xriskrik Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 16, 2014 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 16, 2014 ΚαλησπέραΧθες το βραδυ μου έπεσε το λαπτοπ απο το σκαμπουδακι που το ειχα (απο τους 30- 35 ποντους περιπου)Επεσε πανω στο χαλι, χοντρο χαλι λέω,φθηνα τη γλιτώσαμε λεω..Ηταν και κλειστο το λαπτοπ οποτε ούτε γάτα ούτε ζημιά πάλι λεω..Έλα όμως που όταν το άνοιξα μου εμφάνισε μια κίτρινη γραμμή στην οθόνη από πάνω ως κάτω στο (κέντρο κιόλας) και ξενέρωσα..Τον έκανα βιδες ανοιξα και την οθόνη με την ελπίδα ότι κάτι κουνήθηκε και θα το έβαζα εγώ στη θέση του ο έρμοςΤον ανάβω...Τίποτα..η κίτρινη γραμμή εκεί στο κέντρο πάλι.Τι γίνεται τώρα, πάμε για panel η μήπως υπάρχει περίπτωση να τη γλιτώσω με καμια καλωδιοταινία;Πως μπορώ να το καταλάβω(αν μπορω)ps*πέρασα ξανα drivers αλλα τπτ*το σύνδεσα στην οθόνη του σταθερού και ολα οκ στην εξωτερική αλλα στου laptop τα ιδια, η κιτρινη γραμμή εκειiδού:http://imageshack.com/a/img541/2039/j1wr.jpghttp://imageshack.com/a/img6/5217/a8ms.jpghttp://imageshack.com/a/img845/5025/1c27.jpg Link to comment Share on other sites More sharing options...
PetranEVO Ιανουάριος 16, 2014 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 16, 2014 μου μυρίζει μου μυρίζει ...αλλαγή πάνελ απο ebay. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xriskrik Ιανουάριος 16, 2014 Author #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 16, 2014 ωχ και ειμαι ασχετος απο ebayποσο πανε αυτα ρε μαστορα στο περιπου; Link to comment Share on other sites More sharing options...
PetranEVO Ιανουάριος 16, 2014 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 16, 2014 το πιο φθηνό που βρήκα εντός ebay με protection κτλ.Brand New 15.6" LED Display Screen for Acer Aspire 5742G WXGA HD UK | eBay43 λίρες περίπου 52-55€,με αποστολή Link to comment Share on other sites More sharing options...
xriskrik Ιανουάριος 16, 2014 Author #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 16, 2014 το πιο φθηνό που βρήκα εντός ebay με protection κτλ.Brand New 15.6" LED Display Screen for Acer Aspire 5742G WXGA HD UK | eBay43 λίρες περίπου 52-55€,με αποστολήοταν λες protection?η συγκεκριμένη σίγουρα ταιριάζει με τη δική μου?είναι γνήσια ή πολλα ζητάω;sorry για τις πολλές ερωτήσεις αλλά είμαι ψιλοάσχετος όπως καταλάβες Link to comment Share on other sites More sharing options...
