Jump to content

Mινι οδηγός για Litecoin/Feathercoin mining

hayabusa

Recommended Posts

Προσωπικά νομίζω ότι δεν αξίζει το GPU mining ούτε για χαβαλέ, εντελώς ασύμφορο όπως και να το δει κανείς.

Ποιος ο λόγος να βάλει κανείς κάρτα 250W να σκάβει για 700khash/sec όταν μπορεί να πάρει USB miner με 50 ευρώ (2.5W, 300+ Mhash/sec)

Π.χ. ASICMINER Block Erupter 336MH/s - 4th Generation - ASIC USB Bitcoin Miner: Amazon.co.uk: Computers & Accessories

Και μιλάμε ότι όταν πρωτοείδα αυτούς τους miners στον Αμαζόνα, είχαν 6-10 λίρες...

Αυτά είναι για bitcoin μόνο και ήδη θεωρούνται και ξεπερασμένα. Για litecoin, ακόμα δεν έχουν μπει asics στο παιχνίδι και οι κάρτες γραφικών είναι το πιο δυνατό αυτή τη στιγμή.

• Replies 66
  • Created
  • Last Reply

Για το peercoin που ανεβαίνει σαν τρελό τελευταία και είναι και πιο εύκολο να το "σκάψεις" έχει κανείς ιδέα πως γίνεται?

Σε σχέση με τι ειναι πιο εύκολο το peercoin ;

Με το btc μπορεί, αλλά σε σχέση με τα υπόλοιπα ούτε καν.

Εν κατα κλείδι , βγάζεις τίποτα σε χρηματικό ποσό;

Άμα έχεις πολλές κάρτες, φτηνό ρεύμα και η τιμή/δυσκολία μείνει ως έχει, ναι βγάζεις.

Άμα έχεις μία κάρτα, τυπικό νοικοκυριό με Γ1 τιμολόγιο, όχι.

Άμα έχεις πολλές κάρτες, φτηνό ρεύμα και η τιμή/δυσκολία μείνει ως έχει, ναι βγάζεις.

Άμα έχεις μία κάρτα, τυπικό νοικοκυριό με Γ1 τιμολόγιο, όχι.

χωρίς το τυπικό ενοίκιο αλλά να πληρώνεις έστω το ρεύμα μόνος ,να μένεις θεσσαλονίκη και να έχεις 3 υπολογιστές ,2 παλιούς και έναν που περιμένω να μου έρθει τώρα αυτές τις μέρες.Θα έχεις τίποτα , ή όχι;

χωρίς το τυπικό ενοίκιο αλλά να πληρώνεις έστω το ρεύμα μόνος ,να μένεις θεσσαλονίκη και να έχεις 3 υπολογιστές ,2 παλιούς και έναν που περιμένω να μου έρθει τώρα αυτές τις μέρες.Θα έχεις τίποτα , ή όχι;

Βρες ένα τιμολόγιο της ΔΕΗ. Πες μου πόσες KWh καις το 2μηνο (εκκαθαριστικό λογαριασμό, όχι έναντι) και άμα έχεις νυχτερινό (και τ.μ. του σπιτιού νομίζω χρειάζεται, θα πρέπει να βρω το excelοφυλο) . Πες μου τι κάρτες γραφικών έχεις. Και θα σου πω πόσα και τι θα βγάζεις.

Βρες ένα τιμολόγιο της ΔΕΗ. Πες μου πόσες KWh καις το 2μηνο (εκκαθαριστικό λογαριασμό, όχι έναντι) και άμα έχεις νυχτερινό (και τ.μ. του σπιτιού νομίζω χρειάζεται, θα πρέπει να βρω το excelοφυλο) . Πες μου τι κάρτες γραφικών έχεις. Και θα σου πω πόσα και τι θα βγάζεις.

