Jump to content

ASUS R9 270X 2GB

johnIV

Recommended Posts

Οι "γρήγορες" ram και ο "γρήγορος" ssd είναι μάλλον το overkill. Ειδικά με τις ram πάντα έπαιζε το παραμύθι αλλά τώρα έχει παραγίνει. Προφανώς και η 270Χ δεν παίζει τα πάντα Ultra αφού δεν τα παίζει ούτε η 280Χ. Kαι αν μιλάμε για μερικούς τίτλους σήμερα (που στο μέλλον θα πληθύνουν) ούτε η 290. Kαι μιλάω για ένα monitor και για 1080p. Είναι πολύ καλό που είσαι ευχαριστημένος, αλλά εφόσον μιλάμε για gaming και υπήρχε το μπάτζετ, η σωστή αγορά θα ήταν να πάρεις την καλύτερη κάρτα που μπορούσες τη δεδομένη στιγμή. Όσο για το crossfire, το πιθανότερο είναι όταν θα έρθει η ώρα, να σε συμφέρει περισσότερο να δώσεις τη δικιά σου και να πάρεις άλλη -μονή- κάρτα. Πέρα από όλα τα θέματα που μπορεί να έχει το cf που άλλα μεν λύθηκαν, άλλα όμως όχι.

Ρε σύ Trexx σε ποιό game δεν παίζεις Ultra εσύ με την 280Χ και σε 1080p κιόλας??:unsure:

Εγώ κομπλέ είμαι όπως θα είδες και στο βίντεο του... [ame=http://www.youtube.com/watch?v=m4WxfaM-SFQ]Crysis 3[/ame]

Ντάξει απλά παίζω με FXAA... δεν έχω και Titan..:sarcastic:

Και αυτό το βίντεο το έχω ξεπεράσει πλέον μετά και το OC του CPU και λίγο ακόμα της κάρτας!

• Replies 118
  • Created
  • Last Reply

Δεν βλέπω frames στο βιντεο φίλε Αλεξ και το FXAA δεν είναι ultra. Το cpu δεν κατάλαβα γιατί το κλόκαρες, όποιο παιχνίδι και να παιξεις με την 270Χ και τον i7, πρώτα θα βρεις τοίχο από την κάρτα. Στο hitman absolution πώς παιζεις; Στο bf4; Στο bioshock; Στο ΑC IV; Στο Metro; Είμαι σίγουρος ότι θα βρω κι άλλα "εντάξει" πέρα από το FXAA στα παραπάνω παιχνίδια :) Και να σου πω κάτι, καλά κάνεις και το ευχαριστιέσαι, όπως κάνω άλλωστε κι εγώ. Απλά το "παίζει τα πάντα ultra" και "οτιδήποτε παραπάνω για 1200p monitor" είναι overkill, αποτελεί ανακρίβεια. Το πρώτο είναι ανακρίβεια αντικειμενικά. Το δεύτερο λύνεται αν προσθέσεις ένα "κατά τη γνώμη μου".

Εγώ το BF 4 (All ultra) 4Xmssa παίζω ικανοποιητικά (πάνω από 30FPS) με αυτή την κάρτα .Στο μόνο παιχνίδι που τα βρήκα σκούρα ήταν στο Watch dogs. Σκέφτομαι και εγώ για cf μελλοντικά μιας και θα έχω το perfomance της 780 (σε όσα game το υποστηρίζουν)

Όπα μισό. Το "πανω από 30fps" δεν είναι ικανοποιητικά, οριακά να μην παίζεται είναι. Για το cf σου απάντησα παραπάνω, βλέπεις και κάνεις. Μάλλον δεν θα είναι η καλύτερη λύση και τότε. Ήδη δεν είναι εδώ και καιρό στις περισσότερες των περιπτώσεων. Και συμπληρώνω για να μην παρεξηγηθώ. Μια χαρά καλή, χρυσή, άριστη είναι η κάρτα για τα λεφτά της. Άλλο αυτό.

