Jump to content

Water Cooling Plant (Η γνώμη σας γι αυτό το σύστημα)

Bassjunkies

Recommended Posts

ΠΑΙΔΙΑ ΓΕΙΑ ΧΑΡΑ.

ΕΧΩ ΦΤΙΑΞΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑΚΙ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ.

ΚΑΙ ΛΙΓΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ:

-RADIATOR ΑΠΟ ΦΙΛΑΡΑΚΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΨΥΚΤΙΚΟΣ

-ΑΝΤΛΙΑ 1800L/H 220V ΑΠΟ ΤΗΝ MARCO PUMPS ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

-ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΙΛΑΡΑΚΟ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΨΥΚΤΙΚΟΣ

-ΣΩΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ PRAKTIKER

-TANK ΑΠΟ ROVER 416

ΕΠΕΙΔΗ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΔΟΥΛΕΥΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΣΥΝΔΕΣΕΙ ΜΕ ΤΟ PC ΜΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΑΚΟΜΗ ΓΙΑ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΕΧΩ ΜΕΤΡΗΣΕΙ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΤΑ WATERBLOCK(CPU-NORTHBRIDGE) ΚΑΙ ΜΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΑΕΡΑ 31 ΒΑΘΜΟΥΣ ΕΙΧΑ ΣΤΟ TANK 34

ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ

:banging:

post-1609-1416071311,5716_thumb.jpg

ΘΑ ΤΟ ΒΑΛΩ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΕ ΕΝΑ ΧΩΡΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΑΚΙ ΤΗΣ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΠΟΥ ΜΕΝΩ. ΘΑ ΤΡΥΠΙΣΩ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΤΟΥ ΔΩΜΑΤΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΤΙΣ ΣΩΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΕΙΡΑ ΑΝΤΛΙΑ ΤΥΠΟΥ "ΕΥΔΑΠ"!!!!! ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΚΟΥΤΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ 220V ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΩ:rolleyes:

post-1609-1416071311,6049_thumb.jpg

!!!!

Τεσταρες αν οι σωλήνες(ενώσεις) αντέχουν την πίεση τέτοιας αντλίας? Επίσης, αυτή η αντλία έχω την εντύπωση πως δεν είναι φτιαγμένη για να δουλεύει 24/7. Και αν είναι σαν τις αντλίες που βάζουμε στα σπίτια, σε τέτοιο σύστημα στανταρ θα καεί. Επίσης δεν μας είπες τι block θα χρησιμοποιήσεις!

(πότε το μέτρησες? 34C θερμοκρασία αέρα???!!)

Τι εννοείς 24/7??? Η αντλία είναι ΟΚ και δεν πιστεύω να καεί!!!! Οι ενώσεις είναι εντάξει χωρίς διαρροές. Το καλοκαίρι με θερμοκρασία περιβάλλοντος.. Το block 1 για to CPU προς το παρών είναι ένα της AQUA COMPUTER αλλά απ' ότι κατάλαβα ειναι σχεδιασμένο για μικρές ροές και δεν αποδίδει καλά!!! Περιμένω από Αγγλία ένα Danger Den TDX. Πιστεύω να πάει καλύτερα...!!!!!!!!!

• 10 months later...

Παρόλο που είταν το πρώτο μου project πάνω στο θέμα extreme water cooling δεν πείγε και άσχημα! Τελικά δούλεψε 24/7 άλλα το καλοκάιρι οι temps δεν ήταν και ότι καλήτερο συν κι ότι η κατανάλωση σε ρεύμα παραλίγο να με στείλει φυλακή. Εν αναμονή όμως για ένα σύστημα phase change μάλλον από τον UNSEEN και βλέπουμε.

..till then

See you soon folks!!!!!!!!!!!!!!!!!! :hi:

Χαχαχα...

Και εγω με τετοια αντλια σκεφτομουν να παιξω, μονο που η δικια μου ειναι κατα 700L/H μεγαλυτερη.

Και σκεφτομουν και εγω να το βγαλω στο μπαλκονι(το w/c).

Αυτο ειναι για χειμωνα, δοκιμασε το να γουσταρεις και δεν θα χρειαζεσε και ανεμιστηρα ;)...

Αρχική απάντηση από ---Zapotek-- [Σήμερα, στις 21:14]

Χαχαχα...

