Jump to content

Σύνδεση οθόνης με πύργο

ΣτοΠαραΠεντε

Recommended Posts

Έχω ένα Athlon pc που το'χα παρατημένο εδώ και χρόνια και είπα να δοκιμάσω αν λειτουργεί. Το είχα συνδέσει με UPS, το οποίο πλέον δε λειτουργεί, άρα χάλασε η μπαταρία του. Η οθόνη έπαιρνε ρεύμα μέσω του UPS, αλλά τώρα δεν ξέρω πώς να την τροφοδοτήσω για να λειτουργήσει. Έχω συνδέσει το βιδωτό καλώδιό της στην κεντρική μονάδα του σταθερού, αλλά δεν ξέρω πού να βάλω το άλλο καλώδιο, καθώς η μοναδική θύρα του Η/Υ έχει καταληφθεί από το καλώδιο που συνδέει τον υπολογιστή με το ρεύμα. Η ΚΜ φαίνεται να δουλεύει, αλλά δυστυχώς η οθόνη δεν ανάβει. Τι να κάνω;

Για να λειτουργήσει η οθόνη χρειάζεται παροχή ρεύματος και σήμα από κάρτα γραφικών.

Google Αποτελέσματα Eικόνων για http://www.supplierlist.com/prod_img/aqryc/27812__European_Type_AC_PC_Y_Power_Cord_Cable.jpg

Από ένα πολύμπριζο θα δώσεις ρεύμα στον υπολογιστή και στην οθόνη.

Πράγματι κάτι τέτοιο έψαχνα! Δε θυμόμουν καν ότι υπάρχει, ίσως επειδή δεν το χρειάστηκα ποτέ λόγω UPS. Θα ψάξω να βρω της οθόνης μου, γιΑατί λογικά θα είχε στο κουτί της, ειδάλλως θα αγοράσω ένα. Αξίζει να επιδιορθώσ το UPS μου; Μάλλον θα δυσκολευτώ να βρω άλλη μπαταρία, άσε που ίσως να κοστίζει περισσότερο από ένα καινούριο UPS.

Ποια η διαφορά bulk και shuko; Πάντως παίζονται πολλά παιχνίδια με τις τιμές των εξαρτημάτων υπολιγιστή. Το ίδιο πράγμα το βρίσκεις στη μισή τιμή ανάλογα με το κατάστημα:

Turbo-X Καλώδιο Tροφοδοσίας 3 pin (1,8M) Bulk - Καλώδια - plaisio.gr

Turbo-X Καλώδιο Τροφοδοσίας Shuko (1,8m) - Καλώδια - plaisio.gr

EURO POWER CABLE 3-PIN BLACK 1.5M - -

SCHUKO POWER CABLE 1.8M - -

E-shop δαγκωτό!

Ποια η διαφορά bulk και shuko;

To bulk, σημαίνει χύμα. Δηλαδή σκέτο καλώδιο και όχι σε κάποια συσκευασία.

Shuko είναι και τα τέσσερα που έβαλες.

Εσύ χρειάζεσαι καλώδιο με θηλυκό C04 στη μία άκρη. Το 3pin που αναφέρει είναι για τροφοδοτικά laptop συνήθως.

Όσον αφορά στην τιμή, έχει να κάνει και με την ποιότητα κατασκευής...

Το τελευταίο καλώδιο έχει άριστη κριτική, αλλά δεν ξέρω πόσο καιρό το έχει αυτός που την έγραψε. Υπάρχει κι αυτό εδώ, με επίσης άριστη κριτική:

EQUIP 112920 POWER SUPPLY CABLE ANGLED 1.8M - -

Μετά οι τιμές ξεφεύγουν κατά πολύ πάνω από τα 5 ευρώ. Και σιγά μην κοστίζει τόσο ένα τέτοιο καλώδιο. Μόνο τα επαγγελματικά έχουν μεγάλο κόστος, αλλά είναι άλλες και οι απαιτήσεις εκεί.

Πήγαινε σε ένα κατάστημα με ηλεκτρολογικά και ζήτα ένα τέτοιο καλώδιο. Πες τους την κατανάλωση της οθόνης σου (watt) και θα σου δώσει το κατάλληλο. Δε χρειάζεται να αγοράζουμε τα πάντα από καταστήματα υπολογιστών...

• 2 weeks later...

Τελικά βρήκα 3 καλώδια από "παλιές" οθόνες μας κι έκανα τη δουλειά μου. Τώρα μένει να δω τι θα κάνω με το Λ/Σ του σταθερού καθότι είναι μοντέλο του 2004.:hang3:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.