Όπα μισό. Το "πανω από 30fps" δεν είναι ικανοποιητικά, οριακά να μην παίζεται είναι. Για το cf σου απάντησα παραπάνω, βλέπεις και κάνεις. Μάλλον δεν θα είναι η καλύτερη λύση και τότε. Ήδη δεν είναι εδώ και καιρό στις περισσότερες των περιπτώσεων.

Για μερικούς είναι ικανοποιητικά. Δεν έχουμε όλοι 300ε+ για κάρτες γραφικών, οπότε συμβιβαζόμαστε με τα 30-40FPS :)

Γιατί το λες αυτό σχετικά με το CF; Δεν βλέπω κάτι τόσο αρνητικο r9 270x crossfire - YouTube εκτός και υπάρχουν άλλα θέματα τα οποία δεν γνωριζω/ζουμε.

Άλλο βολεύομαι ρε συ, άλλο είναι ικανοποιητικά. Ειδικά το bf δεν παίζεται στα 30 με 40fps όχι λόγω ιδιοτροπίας του όποιου χρήστη, αλλά λόγω του χαρακτήρα του ίδιου του παιχνιδιού. Όσο για την σπόντα για τις κάρτες των 300+ ευρώ, δεν εννοήσα ποτέ κάτι τέτοιο. Άλλωστε ποιός σου είπε ότι είμαι ικανοποιημένος από την 280Χ; :p

Δεν βλέπω frames στο βιντεο φίλε Αλεξ και το FXAA δεν είναι ultra. Το cpu δεν κατάλαβα γιατί το κλόκαρες, όποιο παιχνίδι και να παιξεις με την 270Χ και τον i7, πρώτα θα βρεις τοίχο από την κάρτα. Στο hitman absolution πώς παιζεις; Στο bf4; Στο bioshock; Στο ΑC IV; Στο Metro; Είμαι σίγουρος ότι θα βρω κι άλλα "εντάξει" πέρα από το FXAA στα παραπάνω παιχνίδια :) Και να σου πω κάτι, καλά κάνεις και το ευχαριστιέσαι, όπως κάνω άλλωστε κι εγώ. Απλά το "παίζει τα πάντα ultra" και "οτιδήποτε παραπάνω για 1200p monitor" είναι overkill, αποτελεί ανακρίβεια. Το πρώτο είναι ανακρίβεια αντικειμενικά. Το δεύτερο λύνεται αν προσθέσεις ένα "κατά τη γνώμη μου".

1) Τα fps τα αναγράφω στην περιγραφή του βίντεο.

2) Την ροή του παιχνιδιού "λογικά" θα την παρατήρησες!

3) Ναι η κάρτα είναι rated για Ultra 1080p gaming και γώ είμαι λίγο ποιό πάνω στα 1200p.

4) Σε παιχνίδια όπως το Crysis 3 είναι λογικό να κάνεις παραχωρήσεις στα φίλτρα όπως πχ. στο ΑΑ! Άμα ήταν να σηκώνει και 8ΧMSAA τότε δεν θα αγόραζε 290Χ/780Ti ο κόσμος θα αγόραζε μία 270Χ και θα τελείωνε η ιστορία! Για αυτό λοιπόν μην μπερδεύεις στο μυαλό σου τα φίλτρα με τα υπόλοιπα GFX Settings σε ένα παιχνίδι, όταν κιόλας μιλάμε για το Crysis 3!

5) Ναι η προσωπική μου άποψη είναι οτι για 1080-1200p σε ένα monitor το να σκάσεις λεφτά για κάτι πολύ δυνατότερο απο μία 270Χ είναι υπερβολή! Και τι έγινε αμα δεν τερματίσεις την μπάρα του ΑΑ???

