serpico75 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10, 2014 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10, 2014 Καλησπέρα. Έχω στήσει το Filezilla server, το έχω παραμετροποιήσει (νομίζω σωστά ), και δε μπορώ να μπω από το remote pc. Το pc του server filezilla έχει nod32 security 4, στο οποίο φυσικά πρέπει να ανοίξεις την πόρτα του filezilla. Το έχω κάνει. Στο filezilla ορίζεις δύο πόρτες: του server:21 (ftp) εξωτερικών (remote connection ports) π.χ. 300-310 οπότε στο router πρέπει να ανοίξεις σε tcp & udp τις 21 και 300-310. Ως εδώ τα έχω κάνει στο router. Πρέπει να ανοίξεις και να ελευθερώσεις εφαρμογές και πόρτες στο nod32. Εδώ είναι που μπλέκομαι. Εύκολο το να ανοίξεις τα: Filezilla Server.exe Filezilla Server Interface.exe Οι πόρτες δεν ξέρω πώς ανοίγουν στο nod. Έχω δοκιμάσει πολλούς συνδυασμούς, τόσο της 21 όσο και του range 300-310:τίποτα. Κάνω disable το firewall τόσο μόνο στο filezilla server pc, όσο καί στα δύο pcs, αλλά τίποτα. Αν δώσω τοπικά να μπω στο server μπαίνει. Δηλαδή, στο pc με το filezilla server, ανοίγω browser και δίνω: ftp://192.170.1.10:21 και μπαίνει στον server. Από μακρυά, με router external π.χ. 79.103.2.14 δίνω ftp://79.103.2.14. Στο κάτω μέρος του firefox μου λέει connected, και η σελίδα μένει λευκή όταν φορτώσει ολόκληρη. Ούτε κάποιο error, ούτε τίποτα. Φαίνεται σαν να έχει γίνει η σύνδεση, αλλά στην οθόνη δε φαίνεται τίποτα. Κάτι πρέπει να γίνεται με τον ορισμό των ports στο nod32. Είναι λίγο μπλέξιμο εκεί. Κάποια βοήθεια; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Ιανουάριος 10, 2014 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 10, 2014 ESET NOD32 Security δεν υπάρχει Ή έχεις το NOD32 Antivirus που δεν έχει firewall, ή το ESET Smart Security, και έχεις την έκδοση 4. Αφενός θα σου πρότεινα να κάνεις upgrade στην έκδοση 5 ή και 6 που έχει πιο φιλικό interface σε αυτά τα θέματα, ανάλογα με τις επιδόσεις του μηχανήματος σου, αν είναι φρέσκο βάλε και την 7. Με προβληματίζει το γεγονός που λες ότι με disabled το firewall και πάλι δεν έχεις επικοινωνία. Μήπως έχεις σύνδεση Otenet και έχει firewall στη γραμμή; Μήπως έχει firewall το router σου; Μήπως δεν έχεις κάνει NAT την πόρτα; Από κει και πέρα: Setup > Enter Advanced Setup > Personal firewall > Filtering mode: automatic with exceptions > OK Εναλλακτικά μπορείς να το βάλεις σε Learning mode και να φτιάξει μόνο του τα rules. Personal firewall > Rules and zones > 2nd Setup > New: Name: FTP Direction Both Action Allow Port 21 Αν έχεις ακόμα θέματα, πήγαινε στο Personal firewall > IDS and advanced options > Troubleshooting > επιλέγεις το Log all blocked connections > OK Μετά από το Tools (στο Advanced Mode) > Log files > ESET Personal firewall log θα δεις τι κόβεται και που για να φτιάξεις ότι άλλο rule θέλεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
serpico75 Ιανουάριος 10, 2014 Author #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 10, 2014 Μήπως έχεις σύνδεση Otenet και έχει firewall στη γραμμή;Ναι, πρόκειται γιά Otenet ISP. Η Otenet έχει δικό της firewall στη γραμμή; Μήπως εννοείς το πρόγραμμα που δίνει με τη συνδρομή και έχει ρυθμίσεις από κει; Γιατί αν εννοείς το πρόγραμμα αυτό, δεν το έχω εγκατεστημένο.Επίσης, κάπου είδα ότι, επειδή μερικοί ISPs δημιουργούν προβλήματα με την 21, πρέπει να αλλάξεις στα settings αυτήν που προτείνει από το installation ο Filezilla, δηλαδή την 21. Οπότε και να ανοίξεις στο router αυτήν που θα ορίσεις στα settings. Μήπως εννοείς κάτι τέτοιο Otenet firewall;Πώς μπορώ να δω αν κάτι γίνεται με αυτό που λες (δηλαδή Otenet firewall); Και ίσως, τελικά, αυτό μου κάνει τη ζημιά. Μπορώ να δω κάποια πράγματα κάπως; Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Ιανουάριος 10, 2014 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 10, 2014 Πας παρακατω, βαζεις στοιχεια κ καπου λεει εξτρα προστασια μπλα μπλα μπλα. Βαλτο ΟΧΙ.https://ps.otenet.gr/active/ServiceActivation/csLoginAuthentication.jsp Link to comment Share on other sites More sharing options...
