Jump to content

Pc γρήγορο σαν χοχλιός...:/

Pariszoul

Recommended Posts

Καλησπέρα, το pc Μου εδώ και αρκετούς μήνες σέρνεται. Τον έχω ανοίξει και τον έχω καθαρίσει από σκόνες, του άλλαξα πάστα και στον επεξεργαστή επίσης έχω δοκιμάσει Format, διάφορα προγράμμματα όπως το Advanced System Optimizer (που είναι μέσα στο Top 5 του είδους του), ανασυγκρωτήσεις, συνεχής ελέγχους για ιούς και malware, υγεία σκηλού δίσκου κλπ κλπ... το πρόβλημα δεν λύνεται...έχω πρόβλημα μέχρι και με firefox και chrome.....

Το συστημά μου είναι το εξής

Μητρική: Gigabyte 945GCM-S2l

Επεξεργαστή: Intel Core 2 Duo E7400 στα 2,8 Ghz

4 Gb ram ddr2 (3 Καθαρά)

κάρτα γραφικών Ati radeon HD 5550 2Gb

Η οθόνη μου είναι 22'

ναι το ξέρω ότι το pc είναι λίγο προιστορικό, αλλά δεν δικαιολογείται όλο αυτό το lag...(έχω δει πιο παλιά και πάνε μπάλα) Αναβάθμιση δεν δέχεται, εκτός αν δώσω 300 να πάρω τον αμέσως καλύτερο επεξεργαστή που είναι και ο Top που βρήκα στο socket του να πάω στα 3,3 ghz.... περιτό και δεν θα μου προσφέρει τίποτα πέρα από πιο ελαφριά τσέπη.

Στον task manager που κοιτάω όταν ζορίζεται. χρησιμοποιεί λιγότερη από 2Gb ram και το cpu usage δεν ξεπερνάει το 40 %

Έχετε να μου προτίνετε κάποια λύση στο πρόβλημα μου πέρα από το μπλε σπρέι και την θάλασσα;; :p

Δώσε τα καλύτερα 100€ που μπορείς να δώσεις γι αυτό το pc Και πάρε έναν SSD

το σκεφτόμουν πολύ σοβαρά, αλλά δεν ξέρω αν υποστιρίζει κάποιον τελευταίας γενιάς που θα έχει βγει. και δεν είμαι και σίγουρος αν για το laggάρισμα φταίει ο σκληρός... ευχαριστώ πάντος...

H μητρικη σου ειναι SATA II, οι τελευταιοι SSD ειναι SATA III. ΑΛΛΑ, αν βαλεις SSD, η διαφορα θα ειναι τεραστια.

Τρεξε ενα HDD Sentinel να δεις σε τι κατασταση ειναι ο δισκος σου.

H μητρικη σου ειναι SATA II, οι τελευταιοι SSD ειναι SATA III. ΑΛΛΑ, αν βαλεις SSD, η διαφορα θα ειναι τεραστια.

Τρεξε ενα HDD Sentinel να δεις σε τι κατασταση ειναι ο δισκος σου.

Μου έβγαλε ότι αποτελέσματα μου έβγαλε και το defragler νομίζω

Υγεία δίσκου 100%

Επίδοση 100%

όσο για την εκτίμιση διάρκειας ζωής... αντέχει πάνω από 3 χρόνια χωρίς να τον κλείσω στιγμή....

Τον ssd τον ψάχνω ήδη, αλλά αν υπάρχει αλλού το πρόβλημα και ssd να βάλω, πάλι θα ζορίζεται...

Δοκίμασε τα εξής και πες μας αν είχες κάποια αλλαγή.

Τρέξε το msconfig και βγάλε ότι σαβούρα ξεκινάει και στα προγράμματα και services.

Βγάλε τα περιττά add-ons από firefox και chrome.

Σβήσε όλες τις προγραμματισμένες λειτουργίες από Task Scheduler.

Βάλε drivers από τους κατασκευαστές,όχι των windows.

Οταν ειχα ενα core duo ,η ζωη μου αλλάξει μετα τον ssd (ο οποίος ειναι ακομα ο ιδιος χωρις φορματ εδώ και 3/4 pc ) .

Και θα σου μείνει κιόλας .

Άσχετα αν εκεί βρίσκεται το προβλημα σουβθα όχι ,δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην έχεις.

Και έχουν πέσει οι τιμές πολυ ,εχουν 50% κάτω απο πριν ενα χρόνο

sent from mobile

κατ' αρχην τρεξε ενα memtest οπως αναφερθηκε ηδη.

σε δευτερη φαση, δοκιμασε τα ντιμμακια της μνημης σου, ενα-ενα. δλδ, βγαλτα ολα απο την μητρικη, και τεσταρισε ενα ενα να δεις πως παει..!! ειτε εχεις 2χ4 η 4χ1..!

και μετα κοιτας για τον SSD. το να σερνεται ξαφικα ενα μηχανημα δεν ειναι θεμα δισκου. αν ειχε προβλημα ο δισκος, πιστευω θα ειχες κι αλλα προβληματα.

Κάτι μου λέει πως πας για δίσκο...κατέβασε και τρέξε μία ένα crystaldiskinfo άμα δεις κόκκινο ή πορτοκαλί τον στέλνεις...αν ο δίσκος είναι ok τρέξε και ένα memtest.

Έτρεξα το Memtest και δεν μου έβγαλε κανένα error, έτρεξα και το άλλο πρόγραμα σαν τρίτη γνώμη και τα έδειχνε όλα καλά.

Δοκίμασε τα εξής και πες μας αν είχες κάποια αλλαγή.