βρηκα αλλα ειναι 2οροφο σπιτι και ολος ο λογαριασμος ενωνετε με τον οροφο τον πανω εγω μενω σε ενα 20 τμ. στουντιο το συνολικο που γραφει μαζι με το πανω σπιτι πλυντηρια κτλ κτλ κτλ ειναι 1800kw. (Το 3μηνο)

Εγω στο δωματιο μου εχω μονο μια τηλεοραση και τον υπολογιστη αυτα καιω,αντε και καμια φορα τα led φωτα ,οποτε λιγο δυσκολοο να το υπολογισω... κανενα 30€ τον μηνα το πολυ να βγαινει...

καρτα γραφικων : r9 270x αυτη που ερχετε

και radeon 3650

και gt220

:dirol:

βρηκα αλλα ειναι 2οροφο σπιτι και ολος ο λογαριασμος ενωνετε με τον οροφο τον πανω εγω μενω σε ενα 20 τμ. στουντιο το συνολικο που γραφει μαζι με το πανω σπιτι πλυντηρια κτλ κτλ κτλ ειναι 1800kw. (Το 3μηνο)

Εγω στο δωματιο μου εχω μονο μια τηλεοραση και τον υπολογιστη αυτα καιω,αντε και καμια φορα τα led φωτα ,οποτε λιγο δυσκολοο να το υπολογισω... κανενα 30€ τον μηνα το πολυ να βγαινει...

καρτα γραφικων : r9 270x αυτη που ερχετε

και radeon 3650

και gt220

:dirol:

radeon 3650 και gt220 τις ξεχνάς. Ούτε τρίλιζα δε μπορουν να λύσουν.

Θα στα υπολογίσω ανά δίμηνο, χοντρικά μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα.

H 270x έχει 420 ΚΗ/s και όλο το σύστημα να ρουφάει πες 280Wh = 201KWh/μήνα. Οι πρώτες 200ΚWh θα χρεωθούν με €0,1163/KWh (εώς τις 2000KWh). Oι υπόλοιπες πάνε €0,1261, στη διμηνία δλδ θα κάψει το σύστημα €48,36.

Με 420 ΚΗ/s θα βγάζεις 7,6LTC/2μηνο => €142,78, βγάλε ένα 5% για την τράμπα/pool fees ~€136.

Για τα πάγια τώρα. Από τη στιγμή που θα αλλάξεις κλίμακα τρως πακέτο. Δεν έχει σημασία εσύ που μένεις, έχει σημασία τι γράφει ο λογαριασμός (πόσα τ.μ. γράφει εκεί). Άμα γράφει >130τ.μ. τότε θα βγει περισσότερα από ότι θα σου υπολογίσω. Σε μένα με 130τ.μ. στο τιμολόγιο της ΔΕΗ, η αλλαγή από <2000ΚWh σε >2000ΚWh μου ήρθε +€92 τα πάγια (τα οποία αυξάνονται btw τώρα).

Τουτέστιν:

136 -48,36 -92 = -€4,36. Θα χάσεις €4.5.

Ακόμα και νυχτερινό να το κάνεις, άμα δε πέσει η κατανάλωση του σπιτιού σου κάτω από 1700ΚWh με το νυχτερινό, το ίδιο αποτέλεσμα θα έχει.

edit: Ακόμα και να μην άλλαζες κλίμακα, 136-48,36 = €43/μήνα κέρδος. Αξίζει;

το σπιτικο ειναι συνολικα 98 τμ. μαζι με τον οροφο μου.Σαν ενιαιο.

Το 1800 το εβαλα ως το τελευταιο , γιατι καιμε και κληματιστικο,επειδη το εψαξα παραπανω ειμαστε στα 1650-1710 πανω κατω συνεχεια.

Οποτε πως το βλεπιες τωρα που στα εδωσα πιο αναλυτικα;

το σπιτικο ειναι συνολικα 98 τμ. μαζι με τον οροφο μου.Σαν ενιαιο.

Το 1800 το εβαλα ως το τελευταιο , γιατι καιμε και κληματιστικο,επειδη το εψαξα παραπανω ειμαστε στα 1650-1710 πανω κατω συνεχεια.

