Jump to content

30 ευρώ για αλλαγή καλωδίου ?

The Reaper

Recommended Posts

θα κανω ενα τελευταιο σχολιο, γιατι δεν εχει νοημα αυτη η συζητηση.

οπως προειπα, η σωστη δουλεια ΠΡΕΠΕΙ να πληρωνεται. το κοστος το οριζει αυτος που κανει τη δουλεια. ελευθερη αγορα εχουμε, οντως, αλλα δεν πρεπει να ειναι και ασυδοτη (δεν μιλαω για την συγκεκριμενη περιπτωση).

το θεμα με τις υπηρεσιες ειναι οτι δεν υπαρχει αντικειμενικη κοστολογηση. αρα μπορει ο καθενας, θεωρητικα, να ζηταει οτι θελει.

ομως, το ζητουμενο σε μια επιχειρηση ειναι να εχει πελατες και να μην τους διωχνει γιατι στο τελος, αυτη θα κλεισει..!! αρα, για να μην κλεισει, πρεπει να προσαρμοζεται στην αγορα.

οταν η αγορα ειναι ανθηρη, ειναι ολα ωραια. οταν η αγορα ομως ειναι σε περιοδους υφεσης, η επιχειρηση πρεπει να προσαρμοζεται αναλογα, ΑΝ θελει να μεινει στην αγορα..!!

(ξαναλεω..., δεν αναφερομαι στην συγκεκριμενη περιπτωση!)

• Replies 103
  • Created
  • Last Reply
Οι πελάτες να δεις τι φάρα που είναι. Μπαίνουν μέσα και νομίζουν ότι έχουν μπει στη σπηλιά του Νταβέλη.

λολ

Αυτά τα λενε μονο οσοι δεν κατέχουν κανενός είδους τεχνογνωσία.

Αν ήξερες κάτι που οι αλλοι δεν το ξερουν θα το χρεωνες.

Εκτος αν εισαι απο τζακι και τα ικα-τεβε νοικια κτλ δε σε αγγίζουν.

sent from mobile

Τα πετυχες ολα spot on!!

Επρεπε να ρωτήσεις από την αρχη για το κοστος της επισκευής.

Και δεν υπαρχει μονο το κοστος του καλωδίου, από αυτό ζει και καλυπτει τα εξοδα του ο ανθρωπος.

Σαν τιμη είναι μια χαρα, και να σου πω και το άλλο?

Εγω ως ελευθερος επαγγελματιας εχω καποια (κατω) ορια στις αμοιβες μου.

Αν θες με λιγοτερα δεν αναλαμβάνω.

Το " προβληματικό " σημείο είναι η συνεννόηση-ενημέρωση για το κόστος επισκευής , όχι η χρέωση που έγινε , κρίμα θα ήξερε από την αρχή και αντί να το φτιάξει έπαιρνε με τα ίδια σχεδόν ένα καινούριο.

Το " προβληματικό " σημείο είναι η συνεννόηση-ενημέρωση για το κόστος επισκευής , όχι η χρέωση που έγινε , κρίμα θα ήξερε από την αρχή και αντί να το φτιάξει έπαιρνε με τα ίδια σχεδόν ένα καινούριο.

ΑΝ ηξερε απο την αρχη να το τσεκαρει μονος του ναι, αλλα αφου πηγε σε μαγαζι λογικο δεν ειναι να πληρωσει για τον ελεγχο της συσκευης?

Επισεις καθεστε και λετε οτι με 25 ευρω επαιρνε καινουργιο, οντως μαλλον αυτη ειναι η τιμη του ως ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΟ, αλλα αυτος που θα βαλει το ανταλλακτικο θα το κανει για την ψυχη της μανας του?

Παλι δε θα ηθελε ενα πενηνταρικο σ αυτη την περιπτωση?

Ο τεχνικος τσεκαρε και βρηκε μια βλαβη η οποια ειναι γελοια, οποτε προχωρησε σε επιδιορθωση χωρις να φορτωσει επι πλεον εξοδα τον πελατη, και γι αυτη του τη δουλεια ακουει οσα ακουει... κακως δε του αλλαξε ολο το μηχανημα δηλαδη

ΑΝ ηξερε απο την αρχη να το τσεκαρει μονος του ναι, αλλα αφου πηγε σε μαγαζι λογικο δεν ειναι να πληρωσει για τον ελεγχο της συσκευης?

Ποιος διαφώνησε σε αυτό ; υπηρεσία ειναι και ο έλεγχος και πληρώνεται

Επισεις καθεστε και λετε οτι με 25 ευρω επαιρνε καινουργιο, οντως μαλλον αυτη ειναι η τιμη του ως ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΟ, αλλα αυτος που θα βαλει το ανταλλακτικο θα το κανει για την ψυχη της μανας του?

