Jump to content

BIOS PROBLEM

johnys7

Recommended Posts

• Replies 42
  • Created
  • Last Reply

-Τι windows έχεις, τα 8? Αν ναι, μήπως έχεις ενεργοποιημένο ultra/fast boot από τα windows 8.

Οταν λες ps/2 τι εννοείς?
είναι η στρογγυλή θύρα πράσινη ή μισή μοβ και μισή πράσινη.

-Αν και λες ότι είναι καινούργια η μητρική κάνε και ένα cmos ( reset με το jumper ) εφόσον το γνωρίζεις.

Δες ποιας revision μητρική έχεις, κατέβασε το bios και κάνε update. Παίζει να έχει το παλιό bios η μητρική και να μην υποστηρίζει τους fx σωστά.

To enable AM3+ AMD FX-Series CPU support, please update your motherboard with the most current BIOS found in your motherboard’s download section.

ΔΕΝ ξέρω άμα μπορείς άφοβα σε αυτή τη περίπτωση να κάνεις update όμως (φορώντας έναν επεξεργαστή που "δεν" τον υποστήριζει ακόμα), στείλε mail στην gbyte πρώτα και ρώτα τους.

Η εκδοση της ειναι f2 ενω βλεπω στο site gigabyte οτι υπαρχει f9.Παιζει να ειναι αυτο το προβλημα?

Βρες πρώτα το revision της μητρικής σου. Άνοιξε το κουτί, και δες κάτω κάτω, εμπρός από το τελευταίο pcie είναι το revision.

mobio-10831.jpg

Πες μου ποιό είναι.

[MENTION=29094]johnys7[/MENTION]

Εναλλακτικά, δες αυτή τη μητρική σε αυτή τη φωτό και πες μου άμα οι ψύκτρες της μητρικής είναι έτσι.

REV. 4.0 Λεει φιλε μου.

Δεν είναι αυτό τοτε. Η rev4 έχει υποστήριξη για τους fx από το F1 bios. Δεν υπάρχει πιο καινούριο bios από το F2 για την rev4 - μη πας να βάλεις bios καμιάς rev1.

Θα βγάλεις το καλώδιο τροφοδοσίας από το τροφοδοτικό.

Θα πατήσεις το power του κουτιού σου 1-2 φορές να ''φύγουν'' ότι ρεύματα που έχουν μείνει.

Βγάζεις την μπαταρία από πάνω.

Μ'ένα jumper γεφυρώνεις όπως φαίνεται στην εικόνα κιαι εφόσον έχεις το jumper και ξανά σύνδεσής το καλώδιο

τροφοδοσίας στο τροφοδοτικό σου επάνω πατάς το power on του πύργου σου 2-3 φορές.

Αν το κάνεις σωστά ο πύργος δεν θα ανάψει.

Βγάζεις το καλώδιο τροφοδοσίας από το τροφοδοτικό.

Πατάς το power του κουτιού σου 1-2 φορές να ''φύγουν'' ότι ρεύματα έχουν μείνει.

Βγάζεις το jumper, ξανά βάζεις την μπαταρία πάνω και μετά το καλώδιο τροφοδοσίας, πατάς power on και ανάβει ο υπολογιστής.

Αυτή είναι η διαδικασία.

*Προτού κάνεις cmos δοκίμασε να μπεις στο bios έχοντας μια μνήμη και τον βασικό σου δίσκο(που έχει το λειτουργικό

μέσα) πάνω στην μητρική σου μπας και.. δουλέψει και με

το DVI καλώδιο που σου είπαν .

post-29341-1416078046,7626_thumb.png

post-29341-1416078046,8606_thumb.png

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.