Jump to content

Gigabyte Nvidia GTX 770 4GB - Ερωτηση για τις υποδοχες απο πισω

MaZzzZ

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γεια σας παιδια.

Εχω την καρτα γραφικων Gigabyte Nvidia GTX 770 4GB.

Και εχω κατι απορίες σχετικα με τα βισματα που εχει η καρτα γραφικων.

8558_big.jpg

Εχω αποριες με τα βισματα απο πισω.

DVI-D (Κατω δεξια το ασπρο)

DVI-I (Κατω αριστερα το ασπρο)

HDMI (Το μεσαιο)

Σωστα τα λεω?

Ερωτηση 1...

Το τεταρτο τι ακριβως ειναι το οποιο δεν αναφερω?

Αυτο πανω απο την HDMI ρωταω που ειναι μονο του.

Ερωτηση 2...

Επειδη η οθονη μου συνδεεται με VGA εχω ανταπτορα ο οποιος ειναι απο VGA σε DVI-I.

Επειδη ηθελα να βαλω δυο οθονες πανω στην καρτα γραφικων μου οπως στον παλιο μου υπολογιστη πηγα να βαλω ακομα ενα ανταπτορα για να συνδεσω ακομα ενα VGA και ειδα οτι δεν κανει και ετσι εψαξα και ειδα οτι υπαρχουνε δυο διαφορετικα DVI γιατι δεν το ηξερα.

Και μιας και ο δευτερος μου ανταπτορας δεν εκανε πηρα εναν να ειναι απο VGA σε DVI-D.

Το συνδεω αλλα δεν κανει τιποτα.

Θελω να πω δεν βρισκει την δευτερη μου οθονη.

Κανω κατι λαθος?

Η μηπως το DVI-D ειναι για κατι αλλο?

Και μπορω να συνδεσω VGA μονο σε DVI-I?

Παντως και οι δυο οθονες δουλευουνε κανονικα σε αλλον υπολογιστη ταυτοχρονα κια οι δυο μαζι.

Δουλευουνε και οι δυο κανονικα μια μια στην ιδια υποδοχη DVI-I.

Και καμια απο τις δυο δεν δουλευει στην υποδοχη DVI-D.

Η καρτα γραφικων ειναι καινουργεια αγορασμενη στην ζελατινα οποτε δεν μπορω να φανταστω οτι ειναι χαλασεμη η υποδοχη αυτη.

Και ειναι σχετικα φρεσκια σπαρταραει μαζι με ολο τον υπολογιστη.

Και ειδα οτι στην καρτα γραφικων γραφει αυτα εδω.

--Συνδεσιμότητα--

Συνδέσεις VGA (D-Sub) : -

Συνδέσεις DVI : 2

Συνδέσεις HDMI : 1

Έκδοση HDMI : 1.4a

Συνδέσεις DisplayPort : 1

Συνδέσεις Mini HDMI : -

Συνδέσεις Micro HDMI : -

Συνδέσεις Mini DisplayPort : -

Dual Link DVI : Ναι

Ερωτηση 3...

Εκδοση HDMI 1.4a - Γιατι υπαρχει και αλλη εκδοση και δεν την ξερω?

Dsiplay Port - Τι ακριβως ειναι αυτο?

Εωτηση 4...

Ποια η διαφορα απο το DVI-D με το DVI-I?

*DVI-I = Κουτακια με τον σταυρο.

*DVI-D = Κουτακια με την γραμμη.

Οποιος γνωριζει τα φωτα του παρακαλω γιατι δεν βγαζω ακρη.

Ευχαριστω.

το dvi-d δινει μονο ψηφιακο σημα αρα δε μπορεις να δωσεις με τον ανταπτορα.Το dvi-i δινει ψηφιακο και αναλογικο (με ανταπτορα)

Η πρωτη υποδοχη ειναι display port

Δηλαδη δεν μπορω να συνδεσω αλλη οθονη πανω στην καρτα γραφικων μου?

Οταν λες οτι δεν μπορω να δωσω με τον ανταπτορα, ειναι σαν να μου λες οτι με κατι αλλο μπορω.

Με τι αλλο μπορω να δωσω σημα για να συνδεσω οθονη?

Υπαρχει καποιος αλλος τροπος απο το DVI-D?

Αμα παρω ανταπτορα HDMI προς VGA θα μπορεσω να συνδεσω οθονη η παλι οχι?

Ειναι δυνατον να μην μπορω να συνδεσω δευτερη οθονη σε καρτα γραφικων?

Η Display Port τι ακριβως ειναι? Τι συνδεω εκει περα?

Απο το dvi-d το ξεχνας.Μονο αν βρεις αλλη οθονη που θα παιρνει σημα ψηφιακα.Δοκιμασε με ανταπτορα hdmi, δεν ξερω αν θα δουλεψει παντως.

Οκ θα το δοκιμασω τοτε απο εκει τι να κανω.

Το Display Port τι ακριβως ειναι και για τι ειναι?

