mazax Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 18, 2014 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 18, 2014 Μετά από μήνες τέλειωσα με το PC μου με τον 2011 και αρχίζω να μαζεύω τα κομμάτια για το επόμενο,που θα είναι 1150. Επεξεργαστής θα είναι ο 4770k, κάρτα γραφικών μάλλον 2*290 της gigabyte oc, αλλά είμαι λίγο μπλεγμένος με το motherboard.Κανονικά θα έπαιρνα asus όπως πάντα, αλλά έχω ξεχωρίσει δύο εναλλακτικές και θέλω την γνώμη σας.1. Asrock fatality killer 2. MSI MPOWER Τις ξέρετε? Αν υπολογίσετε ότι αυτό το pc θα είναι μόνο για games και τίποτα άλλο ποια προτείνετε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpirosKGR Ιανουάριος 18, 2014 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 18, 2014 Asrock fatality killerΆσε τους όλους να λυσσάνε σαν τα σκυλιά !Μη φοβηθείς την ASRock δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις " μεγάλες " του χώρου γιατι πλέον είναι στο top 3 των πωλήσεων !Σκυλιά πραγματικά είναι, με πολύ εύκολο και καλό bios και σταθερές χωρίς προβλήματα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
venex58 Ιανουάριος 19, 2014 #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2014 Αν δεν σε ενδιαφέρουν τα περισσότερα καλούδια της MPower, που άλλωστε δικαιολογούν και τα 50 ευρώ παραπάνω,τοτε η killer στα 130 ευρώ θα σε ικανοποιησει απολυτα για gaming pc.Και οι δυο σε cf - sli είναι Χ8-Χ8Ένα + στην killer για το ευκολότερο bios.Σχεδόν ίδιο με Asus. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick74 Ιανουάριος 19, 2014 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2014 asrock φυσικα, ακομα και σε ποιοτητα εξαρτηματων υπερτερει... Αν ειχε ενα ονομα οπως της ASUS θα χρεωνε τις καρτες Χ3 φορες.αν θες παλι την πιο κομπλε mobo παρε αυτη που εχω στην υπογραφη μου με κανα 60ρι-70ρι πανω απο την killer που εχει κυριολεκτικα τα παντα Link to comment Share on other sites More sharing options...
UltraB Ιανουάριος 19, 2014 #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2014 Όπως έγραψαν και τα παιδιά παραπάνω, δεν υπάρχει λόγος να δώσεις 60-70€ παραπάνω για την MSI γιατί πολύ απλά δεν προσφέρει κάτι ουσιώδες πέρα από το Wi-Fi και 2 SATA καθώς και 2 USB 3.0 Ports επιπλέον. Πιθανόν να έχει κάποια features παραπάνω αλλά και πάλι η διαφορά τιμής είναι μεγάλη. Επίσης στην τιμή της MSI Z87 MPOWER υπάρχουν και άλλες αξιόλογες προτάσεις όπως αυτές εδώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
mazax Ιανουάριος 20, 2014 Author #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 20, 2014 asrock φυσικα, ακομα και σε ποιοτητα εξαρτηματων υπερτερει... Αν ειχε ενα ονομα οπως της ASUS θα χρεωνε τις καρτες Χ3 φορες.αν θες παλι την πιο κομπλε mobo παρε αυτη που εχω στην υπογραφη μου με κανα 60ρι-70ρι πανω απο την killer που εχει κυριολεκτικα τα πανταΝα σε ρωτήσω κάτι σχετικά με τις κάρτες δικτύου?Με βολεύει που η δικιά σου εχει 2 αλλα δεν ειναι killer. Δεν εχει διάφορα στα online games γιατί σε αυτό το pc όνομα αυτό θα κάνω. Πάντως και εγώ για την asrock με βλέπω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick74 Ιανουάριος 20, 2014 #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 20, 2014 Να σε ρωτήσω κάτι σχετικά με τις κάρτες δικτύου?