6) Τέλος θέλω να σου πώ οτι κλόκαρα το CPU χαλαρά στα 4-4.2GHz για να αποκλείσω όσο περισσότερο γίνεται την παραμικρή "απώλεια" fps απο ότι όταν το CPU ήταν Stock, και μπορώ να σου πώ ότι είδα μία μικρή διαφορά περισσότερο στο θέμα fps Consistency, όχι βέβαια ότι είχα θέμα πρίν σε stock, απλά τώρα το νιώθω λίγο ακόμα ποιό smooth. Μπορεί να είναι και ιδέα μου, αλλά ελάχιστη σημασία έχει όλο αυτό!

EDIT: Όσο για τα υπόλοιπα παιχνίδια που με ρώτησες δεν μπορώ να σου δώσω ακριβή στοιχεία αυτήν την στιγμή 1, και 2 γενικά δεν έχω χρόνο να παίξω ούτε λίγο σκάκι που μαρέσει:p

To μόνο που θυμάμαι λίγο είναι το BF4 όλα Ultra + 4ΧΑΑ 1200p με mantle πάνω απο 60FPS στο Campaign mode με τους Catalysts 14.1 Beta με τους οποίους παίζω ακόμα να σκεφτείς! Δεν έχω βρεί το χρόνο να κάτσω να περάσω τους 14.4 WHQL άλλα ούτε και τους 14.6 Beta που βγήκαν πρόσφατα!

Άλλο βολεύομαι ρε συ, άλλο είναι ικανοποιητικά. Ειδικά το bf δεν παίζεται στα 30 με 40fps όχι λόγω ιδιοτροπίας του όποιου χρήστη, αλλά λόγω του χαρακτήρα του ίδιου του παιχνιδιού. Όσο για την σπόντα για τις κάρτες των 300+ ευρώ, δεν εννοήσα ποτέ κάτι τέτοιο. Άλλωστε ποιός σου είπε ότι είμαι ικανοποιημένος από την 280Χ; :p

Αν δεν είσαι ικανοποιημένος και με την 280Χ προφανώς είσαι πολύ απαιτητικός gamer .:T:

Είχα τη δυνατότητα να πάρω την GTX 780 αλλά σκέφτηκα να αναβαθμίσω το σύστημα για να μην έχω bottleneck με τον Q6600 και έτσι πήρα την 270Χ με την λογική ότι θα κάνω CF. Τώρα με αυτά που μου λες ψιλοξενέρωσα και δεν θέλω να δώσω 180ε χαμένα.

[MENTION=12545]Dj_ALeX[/MENTION] σε 1200p για πιο λογο να χρησιμοποιηση καπιοσ ΑΑ?? δεν νομιζω σε αυτη την αναλυση να βλεπει καπιοσ τετραγωνισμα! δεν ξερω τι θα εβλεπε καπιοσ σε 50 ιντζεσ τηλ! σε 1080p

γενικα το AA το se 1080 p αυτο που καταφερνει ειναι να σκοτωσει την καρτα!! θα ριξει τα καρε, και το οπτικο αποτελεσμα θα ειναι χειροτερο! σε σχεση αν δεν το ενεργοποιηση .. παντα κατα την γνωμη μου..

[MENTION=12545]Dj_ALeX[/MENTION] σε 1200p για πιο λογο να χρησιμοποιηση καπιοσ ΑΑ?? δεν νομιζω σε αυτη την αναλυση να βλεπει καπιοσ τετραγωνισμα! δεν ξερω τι θα εβλεπε καπιοσ σε 50 ιντζεσ τηλ! σε 1080p

γενικα το AA το se 1080 p αυτο που καταφερνει ειναι να σκοτωσει την καρτα!! θα ριξει τα καρε, και το οπτικο αποτελεσμα θα ειναι χειροτερο! σε σχεση αν δεν το ενεργοποιηση .. παντα κατα την γνωμη μου..

Δεν έχεις άδικο σε αυτό που λές κάθε άλλο θα έλεγα!

