Jump to content

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

καλησπέρα και καλή χρονία σε όλους!!!

Είμαι μπερδεμένος και θα ήθελα την βοήθεια σας....

οι γνώσεις μου γενίκα περι φώτογραφίας ειναι περιόρισμενες ελαφρώς πάνω απο το επίπεδο του ''άσχετου''!!

εχω στην κατοχή μου μια powershot sx 10is(γρια πλεον) απο την οποία και ημουν αρκέτα ευχαριστημένος για αρχή...

Σκεφτομαι την αγορά μιας πιο μικρής με σαφώς καλυτερη ποιότητα εικονας αλλά και με δυνατότητα εγγραφής full hd video γιατί περιμένω και τον διάδοχο σε λιγους μήνες...:clap:

μου κλείνει το ματι η rx100 αλλά μου κεντρίζει και το ενδιαφέρον μια nex-3ny που κυκλοφωρεί στα 500 πακέτο με 2 φακούς.(nex-3ny)

Τα ερωτήματα ειναι:

1) με ποια θα εχω ποιοτικότερες φωτο σε τοπία,πορτρετα,νυχτερινες ληψεις,macro και οικογενιακές στιγμές γενικότερα?

2) με ποιά θα έχω ποιοτικότερο video?

με την προυπόθεση πάντα οτι αν παω σε nex θα εχω τους φακους που δινονται στο σετ.

Ευχαριστώ προκαταβόλικα και πάλι καλη χρονία σε όλους σας:jump1:

Tην ρχ100 ξεχνα την.

Και τον 55-200 επισης ξεχνα τον.

Μπορεις καλλιστα να τον αγορασεις αργοτερα...αν πιστευεις οτι τον χρειαζεσαι.Δεν εχει καμμια ιδιαιτερη μειωση στη τιμη στην αρχικη εξολοκληρου αγορα.

300€ εχει η nex 3n μονο με τον 16-50 ..και ενα 250αρι ο 55-200.

Sony NEX-3N 16-50mm Kit | Skroutz.gr

Εξισου καλη αγορα αλλα οικονομικοτερη ειναι η samsung nx1000 με τον 20-50.

Παιζει στα 229€ κανουρια...οποτε σχεδον αυτοματα αποκλειει οποιαδηποτε αλλη αγορα.

Samsung NX1000 Kit | Skroutz.gr

Ελαφρως καλυτερη αγορα στα σημεια (εχει phase detect βασικα και μονο για αυτο αξιζει εφοσον θες video) ειναι η nx300

Samsung Smart Camera NX300 Kit | Skroutz.gr

Στα 2 ερωτηματα σου ...σιγουρα οχι με την rx100.

Αυτες οι τρεις ..(μαζι με την nex5t που ειναι -ας πουμε- αντιστοιχη της nx300, απλα εχει ~500€) ειναι οτι καλυτερο μπορεις να αγορασεις ...γενικα..οχι σε mirrrorless μονο σε παραπλησιες και ελαφρως μεγαλυτερες τιμες.Καλα η νχ1000 στα 229€ απλα δεν παιζεται..)

ευχαριστώ για την άμεση απάντηση!!!

το budget μου ειναι εκει στα 500e max!

κριμα και για την rx100 διαβασα πολύ καλα σχόλια...

δηλαδή απ'οτι κατάλαβα nex ή samsung,με τους φακους εως 55mm τι οπτικό θα έχω?

Α και επίσης ειδα οτι η rx100 εχει 1.8f δεν θα ειναι καλυτερο το αποτελεσμα στα σκοτεινά?

Καλυτερο οχι ..πιο φωτεινο ..υπο προυποθεσεις.

Αν αξιζει το οπτικο αποτελεσμα..θα πονταρω με σχετικη ανεση παλι στο οχι ανεξαρτητως προυποθεσεων.

Με μια ιντσα σενσορα ποσο iso να σηκωσεις??Και τι αποτελεσμα θα σου δωσει ας πουμε @800 iso?