Παλι δε θα ηθελε ενα πενηνταρικο σ αυτη την περιπτωση?

Ο τεχνικος τσεκαρε και βρηκε μια βλαβη η οποια ειναι γελοια, οποτε προχωρησε σε επιδιορθωση χωρις να φορτωσει επι πλεον εξοδα τον πελατη, και γι αυτη του τη δουλεια ακουει οσα ακουει... κακως δε του αλλαξε ολο το μηχανημα δηλαδη

Ποιος είπε ρε φίλε οτι θα έπρεπε να δουλέψει για την ψυχή της μάνας του ; αν του άλλαζε όλο τη μηχάνημα να δεις τι θα άκουγε , γιατί ο τεχνικός αμέλησε κι αυτός αφού δεν τον ρώτησε ο πελάτης πόσο θα κοστίσει να ενημερώσει; μήπως γιατί σκέφτηκε το φτιάχνω εγώ και τι θα κάνει θα ντραπεί και θα το πληρώσει ... εεεεπ για κατσε δεν ειχει σημασία το ποσό ο τρόπος είναι του κάθε επαγγελματία , για να μην τα ακούει λοιπόν ξήγα από την αρχή και αποφασίζει ο άλλος , κάνει τη δουλια το φτιάχνει η του λέει κοίτα το είδα το άνοιξα το μέτρησα αυτή είναι η βλάβη αν δεν θες να το διορθώσω δωσε μου τοσα για τον έλεγχο, και στις δύο περιπτώσεις ..πάει στο καλό ο άλλος χωρίς να έχει να πει τίποτα.

Τι εννοείς ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΟ; Ολοκαίνουριο το τροφοδοτικό κάνει 20-25€. Το "ανταλλακτικό" δηλαδή τα crimps και το molex κάνουν μερικά € εφόσον υπάρχει ο κατάλληλος εξοπλισμός. 2 εργαλεία χρειάζεται να έχεις.

Τα εργατικά μαζί σου ότι πρέπει να χρεωθούν αλλά όχι και πενηντάρικο. Και σίγουρα τα "ανταλλακτικά" με την καθαρή έννοια δεν είναι ένα 30άρη. Μιλάμε για ανταλλακτικά + εργατικά = 30€

Πολλά ειπώθηκαν.

Και σωστά και παράλογα.

Φέρνει καποιος ενα πύργο και λέει ότι δεν ανάβει...

ΟΚ, τί σημαίνει αυτό ;;;

Άνοιγμα, οπτικός έλεγχος, έλεγχος των καλωδίων.

Συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις ο νο.1 ύποπτος είναι το τροφοδοτικό.

Βάζεις ένα άλλο τροφοδοτικό και αν ανοίξει το πισί τότε κανονικά όλα είναι ΟΚ θεωρητικά ΑΛΛΑ πρέπει να κάνεις έναν έλεγχο του υπόλοιπου h/w.

Memtest, κάνα bechmark για μητρική, κάρτα γραφικών, δίσκοι κλπ.

Τα παραπάνω είναι στο νερό 1 με 2 ώρες και λογικά έχουν μία χρέωση.

Ακόμα και αν το πρόβλημα είναι οφθλαλμοφανές (καμένο βύσμα) πάλι οφείλεις να κάνεις τα παραπάνω.

Η αλλαγή του τροφοδοτικού με ένα καινούργιο καλύτερο κοστίζει ένα 30άρι-40άρι, συν ένα 15ρι-20ρι ο έλεγχος (τόσα θα χρέωνα εγώ) είσαι στο 50άρι+.

Στο εν λόγο περιστατικό ο τεχνικός μπόρεσε και επιδιόρθωσε το τροφοδοτικό και θεωρητικά έκανε και έναν έλεγχο στο υπόλοιπο h/w.

To 30άρι που χρέωσε λοιπόν είναι μια χαρά τιμή.

Εκείνο που έπρεπε να κάνει όμως όταν έλεγξε το πισί είναι να ενημερώσει για το τροφοδοτικό ΚΑΙ για την κατάσταση της μητρικής (φουσκωμένοι πυκνωτές) και για τα 30 ευρώ χρέωση.

Επίδης θα έπρεπε να εξηγήσει ότι για 30 ευρω δεν αξίζει επισκευή του συγκεκριμένου τροφοδοτικού αλλά και ότι το μπόρντ έχει λίγα ψωμιά ακόμα λόγο πυκνωτών. (εγώ έτσι κάνω)

Φυσικά για τα παραπάνω (τον έλεγχο δηλαδή) ακόμα και αν δεν δεχόταν ο πελάτης την επισκευή θα έπρεπε να χρεώσει πάλι ένα ποσό (15-20ευρώ θα έπερνα εγώ) αλλά και τότε μάλλον ΠΑΛΙ θα είχαμε παράπονα.

