Jump to content

Πρόβλημα με cpu usage

The Spirit

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Εντελώς ξαφνικά ενώ όλα πήγαιναν καλά από θερμοκρασίες παρατήρησα το εξής.

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα ενώ η θερμοκρασία του cpu είναι 30-34 βαθμούς και η usage από 5-15%,

αρχίζει να ανεβάζει τη usage σε 100% και τη θερμοκρασία σε 55-60 βαθμούς για λίγα seconds και μετά πάλι πέφτει στα αρχικά νούμερα. Μετά από λίγα λεπτά πάλι το ίδιο και πάλι και πάλι και πάλι......

Επίσης όταν το κάνει αυτό ακούγεται η αντλία της corsair σαν να ανεβάζει στροφές (δε ξέρω πως αλλιώς να το πω).

Τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση τσακάλια μου ? :)

Στην εποπτία πόρων διαπίστωσα ότι το IDMcache.exe (Internet Download Manager) είναι αυτό που μόλις ο cpu πάει στο 100% το 98 το χρησιμοποιεί αυτή η εφαρμογή.

Εντελώς ξαφνικά ενώ όλα πήγαιναν καλά από θερμοκρασίες παρατήρησα το εξής.

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα ενώ η θερμοκρασία του cpu είναι 30-34 βαθμούς και η usage από 5-15%,

αρχίζει να ανεβάζει τη usage σε 100% και τη θερμοκρασία σε 55-60 βαθμούς για λίγα seconds και μετά πάλι πέφτει στα αρχικά νούμερα. Μετά από λίγα λεπτά πάλι το ίδιο και πάλι και πάλι και πάλι......

Επίσης όταν το κάνει αυτό ακούγεται η αντλία της corsair σαν να ανεβάζει στροφές (δε ξέρω πως αλλιώς να το πω).

Τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση τσακάλια μου ? :)

Στην εποπτία πόρων διαπίστωσα ότι το IDMcache.exe (Internet Download Manager) είναι αυτό που μόλις ο cpu πάει στο 100% το 98 το χρησιμοποιεί αυτή η εφαρμογή.

Το 'χα πάθει και 'γω πρόσφατα. Έφαγα ΑΠΕΙΡΕΣ ώρες να ψάχνω λύση.

Εκεί που κατέλειξα ήταν να χρησιμοποιήσω ένα αμφίβολο πρόγραμμα,

ονόματι combofix, το 'χα τρέξει και είχε φτιάξει για κάποιο καιρό. Κάποια

στιγμή ξαναεμφανίστηκε το πρόβλημα, το ξανάτρεξα και ξαναέφυγε για

πολύ καιρό, αλλά δεν μπορώ να 'πω πως είμαι ικανοποιημένος από τότε.

Έχω διάφορα θέματα, πχ προβλήματα με lag στο interface του skype και

άλλα. Εδώ και καιρό μέρα-νύχτα το μόνο που σκέφτομαι είναι: format να

λυθεί αυτή η πίπα, αλλά δεν βρίσκω χρόνο. :/

Το σκέφτηκα κι εγώ αλλά δε θέλω να καταθέσω τα όπλα τόσο γρήγορα.

Με το που έκανα τερματισμό διεργασίας εξαφανίστηκε το πρόβλημα όλα όπως πριν, μόλις ανοίγω τον IDM πάλι τα ίδια.

Περίεργο γιατί χρησιμοποιώ χρόνια αυτό το πρόγραμμα και πρώτη φορά μου κάνει κάτι τέτοιο...

Antivirus και antimalware scan έχεις κάνει να δεις αν βρίσκουν κάτι .. ;

Δεν ήμουν ποτέ fan των download managers .. :p

Αυτό. Και το πολύ πολύ αν δεν βρουν κάτι χρησιμοποιείς κάποιον άλλο manager.

Ποιον άλλο manager έχετε να προτείνετε?

Πάντως έκανα uninstall και πάλι install το IDM και πλέον εδώ και αρκετές ώρες δεν μου έχει ξαναεμφανίσει το πρόβλημα.... :)

Έκανα σάρωση με το Eset Smart Security 7 και δε βρήκε τίποτα, αλλά το malwarebytes anti-malware εμφάνισε το εξής:

Stolen.Data File C:\Users\....\AppData\Roaming\dclogs\2013-11-25-2.dc

Stolen.Data Folder C:\Users\...\AppData\Roaming\dclogs

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.