Τρέξε το msconfig και βγάλε ότι σαβούρα ξεκινάει και στα προγράμματα και services.

Βγάλε τα περιττά add-ons από firefox και chrome.

Σβήσε όλες τις προγραμματισμένες λειτουργίες από Task Scheduler.

Βάλε drivers από τους κατασκευαστές,όχι των windows.

μπήκα στον msconfig, στο services πέρα από τις λειτουργείες των windows έχει άλλες 4 λειτουργίες χρήσιμες, και προγραμματισμένες έχει μόνο 1 πρόγραμα που το έβαλα εγώ και το startup έχει μόνο κάτι που χρειάζομαι και επέλεξα να είναι εκεί.

Οταν ειχα ενα core duo ,η ζωη μου αλλάξει μετα τον ssd (ο οποίος ειναι ακομα ο ιδιος χωρις φορματ εδώ και 3/4 pc ) .

Και θα σου μείνει κιόλας .

Άσχετα αν εκεί βρίσκεται το προβλημα σου θα όχι ,δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην έχεις.

Και έχουν πέσει οι τιμές πολυ ,εχουν 50% κάτω απο πριν ενα χρόνο

το έχω προγραματίσει ήδη...θα πάρω ένα sata 3, μπορεί να υπολειτουργεί, θα μου μείνει για το επόμενο pc που δεν θα αργήσει και πολύ να έρθει!

sent from mobile

κατ' αρχην τρεξε ενα memtest οπως αναφερθηκε ηδη.

σε δευτερη φαση, δοκιμασε τα ντιμμακια της μνημης σου, ενα-ενα. δλδ, βγαλτα ολα απο την μητρικη, και τεσταρισε ενα ενα να δεις πως παει..!! ειτε εχεις 2χ4 η 4χ1..!

και μετα κοιτας για τον SSD. το να σερνεται ξαφικα ενα μηχανημα δεν ειναι θεμα δισκου. αν ειχε προβλημα ο δισκος, πιστευω θα ειχες κι αλλα προβληματα.

αυτό με τις ram το έκανα και δούλευε κανονικά, όμως λίγο πιο αργά γιατί ήταν σχεδόν γεμάτες από τις διεργασίες...

Θα ξαναδοκιμάσω να κάνω Format με γνήσια windows αυτή τη φορά, μην τυχών και έχουν κάτι τα σπασμένα που έχω τώρα και μου τον καθυστερούν....

αν εκανες αυτο με τα ντιμμακια, τοτε μαλλον καποιο ειναι προβληματικο!!

αρα, κατα την γνωμη μου, δεν χρειαζεσαι φορματ, αλλα μνημη..!!

δεν το κατάλαβα αυτό...αφού το δούλευα με 1 stick των 2 gb κάθε φορά αντί για 4 συνολικά...λογικό δεν είναι να ζορίζεται περισσότερο;

Εχεις προγράμματα σαβουρα μεσα. Βγαλτα και βαλε παραπανω μνημη.

Win 7 64bit εχεις ή τα αλλα?

Δεν έχω καμία βλακία μέσα....από προγράμματα έχω μόνο τα βασικά. (10 προγράμματα μόνο)

Τα 64Bit, αλλά έκανα Format με αυτά σε ένα laptop με πολύ χειρότερα χαρακτηριστικά από το δικό μου και δούλευε πολύ καλύτερα από το δικό μου....

φιλε εχω το ιδιο θεμα, με τον ιδιο ακριβως επεξεργαστη... εδω και 1 μηνα περιπου εχει γινει παναργο το pc ενω πετουσε... και ας ειναι και O/C στα 3.2

προσωπικα νομιζω ειναι θεμα επεξεργαστη... 7 χρονια κλεινει ο δικος μου σε λιγο, και εχει φαει ζορια αρκετα δε μπορω να πω... και σκεψου ειμαι με XP Pro 32bit :p δε τολμαω να παω πιο πανω... ακομα και τα Ubuntu 12.04 τρωγαν στο ακυρο σκαλωματα και παγωνε ολοκληρο...

φιλε εχω το ιδιο θεμα, με τον ιδιο ακριβως επεξεργαστη... εδω και 1 μηνα περιπου εχει γινει παναργο το pc ενω πετουσε... και ας ειναι και O/C στα 3.2

προσωπικα νομιζω ειναι θεμα επεξεργαστη... 7 χρονια κλεινει ο δικος μου σε λιγο, και εχει φαει ζορια αρκετα δε μπορω να πω... και σκεψου ειμαι με XP Pro 32bit :p δε τολμαω να παω πιο πανω... ακομα και τα Ubuntu 12.04 τρωγαν στο ακυρο σκαλωματα και παγωνε ολοκληρο...

έχω δει πολύ πιο παλιά pc να δουλεύουν πολύ καλύτερα....οκ το δέχομαι ότι με τον καιρό πέφτουν οι επιδόσεις, αλλά τόσο πολύ δε νομίζω μέσα σε μία 7ετία...

Δώσε τα καλύτερα 100€ που μπορείς να δώσεις γι αυτό το pc Και πάρε έναν SSD

Πάρε που σου λέω τον δίσκο και το πρόβλημά σου θα λυθεί. Αν δεν λυθεί θα σου μείνει έτσι κι αλλιώς για το επόμενο σύστημα. Στην τελική στον αγοράζω κι εγώ, δεν θα σου μείνει :)

Φίλος sorry αλλά αυτό που λες είναι λίγο άκυρο...Τι πα να πει δλδ μετά από 7 χρόνια πέφτει η απόδοση της cpu , τι είναι σαζμαν και θέλει βαλβολίνες δλδ??? :nada:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.