Τα περί μεροκάματων που ειπώθηκαν είναι το λιγότερο αστεία, αν οι τεχνικοί Η/Υ είχαν στάνταρ 3-4 πισί για επικσευή ΚΑΘΕ μέρα της εβδομάδας τότε θα ήταν στον παράδεισο.

Δυστυχώς αυτό ΔΕΝ υπάρχει πλέον.

Τα περί μεροκάματων που ειπώθηκαν είναι το λιγότερο αστεία, αν οι τεχνικοί Η/Υ είχαν στάνταρ 3-4 πισί για επικσευή ΚΑΘΕ μέρα της εβδομάδας τότε θα ήταν στον παράδεισο.

Δυστυχώς αυτό ΔΕΝ υπάρχει πλέον.

Kαι νερουλαδες και γανωτες δεν υπαρχουν πλεον.

Είναι πολλά, 30 ευρώ χωρίς απόδειξη, για 10 λεπτά δουλειά, όταν το ημερομίσθιο ενός υπαλλήλου είναι 26,18 ευρώ. Στο ημερομίσθιο υπάρχει όριο , στις χρεώσεις όμως του κάθε ιδιώτη η εταιρίας, δεν υπάρχει και μπορεί να αισχροκερδεί ανενόχλητα. Αλλά όλοι θα θέλατε να παίρνετε αυτό το 30άρι και παραπάνω για 10 λεπτά δουλειά.

Είναι πολλά, 30 ευρώ χωρίς απόδειξη, για 10 λεπτά δουλειά, όταν το ημερομίσθιο ενός υπαλλήλου είναι 26,18 ευρώ. Στο ημερομίσθιο υπάρχει όριο , στις χρεώσεις όμως του κάθε ιδιώτη η εταιρίας, δεν υπάρχει και μπορεί να αισχροκερδεί ανενόχλητα. Αλλά όλοι θα θέλατε να παίρνετε αυτό το 30άρι και παραπάνω για 10 λεπτά δουλειά.

Άνοιξε και συ μαγαζί να παίρνεις τέτοια 30 άρια λοιπόν με 10 λεπτά δουλειά.

Sent from my Migato GT-N7105 using Tapatalk 4

Η αγορα είναι ελευθερη, μπορεις να εχεις δικες σου, πιο ανταγωνιστικες τιμες.

Για μισό ρε παιδιά, δεν ξέρω πως λειτουργείτε οι περισσότεροι αλλα παραβλέπουμε αρχικά το γεγονός οτι ο άνθρωπος έχει και ενα μαγαζί και ας το κάνουμε προσωπικό το θέμα. Γνωρίζετε δυο, τρία, πέντε πράγματα απο πισι ή τέλος πάντων απο κάτι άλλο σχετικό με τον τομέα απασχόλησης σας. Σας φωνάζω σπιτι μου (όχι σαν πελάτης ας πούμε αλλα σαν φίλος, έστω γνωστός του γνωστού). Αν φάτε ενα 2ωρο για φορματ (τυχαίο παράδειγμα) βραδιατικα τι μου λέτε όπως θα φευγετε; Καληνύχτα αδερφέ και καλοδουλευτο; Το εχω απορία δηλαδή. Οι γνώσεις και ο χρόνος πληρώνονται. Τέλος.

Τσάμπα αναλύουμε τα αυτονόητα. Επίσης τσάμπα και τα παραδείγματα περί αμοιβής κλπ. Καλείς υδραυλικό για 20 λεπτά σου λέει 30 ευρώ. Πας σε οφθαλμίατρο για 15 λεπτά σου λέει 50 ευρώ. Αν ειναι να υπεραναλυουμε τη δουλειά του καθενός ας δουλέψουμε όλοι τσάμπα έτσι για το καλό.

Sent from my iPhone5 using Tapatalk

Τι εννοείς ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΟ; Ολοκαίνουριο το τροφοδοτικό κάνει 20-25€.

δεν ξερω γιατι σε ξενιζει που περιγραφω το τροφοδοτικο ως ανταλλακτικο...

Τι ειναι δηλαδη? αυτονομη συσκευη που τη βαζεις στο σαλονι μονη της και κανει κατι?

Τι? καλο φενγκ σουι?

Το "ανταλλακτικό" δηλαδή τα crimps και το molex κάνουν μερικά € εφόσον υπάρχει ο κατάλληλος εξοπλισμός. 2 εργαλεία χρειάζεται να έχεις.