Και εγω με τετοια αντλια σκεφτομουν να παιξω, μονο που η δικια μου ειναι κατα 700L/H μεγαλυτερη.

Και σκεφτομουν και εγω να το βγαλω στο μπαλκονι(το w/c).

Αυτο ειναι για χειμωνα, δοκιμασε το να γουσταρεις και δεν θα χρειαζεσε και ανεμιστηρα ;)...

Σίγουρα είναι για χειμώνα. Πέρσι το χειμώνα με τα χιόνια είχε δώσει ρεσιτάλ. Αλλά το καλοκαίρι είναι για κλάματα. ’σε που η αντλία σήκωνε όλη την γειτονιά στο πόδι.:TD:

XEXEXEXE. Πρώτη η όλη σκέψη σου(εμένα μου άρεσε πολύ κατά την ταπεινή μου γνώμη).Αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί τέτοια λόξα με την θερμοκρασία!!! Εγώ με την υδροψυξη μου έχω 39-40 βαθμούς( καλοκαιριάτικα) και δεν μου φαίνεται παράξενο αφού η θερμοκρασία δωματίου είναι γύρο στουσ 30-35!!! Οι μόνοι τυχεροί το καλοκαίρι είναι αυτοί που έχουν κλιματιστικό :D !!! Αυτή είναι μόνο η ταπεινή μου γνώμη :)

Ο Επεξεργαστής είναι Northie και με αυτό το VCore είχα με 3950Mhz σε Full Load γύρω στους 48 με 50 βαθμούς αλλά δεν είδα διαφορά σε θέμα σταθερότητας οπότε τώρα δουλεύω με 1,6750 και είμαι σταθερός στα 3900 περίπου. Εν αναμονή phase change λοιπόν.

Φιλαράκι κι εγώ αυτό πίστευα αλλά οι επεξεργαστές τις Intel δεν καίγονται με τίποτα. Να είσαι σίγουρος για αυτό. Ξέχασα μια μέρα στις αρχές να αναψω την υδροψυξη και το Bios άρχισα τα γνωστά του beep. Μπείκα στο bios να δω τι γίνεται και δεν bootάρει το ριμάδι πάλι. Καθώς έψαχνα να δω τι έχει γίνει και μετα από αλλεπαληλα reset πέρασ και στην σελίδα του Hardware monitor. ΤΙ ΝΑ ΔΩ!!!!!!!!!!!!!! CPU Temp 125 βαθμοί. Ο επεξεργαστής μου άντεξε με 1,700Vcore και χωρίς καθόλου ψύξη....

Λοιπόν τι λες τώρα?????:blink: :blink:

:flex:

buddy εχεις το προνομιο να εχεις northwood για αυτο,

δεν σου λεω οτι ο πρεσκοτ ο δικος μου θα καιγοτανε αν παθαινα αυτο που επαθες και συ,

ουτος η αλλος εχει προστασια και κλεινει μονος του στους 85 βαθμους,

αλλα καιρο με τον καιρο με καθημερινη χρηση με τετοιο ρευμα το EMI 10000% ηταν σιγουρο και τοτε δωσατε τον τελευταιο ασπασμο στο cpu. :)

Αρχική απάντηση από sotiris [Σήμερα, στις 00:38]

τι έκαιγε τόσο πολύ, η αντλία ή το μοτέρ? για τι καταναλώσεις μιλάμε?

πάντως με τόσο ρεύμα που καις, ένα phase όντως είναι καλύτερο:)

Η αντλία ήταν θάνατος, Περίπου 400watts χοντρά χοντρά....

Συμφωνώ γι αυτό απ' ότι φαίνεται τελικά θα μου φτιάξει ένα καλό ο UNSEEN να έχω το κεφάλι μου ήσυχο!!! Εν αναμονή λοιπόν:shifty:

ναι πω και εγώ μια γυναικία γνωμη για το θέμα!:nerd:

δεν ξέρω πόσο σε βοηθάει στις θερμοκρασιές του υπολογιστή σου κ πόσο αξίζει να δώσεις τόσα χρήματα για κατί τέτοιο αλλά....... από απόψη αισθητικής δεν είναι και πολύ ωραίο! το αντίθετο μάλιστα! δεν θα ήθελα να έχω κατί τέτοιο στο σπίτι μου.....:bye:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.