Jump to content

Θερμοκρασιες 7970 VaporX GHZ

zapata

Recommended Posts

Καλημερα και ευτυχισμενο το νεο ετος...Επεσε στα χερια μου μεταχειρισμενη η παραπανω καρτα αλλα παιζοντας λιγο BF4 και AC4 χωρις o/c και τσεκαρωντας τις θερμοκρασιες ειδα να ειναι σχετικα υψηλες(το καλοκαιρι λογικα θα ειναι καμια 10αρια παραπανω)...Το υπολοιπο συστημα αποτελειται απο 3770Κ-Asus V Gene-G.Skill TridentX 8GB και τα παρακατω SilverStone Olympia 750W Power Supply Review | PC Perspective THERMALTAKE VA8000BWS ARMOR BLACK - - CASES -

Το fan παντα το βαζω χειροκινητο γιατι πανω απο 50-60% ακουγεται υπερβολικα(εξαρταται βεβαια και τι εννοει ο καθενας υπερβολικο-στο δωματιο ακουγεται εντονα παντως)..Οι πρωτες σε καθε σειρα ειναι με το κουτι κλειστο και οι δευτερες με το πλαινο καπακι ανοιχτο...(παρατηρω οτι στα vrm ειναι παντα χαμηλοτερες)

Screenshot by Lightshot Screenshot by Lightshot στο BF4

Screenshot by Lightshot Screenshot by Lightshot στο AC4

Να σημειωσω οτι εχει αλλαχτει η παστα απο το προηγουμενο παιδι-δεν ξερω αν υπαρχει περιπτωση να μειωθει η θερμοκρασια αν αλλαχτει με καποια αλλη και αν ναι με ποια;....Σκεφτηκα να την δοκιμασω και σε αλλο κουτι καλυτερο και πιο αθορυβο σε περιπτωση που φταιει το κουτι-τροφοδοτικο αλλα δεν βρηκα..

Ευχαριστω για την οποια βοηθεια....

φιλε εγώ είχα την 7970 dcii max που είχα δει με εκείνη τι κάρτα ήταν στο bioshock 3 καλοκαίρι χωρίς aircodition με oc στους 75 βαθμούς .

στο bf3 και 4 λογικά πρέπει να είχες 67-68max αλλα πάντα τα fans σε εμενα ήταν στο αυτό και το πολύ πολύ να πήγαινε 45% λογικά χωρίς να γνωρίζω αυτή θα είναι η ψύξη της καρτας.

ελπίζω να βοήθησα έστω και λίγο ας περιμένουμε πιο ειδικούς σε αυτό το θέμα :happy:

Καλοριφερ ακριβως διπλα αλλα δεν πολυ αναβει και οταν αναβει δεν υπαρχει διαφορα....Αλλοι οταν παιζουν αφηνουν το fan και παει 80+ αλλα ακουγεται η καρτα 3 δωματια μακρια....Εχει και υψηλη ταση απο μονη της 1.24 οπως διαβασα και στο internet σε σχεση με αλλες στα 1.17(Asus Top)...Θα δουμε τι θα πουν και αλλα παιδια..

Δοκιμασα να ριξω το ρευμα της καρτας απο 1.256 που ειναι απο μονο του(διαβασα και στο internet οτι ειναι υπερβολικο) στο 1.200 και ειδα με το fan 55% απο 68-72 και στα vrm μεχρι 65...Βεβαια στο gpuz διαβαζει 1.19 αλλα στο Cpuid εξακολουθει να λεει 1.256...Θυμαμαι μια Top που ειχα και δουλευε στο 1.17...Τωρα δεν ξερω κατα ποσο ειναι σωστο αυτο αλλα δεν εχω προσεξει artifacts ουτε κανα κολλημα και στο Valley βγαζω ιδιο σκορ 42.9

Εχω παιξει κανα 10ωρο συνολικα AC4 και δεν εχω δει κατι....Σε περιπτωση flashαρισματος πρεπει να γινει με bios Sapphire 280X ή μπορει και με Asus και τι διαφορα θα δω εκτος απο ρολογια(μπορει να αλλαξει και η θερμικη συμπεριφορα-θορυβος ανεμιστηρων-διαφορετικη ταση);

Τελικα με ρυθμιση τασης στο 1.14-1.15 και ρολογια 1050/1500 και το fan 50-55% παει μεχρι 70 βαθμους...Οπως ειδα και σε αλλα site normal τασεις ειναι μεταξυ 1.10-1.14 για αυτα τα ρολογια...

• 2 weeks later...

Τελικα μετα απο καθαρισμα της παστας και εφαρμογη αλλης με το fan στο 48% και ρολογια 1070/1550 (αφου περασα το bios της 280Χ) στο AC4 για καμια ωρα οι θερμοκρασιες ειναι πλεον λογικες Screenshot by Lightshot

Γενικα ειναι ζεστες καρτουλες μεχρι 80 βαθμους προσωπικη μου αποψη ειμαστε οκ

Επισης το sleeping dogs σε high textures και αα x8

Extreme. Εχω δει τις μεγαλυτερες θερμοκρασιες !

Στάλθηκε απο Thelab.gr Phone

Εμένα η 7970 Reference με Fan στο Auto..

BF4 95 βαθμοί

Με Manual Fan 80-85 βαριά αλλά το Fan να παίζει στα 90% *(και έχεις την σκούπα δίπολα σου)*

Και αυτά με τα Stock ρολόγια..

Αφού λέω να την ανοίξω και εγώ για να αλλάξω καμια πάστα..

Αλλα επειδή μπορεί να φάει πούλημα μην την πειράξω για να είμαστε οκ από εγγύηση..

Άρα Comple είστε μην φοβάστε τα Temps :p

edit:

i43aKBm.jpg

Αυτήν την στιγμή είμαι στο Desktop όμως με 3ις οθόνες ΟΝ..

Δεξια και αριστερά βλέπω 2 κανάλια 1080p Twitch.tv

Και στην μέση ο Browser..

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.