Jump to content

Αλλάγη μητρικής και ram την βοηθεια σας!

hlfan

Recommended Posts

Καλησπερα στην παρεα εχω την motherboar Asus M3A78 PRO Am2+ και τον Amd phenom II x4 955 (HDZ955FBGIBOX) AMD Phenom II X4 955 Black Edition - HDZ955FBK4DGI / HDZ955FBGIBOX

οπως βλεπετε και στο λινκ..

Απο οτι φαινεται η μητρικη τα τιναξε οποτε βλεπω να πηγαινω σε νεα αγορα μητρικης και ραμ (ddr3 πλεον)

H απορια που εχω ειναι η εξης, ο 955 ταιριαζει και σε Αm3+ μητρικες χωρις καποια ασυμβατοτητα ή κοιταω αποκλειστικα Αm3 μητρικες?

Στο μελλον οχι πολυ μακρια θα ταιριαξω στο συστημα και εναν ssd οποτε δεν θα ηταν κακο να κοιταξω να παα ω σε καποια μητρικη που να εχει καμια θυρα για sata III δισκο να μην χασω και σε ταχυτητα (τωρα εχω 3 δισκους sata II)

Εχετε να μου προτεινετε κατι αξιοπρεπες σε μητρικη-ραμ(4gb ) μεχρι 100 ευρω?

Σε am3+ μητρική μπορείς να μπεις στην σελίδα του κατασκευαστή και να δεις αν υποστηρίζει τον επεξεργαστή.

Απ'αυτές τις δυο που κοίταξα υποστηρίζει τον 955

Motherboards - M5A97 R2.0 σελίδα κατασκευαστή

https://www.skroutz.gr/s/2348801/Asus-M5A97-R2-0.html ~80€

ASRock > 970 Pro3 R2.0 σελίδα κατασκευαστή

( Asrock 970 Pro3 R2.0 | Skroutz.gr

ASROCK 970 PRO3 R2.0 RETAIL - -) ~65€

μαζί με 4gb KINGSTON KHX16C9B1R/4 4GB DDR3 1600MHZ HYPERX RED SERIES - RAM - ~38

Καλησπερα στην παρεα εχω την motherboar Asus M3A78 PRO Am2+ και τον Amd phenom II x4 955 (HDZ955FBGIBOX) AMD Phenom II X4 955 Black Edition - HDZ955FBK4DGI / HDZ955FBGIBOX

οπως βλεπετε και στο λινκ..

Απο οτι φαινεται η μητρικη τα τιναξε οποτε βλεπω να πηγαινω σε νεα αγορα μητρικης και ραμ (ddr3 πλεον)

H απορια που εχω ειναι η εξης, ο 955 ταιριαζει και σε Αm3+ μητρικες χωρις καποια ασυμβατοτητα ή κοιταω αποκλειστικα Αm3 μητρικες?

Στο μελλον οχι πολυ μακρια θα ταιριαξω στο συστημα και εναν ssd οποτε δεν θα ηταν κακο να κοιταξω να παα ω σε καποια μητρικη που να εχει καμια θυρα για sata III δισκο να μην χασω και σε ταχυτητα (τωρα εχω 3 δισκους sata II)

Εχετε να μου προτεινετε κατι αξιοπρεπες σε μητρικη-ραμ(4gb ) μεχρι 100 ευρω?

Πρώτη και καλύτερη GIGABYTE 970A-UD3P

μετά κοιτάς την ASUS M5A97 R2.0

---------------------------------------------

Ποιο κάτω μην κοιτάξεις , δεν ....

Σε am3+ μητρική μπορείς να μπεις στην σελίδα του κατασκευαστή και να δεις αν υποστηρίζει τον επεξεργαστή.

Απ'αυτές τις δυο που κοίταξα υποστηρίζει τον 955

Motherboards - M5A97 R2.0 σελίδα κατασκευαστή

https://www.skroutz.gr/s/2348801/Asus-M5A97-R2-0.html ~80€

ASRock > 970 Pro3 R2.0 σελίδα κατασκευαστή

( Asrock 970 Pro3 R2.0 | Skroutz.gr

ASROCK 970 PRO3 R2.0 RETAIL - -) ~65€

μαζί με 4gb KINGSTON KHX16C9B1R/4 4GB DDR3 1600MHZ HYPERX RED SERIES - RAM - ~38

Δηλαδη ο 955 μπορει να μην ταιριάζει σε μερικες Αμ3+ απλα μου φαινεται καπως αυτο αν ξερει καποιος κατι σιγουρα σε αυτο ας μου πει..

Επισης σε ενα ξενο φορουμ ειχε παρει το ματι μου προβληματα sata II δισκων που τα βαζουν σε ports sataIII στις μητρικες, ειναι κατι που συμβαινει συχνα ή σπανιες περιπτωσεις

Αν και δεν ειμαι πολυ φαν του oc ελεγα να προτιμισω καποιο κιτ ραμ στα 1.5v με 9-9-9-24 στα 1600hz αν και αυτες στα 1866 φαινονται καλες GeIL DIMM 8 GB DDR3-1866 Kit ( GEL38GB1866C9DC ), 8GB DDR3, DDR3, Μνήμες RAM, HardWare, Ηλεκτρονικό Κατάστημα Ψηφιακής Τεχνολογίας αν και το πειραγμα στο bios ειναι δεδομενο μια και ο 955 μεχρι 1333 παιρνει

- Support for Socket AM3+ processors

- Support for Socket AM3 processors: AMD Phenom™ II X6 / X4 / X3 / X2 (except 920 / 940) / Athlon II X4 / X3 / X2 / Sempron processors

Στην σελίδα της asrock γράφει για την συγκεκριμένη 970 Pro3 R2.0 except 920 / 940

Για την asus και την gigabyte που σου αναφέραμε δέχεται τον 955, γι'αυτό σου ανέφερα δες την μητρική που θέλεις και μπαίνεις στην σελίδα του κατασκευαστή και βλέπεις αν τον υποστηρίζει, μην σου φαίνεται περίεργο.

