Jump to content

Βοήθεια με NAS & Bluray Player

anubis

Recommended Posts

αυτές είναι οι ιδιότητες του .avi που παίζει

General

Complete name : Z:\# New Movies\An.2012.DVDRip.XviD.AC3.avi

Format : AVI

Format/Info : Audio Video Interleave

File size : 1.41 GiB

Duration : 1h 47mn

Overall bit rate : 1 881 Kbps

Writing application : VirtualDubMod 1.5.10.2 (build 2542/release)

Writing library : VirtualDubMod build 2542/release

Video

ID : 0

Format : MPEG-4 Visual

Format profile : Advanced Simple@L5

Format settings, BVOP : 2

Format settings, QPel : No

Format settings, GMC : No warppoints

Format settings, Matrix : Default (H.263)

Muxing mode : Packed bitstream

Codec ID : XVID

Codec ID/Hint : XviD

Bit rate : 1 423 Kbps

Width : 720 pixels

Height : 304 pixels

Display aspect ratio : 2.35:1

Frame rate : 25.000 fps

Color space : YUV

Chroma subsampling : 4:2:0

Bit depth : 8 bits

Scan type : Progressive

Compression mode : Lossy

Bits/(Pixel*Frame) : 0.260

Stream size : 1.06 GiB (76%)

Writing library : XviD 64

Audio

ID : 1

Format : AC-3

Format/Info : Audio Coding 3

Mode extension : CM (complete main)

Format settings, Endianness : Big

Codec ID : 2000

Bit rate mode : Constant

Bit rate : 448 Kbps

Channel(s) : 6 channels

Channel positions : Front: L C R, Side: L R, LFE

Sampling rate : 48.0 KHz

Bit depth : 16 bits

Compression mode : Lossy

Stream size : 343 MiB (24%)

Alignment : Split accross interleaves

Interleave, duration : 40 ms (1.00 video frame)

Interleave, preload duration : 500 ms

και αυτές είναι οι ιδιότητες ενός .avi που δεν παίζει

General

CompleteName : Z:\# HD Movies\720p\Aftershock [2010] 720p BRay HD\Aftershock.2010.720p.BDRip.avi

Format : AVI

Format/Info : Audio Video Interleave

Format_Profile : OpenDML

Format_Settings : rec

FileSize/String : 3.47 GiB

Duration/String : 2h 16mn

OverallBitRate/String : 3647 Kbps

Encoded_Application : AVI-Mux GUI 1.17.8.3, Feb 16 201019:42:50

Video

ID/String : 0

Format : MPEG-4 Visual

Format_Profile : Advanced Simple@L5

Format_Settings_BVOP/String : 2

Format_Settings_QPel/String : No

Format_Settings_GMC/String : warppoint0

Format_Settings_Matrix/String : Default (H.263)

CodecID : XVID

CodecID/Hint : XviD

BitRate/String : 3194 Kbps

Width/String : 1280 pixel3

Height/String : 544 pixel2

DisplayAspectRatio/String : 2.35:1

FrameRate/String : 24.000 fps2

ColorSpace : YUV

ChromaSubsampling : 4:2:0

BitDepth/String : 8 bit3

ScanType/String : Progressive

Compression_Mode/String : Lossy

Bits-(Pixel*Frame) : 0.191

StreamSize/String : 3.04 GiB (88%)

Encoded_Library/String : XviD 1.2.1 (UTC 2008-12-04)

Audio

ID/String : 1

Format : AC-3

Format/Info : Audio Coding 3

Format_Settings_ModeExtension : CM (complete main)

Format_Settings_Endianness : Big

CodecID : 2000

BitRate_Mode/String : CBR

BitRate/String : 448 Kbps

Channel(s)/String : 6 channel3

ChannelPositions : Front: L C R, Side: L R, LFE

SamplingRate/String : 48.0 KHz

BitDepth/String : 16 bit3

Compression_Mode/String : Lossy

StreamSize/String : 436 MiB (12%)

Alignment/String : Alignment_Aligned

Interleave_Duration/String : 64 ms (1.54 video frames2)

Interleave_Preload/String : 192 ms

Title : 1_3_audio

μας δείχνεις 2 τελείως διαφορετικά αρχεία όσον αφορά την ανάλυση και το bitrate, άρα η εξαγωγή συμπερασμάτων είναι αδύνατη.

να υποθέσω ότι από usb παίζουν και τα 2?

ναι, βεβαια !!! Οπως έγραψα και στην αρχή του νήματος... ο τρόπος που έβλεπα όλες αυτές τις ταινίες, ήταν είτε συνδέοντας ένα εξωτερικό δίσκο στην USB θύρα του LG, είτε μέσω του PC με το Nero MediaHome 4. Η συνταγή χάλασε όταν αντέγραψα τις ταινίες στο δίσκο του dlink και είπα στο LG να τις διαβάσει από εκεί... :(

για να μην παιδεύεσαι άδικα έχω να προτείνω το εξής:

εγκατέστησε το serviio στο PC σου και δοκίμασε εάν δουλεύουν όλα οκ. εάν ναι, πάλεψε να το βάλεις στο dlink.

