nikchris Ιανουάριος 15, 2014 #81 Κοινοποίηση Ιανουάριος 15, 2014 Τσάμπα αναλύουμε τα αυτονόητα. Επίσης τσάμπα και τα παραδείγματα περί αμοιβής κλπ. Καλείς υδραυλικό για 20 λεπτά σου λέει 30 ευρώ. Πας σε οφθαλμίατρο για 15 λεπτά σου λέει 50 ευρώ. Αν ειναι να υπεραναλυουμε τη δουλειά του καθενός ας δουλέψουμε όλοι τσάμπα έτσι για το καλό. Ντάξει το διασκεδάζω δε λέω, αλλά δείτε το όπως είναι το πράμα και όχι όπως θα θέλατε να είναι. Και εγώ θα ήθελα ο οδοντίατρος να μη μου έπαιρνε 100 ευρώ για καθαρισμό και σφράγισμα αλλά τι να κάνουμε; Τα σκάμε και δε βγάζουμε και κιχ.Στους υπολογιστές έχουμε γίνει όλοι ειδικοί!Ακυροι ειστε και οι 2.Ο οφθαλμιατρος και ο οδονταγιατρος εχουν σπουδασει χρονια και δεν εξασκουν απλα χομπι ουτε εχουν βγαλει ενα ΙΕΚ. Ο υδραυλικος ερχεται στο σπιτι σου.Με τη λογικη τη δικια σας, και ο τσαγκαρης 50€ πρεπει να παρει για ασημαντη εργασια και αυτος που εχει καθαριστηριο πρεπει να παρει 100€ το λιγοτερο.Και ναι ΜΕΤΡΑΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΣΤΑ 20€, δεν ξερω σε ποιο κοσμο ζειτε και αν σας εχει αγγιξει η κριση, η αγορά εχει αλλαξει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
slalom Ιανουάριος 15, 2014 #82 Κοινοποίηση Ιανουάριος 15, 2014 Τιμες κρισης με παροχη υπηρεσιων προ κρισης απλα δε γινεταιLike I saidΗ αγορα είναι ελευθερη, και προσωπικα προτιμω να μην αναλάβω ή να το κανω δωρεαν (όπως εχω κανει σε αρκετους) Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Ιανουάριος 15, 2014 #83 Κοινοποίηση Ιανουάριος 15, 2014 Ευτυχως υπαρχει καπου παντα καποιος φτηνοτερος. Αν δεν γουσταρεις να κανεις τη δουλεια σου με 30€, πας και βρισκεις τον αλλο με τα 25€.Δηλαδη με ποσο θα ηταν ευχαριστημενος; με ενα ταληρακι και κερασμενο καφε για οση ωρα του εξηγουσε το προβλημα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikchris Ιανουάριος 15, 2014 #84 Κοινοποίηση Ιανουάριος 15, 2014 Τιμες κρισης με παροχη υπηρεσιων προ κρισης απλα δε γινεταιΔεν βγαζει νοημα αυτο που λες.Η παροχη υπηρεσιων ειναι ιδια, το κερδος ειναι μικροτερο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
it.expert Ιανουάριος 15, 2014 #85 Κοινοποίηση Ιανουάριος 15, 2014 Ευτυχως υπαρχει καπου παντα καποιος φτηνοτερος. Αν δεν γουσταρεις να κανεις τη δουλεια σου με 30€, πας και βρισκεις τον αλλο με τα 25€.Δηλαδη με ποσο θα ηταν ευχαριστημενος; με ενα ταληρακι και κερασμενο καφε για οση ωρα του εξηγουσε το προβλημα;Ναι ναι, όπως οι αγορές πολλών εδώ, search στο skroutz, πιάνουμε το φτηνότερο κατά 0,0001€ και μετά ανολιγουμε θέμα σεντόνι με μοιρολόι γιατί άργησε η παράδοση, γιατί ήταν ανοιγμένο το κουτί, γιατί είναι παραεισαγωγή κτλ κτλ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikchris Ιανουάριος 15, 2014 #86 Κοινοποίηση Ιανουάριος 15, 2014 Ναι ναι, όπως οι αγορές πολλών εδώ, search στο skroutz, πιάνουμε το φτηνότερο κατά 0,0001€ και μετά ανολιγουμε θέμα σεντόνι με μοιρολόι γιατί άργησε η παράδοση, γιατί ήταν ανοιγμένο το κουτί, γιατί είναι παραεισαγωγή κτλ κτλ...Οτι ναναι.Εσυ δηλαδη πας στο bestprice και ψωνιζεις το ακριβοτερο;Ή θες να μας πεις τωρα οτι παντα φτηνοτερο=χειροτερη ποιοτητα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