Με βολεύει που η δικιά σου εχει 2 αλλα δεν ειναι killer. Δεν εχει διάφορα στα online games γιατί σε αυτό το pc όνομα αυτό θα κάνω. Πάντως και εγώ για την asrock με βλέπω.Για απλη οικιακη χρηση αν δεν εχεις δικτυα δε χρειαζεσαι πανω απο μια.Ακομα και με νορμαλ οικιακα δικτυα τα switches δουλευουν μια χαρα.προσωπικα χρησιμοποιω και τις δυο, αλλα για εντελως αλλο σκοπο (η μια δουλευει αυτονομα σε virtual server).για games κτλ καμια σχεση, μια καρτα θες κι ειναι μια χαρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
kazaboy Ιανουάριος 21, 2014 #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2014 Ως κάτοχος της Mpower με i4770k και 16GB Ram μπορώ να πω πως είμαι υπέρ ευχαριστημένος απλά δεν έχω ασχοληθεί ακόμη με oc αφού είναι πιο πολύ για τέτοιο σκοπό. Έχει πολλά features απ' όσα η Asrock αλλά αυτό δεν λέει και πολλά για κάποιους (δεν ισχύει για μένα αυτό αφού έψαχνα mb από 8 sata και πάνω)που ζητάνε ποιότητα κατασκευής και δεν έχουν περιορισμένο budget. Δες τι έχεις ανάγκη και για πιο σκοπό την θέλεις. Υπάρχει μεγάλη διαφορά στη τιμή, με την διαφορά πέρνεις (SSD/HDD/RAM/καλύτερη GPU ή ότι άλλο χρειάζεσαι). Link to comment Share on other sites More sharing options...
mazax Ιανουάριος 25, 2014 Author #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 25, 2014 Το συνολικό budget είναι 2000+ οπότε δεν είναι πρόβλημα τα 50 διαφορά. Θεωρητικά θα πάω σε CF με 2 ΑΤΙ 290 oc μάλλον gigabyte, μνήμες στα 2133, SSD 256 κλπ. Απλά ρωτάω αν παίζει διαφορά η killer κάρτα δικτύου γιατί στο εξωτερικό στα forum την ψιλοθαβουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpirosKGR Ιανουάριος 25, 2014 #10 Κοινοποίηση Ιανουάριος 25, 2014 Δεν νομιζω να κανει θαυματα η killer αν κοιτάς τα καλούδια ( κάρτα ήχου και δικτύου ), ειναι ακριβως οπως η και καλα super duper onboard καρτες ηχου! Το αναφέρω σε περίπτωση που σε "τράβηξαν" τα gaming και καλά ειδικά κουραφέξαλα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helly Ιανουάριος 25, 2014 #11 Κοινοποίηση Ιανουάριος 25, 2014 Προσωπικα την killer την βαζω πανω απο την Hero της υπογραφης μου,μην πω καλυτερη κι απο Gigabyte OC.Αμα αυτο σου λεει κατι.Για την MSI εχω ακουσει διαφορα περιεργα δε εχω προσωπικη επαφη οποτε δε μπορω να φερω αποψη Link to comment Share on other sites More sharing options...
salde Ιανουάριος 25, 2014 #12 Κοινοποίηση Ιανουάριος 25, 2014 συγγνώμη για το hijack,[MENTION=163]Helly[/MENTION] έχω ξαναδιαβάσει να το γράφεις, δίνεις λίγο περισσότερες λεπτομέρειες σε παρακαλώ; Πρέπει να προτείνω σε κάτι γνωστούς και οι ROG ήταν μέσα στις επιλογές. Γιατί δεν τις θεωρείς καλές στο 1150; Με το ρολόι βγήκε καμιά άκρη; Ευχαριστώ εκ των προτέρων Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helly Ιανουάριος 26, 2014 #13 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2014 Τo ρολοϊ εστρωσε ναι.Ετσι απο μονο του μετα απο το τελευταιο bios update.Γενικα [MENTION=28876]salde[/MENTION] αν πας μια βολτα απο overclock.net θα καταλαβεις.