χρησιμοποίησες πολύ σωστή λέξη : "πάλεψε" :)

διάβασα το tutorial και απελπίστηκα ! :)

εγκατέστησα το serviio στο PC μου, πρόσθεσα στο library το δίσκο του dlink, ξεκίνησα το server, το bluray τον έδειξε στη λίστα, και έπαιξε όποιο αρχείο και να του έβαλα. Να υποθέσω ότι είναι θέμα αποκωδικοποίησης του NAS λοιπόν? Εφόσον με USB πάνω στο bluray player παίζει τα πάντα, με server πάνω στο PC παίζει τα πάντα... φταίει επομένως η "ανάγνωση" των αρχείων από τον εσωτερικό server του NAS? Συγγνώμη αν ακούγομαι πολύ Newbie, αλλά έχω καιρό να ασχοληθώ με multimedia και το έχασα το παιχνίδι μάλλον... :(

αυτό σημαίνει ότι το πρόβλημα είναι στην DLNA εφαρμογή του NAS. συνεπώς, εάν έχεις εξαντλήσει το θέμα των ρυθμίσεών της, η εγκατάσταση serviio ή twonky είναι μονόδρομος.

Μια καλή λύση είναι και το Plex.

To έχω εδώ και 4 μήνες σε βάση με 465 ταινίες και λειτουργεί αψογα.

το πρόβλημα με το Plex είναι ότι αν πας να το κατεβάσεις για NAS, βγάζει εκδόσεις για 5-6 εταιρείες (Synology, Qnap κλπ) και δεν έχει μέσα τη D-Link. Θα προχωρήσω βήμα-βήμα τη λύση εγκατάστασης του Serviio στο NAS μου και βλέπουμε...

ναι, το είδα το θέμα της ταχύτητας... αλλά με €73 που πήρα το dlink.. δεν έπαιρνα τίποτα άλλο !!

λοιπόν... εγκατέστησα το srviio στο NAS βήμα-βήμα σύμφωνα με το tutorial που μου υπέδειξε ο GriGas και τώρα βλέπω τον serviio server στη λίστα των συσκευών στο BluRay. Τον επιλέγω, πηγαίνω στο φάκελο Video και βλέπω όλους τους φακέλους που πρέπει να υπάρχουν (Directors, actors, Series, folders κλπ). Επιλέγω Folders και μου λέει "Empty". Εν μέρει είναι λογικό γιατί όλη η εγκατάσταση του server έγινε στο Volume_1 του NAS, ενώ τα αρχεία μου είναι στο Volume_2. Τι κάνω τώρα...? Έλα, λίγο ακόμη έμεινε για να δω ταινιούλες... :)

Σε πρώτη φάση πρέπει να δηλώσεις το πού βρίσκονται τα αρχεία σου. λογικά σε ΄μια διεύθυνση του τύπου ip.tou.nas/serviio/ θα βρεις την κονσόλα ρυθμίσεων. από εκεί στην καρτέλα library θα ορίσεις το πού θα ψάχνει για αρχεία. ανάλογα με το πλήθος των αρχείων και τα metadata που θα πρέπει να κατέβει (και δεδομένου ότι το nas σου είναι αργό) μπορεί να κάνει από λίγα λεπτά έως μερικές ώρες για να ενημερωθεί πλήρως.

σε περίπτωση που έχεις πρόβλημα με την κονσόλα, εάν σου βρίσκεται συσκευή android μπορείς να δοκιμάσεις να κάνεις την ρυθμίσεις με την εφαρμογή servidroid.

αυτά για την ώρα... δοκίμασε και εδώ είμαστε!

• 2 weeks later...

επανέρχομαι, μετά από μεεερες παιδέματος. Εγκατέστησα -όπως ξαναείπα- το serviio στο NAS, αλλά δεν είχα ποτέ πρόσβαση στο WebUI της εγκατάστασης, λόγω του ότι δεν υπήρχε εγκατάσταση Apache server, ώστε να μου ανοίξει και να κάνω τις απαραίτητες ρυθμίσεις για Libraries αρχείων κλπ. Anyway, εγραψα στους τύπους του forum, με "έγραψαν" κι αυτοί ΚΑΝΟΝΙΚΑ και... σταμάτησα να ασχολούμαι με το θέμα ! Μια ερώτηση, αφού έχω ΗΔΗ απεγκαταστήσει serviio Κλπ...

Διάβασα σε ένα forum της Dlink ότι "Someone correct if I am wrong but the NAS box has nothing to do with encoding or decoding files. This is all done by your TV, PS3 or what ever your trying to use to view media files. "

Αρα... μήπως παιδεύομαι αδίκως και για το μήνυμα "Cannot play this file" του LG... φταίει το LG ??????????

edit: μάλλον δεν ισχύει αυτό, γιατί αν δεν μπορούσε να παίξει τα αρχεία το Player, δε θα τα έπαιζε κι από το USB δίσκο, έτσι δεν είναι ? ;)

α! μια λεπτομέρεια που μπορεί να σας πει κάτι...:

όταν του βάζω να παίξει mkv... μου βγάζει κατευθείαν το μήνυμα Warning : Cannot play this file", ενώ όταν του βάζω mp4, κάνει περίπου 10 δευτερόλεπτα να το πετάξει...!!! :angry:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.