Xalek Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8, 2014 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8, 2014 Καλησπέρα παιδιά, σιγά σιγά θέλω να ξεκινήσω με την αναβαθμιση του pc και θελω να μου πει καποιος τι χρειαζεται αλλαγμα 1οαρχικα το μηχανημα μου εχει μητρικη h61m-s2-b3 της gigabyte500w psunvidia gt 4408gb ramintel i3 2100 cpu 3.1ghzαυτα που θελω να βαλω πανω ειναιμητρικη Asrock Socket AM3+ 990FX Extreme3THERMALTAKE SP-650MPCBEU SMART SERIES 650W 80PLUS BRONZE PSUATI Radeon R9 280X Rev2.0 3GB DDR5 PCI-E DVI HDMI Dual Mini-DP (Gigabyte) (GV-R928XOC-3GD Rev2.0)8gb ramAMD FX-8350 4.0GHZ 8-CORE BOXτο αρχικο μου budget ειναι γυρω στα 300~Επισης αν καποιος εχει καποια προταση για αλλα κομματια σε κοντινες τιμες ας μου πειΕυχαριστω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Ιανουάριος 8, 2014 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 8, 2014 Ξεκίνα με την κάρτα γραφικών - άμα το τροφοδοτικό σου είναι της προκοπής. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xalek Ιανουάριος 8, 2014 Author #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 8, 2014 νομιζω οτι η καρτα γραφικων δεν μπαινει σε αυτη τη μητρικη (απο κατι reviews που διαβασα), δεν ειμαι σιγουρος γιατι δεν ξερω και πολλα για το θεμα, κατι ψηλα που εχω διαβασει εδω ξερω, αν θες ριξε μια ματια και πες μου. Επισης η καρτα λεει οτι χρειαζεται 600W τροφοδοτικο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Ιανουάριος 8, 2014 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 8, 2014 Μια χαρά μπαίνει η κάρτα σε αυτή τη μητρική. Τι μάρκας είναι το τροφοδοτικό σου; Άμα είναι δεσεξέρογλου τότε ναι, μη το ρισκάρεις. 500W name τροφοδοτικού είναι μια χαρά για την R280x με αυτό τον επεξεργαστή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xalek Ιανουάριος 8, 2014 Author #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 8, 2014 Προτιμω να παρω και τροφοδοτικο μαζι για να ειμαι σιγουρος, Corsair Power Supply 750W ATX 24 pin CX 750M CP-9020061-EU Active-PFC Retail αυτο βγαινει στα ιδια λεφτα με το αλλο που εγραψα και μαλλον ειναι καλυτερο σωστα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos1205 Ιανουάριος 9, 2014 #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2014 συμφωνώ με το φίλο αν το τροφοδοτικό είναι επώνυμο νομίζω πως και μόνο την κάρτα γραφικών να πάρεις δεν θα έχεις πρόβλημα αλλά να ξέρεις πως θα σε κόβει ο επεξεργαστής που έχεις τώρα στα παιχνίδια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Ιανουάριος 9, 2014 #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2014 Κοίτα να δεις τι παίζει.Ακόμα και επεξεργαστή να αλλάξεις, στα παιχνίδια δε θα δεις διαφορά με την 440.Επίσης άσε τον 8350 και σκέψου για τον 8320. Ή κάποιον i5.Το τροφοδοτικό σου, άμα είναι μάρκας, δε χρειάζεται να αλλαχθεί - τουλάχιστον αμέσως. Πες μας τι είναι βασικά.750ρι τροφοδοτικό θα χρειαστείς μόνο άμα σε ενδιαφέρει να έχεις περιθώριο για SLI/CF αργότερα. Ακόμα και τον FX να βάλεις που ρουφάει τα κέρατα του, με ένα 550ρι σοβαρό τροφοδοτικό θα είσαι καλύμενος για μία κάρτα. Άντε 600 σε περίπτωση που θες να κάνεις τρελό o/c στη CPU και στη GPU. Με το budget που έχεις μπορείς:Άμα είναι ράτσας το psu - δε χρειάζεται να είναι τίποτα ιδιαίτερο - απλά να κάνει τη δουλειά του - να πάρεις την 280x. Θα έχεις ΜΕΓΑΛΟ boost στα παιχνίδια. Ναι, δε θα είναι τέλεια λόγο επεξεργαστή, αλλά ακόμα και έτσι θα είναι η μέρα με τη νύχτα.Άμα δεν είναι ράτσας τότε είτε πας για π.χ. 550XFX + 8320 + μητρική που θες. Δε θα δεις ουσιαστική διαφορα όμως - στα παιχνίδια θα σε κρατάει η 440 πίσω, στο desktop ο i3 είναι μια χαρά. Μπορείς έτσι να πουλήσεις και τον ι3/μητρική να ξεκινήσεις να μαζεύεις $ για την κάρτα.Άλλη επιλογή να κρατήσεις τα χρήματα σου μέχρι να μαζέψεις κάνα 50-60ρι ακόμα για να πάρεις VGA + PSU μαζί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xalek Ιανουάριος 9, 2014 Author #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2014 Κοίτα να δεις τι παίζει.