Jump to content

ssd vs hdd

tarirs

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Δεν το παω στους διαξιφισμους,αλλα επειδη σιγουρα θα χρειαστω σκληρο....για αυτο Sony Vaio VPCSB3L9E/W - Laptop - Λευκό | Getitnow.gr

εχω κανει αναβαθμιση στην ram σε 6gb....να βαλω και ενα ssd η hdd ?

Σιγουρα πιο αξιοπιστοι οι ssd αλλα απο θεμα χωρητικοτητας/τιμης ειναι οι hdd....

Tι να βαλω βρε παιδια...??

ssd γιατι ζουμε στο 2014 και οχι στο 2014 Π.Χ. και αν θες ντουλαπα για αρχεια παρε ενα εξωτερικο hdd (ετσι κι αλλιως τζαμπα τους βρισκεις πια για οσο ακομα θα υπαρχουν ακομα)

Αν δε χρειαζεσαι αρχεια στο λαπτοπ παρε μονο τον ssd

ssd γιατι ζουμε στο 2014 και οχι στο 2014 Π.Χ. και αν θες ντουλαπα για αρχεια παρε ενα εξωτερικο hdd (ετσι κι αλλιως τζαμπα τους βρισκεις πια για οσο ακομα θα υπαρχουν ακομα)

Αν δε χρειαζεσαι αρχεια στο λαπτοπ παρε μονο τον ssd

Αρχεια απο κανενα office και κανενα απλο παιχνιδακι.....ολα τα αλλα μαλλον σε εξωτερικο,που οπως και να ειχε θα εφτιαχνα εναν....ειτε αγοραζα ssd ειτε hdd....

ΥΓ:Το λαπτοπακι πως σας φεναιτε σαν μηχανακι,με την αναβαθμιση της ραμ....?Το μονο πυ με χαλαει ειναι οτι εχει τον i3

Αρχεια απο κανενα office και κανενα απλο παιχνιδακι.....ολα τα αλλα μαλλον σε εξωτερικο,που οπως και να ειχε θα εφτιαχνα εναν....ειτε αγοραζα ssd ειτε hdd....

ε τοτε τι τον σκεφτηκες και καθολου τον hdd? αν θες να το παιζεις all time classic παρε κανα zippo ή κανα ρολοι τσεπης με αλυσιδα :p

ΥΓ:Το λαπτοπακι πως σας φεναιτε σαν μηχανακι,με την αναβαθμιση της ραμ....?Το μονο πυ με χαλαει ειναι οτι εχει τον i3

τα vio προσωπικα δε τα εχω σε εκτιμηση, αλλα τωρα για τη χρηση που το θες μια χαρα ακουγεται.

Ο i3 δε νομιζω πως ειναι κακος επεξεργαστης, και με ενα καλο ssd θα ειναι σφαιρατος

ε τοτε τι τον σκεφτηκες και καθολου τον hdd? αν θες να το παιζεις all time classic παρε κανα zippo ή κανα ρολοι τσεπης με αλυσιδα :p

τα vio προσωπικα δε τα εχω σε εκτιμηση, αλλα τωρα για τη χρηση που το θες μια χαρα ακουγεται.

Ο i3 δε νομιζω πως ειναι κακος επεξεργαστης, και με ενα καλο ssd θα ειναι σφαιρατος

Νικο σε ''βλεπω'' φουλ για ssd ??? η κανω λαθος....???

Νικο σε ''βλεπω'' φουλ για ssd ??? η κανω λαθος....???

Κοιτα, ο παλιοτερος ssd -αν μπορει να ονομαστει ακριβως ssd αφου δεν υπηρχε ακομα ο ορισμος και στα manual το λεγαν electronic disk- που εχω ερθει σε επαφη (λογο επαγγελματος) ηταν του 1980. (βεβαια τον ειδα κανα 15ρι χρονια μετα και λειτουργουσε ακομα αψογα αλλα αλλο αυτο) ετσι τοτε σκεφτομουν ποσο γελοιο ειναι να εχουμε τα data να κανουν "γυρω γυρω ολοι" σε μηχανικες μπακατελες και γιατι οι δισκοι δεν ειναι ηλεκτρονικοι.

Μετα απο λιγα χρονια (αφου το ελεγα και το ξαναελεγα και αρκετοι συναδελφοι λεγαν πως αυτα για pc δε γινονται και διαφορες βλακειες) τελικα ειδα ssd στην αγορα, σε τιμες αστα να πανε και σε χαλια ποιοτητα (με ημερομηνιες ληξης, τη στιογμη που ο αλλος του 80 δουλευει ακομα! ) μετα απο λιγο καιρο αφου αρχισαν να γινονταιο καπως αποδεκτοι φυσικα και πηρα τον πρωτο μου για λειτουργικο και μερικα προγραμματα.

Απο τοτε δεν εχω χρησιμοποιησει hdd παρα μονο για ντουλαπες.

Προκειται κατα τη γνωμη μου για τεχνολογια που επρεπε να εχει πεθανει εδω και τουλαχιστο 20-25 χρονια, και κατα τη γνωμη μου ολη αυτη η ιστορια ηταν απλα μια εμπορικη απατη και τιποτα περισσοτερο.

Κοιτα, ο παλιοτερος ssd -αν μπορει να ονομαστει ακριβως ssd αφου δεν υπηρχε ακομα ο ορισμος και στα manual το λεγαν electronic disk- που εχω ερθει σε επαφη (λογο επαγγελματος) ηταν του 1980. (βεβαια τον ειδα κανα 15ρι χρονια μετα και λειτουργουσε ακομα αψογα αλλα αλλο αυτο) ετσι τοτε σκεφτομουν ποσο γελοιο ειναι να εχουμε τα data να κανουν "γυρω γυρω ολοι" σε μηχανικες μπακατελες και γιατι οι δισκοι δεν ειναι ηλεκτρονικοι.

