Jump to content

30 ευρώ για αλλαγή καλωδίου ?

The Reaper

Recommended Posts

Πάνω στην μητρική μου (dfi ps 83 bl) συνδέεται ένα 4-πινο καλώδιο για την τροφοδοσία του οποίο για κάποιο λόγο το βύσμα μαύρισε και έλιωσε με αποτέλεσμα να μην ανοίγει το pc.Το πήγα σε ένα

κατάστημα με υπολογιστές και μου άλλαξε το καλώδιο, Δηλαδή έκοψε το κομμένα που ερχόταν από το τροφοδοτικό( deer dr- 8500btx 500 watt) και έβαλε ένα άλλο. Ο υπολογιστής δουλεύει μια χαρά, οκ αλλά 30 ευρώ για αλλαγή καλωδίου και την δουλεία του ?Εν το μεταξύ στο pc δεν άλλαξε τίποτα, το έλεγξα και πάνω σε αυτό ρωτάω, το καλώδιο δεν μαύρισε για κάποιο λόγο ? Συν του ότι έχω φουσκωμένους πυκνωτές στην μητρική δεν έπρεπε να τοποθετηθεί άλλη ?

Παράλληλα, έχω ανοίξει το τροφοδοτικό του οποίου έχει λήξει η εγγύηση , πριν το πάω , το κοίταξα προσεκτικά και δεν έχει φουσκωμένους πυκνωτές, να πω ότι έκανα λάθος εγώ , το αποκλείω γιατί είμαι αρκετά προσεκτικός και δεν πάω κουτουρού

Cpu: intel pentium iv 3 ghz

Gpu: nVidia geforce 5200 fx , 128 mb

ram : 1+1 kingston 1 gb,400 hz

***Πρόκειται περί τρολλαρίσματος***

https://www.google.gr/search?q=4+pin+power+cable&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=Nw_VUpDYE8aWyAPom4DgCg&ved=0CCwQsAQ&biw=1152&bih=705#facrc=_&imgdii=_&imgrc=UkyDEYrCtWPv_M%253A%3BtjbQRLbCgDxRjM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.playtool.com%252Fpages%252Fpsuconnectors%252F12v4pinindex.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.playtool.com%252Fpages%252Fpsuconnectors%252Fconnectors.html%3B225%3B250

• Replies 103
  • Created
  • Last Reply

Το τροφοδοτικό που αναφέρεις κάνει 20-25€ στο skroutz. Δεν βλέπω λόγο για επισκευή του παλιού και όχι αντικατάσταση με νέο αν όχι κάτι καλύτερο. Τα deer δεν είναι και τόσο αξιόπιστα κατ εμένα. Τώρα σχετικά με την αμοιβή αν δεν υπήρξε συννενόηση δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Αν πας οποιοδήποτε Η/Υ σε κατάστημα από το οποίο δεν έχεις αγοράσει Η/Υ/δεν ισχύει εγγύηση του, τότε θα πρέπει να περιμένεις μια ελάχιστη αμοιβή για τα εργατικά ή ακόμη και για έλεγχο. Τα 30€ δεν είναι extreme ποσό. Τώρα λογικά θα μπορούσες να βάλεις νέο τροφοδοτικό ή να αλλάξεις τον connector μόνος χωρίς να επιβαρυνθείς τόσο. Τι είχατε συννενοηθεί όταν το πήγες; Τι ακριβώς ζήτησες;

Υ.Γ. Αν έχεις φουσκωμένους πυκνωτές στην μητρική τότε πας full για αναβάθμιση. Αν βρεις κάτι μεταχειρισμένο έχει καλώς αλλά δύσκολο. Πιο πολύ ρίσκο έχει να βρεις κάποιον να σου αλλάξει τους πυκνωτές πάνω στην μητρική αλλά εκεί αν δεν πιάνουν τα χέρια του μπορεί να γίνει χειρότερη ζημιά.

Το τροφοδοτικό που αναφέρεις κάνει 20-25€ στο skroutz. Δεν βλέπω λόγο για επισκευή του παλιού και όχι αντικατάσταση με νέο αν όχι κάτι καλύτερο. Τα deer δεν είναι και τόσο αξιόπιστα κατ εμένα. Τώρα σχετικά με την αμοιβή αν δεν υπήρξε συννενόηση δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Αν πας οποιοδήποτε Η/Υ σε κατάστημα από το οποίο δεν έχεις αγοράσει Η/Υ/δεν ισχύει εγγύηση του, τότε θα πρέπει να περιμένεις μια ελάχιστη αμοιβή για τα εργατικά ή ακόμη και για έλεγχο. Τα 30€ δεν είναι extreme ποσό. Τώρα λογικά θα μπορούσες να βάλεις νέο τροφοδοτικό ή να αλλάξεις τον connector μόνος χωρίς να επιβαρυνθείς τόσο. Τι είχατε συννενοηθεί όταν το πήγες; Τι ακριβώς ζήτησες;

