Jump to content

Αναβάθμιση μνημών RAM

mi8randir

Recommended Posts

Χαιρετώ την κοινότητα του TheLab στο πρώτο post που κάνω

και αφορά την αναβάθμιση της μνήμης ram του pc μου το οποίο, λόγω κρίσης, αναβαθμίζω σιγά σιγά.Τα βασικά του χαρακτηριστικά είναι μητρική asus M5A97 R2.0, επεξεργαστής amd 8320, κάρτα γραφικών sapphire R9 270 dual-x σκληρός seagate 500GB hybrid. Οι μνήμες που έχω τώρα είναι 2Χ4GB Kingston 1333Mhz. Σκεφτόμουν τις Kingston 2X4GB KHX1866 C9D3K2 ή G.SKILL F3-17000CL11D στα 2133 MHz που τις βρίσκω και φθηνότερα αν και θα τρέξουν και αυτές στα 1866. Θα ήθελα τη γνώμη των μελών του φόρουμ και πιθανές άλλες προτάσεις σε αυτά τα επίπεδα τιμών.

Αν θες απλά να αντικαταστήσεις το 2x4Gb κιτάκι που έχεις με κάποιο άλλο μεγαλύτερης συχνότητας τότε είναι τσάμπα χρήματα εκτός ίσως και αν υπερχρονίσεις, που και πάλι...

Αν θες να προσθέσεις άλλο ένα κιτάκι και να πας στα 16Gb RAM συνολικά τότε απλά αγόρασε το φθηνότερο που θα βρεις. Όλες οι μνήμες θα λειτουργήσουν στην ίδια συχνότητα πράγμα που συνεπάγεται στη συχνότητα εκείνη που έχει η πιο αργή μνήμη.

δηλαδη λες ότι δεν έχει ουσιαστική διαφορά απο τα 1333 στα 1866; βέβαια πρέπει να πω ότι μνήμες θα παρω έτσι κι αλλιώς γιατι έχω ένα άλλο pc χωρίς μνήμες και είχα σκοπό να βάλω αυτές σε εκείνο και τις καινούργιες σε αυτό που συζητάμε.

Ναι, για τον 'απλό' χρήστη (αν ορίζεται κάτι τέτοιο) δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορά, πόσο μάλλον να δώσεις 65-70€ για να πάρεις άλλες μνήμες ίδιας συνολικής χωρητικότητας.

Αν έτσι κι αλλιώς θα αγοράσεις μνήμες τότε αλλάζει το θέμα μιας και οι 1333άρες χρηματικά μπορεί να είναι στα ίδια επίπεδα με αυτές υψηλότερου χρονισμού.

Οπότε αν είναι να δώσεις τα ίδια λεφτά τότε παίρνεις τις 'γρηγορότερες' που μπορείς να βρεις.

Ερωτήσεις . Στο σύστημα της υπογραφής μου :

1) Όταν τρέχω το speccy μου γράφει 12GB Dual-Channel DDR3 @ 667 Μhz και όχι 1333 που είναι οι μνήμες μου. Γιατί ;

2) Μνήμες περισσότερων Μhz π.χ. 1600,1866,2000 κλπ. προσφέρουν καλύτερες επιδόσεις στο gaming ;(Αυτό με ενδιαφέρει περισσότερο και κυρίως το BF4).

3) Το σύστημά μου (cpu,mobo) είναι συμβατό με περισσότερα Mhz για περαιτέρω αναβάθμιση και αν αξίζει (οικονομικώς, σχέση τιμής-απόδοσης).

Ευχαριστώ.

Aν οι μνημες σου λειτουργουν σταθερα στα 1600 βαλτες εκει εχει διαφορα στα περισσοτερα games παραπανω οχι.Αλλιως οτι σου ειπαν και οι απο πανω μεινε οπως εισαι δε αξιζει τον κοπο.

1600 ειναι η εγγενεις υποστηριξη απο ολους τους επεξεργαστες της intel. Απο κει και πανω καλυτερα κυνηγα χαμηλο CL παρα Mhz.

Φυσικα με oc πας οσο παιρνει, αλλα τo βασικο προβλημα ειναι πως αν παρεις μια μνημη με υψηλη ταχυτητα -που δεν αξιοποιειται απο την πλειοψηφια των εφαρμογων- θα εχει πολυ υψηλο cl, που στη θεωρια -τουλαχιστο αν στην πραξη δε γινεται παντα αντιληπτο- επηρρεαζει αρνητικα τα παντα, οποτε...

Οι καλύτερες συχνότητες αυτήν την στιγμή για games είναι στα 1866 CL9-10.

Άμα τρέχεις εφαρμογές που τρώνε memory bandwidth με το σκασμό πηγαίνεις για 2400+ MHz CL10-11 ή ακόμα ποιό πάνω με όσο το δυνατόν χαμηλότερα latencies.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.