PetranEVO Ιανουάριος 16, 2014 #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 16, 2014 οταν λες protection?η συγκεκριμένη σίγουρα ταιριάζει με τη δική μου?είναι γνήσια ή πολλα ζητάω;sorry για τις πολλές ερωτήσεις αλλά είμαι ψιλοάσχετος όπως καταλάβεςΜε βάση το μοντέλο του λάπτοπ σου το έψαξα άρα ταιριάζει.Ναι,protection δηλαδή οτι είναι καλός seller,και έχεις το ebay protection ώστε 1/10 να πάρεις πίσω τα λεφτά σου.Όχι,δεν νομίζω να είναι γνήσια .Πολλά ζητάς.Έχω αλλάξει αρκετές τέτοιες. :big_boss: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Ιανουάριος 16, 2014 #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 16, 2014 Γκαντέμικο laptop.ΑΚΡΙΒΩΣ στο ίδιο laptop άλλαξα οθόνη πριν 2-3 μήνες. Αγόρασα ένα laptop από Ελλάδα (αγγελίες) από ένα παλικάρι που είχε πάρι 2-3 τέτοια για να φτιάξει το δικό του, αλλά δε τα κατάφερε. Το πήρα €55 (χωρίς δίσκο/μνήμες) με χαλασμένη κάρτα γραφικών. 10 λεπτά δουλειά να αλλάξω την οθόνη. Original κι'όλας και όχι αυτά τα B/C panels που βρίσκεις στο ebay με 60-70 με μεταφορικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xriskrik Ιανουάριος 16, 2014 Author #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 16, 2014 Με βάση το μοντέλο του λάπτοπ σου το έψαξα άρα ταιριάζει.Ναι,protection δηλαδή οτι είναι καλός seller,και έχεις το ebay protection ώστε 1/10 να πάρεις πίσω τα λεφτά σου.Όχι,δεν νομίζω να είναι γνήσια .Πολλά ζητάς.Έχω αλλάξει αρκετές τέτοιες. :big_boss:καταλαβα..και δε με λεςεχει διαφορα σε σχεση με τη γνησια?εννοω σε θεαση ευκρηνια ξερω γω..ειναι που ειναι μαπα η γνησια η μυωπια θα παει 20Αυτος που την εχει στα 80ευρω την 15,6 LEDκαι αυτη imitation λες να ειναι?http://www.screenmasters.gr/othones-laptop-acer.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
xriskrik Ιανουάριος 16, 2014 Author #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 16, 2014 Γκαντέμικο laptop.ΑΚΡΙΒΩΣ στο ίδιο laptop άλλαξα οθόνη πριν 2-3 μήνες. Αγόρασα ένα laptop από Ελλάδα (αγγελίες) από ένα παλικάρι που είχε πάρι 2-3 τέτοια για να φτιάξει το δικό του, αλλά δε τα κατάφερε. Το πήρα €55 (χωρίς δίσκο/μνήμες) με χαλασμένη κάρτα γραφικών. 10 λεπτά δουλειά να αλλάξω την οθόνη. Original κι'όλας και όχι αυτά τα B/C panels που βρίσκεις στο ebay με 60-70 με μεταφορικά.οταν λες B/C panels?οπως λεμε μάπα το καρπούζι panels? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Ιανουάριος 16, 2014 #10 Κοινοποίηση Ιανουάριος 16, 2014 οταν λες B/C panels?οπως λεμε μάπα το καρπούζι panels?Τα panels έχουν επίπεδα ποιότητας. Τα καλά (Α+ panels) χρησιμοποιούνται π.χ. στις high end οθόνες. Τα "σκάρτα" τα στέλνουν αριστερά-δεξιά. Δε σημαίνει ότι θα είναι μάπα τελείως, απλά ότι μπορεί να έχει uniformity issues - ίσως κάποιο καμένο pixel κτλ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PetranEVO Ιανουάριος 16, 2014 #11 Κοινοποίηση Ιανουάριος 16, 2014 η μπορεί να μην έχει τίποτα. Αυτό το οτι να έχει κάποιο καμμένο Pixel 1η φορά το ακούω.Απο ebay έχω πάρει πάνω απο 10 οθόνες έτσι φθηνές για λάπτοπ και όλες ήταν μια χαρά με εγγύηση που 1 φορά χρειάστηκα γιατί ήρθε σπασμένη και πλήρωσαν τα μεταφορικά την πήραν πίσω και μου έστειλαν την επόμενη μέσα σε 1 εβδομάδα.