ναι, ειμαι βεβαιος οτι καποιος που βουταει ενα πυργο, τον βαζει στο πορτ μπαγαζ και παει σε ενα μαγαζι να του το φτιαξουν ξερει τι ειναι τα crimps και τα mollex, και φυσικα ειναι απολυτως βεβαιο οτι εχει αυτα τα "2 εργαλεια" (πολυ συντηρητικο σε βρισκω, γιατι δεν ειπες "ψωροεργαλεια"? )

Να σου στελνω ρε κουμπαρε οσες συσκευες βρισκω με μ@λακοβλαβες να τις φτιαχνεις τζαμπα? χαρη θα μου κανεις...

Τα εργατικά μαζί σου ότι πρέπει να χρεωθούν αλλά όχι και πενηντάρικο. Και σίγουρα τα "ανταλλακτικά" με την καθαρή έννοια δεν είναι ένα 30άρη. Μιλάμε για ανταλλακτικά + εργατικά = 30€
Ωραια, αφου εισαι τοσο καθετος ανοιξε μαγαζι και φτιαχνε τα τζαμπα, ετσι για τη χαρα της δημιουργειας. Για να μην πεις οτι δεν εχει δουλειες, θα σου φερνω εγω τους πελατες κι οτι βγαζουμε δικο μου, εσυ θα εχεις τη χαρα οτι το εφτιαξες δωρεαν! παει?
Αν ειναι να υπεραναλυουμε τη δουλειά του καθενός ας δουλέψουμε όλοι τσάμπα έτσι για το καλό.

Ωπα, αυτο μια χαρα θα ηταν, εδω πας στην πεμπτουσια του αναρχισμου, και αυτο ειναι οντως πολυ προχωρημενο ανωτερο μοντελο, ομως δυστυχως... για να προσγειωθουμε στην πραγματικοτητα, ζουμε σε ενα καπιταληστικο συστημα νεοφιλελευθερων αρπακτικων, και ναι, καλες χρυσες και αγιες ολες οι αριστεροαναρχικες θεωριες, αλλα μονο για να εφαρμοστουν σε κοσμο αγγελων (ισως στο μελλον με την πορεια της εξελιξης ο ανθρωπος να ειναι κατι διαφορετικο, ομως ακομα πιθικοι ειμαστε που ο ενας κλεβει τις μπανανες του αλλου, απλα δεν εχουμε πια τριχες και ουρες).

Δε μπορει λοιπον ο αλλος για χαρη του αλτρουισμου να αυτοθυσιαστει για χαρη των ιδεων του τη στιγμη που οι υπολοιποι πιθικοι γυρω του απλα θα το εκμεταλευτουν προς ωφελος τους και τιποτα παραπανω

Εγώ να το πάρω λίγο αλλιώς και να πω ότι πολύ το κουράσαμε.

Αν ένας απο εμας θα πήγαινε σε κάποιον φίλο/γνωστό/συμφορουμίτη για βοήθεια (προσωπικά το έχω κάνει πολλές φορές και τις περισσότερες δε ζήτησα λεφτα) και ζητούσε πχ 10 ευρώ ή θα έλεγε "Να σαι καλά ρε φίλε καλοδούλευτο να το χαρείς", δεν έχει καμία σχέση με τον επαγγελματία που απο αυτό βγάζει το ψωμί του.

Επίσης αυτός ο επαγγελματίας έχει πράγματα που εμείς σαν "καλοί Σαμαρείτες" δεν έχουμε.

ΟΠΩΣ

Ενοίκιο (μη μου πείτε έχουμε ενοίκιο σπιτιού γιατί και ο επαγγελματίας δε μένει σε τσαντίρι)

Αν έχει υπάλληλο τότε μισθό και ΙΚΑ

ΤΕΒΕ

ΦαΠΑ

ΔΕΗ

Δήμο

Νερό

κλπ κλπ κλπ κλπ

Για να μη το κουράζουμε λοιπόν. Όποιος διαφωνεί με τη τιμή χρέωσης (ειλικρινά τη βρίσκω καλή προς χαμηλή) ας το γράψει να του στέλνουμε τα pc μας για επισκευές να πλουτίσει. Μη το κουράζουμε άλλο το πράμα. Αν ήταν έτσι τα πράματα όλοι θα είχαμε μηχανουργία σπίτι μας μαζί με ένα CNC για τη μία φορά στη ζωή μας που θα μας χρειαζόταν, μη τυχόν και μας "δαγκώσει ο μάστορας".

Ντάξει το διασκεδάζω δε λέω, αλλά δείτε το όπως είναι το πράμα και όχι όπως θα θέλατε να είναι. Και εγώ θα ήθελα ο οδοντίατρος να μη μου έπαιρνε 100 ευρώ για καθαρισμό και σφράγισμα αλλά τι να κάνουμε; Τα σκάμε και δε βγάζουμε και κιχ.

Στους υπολογιστές έχουμε γίνει όλοι ειδικοί!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.