Στο thread ολοι μα ολοι με προβληματα ασχολουνται δε υπαρχει κανενας ευχαριστημενος ακομα και users που παλιες εποχες ειχανε τρομερα everyday pc.Για τα bios καθε προηγουμενο και καλυτερα oλοι εχουν κανει rollback στο 711 και στο 804.Γενικα οπως τα λεγαμε και με [MENTION=11419]9000+rpm[/MENTION] η hero ειναι ενα υπερεκτιμημενο mobo με χιλιες δυο ρυθμισεις που πραγματικα δε εχουν καμια μα καμια θετικη επιπτωση(σαν χαπακι placebo ενα πραγμα)Οι οδηγοι για καρτα ηχου εχουν ακομα προβλημα,το bios ειναι ακομα χαλια σε auto δε βαζει τιποτα σωστο για stability και εχει και αλλα bugs με αλλαγες μνημων και πραγματα γενικα που δε δικαιολογουν το ονομα ROG.Υποψην αυτη την στιγμη παιζω στα 4500ΜΗΖ τον haswel μου καθε μερα game stable με 1.33volt και παρολα αυτα αν καποιος μου εδινε gigabyte z87 oc η Asrock OC formula θα την ανταλλαζα με κλειστα ματια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
9000+rpm Ιανουάριος 26, 2014 #14 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2014 Τo ρολοϊ εστρωσε ναι.Ετσι απο μονο του μετα απο το τελευταιο bios update.Γενικα [MENTION=28876]salde[/MENTION] αν πας μια βολτα απο overclock.net θα καταλαβεις.Στο thread ολοι μα ολοι με προβληματα ασχολουνται δε υπαρχει κανενας ευχαριστημενος ακομα και users που παλιες εποχες ειχανε τρομερα everyday pc.Για τα bios καθε προηγουμενο και καλυτερα oλοι εχουν κανει rollback στο 711 και στο 804.Γενικα οπως τα λεγαμε και με [MENTION=11419]9000+rpm[/MENTION] η hero ειναι ενα υπερεκτιμημενο mobo με χιλιες δυο ρυθμισεις που πραγματικα δε εχουν καμια μα καμια θετικη επιπτωση(σαν χαπακι placebo ενα πραγμα) Οι οδηγοι για καρτα ηχου εχουν ακομα προβλημα,το bios ειναι ακομα χαλια σε auto δε βαζει τιποτα σωστο για stability και εχει και αλλα bugs με αλλαγες μνημων και πραγματα γενικα που δε δικαιολογουν το ονομα ROG. Υποψην αυτη την στιγμη παιζω στα 4500ΜΗΖ τον haswel μου καθε μερα game stable με 1.33volt και παρολα αυτα αν καποιος μου εδινε gigabyte z87 oc η Asrock OC formula θα την ανταλλαζα με κλειστα ματια. Σε εμενα παλι οπως σου ειπα, με παιδεψε ενα και μοναδικο θεμα σε αυτη την μητρικη shutdown-->restart:hehe: Noμιζα οτι εφταιγε η μητρικη αρχικα, αλλα τελικα ο υπαιτιος του προβληματος ηταν το καταραμμενο Intel rapid storage tehnology(IRST) το εκανα απεγκατασταση και απο τοτε το προβλημα εξαλειφθηκε. Αλλο προβλημα, ειτε με ασταθες oc,ειτε με ασυμβατοτητα μνημων κτλ. δεν εχω , ολα δουλευουν ρολοι. Διαβαζω σε ξενα forum οτι το 0804 bios σπερνει σε θεμα oc και οτι μετα απο το 0711 και το 0804 bios ολα τα αλλα ειναι για κλωτσιες, εγω παλι εχω δοκιμασει 4 διαφορετικα Bios(0711, 0804, 1203, 1301), διαφορες με κανενα δεν ειδα, οτι Mhz ητανε να παρω απο το cpu τα επαιρνα με οποιοδηποτε bios.. Ασε που και απο δοκιμες στην asrock oc formula z87M του [MENTION=22471]Da_KiLLA[/MENTION] που υποτιθεται οτι σπερνει (πλεον και αυτος rog εχει) δεν ειδα κανενα ωφελος σε θεμα oc συγκριση με την hero.. Εν τελει, αν θελει το chipaki να ανεβει, θα ανεβει, η μητρικη δεν προκυτε να κανει την διαφορα αν το cpu δεν εχει κεφια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helly Ιανουάριος 26, 2014 #15 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2014 Τo oτι πολυς κοσμος παιδευεται γενικα παντως με πολλα bios απο την εμπειρια μου φανερωνει και αλλο πραγμα.