Jump to content

Βοήθεια με NAS & Bluray Player

anubis

Recommended Posts

επειδή έχω πήξει σήμερα να διαβάζω για smb access και dlna πρότυπα κλπ... και επειδή έχω να ασχοληθώ καιρό με τις νέες τεχνολογίες και πρότυπα... σας παρακαλώ βοηθήστε με, με το εξής...:

1. έχω εδώ και καιρό αυτό

2. αγόρασα προχθές αυτό για να καταργήσω τους 2 από τους 5(!) εξωτερικούς usb σκληρούς δίσκους που είχα συνδεδεμένους στο PC μου με ταινίες

3. θέλω να βλέπω ταινίες κατευθείαν στο LG τις οποίες θα πρέπει να διαβάζει από το NAS. Έχω την αίσθηση ότι ΔΕΝ μπορεί να το κάνει αυτό το Player μου :(

4. Μέχρι τώρα... χρησιμοποιούσα το Nero MediaHome 4 το οποίο όμως βλέπει ΜΟΝΟ σκληρούς συνδεδεμένους πάνω στο PC και ΟΧΙ δικτυακούς :( :(

τι προτείνετε να κάνω...? Ίσως αγορά νέου Bluray player? και αν ναι, ποιο ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΑ θα μπορέσει να βλέπει το NAS και να διαβάζει από αυτό...?!?

Συγγνώμη για την πολυλογία και ευχαριστώ προκαταβολικά για τη βοήθειά σας !! ;)

λοιπόν... κατάφερα ενεργοποιώντας στο interface του NAS τη λειτουργία του UPnP AV Server, να "βλέπει" το LG τους δίσκους, αλλά παίζει μόνο τα .avi αρχεία και όχι τα .mkv .mp4 κλπ. Τι κάνουμε...?!?

εάν ο DLNA server έχει θέμα με τις ματρόσκες υπάρχουν στο νετ οδηγίες για εγκατάσταση τόσο του Serviio όσο και του Twonky. ίσως να είναι λίγο πιο δύσκολο να τα εγκαταστήσεις σε σχέση με ένα qnap ή synology, αλλά δεν χάνεις και κάτι

Serviio • View topic - HOWTO: Serviio on DNS-320 & DNS-325

Installation of Twonky Server 7 on NAS-devices

Είχα παρόμοιο θεματάκι με NAS της Synology(DS213 air) και blu-ray της Sony(BDPS 3100).

Στην δική μου περίπτωση η λύση ήταν απλή, άλλαξα το profile του blu-ray από Sony σε generic, στις ρυθμίσεις του media server του Synology.

Γραφει ότι τα υποστηριζει αυτά τα αρχεια?

αν εννοείς το BRay Player, ναι τα παίζει από USB stick/USB Hard drive, όπως επίσης και μέσω του NeroMediaHome4. Απευθείας από το NAS δεν τα παίζει (cannot play this file)

Τα υπόλοιπα που προτείνετε, θα τα δοκιμάσω και θα επανέλθω... Ευχαριστώ

εάν ο DLNA server έχει θέμα με τις ματρόσκες υπάρχουν στο νετ οδηγίες για εγκατάσταση τόσο του Serviio όσο και του Twonky. ίσως να είναι λίγο πιο δύσκολο να τα εγκαταστήσεις σε σχέση με ένα qnap ή synology, αλλά δεν χάνεις και κάτι

Serviio • View topic - HOWTO: Serviio on DNS-320 & DNS-325

Installation of Twonky Server 7 on NAS-devices

έχω μείνει πολύ πίσω σχετικά με τα νέα πρότυπα και τεχνολογίες ρε γμτ !! :( θα χρειαστώ μπόλικο διάβασμα για να δω τι είναι όλες αυτές οι ορολογίες στα νέα multimedia...

Είχα παρόμοιο θεματάκι με NAS της Synology(DS213 air) και blu-ray της Sony(BDPS 3100).

Στην δική μου περίπτωση η λύση ήταν απλή, άλλαξα το profile του blu-ray από Sony σε generic, στις ρυθμίσεις του media server του Synology.

δυστυχώς, αυτό δεν μπορώ να το βρω στο μενού του dlink :(

Αν έχεις android κινητό κατέβασε κανένα DLNA client και δες αν εκτός από avi βλέπεις και τα άλλα. Αν ναι τότε το Nas κάνει stream κανονικά και δεν τα υποστηρίζει η TV σου

κατέβασα και εγκατέστησα το BubbleUPnP. Δεν παίζει τα αρχεία, ούτε όταν τα στέλνω στο BluRay Player, ούτε όταν χρησιμοποιώ το δικό του Local Renderer :hmm:

Εν τω μεταξύ... δεν παίζει ούτε ένα άλλο .avi που του είπα να παίξει... :hmm:

Είμαι στη φάση να εγκαταστήσω στο NAS, κανένα server όπως Serviio ή Twonky

Δεν ξέρω αν το έχεις δεί μέχρι στιγμής, αλλά το LG έχει ένα Firmware σχετικά πρόσφατο ( 10/01/2014).

Firmware update for BP420/BP520/BP620 (Ver:BD9.707.00.00.C/Date:2014.01.06)

Εάν δεν το έχεις βάλει ίσως να βοηθούσε.

Δεν ξέρω αν το έχεις δεί μέχρι στιγμής, αλλά το LG έχει ένα Firmware σχετικά πρόσφατο ( 10/01/2014).

Εάν δεν το έχεις βάλει ίσως να βοηθούσε.

αυτό είναι το firmware που "φοράει" το DVD. Με ρώτησε πρόσφατα αν θέλω να την εγκαταστήσει και την έβαλε.

βοηθάει να σκεφτείτε κάποια αιτία, το γεγονός ότι ανακάλυψα πως δεν παίζει όλα τα .avi ? Πως μπορώ να δω τις full ιδιότητες video/audio ενός αρχείου ώστε να συγκρίνω και να εντοπίσω τι φταίει και παίζει πχ το "Αν" του Παπακαλιάτη και όχι κάποιο άλλο .avi ? Προτιμά τις Ελληνικές παραγωγές μήπως ?!? :jump:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.