it.expert Ιανουάριος 15, 2014 #87 Κοινοποίηση Ιανουάριος 15, 2014 Εσύ θα μπορούσες να δουλέψεις και σαν συμπερασματολόγος αν κάποια στιγμή πεινάσεις!!!Sent from my Note II Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Ιανουάριος 15, 2014 #88 Κοινοποίηση Ιανουάριος 15, 2014 Ακυροι ειστε και οι 2.Ο οφθαλμιατρος και ο οδονταγιατρος εχουν σπουδασει χρονια και δεν εξασκουν απλα χομπι ουτε εχουν βγαλει ενα ΙΕΚ. Ο υδραυλικος ερχεται στο σπιτι σου.Με τη λογικη τη δικια σας, και ο τσαγκαρης 50€ πρεπει να παρει για ασημαντη εργασια και αυτος που εχει καθαριστηριο πρεπει να παρει 100€ το λιγοτερο.Και ναι ΜΕΤΡΑΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΣΤΑ 20€, δεν ξερω σε ποιο κοσμο ζειτε και αν σας εχει αγγιξει η κριση, η αγορά εχει αλλαξει.Ναι δε με έχει πιάσει η κρίση. Μένω στην Εκάλη, έχω 10 υπηρέτες, 2 πισίνες (μία εσωτερική θερμαινόμενη και μία εξωτερική για τα καλοκαίρια), επίσης τρεις κηπουρούς...btw Επειδή σε έχω παρακολουθήσει στα post σου μπορείς να γίνεσαι λιγότερο εριστικός; καλό κάνει ξέρεις...Και btw μιας και ο οδοντίατρος έφαγε χρόνια στο Πανεπιστήμιο, μπορείς να μου πεις εγώ που είμαι Φυσικός και έχω φάει επίσης χρόνια, γιατί όταν πάω να κάνω μάθημα με πληρώνουν με 9 ευρώ την ώρα σε φροντιστήριο και σε ιδιαιτερο αν πεις 20 είσαι ακριβός; Να σου πω εγώ. Γιατί υπάρχουν φοιτητες που την ώρα δουλεύουν με 8 και 9 ευρώ. Οπότε εγώ το ζώον που έχω πάρει πτυχίο, είτε προτιμάω να ασχολούμαι με κάτι άλλο εκτός του τομέα μου για να ζήσω, είτε να δουλεύω όπως οι φοιτητές ορίζουν. Αλλά ναι ο γιατρός έφαγε χρόνια οπότε το καλημέρα του το πληρώνεις 30ευρώ και 50 ευρώ, ενώ εγώ τρώω πασατέμπους...Το άλλο που λέει έκαστος στο είδος του το ξέρεις; Στον οδοντίατρο θα πας για δόντι και θα το πληρώσεις χρυσό, στον ηλεκτρονικό θα πας για θέματα πλακετών κλπ θα πλερώσεις, ο υδραυλικός που έρχεται σπίτι σου έχει και αυτός ΤΕΒΕ κλπ ξέρεις -αλλά αυτόν τον δικαιολογείς-, στο τσαγκάρη το ίδιο όπως αναφέρεις. Αλήθεια ζήτησες απο τσαγκάρη να σου φτιάξει παπούτσια; Ρώτησες τιμή; Εχω φτιάξει αν θες να σου πω. και αυτός ανάλογα τι του ζητήσεις παίρνει. Αν πας για τακούνι που τα έξοδα του είναι <1 ευρώ max σε χρεώνει 5. Δουλειά 1 λεπτού. Αναλογικά αν το δεις είναι ακριβός. (btw έχω δουλέψει και σε τσαγκάρικο άμα θες τιμές)Και μιας και δεν πιστεύεις ότι τόσο αξίζει η δουλειά που έκανε, πες μου πόσο θα έπαιρνες αν ήσουν στη θέση του και είχες όσα ανέφερα, με τη κρίση που λες στο κεφάλι σου. Γιατί αυτή η κρίση δεν ακουμπάει μόνο τον