manimani Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13, 2004 #1 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13, 2004 Μολις αγορασα και εγκατεστησα ενα Ρ4 (775) στα 2.8GHz. Θερμοκρασιες που εχω ειναι 52'C σε idle και 75'C σε full load μετα απο μια ωρα δουλειας. Χρησημοποιησα arctic silver 5 και οχι την παστα της ψυκτρας. Ψυκτρα φυσικα ειναι απο την Ιντελ που δινει μαζι με τον επεξεργαστη... Η ερωτηση τελικα ειναι αν αυτες οι Θερμοκρασιες ειναι φυσιολογικες ή κατι δεν παει καλα...???? :blink:
enduracell Οκτώβριος 13, 2004 #2 Οκτώβριος 13, 2004 καλός ήρθες στο the lab manimani :flower:η κάθε mobo δείχνει τα δικά της. Αν δεν έχεις προβλήματα αστάθειας κλπ και δε κάνεις oc δε θα έχεις πρόβλημα...
DJD Οκτώβριος 13, 2004 #4 Οκτώβριος 13, 2004 Καλώς ήρθες στο TheLab.Ο καλύτερος και πλέον μπακάλικος τρόπος για να καταλάβεις που περίπου παίζει η θερμοκρασία είναι να ακουμπήσεις το δάχτυλο στην ψήκτρα. Αν όντως έχει 75C ο επεξεργαστής το δάχτυλο σου θα καεί.. αν απλά είναι χλιαρή η ψήκτρα, ή δεν πατάει σωστά ή η μητρική λέει τα δικά της.
manimani Οκτώβριος 13, 2004 Author #5 Οκτώβριος 13, 2004 Ευχαριστω για το καλοσορισμα και ευχομαι καλα να περναμε ολοι μας.Η μητρικη μοθ ειναι μια Abit AS-8 V με το intel 865.Γενικα ομως πιο ειναι το θερμοκρασιακο ευρος που δουλευουν οι Ρ4 (775);Ακομα να προσθεσω οτι δουλευει με default τασεις και FSB.
manimani Οκτώβριος 13, 2004 Author #6 Οκτώβριος 13, 2004 Μολις εκανα δακτυλοσκοπιση και δεν καηκα... Πολυ χλιαρη μου φανηκε...
DJD Οκτώβριος 13, 2004 #7 Οκτώβριος 13, 2004 Τότε δύο πράγματα συμβαίνουν. Ή η μητρική λέει ότι θέλει, ή απλά η ψήκτρα δε πατάει καλά. Όταν μπορέσεις βγάλτην και δες το αποτύπωμα που άφησε η σιλικόνη. Αν "φαίνεται" ότι πατάει καλά.. τότε προφανώς η abit λέει ότι θέλει.
Κοπρίτης Οκτώβριος 13, 2004 #8 Οκτώβριος 13, 2004 Αρχική απάντηση από DJD [Σήμερα, στις 23:25] ... τότε προφανώς η abit λέει ότι θέλει. πραγμα διολου ασυνηθιστο για Abit...@manimaniτις θερμοκρασιες αυτες τις βλεπεις απο Bios ή απο κανενα Abit EQ?
manimani Οκτώβριος 13, 2004 Author #9 Οκτώβριος 13, 2004 Μα πρεπει να βγαλω την μητρηκη απο το κουτι για να απελευθεροσω την ψηκτρα... :mad: Τελος παντον θα δουμε εν καιρο... Μια και απο σταθεροτητα ειμαι μια χαρα λεω να το αφησω ως εχει και εν καιρο μολις βρω χρονο να τα ξηλωσω ολα...
manimani Οκτώβριος 13, 2004 Author #10 Οκτώβριος 13, 2004 @manimani τις θερμοκρασιες αυτες τις βλεπεις απο Bios ή απο κανενα Abit EQ? Απο το Abit EQ τις βλεπω... Λες να.....????
enduracell Οκτώβριος 13, 2004 #11 Οκτώβριος 13, 2004 αν έχεις Abit με OCguru επειδή και η AV8 μου φοράει το ίδιο Winbond, ενημερώνω ότι η Abit αντιμετωπίζει προβλήματα στο σωστό ρεγουλάρισμα της θερμοκρασίας. Αν θέλεις flashάρε το τελευταίο BIOS της mobos σου, κάνε shutdown, κλείσε το PSU, βγάλε την μπαταρία και κάνε Clear Cmos. όλα πίσω, άνοιξε μπες BIOS και ξανά στήστο Save&exit. Πιστεύω έτσι να διορθωθεί η ανάγνωση της θερμοκρασίας.
manimani Οκτώβριος 14, 2004 Author #12 Οκτώβριος 14, 2004 Η μητρικη εχει το τελευταιο Bios οποτε δεν νομιζω οτι θα ειχε καμια λογικη και σημασια να το αλλαξω με ενα ακριβως ιδιο... Ευχαριστω ολους σας για το ενδιαφερον και σε λιγες μερες επανερχομαι με περισσοτερες αποριες...
manimani Οκτώβριος 14, 2004 Author #14 Οκτώβριος 14, 2004 Αυτο ειναι το μονο ευκολο... Οχι οτι εχει και πολυ σημασια οι θερμοκρασιες που δουλευει ο επεξεργαστης. Ετσι και αλλιως ειναι φτιαγμενος για να δουλευει εκει απλα μου φανηκαν πολυ ηψηλες και δεν επειδη δεν ηξερα που δουλευουν οι Prescot για αυτο και οι αποριες μου. Σημασια εχει που δεν καψαμε το δακτυλο μας ουτε οταν ακουμπισα την ψυκτρα ουτε οταν εβαλα το μικρο μου δαχτυλακι κατω απο αυτη και ακουμπησα την την βαση του επεξεργαστη (ναι γινεται, μπορεις να το δοκιμασεις αν θελεις ) και ουτε και η μητρικη γυρω απο τον επεξεργαστη δεν ειχε "πυρετο"....
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.