναι κάπου στα 25-30ΜΒ/sec. Νομίζω θεωρητικά μιλάμε για 35ΜΒ/sec max. Με USB 3.0 controller + USB 3.0 card reader σίγουρα θα φτάσεις παραπάνω ΑΛΛΑ θα πρέπει να το υποστηρίζει η κάρτα. Λίγες κάρτες φεύγουν πάνω από 30ΜΒ/sec και θες και card reader USB 3.0. Επίσης το γράψε-σβήσε σε περίπτωση ripping movies θα καταπονέσει την κάρτα σου και θα την στείλει στον άλλο κόσμο μια ώρα αρχύτερα.

Γιατί δεν κοιτάς άλλες λύσεις μεταφοράς αρχείων όπως π.χ. εξωτερικό σκληρό δίσκο με ethernet ή κάποιο NAS; Δεν αξίζει η επένδυση σε κάρτες υψηλήες ταχύτητας. card readers, usb controllers κτλ αντί ενός π.χ. WD Live στο 1-2 ΤΒ από χρηματικής σκοπιάς.

με USB2.0 μέγιστη ταχύτητα είναι κάπου στα 25-30ΜΒ/sec. Νομίζω θεωρητικά μιλάμε για 35ΜΒ/sec max. Με USB 3.0 controller + USB 3.0 card reader σίγουρα θα φτάσεις παραπάνω ΑΛΛΑ θα πρέπει να το υποστηρίζει η κάρτα. Λίγες κάρτες φεύγουν πάνω από 30ΜΒ/sec και θες και card reader USB 3.0. Επίσης το γράψε-σβήσε σε περίπτωση ripping movies θα καταπονέσει την κάρτα σου και θα την στείλει στον άλλο κόσμο μια ώρα αρχύτερα.

Γιατί δεν κοιτάς άλλες λύσεις μεταφοράς αρχείων όπως π.χ. εξωτερικό σκληρό δίσκο με ethernet ή κάποιο NAS; Δεν αξίζει η επένδυση σε κάρτες υψηλήες ταχύτητας. card readers, usb controllers κτλ αντί ενός π.χ. WD Live στο 1-2 ΤΒ από χρηματικής σκοπιάς.

Καλησπέρα σε όλους.

Χρειάζομαι μια usb3 θύρα στο dell Τ1500 μου για να αδειάζω ταχύτερα τις cf κάρτες μου-με τον μη αγορασμένο ακόμα usb3 card reader μου-

Μάλλον το χρησιμοποιεί για κάποια CF από ψηφιακή μηχανή. Δε νομίζω πως υπάρχει άλλος γρήγορος τρόπος...

[MENTION=17173]motormount[/MENTION] , το reader που έχεις είναι μάλλον το RDF8 της Transcend αν κατάλαβα καλά, στο νετ υπάρχουν reiviews που δείχνουν ανάγνωση από γρήγορες κάρτες έως και 85-90MB/s. Μήπως η κάρτα σου δεν ήταν τόσο γρήγορη ?

Επίσης, σε τί μέσο κάνεις την αντιγραφή? Μήπως ο δίσκος που γράφεις έχει κάποιο θεματάκι με την ταχύτητά του?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.