καταναλωτή αλλά πολύ περισσότερο τον επαγγελματία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikchris Ιανουάριος 16, 2014 #89 Κοινοποίηση Ιανουάριος 16, 2014 Ναι δε με έχει πιάσει η κρίση. Μένω στην Εκάλη, έχω 10 υπηρέτες, 2 πισίνες (μία εσωτερική θερμαινόμενη και μία εξωτερική για τα καλοκαίρια), επίσης τρεις κηπουρούς...btw Επειδή σε έχω παρακολουθήσει στα post σου μπορείς να γίνεσαι λιγότερο εριστικός; καλό κάνει ξέρεις...Και btw μιας και ο οδοντίατρος έφαγε χρόνια στο Πανεπιστήμιο, μπορείς να μου πεις εγώ που είμαι Φυσικός και έχω φάει επίσης χρόνια, γιατί όταν πάω να κάνω μάθημα με πληρώνουν με 9 ευρώ την ώρα σε φροντιστήριο και σε ιδιαιτερο αν πεις 20 είσαι ακριβώς; Να σου πω εγώ. Γιατί υπάρχουν φοιτητες που την ώρα δουλεύουν με 8 και 9 ευρώ. Οπότε εγώ το ζώον που έχω πάρει πτυχίο, είτε προτιμάω να ασχολούμαι με κάτι άλλο εκτός του τομέα μου για να ζήσω, είτε να δουλεύω όπως οι φοιτητές ορίζουν. Αλλά ναι ο γιατρός έφαγε χρόνια οπότε το καλημέρα του το πληρώνεις 30ευρώ και 50 ευρώ, ενώ εγώ τρώω πασατέμπους...Kαμια σχεση η ιατρικη με την φυσικη.Το άλλο που λέει έκαστος στο είδος του το ξέρεις; Στον οδοντίατρο θα πας για δόντι και θα το πληρώσεις χρυσό, στον ηλεκτρονικό θα πας για θέματα πλακετών κλπ θα πλερώσεις, στο τσαγκάρη το ίδιο όπως αναφέρεις. Αλήθεια ζήτησες απο τσαγκάρη να σου φτιάξει παπούτσια; Ρώτησες τιμή; Εχω φτιάξει αν θες να σου πω. και αυτός ανάλογα τι του ζητήσεις παίρνει. Αν πας για τακούνι που τα έξοδα του είναι <1 ευρώ max σε χρεώνει 5. Δουλειά 1 λεπτού. Αναλογικά αν το δεις είναι ακριβός. (btw έχω δουλέψει και σε τσαγκάρικο άμα θες τιμές)Πεφτεις μονη σου μες τη λουμπα.Γιατι να μη σε χρεωσει λοιπον 30€ και ο τσαγκαρης;Τεχνη δεν ειναι και αυτο;Και μιας και δεν πιστεύεις ότι τόσο αξίζει η δουλειά που έκανε, πες μου πόσο θα έπαιρνες αν ήσουν στη θέση του και είχες όσα ανέφερα, με τη κρίση που λες στο κεφάλι σου. Γιατί αυτή η κρίση δεν ακουμπάει μόνο τον καταναλωτή αλλά πολύ περισσότερο τον επαγγελματία.Εγω, μιας και πιασαμε τα cv μας, εχω δουλεψει πολλα χρονια αλουμινάς και λιγο καιρο κεραιάς, βοηθος σε συγγενη.Ο κεραιάς λοιπον ετρωγε με χρυσα κουταλια γιατι ειχε minimum το 30ρι και 100 αδαεις πελατες.Τους οποιους φυσικα κοροιδευε με τις επισκευες τους.Και ολοι οι αλουμιναδες που δουλεψα ή πεθαινουν στην πεινα ή δουλεψαν 24/7 για να κανουν κατι.Και ερασιτεχνικα, εχω φτιαξει καμια 20ρια υπολογιστες για φιλους και επικευασει/κανει διαγνωση/κλπ καμια 50ρια ακομα.Εχω κανει απόλα βλεπεις και γνωριζω.Και θεωρω απυθμενη κοροιδια το 30ρι.Εγω πχ μπορει να εχω δουλεψει 8-9 ωρες στη βροχη και στο κρυο να τα βγαλω.ΥΓΟ οδοντιατρος εχει σπουδασει (εχει δωσει κ@λο) 6-7-8 χρονια, εχει δωσει ενα σκασμο λεφτα να ανοιξει ιατρείο, καθε 3εις και λιγο τρεχει για σεμιναρια κλπ Link to comment Share on other sites More sharing options...