Για αυτό λέω,τέτοια ... μόνο e-bay! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Ιανουάριος 16, 2014 #12 Κοινοποίηση Ιανουάριος 16, 2014 η μπορεί να μην έχει τίποτα. Αυτό το οτι να έχει κάποιο καμμένο Pixel 1η φορά το ακούω.Απο ebay έχω πάρει πάνω απο 10 οθόνες έτσι φθηνές για λάπτοπ και όλες ήταν μια χαρά με εγγύηση που 1 φορά χρειάστηκα γιατί ήρθε σπασμένη και πλήρωσαν τα μεταφορικά την πήραν πίσω και μου έστειλαν την επόμενη μέσα σε 1 εβδομάδα.Για αυτό λέω,τέτοια ... μόνο e-bay!Grade A+: κανένα καμένο pixel.Grade B: έως 5 pixels.Ανάλογα με το grade καλύπτονται από την εγγύηση. Σε grade A+ panel, άμα έχει και 1 pixel το στέλνεις πίσω μια χαρά. Στη δεύτερη περίπτωση δε καλύπτεται από την εγγύηση.EDIT:[MENTION=11305]xriskrik[/MENTION] - Πριν παραγγείλεις από ebay, κοίτα στις αγγελίες. Μπορείς να βρεις - όπως εγώ - ολόκληρο laptop με χαλασμένα κομμάτια σε παρόμοια τιμή με ότι στάξεις στο ebay. Η διαφορά είναι ότι θα πάρεις μεταχειρισμένο μεν, original panel δε, και θα έχεις και πληκτρολόγια/οτιδήποτε για backup. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PetranEVO Ιανουάριος 16, 2014 #13 Κοινοποίηση Ιανουάριος 16, 2014 Grade A+: κανένα καμένο pixel.Grade B: έως 5 pixels.Ανάλογα με το grade καλύπτονται από την εγγύηση. Σε grade A+ panel, άμα έχει και 1 pixel το στέλνεις πίσω μια χαρά. Στη δεύτερη περίπτωση δε καλύπτεται από την εγγύηση.EDIT:@xriskrik - Πριν παραγγείλεις από ebay, κοίτα στις αγγελίες. Μπορείς να βρεις - όπως εγώ - ολόκληρο laptop με χαλασμένα κομμάτια σε παρόμοια τιμή με ότι στάξεις στο ebay. Η διαφορά είναι ότι θα πάρεις μεταχειρισμένο μεν, original panel δε, και θα έχεις και πληκτρολόγια/οτιδήποτε για backup.αυτό εννοούσες;πάω πάσο,σε αυτό συμφωνώ.Άλλο είχα καταλάβει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xriskrik Ιανουάριος 16, 2014 Author #14 Κοινοποίηση Ιανουάριος 16, 2014 Grade A+: κανένα καμένο pixel.Grade B: έως 5 pixels.Ανάλογα με το grade καλύπτονται από την εγγύηση. Σε grade A+ panel, άμα έχει και 1 pixel το στέλνεις πίσω μια χαρά. Στη δεύτερη περίπτωση δε καλύπτεται από την εγγύηση.EDIT:@xriskrik - Πριν παραγγείλεις από ebay, κοίτα στις αγγελίες. Μπορείς να βρεις - όπως εγώ - ολόκληρο laptop με χαλασμένα κομμάτια σε παρόμοια τιμή με ότι στάξεις στο ebay. Η διαφορά είναι ότι θα πάρεις μεταχειρισμένο μεν, original panel δε, και θα έχεις και πληκτρολόγια/οτιδήποτε για backup.Μηπως ξερεις ποια μοντελα ειναι συμβατα με το δικο μου;σε περιπτωση που δεν βρισκω απο 5742G.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Ιανουάριος 16, 2014 #15 Κοινοποίηση Ιανουάριος 16, 2014 Μηπως ξερεις ποια μοντελα ειναι συμβατα με το δικο μου;σε περιπτωση που δεν βρισκω απο 5742G..Ψάξε για acer 5742g panel, θα σου βγάλει πολλά. Απλά δε ξέρω άμα θες και inverter. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xriskrik Ιανουάριος 16, 2014 Author #16 Κοινοποίηση Ιανουάριος 16, 2014 Ψάξε για acer 5742g panel, θα σου βγάλει πολλά. Απλά δε ξέρω άμα θες και inverter.οχι ρε συ λεω για μεταχειρισμενο για να παρω γνησιοinverter ειναι η καλωδιοταινία; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.