anubis Ιανουάριος 22, 2014 Author #21 Ιανουάριος 22, 2014 αυτές είναι οι ιδιότητες του .avi που παίζειGeneralComplete name : Z:\# New Movies\An.2012.DVDRip.XviD.AC3.aviFormat : AVIFormat/Info : Audio Video InterleaveFile size : 1.41 GiBDuration : 1h 47mnOverall bit rate : 1 881 KbpsWriting application : VirtualDubMod 1.5.10.2 (build 2542/release)Writing library : VirtualDubMod build 2542/releaseVideoID : 0Format : MPEG-4 VisualFormat profile : Advanced Simple@L5Format settings, BVOP : 2Format settings, QPel : NoFormat settings, GMC : No warppointsFormat settings, Matrix : Default (H.263)Muxing mode : Packed bitstreamCodec ID : XVIDCodec ID/Hint : XviDDuration : 1h 47mnBit rate : 1 423 KbpsWidth : 720 pixelsHeight : 304 pixelsDisplay aspect ratio : 2.35:1Frame rate : 25.000 fpsColor space : YUVChroma subsampling : 4:2:0Bit depth : 8 bitsScan type : ProgressiveCompression mode : LossyBits/(Pixel*Frame) : 0.260Stream size : 1.06 GiB (76%)Writing library : XviD 64AudioID : 1Format : AC-3Format/Info : Audio Coding 3Mode extension : CM (complete main)Format settings, Endianness : BigCodec ID : 2000Duration : 1h 47mnBit rate mode : ConstantBit rate : 448 KbpsChannel(s) : 6 channelsChannel positions : Front: L C R, Side: L R, LFESampling rate : 48.0 KHzBit depth : 16 bitsCompression mode : LossyStream size : 343 MiB (24%)Alignment : Split accross interleavesInterleave, duration : 40 ms (1.00 video frame)Interleave, preload duration : 500 ms
anubis Ιανουάριος 22, 2014 Author #22 Ιανουάριος 22, 2014 και αυτές είναι οι ιδιότητες ενός .avi που δεν παίζειGeneralCompleteName : Z:\# HD Movies\720p\Aftershock [2010] 720p BRay HD\Aftershock.2010.720p.BDRip.aviFormat : AVIFormat/Info : Audio Video InterleaveFormat_Profile : OpenDMLFormat_Settings : recFileSize/String : 3.47 GiBDuration/String : 2h 16mnOverallBitRate/String : 3647 KbpsEncoded_Application : AVI-Mux GUI 1.17.8.3, Feb 16 201019:42:50VideoID/String : 0Format : MPEG-4 VisualFormat_Profile : Advanced Simple@L5Format_Settings_BVOP/String : 2Format_Settings_QPel/String : NoFormat_Settings_GMC/String : warppoint0Format_Settings_Matrix/String : Default (H.263)CodecID : XVIDCodecID/Hint : XviDDuration/String : 2h 16mnBitRate/String : 3194 KbpsWidth/String : 1280 pixel3Height/String : 544 pixel2DisplayAspectRatio/String : 2.35:1FrameRate/String : 24.000 fps2ColorSpace : YUVChromaSubsampling : 4:2:0BitDepth/String : 8 bit3ScanType/String : ProgressiveCompression_Mode/String : LossyBits-(Pixel*Frame) : 0.191StreamSize/String : 3.04 GiB (88%)Encoded_Library/String : XviD 1.2.1 (UTC 2008-12-04)AudioID/String : 1Format : AC-3Format/Info : Audio Coding 3Format_Settings_ModeExtension : CM (complete main)Format_Settings_Endianness : BigCodecID : 2000Duration/String : 2h 16mnBitRate_Mode/String : CBRBitRate/String : 448 KbpsChannel(s)/String : 6 channel3ChannelPositions : Front: L C R, Side: L R, LFESamplingRate/String : 48.0 KHzBitDepth/String : 16 bit3Compression_Mode/String : LossyStreamSize/String : 436 MiB (12%)Alignment/String : Alignment_AlignedInterleave_Duration/String : 64 ms (1.54 video frames2)Interleave_Preload/String : 192 msTitle : 1_3_audio
GriGaS Ιανουάριος 22, 2014 #23 Ιανουάριος 22, 2014 μας δείχνεις 2 τελείως διαφορετικά αρχεία όσον αφορά την ανάλυση και το bitrate, άρα η εξαγωγή συμπερασμάτων είναι αδύνατη.να υποθέσω ότι από usb παίζουν και τα 2?