astrolabos Ιανουάριος 16, 2014 #90 Κοινοποίηση Ιανουάριος 16, 2014 Μην συγκρίνεις την αμοιβή του επαγγελματία με αυτή του υπαλλήλου. Άλλο ρίσκο έχει το 30αρι της παροχής υπηρεσιών (που πρόσεχε, δεν είναι εγγυημένο) με το 30αρι του υπαλλήλου που βρέξει χιονίσει θα το πάρει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lakisss Ιανουάριος 16, 2014 #91 Κοινοποίηση Ιανουάριος 16, 2014 Και ολοι οι αλουμιναδες που δουλεψα ή πεθαινουν στην πεινα ή δουλεψαν 24/7 για να κανουν κατι. Σοβαρά τα λες αυτά; Έχω κολλητό αλουμινά και ξέρω πως δούλευαν τις καλές εποχές, το 1-3 η 1-4 σου λέει τίποτα; Κοπανούσαν στο σταυρό κανονικά. Μήπως σε μια δουλειά πχ. των 5000 ζητούσαν 2-3 χιλιάρικα προκαταβολή για να ξεκινήσουν κιόλας; Το μόνο που διέθεταν ήταν το μαγαζί/εργαλεία, καθώς τα υλικά τα προ-αγόραζαν με λεφτά του πελάτη μη έχοντας στοκ όπως άλλα επαγγέλματα. Άκου πείνα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikchris Ιανουάριος 16, 2014 #92 Κοινοποίηση Ιανουάριος 16, 2014 Μην συγκρίνεις την αμοιβή του επαγγελματία με αυτή του υπαλλήλου. Άλλο ρίσκο έχει το 30αρι της παροχής υπηρεσιών (που πρόσεχε, δεν είναι εγγυημένο) με το 30αρι του υπαλλήλου που βρέξει χιονίσει θα το πάρει.Εχεις τεραστιο δικιο (εκτος απο το 'βρεξει χιονισει θα το παρει')My first point is οτι πριν 10 χρονια, που επαιζε ανετα το 40ρι του υπαλληλου, δικαιολογουταν το 30ρι.Τωρα που παιζουν 20 ή και καθολου, αναλογα θα πεσουν και οι τιμες της αγοράς.My second point is οτι ολες οι δουλειες εχουν κουραση ή γνωση ή οτιδηποτε αλλα δεν ανταμειβονται το ιδιο.Το συμπερασμα ειναι οτι δεν γινεται να θεωρουμε πλεον δεδομενα τα 30ρια, οπως πριν 10 χρονια.Οπως τα 40 του μεροκαματου εγιναν 20, ετσι και τα 30 του επαγγελματια θα γινουν λιγοτερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikchris Ιανουάριος 16, 2014 #93 Κοινοποίηση Ιανουάριος 16, 2014 Σοβαρά τα λες αυτά; Έχω κολλητό αλουμινά και ξέρω πως δούλευαν τις καλές εποχές, το 1-3 η 1-4 σου λέει τίποτα; Κοπανούσαν στο σταυρό κανονικά.Μήπως σε μια δουλειά πχ. των 5000 ζητούσαν 2-3 χιλιάρικα προκαταβολή για να ξεκινήσουν κιόλας; Το μόνο που διέθεταν ήταν το μαγαζί/εργαλεία, καθώς τα υλικά τα προ-αγόραζαν με λεφτά του πελάτη μη έχοντας στοκ όπως άλλα επαγγέλματα. Άκου πείνα... Δηλαδη μια μπαλκονοπορτα που εχει υλικα πχ 500€ ο φιλος σου την επαιρνε 2.000€; Αστεια πραγματα. Το 1 προς 2 ηταν το max τότε, και τωρα ειναι πραγματικα 1 προς (1+ μεροκαματο) Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Ιανουάριος 16, 2014 #94 Κοινοποίηση Ιανουάριος 16, 2014 [MENTION=7117]nikchris[/MENTION] ok όπως θες να μη συγκρίνω το Πανεπιστημιακό πτυχίο του οδοντίατρου με τον φυσικό. Ας συγκρίνω το πανεπιστημιακό πτυχίο του Φυσικού με τον τσαγκάρη που δεν έχει καν πτυχίο.Φυσικός καλοπληρωμένος την ώρα 20ευρώ.