citizensdc Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 1, 2014 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 1, 2014 Καλησπερα σε ολους και Καλη Χρονια!!:) Το προβλημα οπως λεει και ο τιτλος ειναι το παγωμα του υπολογιστη σε τυχαιες χρονικες στιγμες (ακομα και στο bios settings το παθαίνει,πριν bootarh τα windows δηλαδη) ακουγοντασ παραλληλα και εναν ηχο σαν πολυβολο απο τα ηχεια (αν αυτο βοηθαει),επισης σε πιο σπανιες περιπτωσεις μπλε οθονη.Αυτο το προβλημα μου το ειχε εμφανιση και πριν απο 1 χρονο αλλα με ενα καθαρισμο,αλλαγη παστας και αλλαγη καποιων usb (σε περιπτωση βραχυκυκλωματος) η συχνοτητα του ειναι σχεδων ασημαντη μεχρη σημερα (κλεινη 4 χρονια λειτουργια το pc) που η κατασταση εχει γινει ανυποφορη.Εχω δοκιμασει memtest (16h--->0 errors, υπαρχουν και στην qv list της mobo μου),format,καθαρισμο.Τωρα απο αποψη θεωριας ισως φταιει το τροφοδοτικο (ενα LC ειναι η οπως το λενε, 650αρι) η μπαταρια της mobo,η καποιος capacitor της mobo.Μπορει καποιος να βοηθηση γιατι πριν περασης απο θεωρια στην πραξη ως γνωστο χρειαζεται ευρο και προτιμω να τα κρατησω για ενα νεο συστημα σε καπιουσ μηνες,ευχαριστω και sorry για το μακρυ ποστ!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
potis Ιανουάριος 1, 2014 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 1, 2014 Βραχυκυκλωμα ειναι, κατι ακουμπαει καπου.Ο θορυβος που λες γενικα το ειχα για 2 χρονια στο PC καποιες φορες 2 φορες το μηνα, αλλες φορες 1 φορα το 3μηνο, σταματησε πριν ενα χρονο οταν τα ελυσα ολα και τα ξαναεβαλα.Eψαξα παντου για αυτο το πραγμα, η απαντηση ειναι ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!Τωρα για μπλε οθονες δεν ειχα, δεν προλαβαινει μιας και φρεεζαρει και αρχιζει τα ΧΡΡΤΣΖΣΣΣΣΣΖΖΖΣΖΣΖΣΖΣΖ τα ηχεια.Εστω εμενα αυτο ηταν, τωρα εσυ τι εχεις δεν ξερω, αλλα δες μην ακουμπαει τπτ καπου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexgk Ιανουάριος 4, 2014 #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 4, 2014 Κάνε και ένα τεστ τον σκληρό με τα διαγνωστικά του κατασκευαστή. Δοκίμασε μία μνήμη κάθε φορά μήπως κάποιο slot της μητρική έχει πρόβλημα Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Ιανουάριος 4, 2014 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 4, 2014 Εφόσον περνάει 16ωρο memtest, δεν είναι μνήμες, ούτε ddr slot. Ούτε και ο δίσκος έχει σχέση εφόσον το παθαίνει και στο bios. H θεωρία του βραχυκυκλώματος φαντάζει λογική. Λύστο όλο και δούλεψέ το λίγες μέρες εκτός κουτιού. Αν κάποιος φίλος έχει spare τροφοδοτικό, δανείσου το και δοκίμασε και με άλλο τροφοδοτικό.ΥΓ:Μήπως σου έχει χυθεί πάστα πάνω στο mobo ή στα pin του socket της cpu;Sent from my GT-I9300 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
citizensdc Ιανουάριος 13, 2014 Author #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 13, 2014 Σας ευχαριστώ όλους για το χρόνο σας! (sorry για την καθυστέρηση ,λόγο εορτών ήμουν εκτός Αθηνών ).Αυτό που έκανα (πέρα από τα παραπάνω) είναι να αγοράσω ένα πολύμπριζο με γείωση ( προστατεύει επίσης από βραχυκύκλωμα και υπέρταση).Μέχρι στιγμής δεν έχει ξανα φριζαρει, θα δούμε.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.