Οτι δε εχει σταθερο quality η μητρικη.Δηλαδη σε αλλους ειναι ok σε αλλους οχι και προσπαθουν να τα μπαλωσουν με το bios.Εξ αυτου και τα random προβληματα.Για παραδειγμα με την asrock την extreme 4 οτι bios ειχαν απο την αρχη μεχρι το τελος ακριβως τα ιδια πηγαινε ο 3770k.Με την asus οχι μονο εγω αλλα και ο [MENTION=19737]Nemesis89[/MENTION] βλεπουμε διαφορα στις θερμοκρασιες και σε αλλα κουλα.Ισως εσενα [MENTION=11419]9000+rpm[/MENTION] δε φαινονται αυτες οι διαφορες γιατι εχεις κομματαρα Haswell αλλα στους κοινους θνητους με 4.2-4.5ghz everyday κοματια εχει επιπτωσεις.PS :Δε μιλησα για max clock για stability μιλησα.To μονο που θα σιγουρευε την κατασταση ειναι να καναμε τραμπα cpu να βλεπαμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
9000+rpm Ιανουάριος 26, 2014 #16 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2014 Τo oτι πολυς κοσμος παιδευεται γενικα παντως με πολλα bios απο την εμπειρια μου φανερωνει και αλλο πραγμα.Οτι δε εχει σταθερο quality η μητρικη.Δηλαδη σε αλλους ειναι ok σε αλλους οχι και προσπαθουν να τα μπαλωσουν με το bios.Εξ αυτου και τα random προβληματα.Για παραδειγμα με την asrock την extreme 4 οτι bios ειχαν απο την αρχη μεχρι το τελος ακριβως τα ιδια πηγαινε ο 3770k.Με την asus οχι μονο εγω αλλα και ο [MENTION=19737]Nemesis89[/MENTION] βλεπουμε διαφορα στις θερμοκρασιες και σε αλλα κουλα.Ισως εσενα [MENTION=11419]9000+rpm[/MENTION] δε φαινονται αυτες οι διαφορες γιατι εχεις κομματαρα Haswell αλλα στους κοινους θνητους με 4.2-4.5ghz everyday κοματια εχει επιπτωσεις.PS :Δε μιλησα για max clock για stability μιλησα.To μονο που θα σιγουρευε την κατασταση ειναι να καναμε τραμπα cpu να βλεπαμε.Μα το "κομματι" του cpu, τι σχεση εχει με την μητρικη?Χειροτερο κομματι=λιγοτερα Mhz, καλυτερο κομματι=More mhz, το καθε κομματι μεχρι εκει που ειναι να δουλεψει θα δουλεψει.Ασε που το τελευταιο διαστημα περασανε απο μενα και απο τον [MENTION=22471]Da_KiLLA[/MENTION] 5 διαφορετικα κομματια και 3 διαφορετικες μητρικες (hero, asrock formula, maximus vi extreme) και στο ξαναλεω οτι ουσιαστικες διαφορες δεν ειδαμε.Εκτος αν για παραδειγμα στην asrock πχ θελει ενα κομματι 1,25vcore για να παιξει 4,5ghz και στην hero το ιδιο κομματι θελει 1,26vcore εσυ το θεωρεις διαφορα.Εσενα σε θεμα stability τι σου κανει?Την μια μερα παιζει για παραδειγμα στα 4,5ghz ενω την αλλη μερα οχι?Εισαι σιγουρος οτι στα mhz και με το vcore που δουλευεις εισαι real stable ωστε να αποκλισεις το ενδεχομενο ασταθειας του ιδιου του cpu?Με τις θερμοκρασιες τι κουλα σου εκανε ?Κανουργιο bug αυτο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick74 Ιανουάριος 26, 2014 #17 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2014 Ισως εσενα [MENTION=11419]9000+rpm[/MENTION] δε φαινονται αυτες οι διαφορες γιατι εχεις κομματαρα Haswell αλλα στους κοινους θνητους με 4.2-4.5ghz everyday κοματια εχει επιπτωσεις.Φιλε μου, ο haswell εχει αρκετες "παιδικες ασθενειες" και δε φταιει η μητρικη γι αυτο.Το κομματακι που χω το πηγα στα 5 απροβληματιστα, ομως με τις οτι να ναι θερμοκρασιες τι παιζει?