Οι αλλες δεν εχουν προβλημα ακομα και @3200..

Ριξε μια ματια εδω..

http://www.thelab.gr/ektypwtes-kai-psifiaki-fwtografia/oi-psifiakes-mas-fwtografies-dokimes-klp-2-a-129045-12.html

Στις τελευταιες 2-3 σελιδες (βαλε 5 γιατι ειχαμε και "επεισοδια" :p) θα τις δεις ολες τους ..

υ.γ

Η rx100 ειναι καλη μηχανουλα ..αλλα οχι για αυτες που αναφερονται εδω.

Απλα ειναι καλυτερη απο canon g15, nikon p7100/7700 ,panasonic lx3/5 κλπ..

Αλλα στη τιμη που παιζουν αυτες παιρνεις ακομα και τη φθηνη nx1000 και ξενοιαζεις..

οκ θα το διαβασω και θα επανελθω....χαχα

βλεπω τωρα και την nx2000 poy thn exei me 20-50mm

απο θεμα αξιοπιστιας η samsung τι λεει?

είμαι μεγάλος fun της στις τηλεορασεις αλλα απο καμερες δεν ηξερα οτι εχει προχωριζει τοσο πολυ...!!!

Aσε και την nx2000...

Δε ξερω ποσο τη βρισκεις αλλα στα 350€ μη την κοιτας.

Καραδοκει στα 385€ η nx300 που αξιζει οντως.

Η 2κ εξαλλου μονο την οθονη εχει να σου προσφερει εναντι της 1Κ.(η οποια 1Κ εχει 3" οθονη..δε τη λες και λιγη).

Aσε και την nx2000...

Δε ξερω ποσο τη βρισκεις αλλα στα 350€ μη την κοιτας.

Καραδοκει στα 385€ η nx300 που αξιζει οντως.

Η 2κ εξαλλου μονο την οθονη εχει να σου προσφερει εναντι της 1Κ.(η οποια 1Κ εχει 3" οθονη..δε τη λες και λιγη).

το διαβασα ολο αλλα μονο για την nx300 ειχε δειγμα και γνωμη!

οποτε καταληγουμε οτι στα 500Ε και αναμεσα σε rx100,gf6,nex-3n,nex 5n,nx-1000,nx-2000,nx300 και οποιαδηποτε αλλη σε αυτα τα χρηματα και με καλο hd video καλυτερη ειναι η nx300?

"δωσιμο time"..

[MENTION=21174]Doc1355[/MENTION] nx1000

[MENTION=14072]Alexopus6[/MENTION] nex 5t

την 300 την βρηκες..(πιο πριν ειχε την 1000)..

[MENTION=9964]snik[/MENTION]

Προσωπικα δε μου αρεσει η λεξη καλυτερη.Ποσα σου προσφερει και ποσα χρειαζεσαι ειναι το θεμα.Ολες τους ειναι καλυτερες απο rx100...αλλα και gf6 (που επισης ειναι καλη..καλυτερη της rx100)

Απο θεμα χρηματων και εφοσον προερχεσαι απο compact..μεινε στην nx1000.

Οταν με το καιρο μαθεις κατι παραπανω..πηγαινε σε κατι καλυτερο εκεινη την εποχη(3-4 χρονια απο τωρα).

Αν θες και μπορεις ..παρε την nx300 που επισης ειναι vfm με το phase detect @385€

Και οι δυο το ιδιο οπτικο αποτελεσμα θα σου δωσουν..

feature einai το phase detect (οn sensor) ..δε θα σου προσφερει ποιοτητα πουθενα σε ληψη.Aπλα θα ξερει που πρεπει να εστιαζει η μηχανη και δεν θα "ψαρευει" οπως με contrast detect.(δεν ειναι τοσο ασχημο οσο το διαβαζεις ...οχι τουλαχιστον μεχρι να χαθει η εστιαση).

οκ μαλλον θα πάω για την nx300 τότε και ο θεός βοηθός!