Τσαγκάρης αλλάζει τακούνι με 5 ευρώ (τακούνι στο λεπτό αν σου λέει κάτι)Άρα ο τσαγκάρης αν έχει δουλειά την ώρα πόσα βγάζει; 60x5=300 ευρώ;Αλήθεια;;;;;;;;;;;να πάω να γίνω τσαγκάρης ειλικρινά!!!Αυτό που μπερδεύεις είναι τον υπάλληλο με τον επαγγελματία, όπως πολύ σωστά σου είπε ο astrolabos.Ο υπάλληλος έχει δεν έχει δουλειά το μισθό θα τον πάρει (αυτό το "θα τον πάρει" σε άλλες εποχές βέβαια, γιατί τώρα πάει από βδομάδα σε βδομάδα)Εσύ σαν εργάτης αλουμινάς έβαζες δεν έβαζες κουφώματα, το μηνιάτικο το είχες να τρέχει. Το αφεντικό σου όμως, αν δεν είχε δουλειά -πέρα από να σε πληρώσει και να σου βάλει το ΙΚΑ- είχε και λειτουργικά έξοδα. Είδες ειρωνεία; Τρελά πράγματα σου λέω!Ποιος λοιπόν δεν έχει ζήσει το εμπόριο και τη κρίση;;;PS Το 1-3 και 1-4 μια χαρά δούλευε και δουλεύει ακόμα στα αλουμίνια. Το ότι εσύ δε το ξέρεις είναι άλλουνου παπα ευαγγέλιο. Έχω αδερφό αλουμινά και ξέρω πολύ καλά την αγορά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
max18 Ιανουάριος 16, 2014 #95 Κοινοποίηση Ιανουάριος 16, 2014 Το ότι ο επαγγελματίας δεν έχει σταθερό μισθό τι σημαίνει, οτι αν δεν έχει δουλειά και του έρθει ένας μονο πελάτης θα τον γδάρει. Και στην συγκεκριμενη περίπτωση karmen1983, για μια αλλαγή βύσματος ,έστω υποθετικά αν ήσουν εσύ ο τεχικός θα ζήταγες 30 ευρώ ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Ιανουάριος 16, 2014 #96 Κοινοποίηση Ιανουάριος 16, 2014 Το ότι ο επαγγελματίαςΣιγά σιγά σήμερα γράφτηκες... Μη βιάζεσαι να πατήσεις υποβολή και όλα θα φανούν στο post σου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Ιανουάριος 16, 2014 #97 Κοινοποίηση Ιανουάριος 16, 2014 Το ότι ο επαγγελματίας δεν έχει σταθερό μισθό τι σημαίνει, οτι αν δεν έχει δουλειά και του έρθει ένας μονο πελάτης θα τον γδάρει. Και στην συγκεκριμενη περίπτωση karmen1983, για μια αλλαγή βύσματος ,έστω υποθετικά αν ήσουν εσύ ο τεχικός θα ζήταγες 30 ευρώ ?Μιας και με ρωτάς η απάντηση είναι ΝΑΙ, αν είχα μαγαζί τέτοιου είδους.Αλλιώς αν δε σου αρέσει πήγαινε να δώσεις 50 και βάλε όπως εξήγησα για να το αλλάξεις εσύ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikchris Ιανουάριος 16, 2014 #98 Κοινοποίηση Ιανουάριος 16, 2014 Να ανοίξω αλουμιναδικο ρε παιδιά τότε να δουλεύω 1-2 να χεστώ στο τάλιρο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
slalom Ιανουάριος 16, 2014 #99 Κοινοποίηση Ιανουάριος 16, 2014 Δεν βγαζει νοημα αυτο που λες.Η παροχη υπηρεσιων ειναι ιδια, το κερδος ειναι μικροτερο.Μια χαρά νόημα βγάζει. Αλλάζει η ποιότητα των υπηρεσιών. Στάλθηκε από το GT-I9300 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick74 Ιανουάριος 16, 2014 #100 Κοινοποίηση Ιανουάριος 16, 2014 Kαμια σχεση η ιατρικη με την φυσικη. μη μπουμε στο τριπακι ποιο επαγγελμα ειναι πιο σημαντικο απο το αλλο γιατι στο τελος θα σφαχτουμε μεταξυ μας, και αν θες ετσι για μια προειδοποιητικη -γιατρος απ οτι καταλαβαινω? - ειστε απο τα λιγα επαγγελματα που θελετε να θεωρειστε επιστημονες χωρις να πληρειτε τις προυποθεσεις (engineering + r&d ?