Υπαρχουνε οθονες με αυτο το βισμα?

Τι ειναι καινουργειο?

Ειναι καλυτερο?

Τι διαφορες εχει γενικα?

Ρωταω επειδη θελω να αγοραω και οθονη τωρα.

Να κοιταξω να εχει Display Port δηλαδη?

Ναι, υπάρχουν κι άλλες εκδόσεις HDMI.

Η displayport είναι και αυτή μια θύρα επικοινωνίας σαν την HDMI (μεταφέρει ψηφιακό σήμα εικόνας και ήχο) η οποία από κάποιες διαφορές στη μορφολογία (άλλο βύσμα δηλαδή) έχει και διαφορές σε κάποια άλλα χαρακτηριστικά.

Άνετα θα βρεις αναλυτικά τα χαρακτηριστικά τους με ένα απλό ψάξιμο (π.χ. wikipedia).

Όπως σου είπε ο steve_m η DVI-D θύρα μεταφέρει μόνο ψηφιακό σήμα οπότε και μετατροπέας VGA (αναλογικό σήμα) δε θα λειτουργήσει. Σε αντίθεση με την DVI-I που μεταφέρει και ψηφιακό και αναλογικό.

Δες τι θύρες έχουν οι οθόνες σου και τί έχεις διαθέσιμο στην κάρτα γραφικών σου οπότε κινείσαι ανάλογα.

Στην περίπτωση που και οι δύο οθόνες έχουν μόνο VGA θύρα τότε δοκίμασε ένα αντάπτορα από HDMI σε VGA για να συνδέσεις τη δεύτερη.

Γενικός κανόνας είναι ότι δεν αγοράζεις οθόνη μόνο με VGA θύρα.

Από κει και πέρα είναι ανάλογα τις ανάγκες σου.

Ελεγα να αγορασω μια οθονη με HDMI.

Για αυτο ρωταω ποιες οι διαφορες με την Display Port.

Θα το μετανιωσω αν δεν παρω με Display Port?

Η ειναι το ιδιο πανω κατω και δεν θα δω διαφορα?

Λογικα η Display Port ειναι ποιο καινουργεια απο την HDMI σωστα?

Οι διαφορές τους πρακτικά δεν πιστεύω ότι σε ενδιαφέρουν αφού δεν έχεις κάποια συγκεκριμένη απαίτηση. Ίσως το HDMI να σου 'ταιριάζει' καλύτερα από την άποψη ότι είναι πιο διαδεδομένη θύρα επικοινωνίας και χρησιμοποιείται σε περισσότερες συσκευές αν θελήσεις κάποια στιγμή να συνδέσεις λ.χ. ένα Playstation στην οθόνη.

• 1 month later...

Παιδια γεια σας και παλι.

Μετα απο μερες ξανα γραφω στο θρεαντ μου.

Μου ηρθε ο ανταπτορας VGA σε HDMI.

Το συνδεω στην καρτα γραφικων και παλι δεν μπορω να συνδεσω δευτερη οθονη.

Γιατι παλι τι γινεται? Ουμε με HDMI προς VGA οθονη μπορω να συνδεσω δευτερη οθονη?

Τι παιζει?

Θα παιζεις και στις 2 οθονες η θα χρησιμοποιεις την μια για games και την αλλη για browsing κλπα?

Επειδη και εγω τραβηξα τα ιδια με ανταπτορες αν δεν χρησιμοποιεις και τις 2 για να παιζεις μια λυση ειναι να βαλεις την 2η οθονη στην onboard gpu στην μητρικη.

Στην μια οθονη παιχνιδια και στην αλλη αλλα πραγματα οπως λες.

Δοκιμαζω και στην καρτα γραφικων την onboard και παλι τιποτα.

Δοκιμασα και εκει και με HDMI και με VGA και τιποτα τι γινεται δεν ξερω.

Μηπως κανω κατι λαθος?

Παω μετα δεξι κλικ αναλυση οθονης παταω εντοπισμος και δεν βρισκει τιποτα.

Κανω κατι λαθος?

Οσα βιντεο ειδα στο ιντερνετ και απο αλλες ξενες σελιδες εκει που παω πρεπει να λεει κανονικα στο κατω μερος κατι ακομα το οποιο εμενα δεν μου το εμφανιζει.

extend these displays και αλλα τετοια.

Εμενα γιατι δεν μου το εμφανιζει αυτο το μενου για να διαλεξω τι θελω?

Δοκιμασα ολες τις θυρες του υπολογιστη και τιποτα.

Ας βοηθησει καποιος γιατι τα εχω παιξει δεν μπορβ να βγαλω ακρη.

Αυτο εδω το μενου που επιλεγει και αυτος στην φωτογραφια εμενα δεν μου το βγαζει.