anubis Ιανουάριος 22, 2014 Author #24 Ιανουάριος 22, 2014 ναι, βεβαια !!! Οπως έγραψα και στην αρχή του νήματος... ο τρόπος που έβλεπα όλες αυτές τις ταινίες, ήταν είτε συνδέοντας ένα εξωτερικό δίσκο στην USB θύρα του LG, είτε μέσω του PC με το Nero MediaHome 4. Η συνταγή χάλασε όταν αντέγραψα τις ταινίες στο δίσκο του dlink και είπα στο LG να τις διαβάσει από εκεί...
GriGaS Ιανουάριος 22, 2014 #25 Ιανουάριος 22, 2014 για να μην παιδεύεσαι άδικα έχω να προτείνω το εξής:εγκατέστησε το serviio στο PC σου και δοκίμασε εάν δουλεύουν όλα οκ. εάν ναι, πάλεψε να το βάλεις στο dlink.
anubis Ιανουάριος 22, 2014 Author #26 Ιανουάριος 22, 2014 χρησιμοποίησες πολύ σωστή λέξη : "πάλεψε" διάβασα το tutorial και απελπίστηκα !
anubis Ιανουάριος 22, 2014 Author #27 Ιανουάριος 22, 2014 εγκατέστησα το serviio στο PC μου, πρόσθεσα στο library το δίσκο του dlink, ξεκίνησα το server, το bluray τον έδειξε στη λίστα, και έπαιξε όποιο αρχείο και να του έβαλα. Να υποθέσω ότι είναι θέμα αποκωδικοποίησης του NAS λοιπόν? Εφόσον με USB πάνω στο bluray player παίζει τα πάντα, με server πάνω στο PC παίζει τα πάντα... φταίει επομένως η "ανάγνωση" των αρχείων από τον εσωτερικό server του NAS? Συγγνώμη αν ακούγομαι πολύ Newbie, αλλά έχω καιρό να ασχοληθώ με multimedia και το έχασα το παιχνίδι μάλλον...
GriGaS Ιανουάριος 22, 2014 #28 Ιανουάριος 22, 2014 αυτό σημαίνει ότι το πρόβλημα είναι στην DLNA εφαρμογή του NAS. συνεπώς, εάν έχεις εξαντλήσει το θέμα των ρυθμίσεών της, η εγκατάσταση serviio ή twonky είναι μονόδρομος.
vaios Ιανουάριος 22, 2014 #29 Ιανουάριος 22, 2014 Μια καλή λύση είναι και το Plex.To έχω εδώ και 4 μήνες σε βάση με 465 ταινίες και λειτουργεί αψογα.
anubis Ιανουάριος 23, 2014 Author #31 Ιανουάριος 23, 2014 το πρόβλημα με το Plex είναι ότι αν πας να το κατεβάσεις για NAS, βγάζει εκδόσεις για 5-6 εταιρείες (Synology, Qnap κλπ) και δεν έχει μέσα τη D-Link. Θα προχωρήσω βήμα-βήμα τη λύση εγκατάστασης του Serviio στο NAS μου και βλέπουμε...
felix Ιανουάριος 23, 2014 #32 Ιανουάριος 23, 2014 Τυπάκι με το ίδιο NAS κατάφερε να το εγκαταστήσει , αλλά είναι αργό λέει
anubis Ιανουάριος 23, 2014 Author #33 Ιανουάριος 23, 2014 ναι, το είδα το θέμα της ταχύτητας... αλλά με €73 που πήρα το dlink.. δεν έπαιρνα τίποτα άλλο !!