serpico75 Ιανουάριος 10, 2014 Author #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 10, 2014 Πας παρακατω, βαζεις στοιχεια κ καπου λεει εξτρα προστασια μπλα μπλα μπλα. Βαλτο ΟΧΙ.Το έκανα. Και πάλι τίποτα.Έχοντας ρυθμίσει σε οχι το extra προστασία, κάνω disable καί τα δύο firewall, αλλά τίποτα.Δε θα έπρεπε, δίνοντας απ' το ένα pc του τοπικού δικτύου την IP του router, να με βάζει στον filezilla;π.χ. αν router IP 85.73.x1.x2 , αν δώσω από ένα τερματικό δικτύου ftp://85.73.x1.x2 , δε θα έπρεπε να μπω; Πειράζει που είναι του τοπικού; Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Ιανουάριος 10, 2014 #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 10, 2014 Στο router εισαι σιγουρος οτι εχεις κανει port forward και ΟΧΙ port trigger ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
serpico75 Ιανουάριος 10, 2014 Author #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 10, 2014 Πας παρακατω, βαζεις στοιχεια κ καπου λεει εξτρα προστασια μπλα μπλα μπλα. Βαλτο ΟΧΙ.https://ps.otenet.gr/active/ServiceActivation/csLoginAuthentication.jspYDinopoulos, άψογος!! Επιτέλους δούλεψε!Τελικά αυτό ήταν το πρόβλημα. Μόλις αλλάξεις από ΝΑΙ σε ΟΧΙ την extra προστασία, δουλεύει.Ευχαριστώ γιά όλες τις απαντήσεις και τη βοήθεια!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
serpico75 Ιανουάριος 15, 2014 Author #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 15, 2014 Για να μην ανοίγω άλλο θέμα, συνεχίζω το παρόν, με σίγουρα κάτι σχετικό με το ftp, και την μέχρι τώρα κουβέντα.Για να μην απενεργοποιώ την επιπλέον προστασία του ISP (στην προκειμένη περίπτωση Otenet), σκέφτηκα να κάνω το εξής:α. Αφήνω "NAI" την επιπλέον προστασία, όπως προείπαβ. Βλέποντας ποιές θύρες κλειδώνει η επιπλέον προστασία, διαλέγω μία εκτός αυτών π.χ. 1100, και ανοίγω-ορίζω τη συγκεκριμένη (αντί για την 21) να δουλεύει στα κάτωθι:-Filezilla (αλλαγή της 21 σε 1100)-router (από 21 ανοίγω την 1100)-firewall:καί στο pc με τον filezilla καί στο remote pc (ανοίγω από την 21 την 1100)Λογικά θα έπρεπε να δουλεύει. Αλλά, δεν...Με αυτά τα settings, και με μόνη αλλαγή ότι αλλάζω από "ΝΑΙ" σε "ΟΧΙ" την επιπλέον προστασία, και πάλι δε δουλεύει."Παίζοντας" και πάλι με την 21, όλα ok.Αυτό φυσικά αποδεικνύει (και το καταλαβαίνω) ότι το ftp δουλεύει στην 21. Μόνο, όμως;;; Εδώ είναι το ερώτημα.Κάπου είδα ότι, ακριβώς επειδή πολλοί ISPs κάνουν κάτι τέτοια κλειδώματα, μπορείς να παίξεις με τον filezilla σε υψηλές ports, κάτι το οποίο και έκανα. Και αφού κάπου το είδα, προφανως γίνεται. Δηλ. να δουλέψει το ftp εκτός 21.Όπως είναι αυτονόητο, θέλω να το κάνω αυτό (να δουλέψω σε άλλη θύρα) γιά να έχω καί την επιπλέον προστασία της Otenet.Μπορείτε να με βοηθήσετε με το όλο σενάριο;Ευχαριστώ εκ των προτέρων!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.