18fec5ad-1018-49ce-a4d8-3797bf07ee92_52.jpg

Η δεύτερη οθόνη λαμβάνει σήμα από την κάρτα γραφικών; Το ότι έβαλες καλώδιο που ταιριάζει μηχανικά δεν σημαίνει κάτι αν δεν ταιριάζει ηλεκτρονικά. Χρησιμοποιήσες την DVI-I ή την DVI-D υποδοχή; Και έχω απορία τι οθόνη είναι αυτή που θέλεις να συνδέσεις που έχει μόνο VGA υποδοχή και πόσο παλιά είναι.

Τέσπα, για να δούμε που βρισκόμαστε. Απόσυνέδεσε το καλώδιο της ΚΥΡΙΑΣ οθόνης σου και άσε πάνω μόνο την δεύτερη που έβαλες με τον adapter. Άναψε PC. Αν δεν έχεις εικόνα στην οθόνη τότε έχεις κάνει λάθος στη σύνδεση κάρτας γραφικών - monitor ή έχουμε πρόβλημα συμβατότητας. Το menu θα εμφανιστεί όταν η κάρτα γραφικών δει την δεύτερη οθόνη δηλαδή μόνο αν στέλνει σήμα κανονικά στην 2η.

Η καρτα γραφικων μου εχει 2 διαφορετικα DVI, 1 HDMI, 1 Display Port.

OnBoard εχω VGA, HDMI, DVI.

Η οθονη ειναι πανω στο DVI της καρτας γραφικων το οποιο μπορω να το συνδεσω γιατι το αλλο δεν δινει εικονα απο οσο ξερω.

Στο OnBoard δοκιμασα να συνδεσω την ιδια οθονη σε ολες τις θυρες και πουθενα δεν μου δινει εικονα και δεν ξερω γιατι.

Υπαρχει κατι απο τα Bios που γινεται Disable και Enable? Γιατι εψαξα και δεν βρηκα κατι αν και ξερω πως πρεπει να εχει κατι τετοιο, εγω δεν ειχα πειραξει τιποτα απο εκει.

Δεν εχω HDMI στην οθονη μου αλλα εχω μετατροπεα HDMI σε VGA και δοκιμασα να την συνδεσω την κυρια οθονη μονη της και δεν κανει τιποτα.

Το δοκιμασα και σε αλλη καρτα γραφικων για να δω αν εχει προβλημα η δικια μου και παλι τιποτα.

Οποτε δεν μπορω να συνδεσω την δευτερη οθονη στην καρτα γραφικων μου με HDMI μιας και απο οτι καταλαβα η φταιει το καλωδιο η φταινε και οι δυο οθονες μου επειδη ειναι παλιες.

Ναι οι οθονες μου ειναι παλιες.

Δοκιμασα την δευτερη οθονη στην OnBoard αλλα παλι τιποτα, αλλα οπως ειπα εδω την μια δεν βρισκει την OnBoard καρτα γραφικων την δευτερη θα βρει?

Δεν μπορω να αφησω οθονη με τον ανταπτορα ειπα πανω γιατι, δεν ξερω κατι προβλημα εχει.

Θα δοκιμασω και να το συνδεσω και με ενα κανονικο HDMI καλωδιο σε μια τηλεοραση που εχει HDMI πανω, να δω αν φταει ο ανταπτορας μου η επειδη ειναι παλια η οθονη.

Παντως να φταιει η καρτα γραφικων δεν νομιζω γιατι οπως ειπα εβαλα και μια δευτερη καρτα γραφικων να δοκιμασω και παλι το HDMI δεν δουλευε.

Και ναι δεν μου βγαζει το μενου και δεν μπορω να καταλαβω γιατι.

Το δοκιμασα στην τηλεοραση οπως ειπα με κανονικο καλωδιο HDMI και παλι τιποτα δεν βρισκει τιποτα, το ξανα δοκιμασα με δυο καρτες γραφικων και τιποτα.

Μετα το δοκιμασα και σε μια αλλη τηλεοραση εκει περα επιασε το HDMI.

Απλα ειχε προβλημα η εικονα στην τηλεοραση τρεμο επαιζε και δεν ξερω γιατι.

Παντως το μενου μου το εβγαλε κανονικα αυτο που λεγαμε.

Τι φταιει τοτε?

Μπορει να βγαλει κανεις ακρη?

Ξανα κοιταξα τα Bios και τελικα βρηκα που ητανε η OnBoard καρτα γραφικων.

Και τελικα ητανε Disable οποτε την εκανα Enable.

Τωρα καταφερα και περασα και δευτερη οθονη και μου βγαζει το μενου.

Οποτε ειμαι ενταξει φταιω.

Τωρα για το HDMI τι παιζει δεν γνωριζω.

Αλλα αφου κανω και την δουλεια μου ετσι καλα ειμαι.

Καταρχάς γιατί το παιδεύεις με HDMI->VGA adaptor. Αν η οθόνη έχει DVI τότε πάρε HDMI->DVI adaptor. Αν οι οθόνες έχουν μόνο αναλογική σύνδεση (VGA) τότε θα παιδευτείς. Αν υποστηρίζουν DVI τότε μάλλον ξανακοίτα το καλώδιο.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.