Δεν θα έχεις πρόβλημα με τους δίσκους, θα δουλέψουν.

Δηλαδη ο 955 μπορει να μην ταιριάζει σε μερικες Αμ3+ απλα μου φαινεται καπως αυτο αν ξερει καποιος κατι σιγουρα σε αυτο ας μου πει..

Επισης σε ενα ξενο φορουμ ειχε παρει το ματι μου προβληματα sata II δισκων που τα βαζουν σε ports sataIII στις μητρικες, ειναι κατι που συμβαινει συχνα ή σπανιες περιπτωσεις

Αν και δεν ειμαι πολυ φαν του oc ελεγα να προτιμισω καποιο κιτ ραμ στα 1.5v με 9-9-9-24 στα 1600hz αν και αυτες στα 1866 φαινονται καλες GeIL DIMM 8 GB DDR3-1866 Kit ( GEL38GB1866C9DC ), 8GB DDR3, DDR3, Μνήμες RAM, HardWare, Ηλεκτρονικό Κατάστημα Ψηφιακής Τεχνολογίας αν και το πειραγμα στο bios ειναι δεδομενο μια και ο 955 μεχρι 1333 παιρνει

Επειδή ο 955 έχει 125W TDP, κάποιες φθηνές μητρικές (για λόγους οικονομίας?) υποστηρίζουν μέχρι 95W οπότε δεν "σηκώνουν" τον 955 (άσχετα αν τον υποστηρίζει το socket και το chipset). Δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα να βάλεις τον 955 σε AM3+ μητρική. Πολύ καλές λύσεις είναι η Gigabyte και η Asus που σου είπαν αν θελήσεις να ανεβάσεις τον 955 (τσάμπα το Black Edition; ). Και η Asrock (Pro 2) καλή και φθηνή είναι αλλα μην περιμένεις σοβαρό overclock.

Καλή η σκέψη σου για τις μνήμες (8GB με υψηλή συχνότητα και χαμηλή τάση 1.5V). Τα 8GB είναι αρκετά οτι και να κάνεις (εκτός αν με την χρήση που κάνεις μπορείς και με π.χ. 4GB), βέβαια θα ξεφύγεις από το badget (100€ mobo-RAM).

Το να ανεβάσεις τις μνήμες δεν είναι κάτι δύσκολο και ούτε ριψοκίνδυνο για αστάθειες εφόσον οι μνήμες λειτουργούν μέσα στις προδιαγραφές τους.

Επειδή ο 955 έχει 125W TDP, κάποιες φθηνές μητρικές (για λόγους οικονομίας?) υποστηρίζουν μέχρι 95W οπότε δεν "σηκώνουν" τον 955 (άσχετα αν τον υποστηρίζει το socket και το chipset). Δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα να βάλεις τον 955 σε AM3+ μητρική. Πολύ καλές λύσεις είναι η Gigabyte και η Asus που σου είπαν αν θελήσεις να ανεβάσεις τον 955 (τσάμπα το Black Edition; ). Και η Asrock (Pro 2) καλή και φθηνή είναι αλλα μην περιμένεις σοβαρό overclock.

Καλή η σκέψη σου για τις μνήμες (8GB με υψηλή συχνότητα και χαμηλή τάση 1.5V). Τα 8GB είναι αρκετά οτι και να κάνεις (εκτός αν με την χρήση που κάνεις μπορείς και με π.χ. 4GB), βέβαια θα ξεφύγεις από το badget (100€ mobo-RAM).

Το να ανεβάσεις τις μνήμες δεν είναι κάτι δύσκολο και ούτε ριψοκίνδυνο για αστάθειες εφόσον οι μνήμες λειτουργούν μέσα στις προδιαγραφές τους.

Σε ευχαριστω πολυ για την διευκρινιση μου φιλε μου αυτο μου ελυσε την απορια μου κ το ξεκαθαρισα γιατι μου φαινοταν περιεργο,

Οσο για τις μνημες με βρισκεις συμφωνο και ας ξεφυγω και λιγακι απο το budget απο εκει και περα απλα θα κοιταξω να ειναι συμβατες με καποια εκ των 2 καλων μητρικων που μου προτεινατε!Σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας με βοηθησατε πολυ ! :)

[MENTION=31721]hlfan[/MENTION] Διάλεξε τις μνήμες που θέλεις. Το να υπάρχει ασυμβατότητα με την μητρική που θα πάρεις είναι σχεδόν απίθανο. Και λίστες συμβατότητας αν κοιτάξεις θα βρείς λίγες μνήμες να αναφέρονται και όχι όλες όσες είναι συμβατές.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.