Γενικά το ΑΑ είναι ΜΕΓΑΛΗ ιστορία και όλα ξεκινούν απο τον αλγόριθμο με τον οποίο είναι φτιαγμένα τα διαφορετικά είδη ΑΑ στα παιχνίδια.. Ναι έχουμε συνηθίσει να θέλουμε κάρτες ισχυρές για να παίζουμε με max settings και πάντα ψάχνουμε εκείνη την κάρτα που θα σηκώσει εκείνο το "πολυπόθητο" 8ΧMSAA... αλλά όπως πολύ σωστά ανέφερες μετά τα 1080p δεν βλέπεις σχεδόν καμία διαφορά με ΑΑ on or off! Τα φίλτρα ανέκαθεν σκοτώνανε τις κάρτες και όχι τα normal GFX settings. Βέβαια το ΑΑ παίζει και αυτό το ρόλο του απλά είναι το κερασάκι στην τούρτα όταν πλέον παίζεις με όλα τα άλλα settings στο Ultra..

Οι "γρήγορες" ram και ο "γρήγορος" ssd είναι μάλλον το overkill. Ειδικά με τις ram πάντα έπαιζε το παραμύθι αλλά τώρα έχει παραγίνει. Προφανώς και η 270Χ δεν παίζει τα πάντα Ultra αφού δεν τα παίζει ούτε η 280Χ. Kαι αν μιλάμε για μερικούς τίτλους σήμερα (που στο μέλλον θα πληθύνουν) ούτε η 290. Kαι μιλάω για ένα monitor και για 1080p. Είναι πολύ καλό που είσαι ευχαριστημένος, αλλά εφόσον μιλάμε για gaming και υπήρχε το μπάτζετ, η σωστή αγορά θα ήταν να πάρεις την καλύτερη κάρτα που μπορούσες τη δεδομένη στιγμή. Όσο για το crossfire, το πιθανότερο είναι όταν θα έρθει η ώρα, να σε συμφέρει περισσότερο να δώσεις τη δικιά σου και να πάρεις άλλη -μονή- κάρτα. Πέρα από όλα τα θέματα που μπορεί να έχει το cf που άλλα μεν λύθηκαν, άλλα όμως όχι.

Πριν σε ρώτησε και κάποιος άλλος αλλά είπα να το δούμε πάλι :D με πιο game δεν τα βγάζει πέρα η 280Χ και Ultra settings ? Εγώ έχω όπως βλέπεις μια 670OC PE λίγο κλοκαρισμένη στο να βγάζει τις επιδόσεις μιας 680 ίσως και ελάχιστα παραπάνω και υποθέτω πως έχει τις ίδιες επιδόσεις με την stock 280Χ και βλέπω πως παίζει οτι υπάρχει σε 1080p ultra και όπως πάμε οτι βγαίνει θα το παίζει. (Το watch dogs δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα)

H 280X/7970Ghz δε τρεχει ολα τα παιχνιδια σε Ultra@1080p.

Συμβαινει οταν το cpu που τη συνοδευει δεν ειναι καποιος απο τους 4670/4770 κ αντιστοιχους παλαιοτερους 3570/3770/2600. Σε παιχνιδι που ο επεξεργαστης παιζει πιο μεγαλο ρολο δε μπορεις να τερματισεις τις επιλογες ποιοτητας.

Ακομα κ αν εχεις καποιο cpu που δε κρατα πισω τη καρτα (4770 στα 4+) υπαρχουν παιχνιδια που δε τρεχουν σε Ultra settings.

πχ ARMA 3.

Με λιγες υποχωρησεις παιζεις τα παντα. Αλλα το οτι τα παιζεις ολα σε Ultra δεν ισχυει.

(μονο με 2x280X ΚΑΙ 4770Κ@4+ εξαλειφεις την πιθανοτητα να μη τρεχει κατι στα 1080p.)

[MENTION=89]SkaL-[/MENTION] Aπάντησα με μερικά παιχνίδια που ανέφερα στον Alex

@Αlex Σημασία έχει να είμαστε ικανοποιημένοι. Αφού εσύ είσαι, αυτό μετράει. Δεν θα έδινα καν βάση αν δεν θεωρούσες επένδυση τη ...γρήγορη ram και τον ...γρήγορο ssd έναντι της κάρτας.

