Jump to content

Mobo z87 εως 200€

eliasmao

Recommended Posts

Παιδια καλησπερα και χρονια πολλα. Θελω την γνωμη σας και τις γνωσεις σας. Συντομα θα γινει αγορα 4770k + mobo. Μονο που δεν εχω αποφασισει τι μητρικη να διαλεξω... και θελω την γνωμη σας. Θα γινει υπερχρονισμος στην cpu. Μεχρι 200€ λεω να δωσω... τωρα αν υπαρχει κατι καλο με μικρη διαφορα δεν υπαρχει προβλημα.

Καλη χρονια σε ολους.

Sent from my GT-I8190 using Tapatalk

αξίζει περισσότερο απο την Η87 Performance ; για 30 ευρώ διαφορά; :neo:

Πιστεύω αρκετά. Πληρώνεις την Killer κάρτα δικτύου και φυσικά το Z87 chipset. Νομίζω υπάρχει βελτίωση στις PCI επίσης επειδή και τις 3 κόκκινες τις δίνει pcie 3.0 x16

Edit: +1 serial Sata

+Premium Gold caps

+3050+ Mhz support ενώ η άλλη μπουκώνει στα 1600.

Τώρα για το πόσο θα αξιοποιήσεις οοοολα αυτά τα features είναι άλλου παπά ευαγγέλιο

Για την νεα asus gene τι γνωμη εχετε? Στα 180+ νομιζω ειναι...

Πληρώνεις για να μπεις στο ROG cult παρά να αξίζει τα λεφτά της. Από την άλλη φαίνεται πολύ ικανή για overclock, αλλά κακά τα ψέματα με τους Haswell έχω σταματήσει να πιστεύω τόσο στο VRM design όσο στο τι chip θα σου πέσει τελικά...

Πληρώνεις για να μπεις στο ROG cult παρά να αξίζει τα λεφτά της. Από την άλλη φαίνεται πολύ ικανή για overclock, αλλά κακά τα ψέματα με τους Haswell έχω σταματήσει να πιστεύω τόσο στο VRM design όσο στο τι chip θα σου πέσει τελικά...

Συμφωνω μαζι σου... θα προτιμουσα να παω σε 3770κ και z77.. αλλα βλεπω οτι το 1155 socket το τελειωνουν σιγα σιγα.. η κανω λαθος?

Πιστεύω αρκετά. Πληρώνεις την Killer κάρτα δικτύου και φυσικά το Z87 chipset. Νομίζω υπάρχει βελτίωση στις PCI επίσης επειδή και τις 3 κόκκινες τις δίνει pcie 3.0 x16

Edit: +1 serial Sata

+Premium Gold caps

+3050+ Mhz support ενώ η άλλη μπουκώνει στα 1600.

Τώρα για το πόσο θα αξιοποιήσεις οοοολα αυτά τα features είναι άλλου παπά ευαγγέλιο

Tην killer καρτα δικτυου την αφηνω στην αποξω.Δε νομιζω οτι μπορει να προσφερει κατι...αλλα οκ..απλα την αφηνω στην αποξω.

Περι pcie στη μεν ζ87 κανεις tri-sli/fire και δουλευουν χ8 ολες τους ..(ακομα και 2 να βαλεις δλδ παλι χ8)

στην Η87 performance μπορεις να βαλεις το πολυ δυο καρτες που θα δουλευουν επισης @χ8...

Περι μνημων..

το ζ87 το μονο που σου παρεχει ειναι η ευκολια να "παιξεις" με τις μνημες οσο αφορα τους διαιρετες.

Αλλα κανεις δεν μπαινει στη διαδικασια.

Ακομα και να βαλεις xmp να παιξουν με οτι profile εχουν οι μνημες απο τη "μαμα" τους λιγοι το κανουν.Συνηθως ανοιγουν thread "αγορασα 2400 και μου παιζουν @ 1600"

Κατι που μπορεις να κανεις και στο H87.Αν εχουν XMP οι μνημες τις βαζεις και παιζουν @ 2133 @ 2400 @ οσα_εχει_βαλει_η_μαμα_εταιρια.

187676-11.jpg

Και οι δυο ειναι καλα vfm παντως ..

Συμφωνώ μαζι σου... θα προτιμουσα να παω σε 3770κ και z77.. αλλα βλεπω οτι το 1155 socket το τελειωνουν σιγα σιγα.. η κανω λαθος?

Από την άλλη και η z87 τελειωμένη είναι...οι Βroadwell εστιάζονται σε κατανάλωση οπότε δεν περιμένω τίποτα σοβαρό στην enthusiast class. Απλά κερδίζεις πιο καινούργιες mobo με περισσότερα features ( πχ. βλέπε που η Asrock κοτσάρει Premium Sound παντού.)

Εδώ ζητώ διόρθωση: αν έχω καταλάβει καλά και να θες να αναβαθμίσεις σε broadwell το z87 δεν θα είναι συμβατό. Εάν είμαι σωστά τότε το ίδιο είναι ουσιαστικά (z77 και z87 τελιωμένη υπόθεση είναι).

Προσωπικά για έναν gamer/OCer δεν έχω καταλάβει ουσιαστική χρησιμότητα του 4770K vs 3770K. Δεδομένου οτί είναι χειρότερος στο OC από Ivy το 5-10% σε επιδώσεις που δίνει δεν δικαιολογεί την ύπαρξή του ακόμη.

Κοιτα εδω αμα σε ενδιαφερει λιτη-σπαρτατικη-μητρικη σε κατηγορια mATX

GIGABYTE GA-Z87M-D3H Motherboard Review and Testing Performance | eXtremeSpec

Την εχω 3 μηνες τωρα και ειναι βραχοσταβλη, δυστηχως ομως δεν εχω κανει OC ακομα λογω i3.

Αμα θες καλυτερο ηχο μπορει να μπει οποια καρτα θες στο 4x slot, εχω διαβασει τα χειροτερα για το τσιπακι ηχου της M5 στο overclock.net και ας εχει τα ιδια (ή μαλλον λιγοτερα)features με τις sound blaster Z που παιζουν μονες τους στα 70-80 ευρω :)

Για την νεα asus gene τι γνωμη εχετε? Στα 180+ νομιζω ειναι...

υπαρχει και η asus gryphon , που εχει τα ιδια χαρακτηριστηκα με την gene , ( εκτος του DIP4 ) και ειναι και 40-50ε φτηνοτερη

Tην killer καρτα δικτυου την αφηνω στην αποξω.Δε νομιζω οτι μπορει να προσφερει κατι...αλλα οκ..απλα την αφηνω στην αποξω.

Περι pcie στη μεν ζ87 κανεις tri-sli/fire και δουλευουν χ8 ολες τους ..(ακομα και 2 να βαλεις δλδ παλι χ8)

στην Η87 performance μπορεις να βαλεις το πολυ δυο καρτες που θα δουλευουν επισης @χ8...

Σε tri-sli/crossfire στην killer δουλευουν σε Χ8-Χ4-Χ4

Το πρώτο σλοτ είναι Χ16 το δεύτερο Χ8 και το τρίτο Χ4

Στην performance παίρνει μόνο crossfire όχι όμως και sli

Και το πρώτο σλοτ είναι Χ16 και το δεύτερο Χ4 lanes

Έτσι ακριβώς ήταν και η Z77 performance που είχα,με αποτέλεσμα σε crossfire η δεύτερη κάρτα να χάνει πολύ λόγο Χ4 lanes

http://prntscr.com/2gdz2d

• 2 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.