Υ.Γ. Αν έχεις φουσκωμένους πυκνωτές στην μητρική τότε πας full για αναβάθμιση. Αν βρεις κάτι μεταχειρισμένο έχει καλώς αλλά δύσκολο. Πιο πολύ ρίσκο έχει να βρεις κάποιον να σου αλλάξει τους πυκνωτές πάνω στην μητρική αλλά εκεί αν δεν πιάνουν τα χέρια του μπορεί να γίνει χειρότερη ζημιά.

Ζήτησα να το κοιτάξει και να πάρει τηλέφωνο, δεν πήρε, και πήγε ο πατερας μου από το κατάστημα και του λέει είναι έτοιμο , άλλαξα ένα καλώδιο στο τροφοδοτικο

Σε ενημερωσαν για το κοστος πριν στο φτιαξουν ?

ξερό οχι

επρεπε να το βγαλεις και να του το χαρισεις...! κακως το πηρες..!!

η μαλλον κακως το πηγες εξ αρχης για επισκευη! αγοραζες καινουριο τροφοδοτικο και καλυτερο απο DEER..!!

Thermaltake Munich 430W | Skroutz.gr

αν σε έπαιρνε τηλέφωνο και του έλεγες όχι μην το φτιάξεις πάλι θα πλήρωνες κάποιο ποσό επειδή μόνο το είδε, απο την ώρα που το άφησες στο μαγαζί σίγουρα κάτι θα πλήρωνες.

Εδώ ισχύει: Τα παθήματα... μαθήματα.

Αρχικά έπρεπε να ρωτήσεις εδώ ώστε να είχες ήδη ενημερωθεί ότι δεν άξιζε να ασχοληθείς άλλο με το συγκεκριμένο τροφοδοτικό.

Επίσης τώρα θα πρέπει να είσαι υποψιασμένος ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να σου ξαναδημιουργήσει θέμα με πιθανότερο το κάψιμο της ήδη όπως λες και εσύ ταλαιπωρημένης μητρικής...

Καλό θα είναι να αρχίσεις να κάνεις οικονομία για αναβάθμιση και φυσικά τα παιδιά εδώ είναι όλα πρόθυμα να δώσουν σωστές συμβουλές για οικονομικά και ποιοτικά προϊόντα.

Το κόστος εργασίας του τεχνικού αυτό καθ' αυτό δε θεωρείται υπερβολικό, αλλά δε θεωρώ έντιμο τόσο τη μη ενημέρωση σου σχετικά με αυτό όσο και το ότι δε σου έδωσε εναλλακτικές πχ αντικατάσταση με περίπου ίδιο κόστος για σένα.

ενας σωστος τεχνικος, που δεν θελει να αρπαξει οτι μπορει απο τους πελατες του, θα το κοιταζε και θα του ελεγε του παιδιου, οτι δεν αξιζει η επισκευη..!

η αν θελει σωνει και καλα να το φτιαξει, το κοστος επισκευης ειναι το Χ ποσο..!

αυτη η συμπεριφορα δεν νομιζω οτι ειναι συμπεριφορα επαγγελματια, αλλα αρπακτικου..!!

Το ποσό για έλεγχο και εργατικά δεν είναι υπερβολικό σίγουρα. Τώρα αν σκεφτείς ότι η όλη αλλαγή στο καλώδιο δεν πήρε πάνω από 15λεπτά βαριά-βαριά και συνάμα τις εναλλακτικές με αγορά καινούριου(με εγγύηση) και καλύτερου (από θέμα ποιότητας/ρευμάτων) τροφοδοτικού καταλαβαίνεις και την πικρία του thread starter.

Το ότι δε του πρότεινε να αλλάξει τροφοδοτικό είναι απαράδεκτο.

Το ότι δε τον ρώτησε πρώτα είναι απαράδεκτο.

Το ότι χρέωσε €30 για αυτή τη δουλειά όμως ΔΕΝ είναι. Δηλαδή τι έπρεπε να χρεώσει, €5; Εδώ στα μεγαλομάγαζα κοστολογούν το να σου βάλουν νεό λειτουργικό €30. Να σου φτιάξουν τα κανάλια στη tv πριν την πάρεις, €25.