anubis Ιανουάριος 23, 2014 Author #34 Ιανουάριος 23, 2014 λοιπόν... εγκατέστησα το srviio στο NAS βήμα-βήμα σύμφωνα με το tutorial που μου υπέδειξε ο GriGas και τώρα βλέπω τον serviio server στη λίστα των συσκευών στο BluRay. Τον επιλέγω, πηγαίνω στο φάκελο Video και βλέπω όλους τους φακέλους που πρέπει να υπάρχουν (Directors, actors, Series, folders κλπ). Επιλέγω Folders και μου λέει "Empty". Εν μέρει είναι λογικό γιατί όλη η εγκατάσταση του server έγινε στο Volume_1 του NAS, ενώ τα αρχεία μου είναι στο Volume_2. Τι κάνω τώρα...? Έλα, λίγο ακόμη έμεινε για να δω ταινιούλες...
GriGaS Ιανουάριος 23, 2014 #35 Ιανουάριος 23, 2014 Σε πρώτη φάση πρέπει να δηλώσεις το πού βρίσκονται τα αρχεία σου. λογικά σε ΄μια διεύθυνση του τύπου ip.tou.nas/serviio/ θα βρεις την κονσόλα ρυθμίσεων. από εκεί στην καρτέλα library θα ορίσεις το πού θα ψάχνει για αρχεία. ανάλογα με το πλήθος των αρχείων και τα metadata που θα πρέπει να κατέβει (και δεδομένου ότι το nas σου είναι αργό) μπορεί να κάνει από λίγα λεπτά έως μερικές ώρες για να ενημερωθεί πλήρως.σε περίπτωση που έχεις πρόβλημα με την κονσόλα, εάν σου βρίσκεται συσκευή android μπορείς να δοκιμάσεις να κάνεις την ρυθμίσεις με την εφαρμογή servidroid.αυτά για την ώρα... δοκίμασε και εδώ είμαστε!
anubis Φεβρουάριος 2, 2014 Author #36 Φεβρουάριος 2, 2014 επανέρχομαι, μετά από μεεερες παιδέματος. Εγκατέστησα -όπως ξαναείπα- το serviio στο NAS, αλλά δεν είχα ποτέ πρόσβαση στο WebUI της εγκατάστασης, λόγω του ότι δεν υπήρχε εγκατάσταση Apache server, ώστε να μου ανοίξει και να κάνω τις απαραίτητες ρυθμίσεις για Libraries αρχείων κλπ. Anyway, εγραψα στους τύπους του forum, με "έγραψαν" κι αυτοί ΚΑΝΟΝΙΚΑ και... σταμάτησα να ασχολούμαι με το θέμα ! Μια ερώτηση, αφού έχω ΗΔΗ απεγκαταστήσει serviio Κλπ... Διάβασα σε ένα forum της Dlink ότι "Someone correct if I am wrong but the NAS box has nothing to do with encoding or decoding files. This is all done by your TV, PS3 or what ever your trying to use to view media files. " Αρα... μήπως παιδεύομαι αδίκως και για το μήνυμα "Cannot play this file" του LG... φταίει το LG ?????????? edit: μάλλον δεν ισχύει αυτό, γιατί αν δεν μπορούσε να παίξει τα αρχεία το Player, δε θα τα έπαιζε κι από το USB δίσκο, έτσι δεν είναι ?
anubis Φεβρουάριος 2, 2014 Author #37 Φεβρουάριος 2, 2014 α! μια λεπτομέρεια που μπορεί να σας πει κάτι...: όταν του βάζω να παίξει mkv... μου βγάζει κατευθείαν το μήνυμα Warning : Cannot play this file", ενώ όταν του βάζω mp4, κάνει περίπου 10 δευτερόλεπτα να το πετάξει...!!!
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.