Οποτε πως το βλεπιες τωρα που στα εδωσα πιο αναλυτικα;

Κάτσε 1710 το τρίμηνο είναι; Κάθε πότε μετράνε σε σας; Άμα είναι 3μηνο (6μηνος υπολογισμός δλδ) δε θα ανέβεις κλίμακα. Στη καλύτερη όμως να βγάζεις €43/μήνα.

edit: βασικά τράβα εδώ και βάλε τα νούμερα. Μετά πρόσθεσε 200KWh κάθε μήνα επιπλέον (600ΚWh το 3μηνο π.χ.) και δες τη διαφορά.

Κάτσε 1710 το τρίμηνο είναι; Κάθε πότε μετράνε σε σας; Άμα είναι 3μηνο (6μηνος υπολογισμός δλδ) δε θα ανέβεις κλίμακα. Στη καλύτερη όμως να βγάζεις €43/μήνα.

edit: βασικά τράβα εδώ και βάλε τα νούμερα. Μετά πρόσθεσε 200KWh κάθε μήνα επιπλέον (600ΚWh το 3μηνο π.χ.) και δες τη διαφορά.

Να'σε καλά.

Ρώτησα τωρα την υπολοιπη οικογενεια εγω στο δωματιο δεν καιω πανω απο 300-400 Kw/2 μηνο.

Επισης 1700 καψαμε τωρα με τα κλιματαστικα ο λογιαριασμος συνηθως ειναι απο 1400-1500Kw/2 μηνο

Αρα ειμαι πολυ πιο κατω.

Αρα αξιζει να το αρχισω λες;

Να'σε καλά.

Ρώτησα τωρα την υπολοιπη οικογενεια εγω στο δωματιο δεν καιω πανω απο 300-400 Kw/2 μηνο.

Επισης 1700 καψαμε τωρα με τα κλιματαστικα ο λογιαριασμος συνηθως ειναι απο 1400-1500Kw/2 μηνο

Αρα ειμαι πολυ πιο κατω.

Αρα αξιζει να το αρχισω λες;

Για €43 το μήνα; €1,4/μέρα να δουλεύει σα σκυλί η κάρτα σου 24ώρες το 24ρο; Εσύ ξέρεις.

Για €43 το μήνα; €1,4/μέρα να δουλεύει σα σκυλί η κάρτα σου 24ώρες το 24ρο; Εσύ ξέρεις.

Δεν θα αντεξει ενα χρόνο? έστω 4 μήνες στην χειρότερη,τα έχει βγάλει τα λεφτά της.

Σωστό, κι επισης βέβαια αλλάζει και η αξια των νομισμάτων. Δηλαδή υπό κάποιες συνθήκες μπορει να παράγεις λιγοτερα νομίσματα αλλά με αξια μεγαλύτερη από αυτά του προηγούμενου μήνα

δηλαδη εν μερη εφοσων δεν πληρωνω πολλα στην ΔΕΗ. Η καρτα με ειπες παραγει 145 περιπου ευρω...οποτε δεν αξιζει?

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

όπως ανάφερα παραπάνω την κάρτα στην ξεσκίζει το Mining ούτε να δεις βίντεο δεν μπορείς κλπ κλπ ... σε μια δοκιμή που έκανα για 5 λεπτά έτσι για την πλάκα !

το οποίο σημαίνει ότι όταν η κάρτα δουλεύει (200%) το εξηγώ:

άλλο το 100% που λέει την ώρα που παίζεις games και άλλο 100% στο mining ...

το οποίο σημαίνει ότι μειώνεται το προσδόκιμο ζωής της κάρτας σου αν δουλεύει για 6 μήνες συνεχόμενα 24 ώρες την μέρα θα έχεις φθορά 2-3 χρονών στους 6 μήνες , ενώ αν την έχεις για παιχνίδια όπως όλως ο κόσμος 6 μήνες είναι 6 μήνες ...

τέλος πάντων για να μην τα πολυλογώ δεν αξίζει και ίσως να υπερβάλω λίγο πιο πάνω μπορεί και όχι να είναι ακόμα χειρότερα , αλλά την λυπήθηκα την 280x στα 5 λεπτά θα έχασε 5 μέρες ζωής :upside:

tio

απο ότι βλέπω το mining είναι μια καλή λύση να χαλάμε τις κάρτες και ναπηγαίνουμε για rma :upside:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.