οεο? ...απλοι επισκευαστες με λιγα λογια,και ακομη και η επιστημονικη μεθοδολογια της θεωριας + επιβεβαιωσης στον κλαδο σας δε βασιζεται στη μαθηματικη λογικη αλλα σε ανεξελεκτους (συνηθως ναζιστικου χαρακτηρα) πειραματισμους σχεδον στην τυχη,και οσες εφαρμογες σας εχουν πραγματικο επιστημονικο υποβαθρο ΔΕΝ ανηκουν στον κλαδο σας αλλα στη βιολογια ως επι το πλειστον και σε αλλες επιστημες οπου πληρουν κανονικοτατα τους παραπανω κανονες του ορισμου της επιστημης)! και να μην επεκταθω σε αλλα θεματα γιατι ναι μεν εχω αρκετους Ασσους στο συγκεκριμενο θεμα, αλλα δεν ειναι σκοπος μου να υποβιβασω την αξια της ιατρικης (σε αντιθεση βεβαια με την πλειοψηφια των γιατρων που θεωρειτε αυτοσκοπο της ζωης σας την δημιουγια μιας ιατροκεντρικης κοσμοθεωριας οπου ολο το συμπαν και μερικα ακομα γυριζουν ως δορυφοροι γυρω απο τα απαυτα σας ) αλλα να σου δωσω να καταλαβεις την αξια των υπολοιπων επιστημων, και να χωνεψεις την ιδεα πως ο καθε ανθρωπος -δε μιλαω βεβαια για πωλητες η ντελιβεραδες που κανουν απλα μια βιοποριστικη δουλεια απο αναγγη- εχει καθε δικαιωμα να θεωρει το επαγγελμα που διαλεξε και του αρεσει ως το σημαντικοτερο. Αν δεν υπηρχε η φυσικη ως επιστημη (η ανωτερη των επιστημων κατα τη γνωμη μου ) ακομα θα λιβανιζατε τους ασθενεις για να φυγουν τα κακα πνευματα ψελνοντας τελετουργικα "γιαμα-γιαμα-γιαμα-γιαμα-γιααααμα" (εξ αλλου την εξελιξη σας την ωφειλετε σε αλλες επιστημες αφου ο κλαδος σας γενικοτερα αποτελειται ακομα απο ενα μεγαλο μερος ανθρωπων που πιστευει σε θεους και δαιμονες) Με ετρωγε βεβαια αρχικα να συγκρινω το δικο μου επαγγελμα ως μηχανικος αυτοματισμων, οπου αν δεν υπρχε -βαζοντας και ολες τις παρεμφερεις επιστημες- δε θα υπηρχε και πολιτισμος για να ασκησεις την επιστημη σου η θα την ασκουσες με πρωτογονα μεσα σε καμια λασποκαλυβ...χμμμ μπα,κι αυτη καποιος πρωιμος πολιτικος μηχανικος την σχεδιασε, οποτε μαλλον απο καμια σπηλια, αλλα εσυ δεν αρκεστηκες να μειωσεις γενικοτερα ολους τους υπολοιπους, αλλα πηγες να συγκρινεις την ιατρικη με την ανωτερη των θεμελιωδων επιστημων,που το αντικειμενο της -μαζι με τα απειρα παρακλαδια της - ειναι πολυ ανωτερο και σημαντικοτερο απο την υπαρξη η οχι του ανθρωπου η και του πλανητη Γη ολοκληρου Κατα τ αλλα, αν αυριο καταστρεφοταν η ρατσα μας με το καλο, και επρπε να σωσουμε κατι και να το δωσουμε στο επομενο ειδος που θα δημιουργουταν με την εξελιξη στους αιωνες, ετσι για να τους δειξουμε πως υπηρχε ενα εξελιγμενο ειδος και πριν απο αυτους και τους κανει ενα δωρο, τι θα ηταν? Η ιατρικη? πφφφ τι να την κανουν?... κατι απ τον πολιτισμο μας? πφφφ οχι ευχαριστω αυτο θα ηταν μπολιασμα της καταστροφης τους... προσωπικα θα τους περναγα τη μουσικη και ισως και καποιες αλλες καλες τεχνες... τα υπολοιπα ας μεναν στην αγνωστη προιστορια τους Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.