Ακόμα και επεξεργαστή να αλλάξεις, στα παιχνίδια δε θα δεις διαφορά με την 440.Επίσης άσε τον 8350 και σκέψου για τον 8320. Ή κάποιον i5.Το τροφοδοτικό σου, άμα είναι μάρκας, δε χρειάζεται να αλλαχθεί - τουλάχιστον αμέσως. Πες μας τι είναι βασικά.750ρι τροφοδοτικό θα χρειαστείς μόνο άμα σε ενδιαφέρει να έχεις περιθώριο για SLI/CF αργότερα. Ακόμα και τον FX να βάλεις που ρουφάει τα κέρατα του, με ένα 550ρι σοβαρό τροφοδοτικό θα είσαι καλύμενος για μία κάρτα. Άντε 600 σε περίπτωση που θες να κάνεις τρελό o/c στη CPU και στη GPU. Με το budget που έχεις μπορείς:Άμα είναι ράτσας το psu - δε χρειάζεται να είναι τίποτα ιδιαίτερο - απλά να κάνει τη δουλειά του - να πάρεις την 280x. Θα έχεις ΜΕΓΑΛΟ boost στα παιχνίδια. Ναι, δε θα είναι τέλεια λόγο επεξεργαστή, αλλά ακόμα και έτσι θα είναι η μέρα με τη νύχτα.Άμα δεν είναι ράτσας τότε είτε πας για π.χ. 550XFX + 8320 + μητρική που θες. Δε θα δεις ουσιαστική διαφορα όμως - στα παιχνίδια θα σε κρατάει η 440 πίσω, στο desktop ο i3 είναι μια χαρά. Μπορείς έτσι να πουλήσεις και τον ι3/μητρική να ξεκινήσεις να μαζεύεις $ για την κάρτα.Άλλη επιλογή να κρατήσεις τα χρήματα σου μέχρι να μαζέψεις κάνα 50-60ρι ακόμα για να πάρεις VGA + PSU μαζί. Θα μαζεψω μερικα λεφτα ακομα να παρω psu-vga μαζι, κανα 400αρι και για τα 2 περιπου, για την 280χ μου ειπαν οτι για gaming στα ιδια λεφτα υπαρχουν καλυτερες καρτες, το pc ετσι κι αλλιως θα ειναι για παιχνιδια και μονο, μου προτιναν την 760 στα 4gb η την 770 που ολες πανε γυρω στα 250-330, ειναι μεσα στο budget αλλα δεν μπορω να αποφασισω ποια θα ειναι καλυτερη σε gaming. αν σας βοηθαει να εχετε μια βαση για το παιχνιδι, αυτα που παιζω ειναι κυριως Guild Wars 2, TES: Skyrim και τετοια πανω κατω. κυριως βοηθεια χρειαζομαι στο να διαλεξω τι καρτα γραφικων και τι psu να παρω (psu μεχρι 90 ευρω ειμαι διατεθημενος να δωσω και για vga 280 +- 50 max) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Ιανουάριος 9, 2014 #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2014 H 280x πατάει την 760 με κλειστά τα μάτια - καμία σχέση. Στο λέω εγω που έχω 760 τώρα. Τα 4GB δε κάνουν καμία διαφορά σε τυπικές χρήσεις. Η 770 με την 280x έχουν σχεδόν πανομοιότυπη απόδοση. Επίσης τις βρίσκεις σε λίγο καλύτερη τιμή (άμα υπάρχουν σε στοκ δλδ). Τέλος το mantle παίζει να είναι gamechanger οπότε τράβα σε 280x.PSU, επίσης άμα βρεις στοκ, της xfx είναι τρελό value/money. Στα €90 βρίσκεις 750ρι πολύ τίμιο για τα χρήματα του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xalek Ιανουάριος 9, 2014 Author #10 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2014 ~290+90 παμε στα 380, μια χαρα, το mantle τι ακριβως ειναι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xalek Ιανουάριος 9, 2014 Author #11 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2014 Αναμεσα σε αυτα τα 3 πιο λετε?XFX ProSeries 650W Core Edition Full Wired (Bronze) | Skroutz.grXFX ProSeries 650W XXX Edition Semi-Modular (Bronze) | Skroutz.grXFX ProSeries 750W Core Edition Full Wired (Bronze) | Skroutz.grεπειδη θα δουλευει σχεδον ολη μερα το pc σκεφτομουν να αποφυγω τα o.c Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabdik Ιανουάριος 9, 2014 #12 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2014 τι οθονη εχεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xalek Ιανουάριος 9, 2014 Author #13 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2014 LG 24EN33T-B 23.6'' LED MONITOR FULL HD BLACK - - αυτη εδω Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabdik Ιανουάριος 10, 2014 #14 Κοινοποίηση Ιανουάριος 10, 2014 Με αυτη την οθονη θες καλη καρτα για να εισαι ανετος. Ομως η καλη καρτα, θελει και καλο τροφοδοτικο για να μην σε κρεμασει, καποια στιγμη.Επειδη ομως ειναι 500αρι, θα ξεκινουσα με μια καρτα τυπου R9 280, και μετα αμεσως ενα τροφοδοτικο. Και επειτα βλεπεις για τα λοιπα......!Sent from my U8 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.