Ο τύπος άνοιξε το κουτί, έβγαλε το τροφοδοτικό, το έλυσε, έκοψε τα καλώδια και τα αντικατάστησε, στο ξανασύνδεσε στο pc, έκανε τους ελέγχους κτλ. 30 είναι μία λογική τιμή. Βέβαια ναι, σε όλα τα άλλα απαράδεκτος, δε το συζητάμε.

Ούτε καν έλυσε και έβγαλε. Ο thread starter αναφέρει πρόβλημα σε connector. Έκοψε το καλώδιο λίγο πιο μροστά και πέρασε άλλα crimps και πιθανώς και νέο connector στο προβληματικό καλώδιο. Δεν νομίζω ότι άλλαξε όλη την απόλοιξη του καλωδίου ανοίγωντας το τροφοδοτικό.

Και πώς έλεγξε το τροφοδοτικό άμα δε το άνοιξε;

Τέσπα, ο τεχνικός θα ήταν πολύ αστέρι, δε το συζητάμε. Πάρα ταύτα, άμα κάποιος κάνει σοβαρή δουλειά, €30 για αυτή την ιστορία δεν είναι πολλά.

Πάνω στην μητρική μου (dfi ps 83 bl) συνδέεται ένα 4-πινο καλώδιο για την τροφοδοσία του οποίο για κάποιο λόγο το βύσμα μαύρισε και έλιωσε με αποτέλεσμα να μην ανοίγει το pc.

Ψεύτης να βγω με το μάτι το έλεγξε.

Για να μη τα ισοπεδώνουμε όλα να σας πω εγώ πόσο θα κόστιζε στο κάθε ένας σας αυτή η "απλή" όπως την αναφέρετε αλλαγή καλωδίου/βύσματος.

είτε άλλαξε καλώδιο είτε όχι (ανεξάρτητα αν το τροφοδοτικό αξίζει, εγώ θα μιλήσω για την εργασια του ανθρώπου)

1) ο έλεγχος και ο εντοπισμός του προβλήματος που σημαίνει ο χρόνος του τεχνικού και οι γνώσεις του.

2) Αλλαγή καλωδίου απο την αρχή ή απλά επισκευή στο σημείο του βύσματος (χρόνος+υλικά+εργαλεία)

α) Αλλαγή καλωδίου

ι) Ανοιγμα τροφοδοτικού ξεκόλλημα απο πλακέτα psu των καλωδίων (πρέπει να έχει ένα σταθμό κόλλησης/αποκόλλησης αυτός που θα το κάνει ή 2 κολλητήρια να δουλεύει και με τα δύο χέρια) και επανακόλληση των νέων. Ή εάν δεν επέμβει στη πλακέτα και θέλει pro δουλειά να κόψει καλώδια και να βάλει ακροχιτώνια (ακροχιτώνια και πρέσα) για ενώσεις ή να παίξει με κολλητήρι και πάλι.

ii) φτιάξιμο επαφών στο τερματικό (απαιτεί crimps και πρέσα) μαζί με προσθήκη νέου καλωδίου βύσματος

έτοιμο

β) Αλλαγή απλά βυσμάτων/crimps

Θα χρειαστεί crimps, νέο βύσμα και πρέσα

3) Έλεγχος πριν το συνδέσει πάνω στο σύστημα μην έχει μπει ανάποδα κάποιο καλώδιο.

4) Επανατοποθέτηση στο σύστημα και έλεγχος σωστής λειτουργίας του μηχανήματος.

Αν λοιπόν τα εργαλεία τα πλήρωνε κάποιος απο εσάς θα ήσασταν 50άρι φεύγα (για την περίπτωση της αλλαγής μόνο στο connectora και 200-300 φεύγα αν ξεκόλλησε απο πλακέτα τα καλώδια ή επέλεξε ακροχιτρώνια) χωρίς να μιλήσουμε για το χρόνο σας.

Το λεπόν τα 30ευρά μια χαρά είναι για τέτοιες δουλειές. και πως να το κάνουμε βρε παιδιά η ειδίκευση και τα εργαλεία του άλλου πληρώνονται.

Τα απο πάνω βέβαια στη περίπτωση που έκανε σωστή δουλειά και όχι του κ0λου!

Άξιζε η επισκευή σε αυτό το Psu? Σαφέστατα και όχι.

Επρεπε να του πει πόσο κάνει πριν προχωρήσει; Σαφέστατα και ναι

Εγω παλι γιατι πιστευω οτι δεν εκανε τίποτα απο αυτα που λεει η Αγαπη με το κολλα ξεκολλα, αλλά απλά εκοψε τα καλώδια τα πέρασε και ενα θερμοσυστελλόμενο χωριστά και τέλος.. :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.