Jump to content

Πρόβλημα με UPS

finik

Recommended Posts

Καλή χρονιά σε όλους.

Εδώ και 3-4 χρόνια έχω ένα UPS (Eaton PowerWare 5110) σε ένα μηχάνημα που τρέχει 24/7. Γυρνώντας από τις διακοπές, βρήκα το μηχάνημα κλειστό, να μην ανάβει. Δοκίμασα να ανοίξω το UPS, αλλά τίποτα. Νεκρό. Κανένα λαμπάκι δεν άναβε. Δοκίμασα σε άλλη μπρίζα, άλλο φορτίο, τίποτα. Έβγαλα κι έβαλα ξανά την μπαταρία, έκανε πως ανάβει (το UPS, χωρίς κανένα φορτίο πάνω), αλλά έσβησε αμέσως.

Με δεδομένο πως δεν είχα αλλάξει ποτέ μπαταρία, υπέθεσα πως μετά από τόσο καιρό, μάλλον αυτό ήταν το πρόβλημα. Πήρα μία ίδια, την άλλαξα και πλέον το UPS δουλεύει (κατά το ήμισι): ανάβει, περνάει το self test χωρίς πρόβλημα και δίνει ρεύμα στις εξόδους που είναι απλά για προστασία, αλλά όχι στις εξόδους ups.

Τι άλλο μπορεί να φταίει/μπορώ να δοκιμάσω εγώ χωρίς να χρειαστεί να το τρέχω σε τεχνικούς/service;

Πιθανόν να είναι από προβληματική μπαταρία. Από προσωπική εμπειρία μία παλιά μπαταρία δεν μου άνοιγε ένα APC , λόγω πολύ χαμηλής τάσης - το UPS κάνει ένα έλεγχο πρώτα της τάσης της μπαταρίας και μετά εκκινεί. Με αλλαγή μπαταρίας όλα επανήλθαν στο κανονικό.

Οπότε αν δε έχεις θέμα με φορτίο, ασφάλεια , πρίζα , η αιτία είναι πολύ πιθανό να είναι η μπαταρία.

Με ένα powerware είχα και εγώ θέματα. Ένα 912 εκεί που δούλευε νορμάλ ξαφνικά δεν έβρισκε μπαταρία, αλλάζω μπαταρία δουλεύει για 2 μέρες με τον ανεμιστήρα να μου παίρνει τα αυτιά και μετά απλώς τα φτύνει.

Χθες βράδυ άρχισε να βγάζει ένα επαναλαμβανόμενο ήχο κάθε μισό-ένα δευτερόλεπτο, αναβόσβηνε το λαμπάκι τροφοδοσίας (ακόμη και χωρίς φορτίο), οπότε το έκλεισα και μάλλον θα ψάξω να βρω το service της Eaton...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.