και να φανταστείς οτι στην αρχη πήγαινα για βιντεοκάμερα αλλά στην πορεία ευτυχώς αλλαξα ρότα γιατι πιστεύω οτι θα εχω αν οχι ιδια...καλη ποιοτητα και στο video με την nx300:T:

Σήμερα πήγα σε γνωστό κατάστημα και είδα απο κοντά την νχ300 και την nex-5tl αλλά δυστυχώς δεν τις είχε σε λειτουργία....:suicide2:

Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν η καλύτερη ποιότητα κατασκευής της samsung αλλά και ο σημαντικά μικρότερος σε διαστάσεις 16-50 της sony!ο πωλητής εκεί μου είπε ότι και με τις 2 θα έχω το ίδιο φωτογραφικό ποιοτικά αποτέλεσμα όπως και ότι και οι 2 γράφουν καλύτερο full hd video απο οποιαδήποτε βίντεο κάμερα σε αυτά τα χρήματα...

Αρνητικό και για τις 2 ότι δεν έχουν ενσωματωμένο φλας.Θα πάρω τελικά μια απο τις 2 και θα ήθελα την γνώμη σας...ευχαριστώ :thank_you2:

ενσωμετομενο φλας δεν εχουν...αλλα το αγοραζεις στην αρχικη συσκευασια..και στα δυο μοντελα.

Κατα τα λοιπα οπως στα (ξανα)ειπε ο πωλητης..

666-Samsung-NX300-2_1367330444.jpg

440x330-sony-nex-5n-flash-2.jpg

Πολυ κακη ερωτηση :p

Δεν θα ειχα προβλημα να παρω και την nx1000...Eιναι τοσο φθηνη που ειναι κριμα που δε θελω μηχανη αυτη τη περιοδο.(εχω βασικα..για αυτο δεν θελω).Πλαστικο μεταλλο χρυσαφι διαμαντια μου ειναι αδιαφορα..μια μηχανουλα να βγαζει αξιοπρεπεστατες φωτογραφιες θελω.

Απο την αλλη παιζει να επαιρνα την nex μιας και την βλεπω σαν ενδιαμεσο σταδιο πριν παρω την sony a7r.

Kαι για να σε μπερδεψω ακομα περισσοτερο -για να δεις ποσο κακη ερωτηση εκανες..:p - το πιο πιθανο να μην επαιρνα καμμια τους και να επαιρνα fujifilm x-e2

Ηappy?:D

[MENTION=31642]stavros1926[/MENTION] η samsung εχει το θετικο οτι εχει αρκετους pancake και οικονομικους φακους σε συγκριση με την sony. Για παραδειγμα εγω στην δικια μου εχω παρει και τον 30mm που κανει την μηχανη σαν compact. Δεν εχω δοκιμασει την nex-5tl αν και ακουω τα καλυτερα για την σειρα nex αλλα τοτε που εψαχνα για mirrorless οι φακοι ηταν αυτο που με εκανε να παω προς samsung μερια.

Στέλιο σαν ποιοτητα φωτογραφιας και βίντεο τι λέει μιας και την εχεις?

ειδα οτι το βιντεο το βγαζει μονο mp4 οχι οτι ειναι κακο αυτο αλλα μηπως το συμπιεζει και χανει σε ποιοτητα?

NTG τωρα που βγαινει και a5000 εκει να δεις μπερδεμα...χαχα

η ερωτηση μου ηταν αν ειχες μονο αυτες τις 2 επιλογες και χρειαζοσουν επειγοντως μια τι θα επερνες?:hmm:

σχετικα με το f/1.8 που ελεγες αυτο βοηθαει οταν τραβας φωτογραφιες τη νυχτα η το απογεμα αλλα αυτο ανεβαζει ιδιαιτερα τη τιμη πολες φορες.

Στέλιο σαν ποιοτητα φωτογραφιας και βίντεο τι λέει μιας και την εχεις?

ειδα οτι το βιντεο το βγαζει μονο mp4 οχι οτι ειναι κακο αυτο αλλα μηπως το συμπιεζει και χανει σε ποιοτητα?