Τελικα δεν εκανα πολυωρο τεστ πανω απο 4.7 και για καθημερινη χρηση κατεβηκα κι εγω στα 4.5 (δεν ξερω τι θα κανω το καλοκαιρι, αλλα προς το παρον μου ποναει η καρδια να το ξεβρακωσω).Σαν αποδοση δε λεω, ειναι τουμπανακι, αλλα κατασκευαστικα εχουν κανει χοντρη πατατια με το καπακι του (μερικοι λενε με την παστα αναμεσα στο τσιπ και το καπακι). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helly Ιανουάριος 26, 2014 #18 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2014 Σου λεω χαρακτηριστικο παραδειγμα στο pc του [MENTION=19737]Nemesis89[/MENTION] την πρωτη μερα με το που το στηνουμε ετρεχε κανονικα prime στα 4600 με 1.26 το αφηνουμε παμε για καφεδακι.Οταν γυρναμε ειχε περασει ενα τριωρο το κλεινουμε.Αλλαγη bios μετα ουτε 4500 με το ιδιο ρευμα και ιδιες ρυθμισεις ειχε το παλικαρι +10οC.Μετα rollback παλι στο παλιο bios παλι -10oC αλλα ασταθης.Koιτα εγω προσωπικα ευχαριστημενος ειμαι οσων αφορα το cpu μου.Δε σου λεω οτι ειναι θεμα cpu το cpu οσο παει στην μια τοσο παει παντου.Ετσι ειναι τα πραγματα σε ολα τα intel εδω και καιρο απο εποχη sandybridge.Το κουφο ειναι οταν πχ εισαι σταθερος και στα ξαφνικα καποια μερα σου αρχιζουν τα κουλα.Επισης αυτο με την ωρα το θεωρω πολυ κουλο.Παλι δηλαδη γιατι μου το κανε συχνα και τωρα εχει να μου το εμφανισει εδω και 1.5 μηνα.Κραταω πισινη βεβαια οτι απλα εχω πεσει εγω προσωπικα σε ελλατωματικο κομματι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick74 Ιανουάριος 26, 2014 #19 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2014 Σου λεω χαρακτηριστικο παραδειγμα στο pc του [MENTION=19737]Nemesis89[/MENTION] την πρωτη μερα με το που το στηνουμε ετρεχε κανονικα prime στα 4600 με 1.26 το αφηνουμε παμε για καφεδακι.Οταν γυρναμε ειχε περασει ενα τριωρο το κλεινουμε.Αλλαγη bios μετα ουτε 4500 με το ιδιο ρευμα και ιδιες ρυθμισεις ειχε το παλικαρι +10οC.Μετα rollback παλι στο παλιο bios παλι -10oC αλλα ασταθης.οκ, επειδη δεν υπαρχουν μαγικα, το οτι αλλαξε bios δε δικαιολογει διαφορες θερμοκρασιας αν οι τασεις ειναι ιδιες (φυσικα μπορει καποιο bios να γινεται optimized σε παλιοτερες μητρικες για νεοτερους επεξεργαστες, οk, αλλα εδω μιλας για 4770Κ σε asus hero οποτε δεν παιζει τετοιο σεναριο), αρα αυτο που μπορω να υποθεσω ειναι πως δεν ηταν τελικα ΟΛΕΣ οι τασεις ιδιες, ειτε το Vcore δεν ηταν ακριβως αυτο που βλεπατε στο bios... (καποιο bug ισως? ) Τσεκαρατε με καποιο software τις τασεις η απλα τις βλεπατε απο το bios? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helly Ιανουάριος 26, 2014 #20 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2014 Σωστο αυτο που λες.Αλλα μαλλον οχι το Vcore, εγω εχω υποψια οτι φουσκωνει το Vinput χωρις να το λεει,δε εχω reading point στην Hero να δω με το πολυμετρο τι συμβαινει.Και γενικα ειναι λογικο γιατι τωρα απ οσο ξερω με το vinput επαιξε γιατι φοραει το τελευταιο bios και ειναι σταθερος να μας πει ο ιδιος καλυτερα.Στο δικο μου pc δε εχει διαφορα στις θερμοκρασιες απλα στην σταθεροτητα με το 711 bios ειμαι σαφως καλυτερα απ οτι τα επομενα εχω δοκιμασει τα παντα εκτος απο το τελευταιο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.