Μετα απο λιγα χρονια (αφου το ελεγα και το ξαναελεγα και αρκετοι συναδελφοι λεγαν πως αυτα για pc δε γινονται και διαφορες βλακειες) τελικα ειδα ssd στην αγορα, σε τιμες αστα να πανε και σε χαλια ποιοτητα (με ημερομηνιες ληξης, τη στιογμη που ο αλλος του 80 δουλευει ακομα! ) μετα απο λιγο καιρο αφου αρχισαν να γινονταιο καπως αποδεκτοι φυσικα και πηρα τον πρωτο μου για λειτουργικο και μερικα προγραμματα.

Προκειται κατα τη γνωμη μου για τεχνολογια που επρεπε να εχει πεθανει εδω και τουλαχιστο 20-25 χρονια, και κατα τη γνωμη μου ολη αυτη η ιστορια ηταν απλα μια εμπορικη απατη και τιποτα περισσοτερο.

οκ....τωρα ειναι το ιδιο ποιοτητα-μαρκα,με τους hdd ?Θελω να πω σε τι μαρκα να παω ? kingston ειναι καλος ? καποιος αλλος...???

Αυτος πχ...? Sandisk 60GB 60 GB G SSD Internal 2 5" Solid State Drive Sata 6GB S Internal | eBay

Η ακποιος 30 gb που ειναι πιθο οικονομικος...διοτι παιζει και το οικονομικο στην μεση....

οκ....τωρα ειναι το ιδιο ποιοτητα-μαρκα,με τους hdd ?Θελω να πω σε τι μαρκα να παω ? kingston ειναι καλος ? καποιος αλλος...???

Αυτος πχ...? Sandisk 60GB 60 GB G SSD Internal 2 5" Solid State Drive Sata 6GB S Internal | eBay

Η ακποιος 30 gb που ειναι πιο οικονομικος...διοτι παιζει και το οικονομικο στην μεση....

κοιτα, πιστευω κι αυτος που επελεξες ειναι καλος, ετσι κι αλλιως θα ειναι κλασεις γρηγοροτερος απο οποιονδηποτε hdd, αλλα απο κει και περα οι κορυφαιοι vfm κατα τη γνωμη μου ειναι οι

https://www.skroutz.gr/s/3961147/Corsair-Force-Series-LS-60GB-SSD.html

https://www.skroutz.gr/s/3961151/Corsair-Force-Series-LS-120GB-SSD.html

https://www.skroutz.gr/s/3731583/Samsung-840-Series-Evo-120GB.html

Πιστευω πως αξιζουν και το τελευταιο τους ευρω (ο corsair εχει ελαφρως -πολυ ελαφρως ομως, μονο στα bench φαινεται- καλυτερη ταχυτητα read ενω ο samsung θεωρειται κορυφαιας ποιοτητας)

Σε γενικες γραμμες βεβαια οποιον και να παρεις καλος θα ειναι, αρκει να σε φτανει σε χωρητικοτητα

κοιτα, πιστευω κι αυτος που επελεξες ειναι καλος, ετσι κι αλλιως θα ειναι κλασεις γρηγοροτερος απο οποιονδηποτε hdd, αλλα απο κει και περα οι κορυφαιοι vfm κατα τη γνωμη μου ειναι οι

https://www.skroutz.gr/s/3961147/Corsair-Force-Series-LS-60GB-SSD.html

https://www.skroutz.gr/s/3961151/Corsair-Force-Series-LS-120GB-SSD.html

https://www.skroutz.gr/s/3731583/Samsung-840-Series-Evo-120GB.html

Πιστευω πως αξιζουν και το τελευταιο τους ευρω (ο corsair εχει ελαφρως -πολυ ελαφρως ομως, μονο στα bench φαινεται- καλυτερη ταχυτητα read ενω ο samsung θεωρειται κορυφαιας ποιοτητας)

Σε γενικες γραμμες βεβαια οποιον και να παρεις καλος θα ειναι, αρκει να σε φτανει σε χωρητικοτητα

οκ..πιστευω ενας 60 gb θα βολευτω,αφου θα εχω τον εξωτερικο...

οκ..πιστευω ενας 60 gb θα βολευτω,αφου θα εχω τον εξωτερικο...

ενα OS ....

ενα photoshop

και 1 παιχνιδακι

πανε τα 60GB ....

κι εγω 120 προτεινω, αλλα βεβαια ο καθε ενας ξερει καλυτερα τις αναγγες του

ενα OS ....

ενα photoshop

και 1 παιχνιδακι

πανε τα 60GB ....

χμμμμμ...οκ παμε για παραπανω....σαν να εχεις δικιο....

χμμμμμ...οκ παμε για παραπανω....σαν να εχεις δικιο....

επισης , αμα σε ενδιαφερει , και αμα πλεον δεν δουλευεις dvd , υπαρχει τροπος να "σκοτωσεις" το drive και να βαλεις δισκο στην θεση του .

Παιδια ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σας,και το ενδιαφερον σας....απλως το λαπτοπ το εδωσα σημερα χωρις σκληρο ετσι εχω ανοιξει νεο thread,για νεο φορητο....

Τωρα αν θελου οι διαχειριστες να το αφησουν ανοιχτο το παρον,εκεινη ξερουν....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.