η ερωτηση μου ηταν αν ειχες μονο αυτες τις 2 επιλογες και χρειαζοσουν επειγοντως μια τι θα επερνες?:hmm:

Σταυρο σαν ποιοτητα νομιζω οτι για τα χρηματα της ειναι αρκετα καλη, ειμαι ευχαριστημενος και για το μεγεθος της και τα αρχεια raw που μου δινει. Το μονο που μου λειπει ωρες ωρες ειναι το viewfinder αλλα κατα τα αλλα για τις δικες μου αναγκες θεωρω το συστημα της samsung πληρες (καποια δειγματα μπορεις να δεις και εδω αλλα δεν ξερω αν θα σε βοηθησουν μιας και οι φωτογραφιες εχουν υποστει επεξεργασια).

Για το video της τωρα δεν το εχω δοκιμασει αλλα εχω δοκιμασει της nx1000 που ειχα πριν οπου ειχα τραβηξει μεχρι και την εταιρικη παρουσιαση για την εταιρια που δουλευω. Εμεινα ικανοποιημενος με το αποτελσεμα αλλα οπως ειπα και πριν δεν εχω καθολου εμπειρια σε αυτο το θεμα οποτε δεν ξερω τι παιζει με αλλες μηχανες η καμερες.

Γενικα για τον μεσο χρηστη νομιζω οτι ειναι μια αρκετα καλη μηχανη που θα τον καλυψει σε σχεδον ολες τις αναγκες του ειδικα αν την συνδυασει με 1-2 φακους ακομα.

Δεν ειναι μπερδεμα..

Δεν νομιζω να ειναι σε θεση να προσφερει κατι παραπανω απο την 5t..περα του σενσορα,,ο οποιος θα ειναι ο ιδιος με τη samsung.

16 με 20mpχ oσο και αν σου φαινεται ειναι μικρη η διαφορά για να επηρεασει θετικα (ή και αρνητικα) το οποιο αποτελεσμα.

Αν εβγαινε αντιστοιχα α6000 ή α7000 ("νεχ6" ή "νεχ7") χωρις ΑΑ αλλα και χωρις Phase detect να το συζητηγα ευχαριστως.

Μεσος χρηστης και επειγον δεν μου κολλαει.:p

Δεν θα ειχα προβλημα και με την nx1000(σαν πιο φθηνη) ..αλλα μαλλον για την nex θα πηγαινα επειδη ξερω φακους που θα με βολευαν στη "μαμα" μοντουρα.ΔΕυτερος λογος που θα πηγαινα στη nex ειναι η a7r.Ιδια μοντουρα εχουν.Το μονο που χρειαζεται ειναι να περιμενω τη σιγμα να βγαλει μερικους καλους φακους για ΦΦ στο εστιακο μηκος που με ενδιαφερει.

Η επιλογη ομως δεν ειναι στο θεμα μηχανης(ποτε δε το εβλεπα ετσι).Σαν μηχανες τις βλεπω "εξισου" ιδιες.

nx1000, δεν παίζεται στην τιμή της. κιτ με φακό-φλας στα <300€, μεγάλη γκάμα από φακούς, πολύ καλή στις αυτόματες ρυθμίσεις για τους λιγότερο γνώστες..

Απλά επειδή αναφέρεις και βίντεο (Ο Κύριος λόγος που χρησιμοποιώ slr μηχανές) στις περισσότερες (ίσως και σε όλες σε αυτή την κατηγορία τιμής) δε μπορείς να βασιστείς στο AF. Κατά τ' άλλα η εικόνα που τραβάει στο βίντεο είναι πολύ καλή.

καλησπέρα για να μην ανοίγω νέο θέμα θέλω να ρωτήσω ποιες απο τις δυο να προτιμήσω nx1000 η NEX-3NL ?

επίσης επειδή είμαι αρχάριος είναι μεγάλο μείον το οτι δεν έχει HDR on-board η nx1000 ?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.