[MENTION=2852]Μήτσος[/MENTION] ο Μέγας. Μια χαρά είναι οι επιδόσεις για τα λεφτά της. Από άλλα πράγματα δεν είμαι ικανοποιημένος.

Δεν έχουν όλοι τα ίδια κριτήρια - απαιτήσεις προφανώς.

30fps στα 1080p χωρίς AA, sorry κιόλας αλλά και τετραγωνάκια φαίνονται και τα 30 είναι λίγα...

Τώρα αν σας φαίνεται οκ, πάσο, δεν θα αμφισβητήσω ότι δεν σας πειράζει να παίζεται έτσι.

Εγώ πχ θα προτιμούσα να χαμηλωνα τα γραφικά για περισσότερα fps... Όσο για το AA είναι το πρώτο που φεύγει για να κερδίσω fps αλλά ακόμα και με 1440p στην 27αρα με 109ppi (0.233mm) μια χαρά βλέπω τα τετραγωνάκια...

Sent from my MI 2S using Tapatalk

Δεν έχουν όλοι τα ίδια κριτήρια - απαιτήσεις προφανώς.

Αυτό είναι σωστό και το θέμα όντως έχει και υποκειμενικό χαρακτήρα. Ωστόσο, για να υπάρχει μια συνεννοήση (αλλιώς δεν θα είχε νόημα κανένα review κανενός pc part) υπάρχουν κάποια λογικά ελάχιστα όρια. Στο παράδειγμά μας, τα 30-35 fps ειδικά στο battlefield καθιστούν κατά κοινή ομολογία το παιχνίδι unplayable.

@Αlex Σημασία έχει να είμαστε ικανοποιημένοι. Αφού εσύ είσαι, αυτό μετράει. Δεν θα έδινα καν βάση αν δεν θεωρούσες επένδυση τη ...γρήγορη ram και τον ...γρήγορο ssd έναντι της κάρτας.

Όταν έφτιαχνα το νέο PC έδωσα χρήματα εκεί που έπρεπε σύμφωνα με τις ανάγκες μου και για vga πήρα μία mid-range καρτούλα όπου μετά απο ψάξιμο είδα ότι αρκεί και με το παραπάνω για 1 monitor μέχρι 1200p σε ultra settings με παραχωρήσεις μόνον στα φίλτρα ΑΑ/ΑF, συνήθως μόνον στο ΑΑ. Απο κεί και πέρα και αφότου το έστησα, διαπίστωσα ότι η επιλογή μου ήταν "υποκειμενικά" σωστή.. με τα περισσότερα games έσπαγα πλάκα, και εξακολουθώ να σπάω! Τώρα ΑΜΑ πάρουμε υπόψη μας "ξερά" αντικειμενικά ποιά κάρτα είναι ή δεν είναι για Ultra Settings στα 1080/1200p και να έχει καρφωμένα 60 καρεδάκια με 4Χ ή 8Χ ΑΑ ακόμα και στα βαρύτερα παιχνίδια τότε δεν μας φτάνει ούτε μία 290/290Χ/780... Τέλος να αναφέρω απλά ότι βασικότατο ρόλο στο να μην βλέπει κάποιος "τετραγωνάκια" λόγω ΜΗ χρήσης του ΑΑ σε αυτές τις αναλύσεις είναι καθαρά τι monitor έχει και τι ppi ratio έχει! Προσωπικά δεν έχω πετύχει παίχνιδι που να μην το παίζω χαλαρά στα 60fps ή και παραπάνω ακόμα και με φίλτρα ανοικτά (2χ ή 4χ), εξαιρούνται φυσικά παιχνίδια τύπου Crysis 3,MetroLL κτλ... Και στο κάτω κάτω καλύτερα να έχω το κορμό του PC TOP και απλά να αλλάζω κάρτες όποτε αυτό χρειαστεί... Η κάρτα γραφικών σήμερα είναι, αύριο δεν...

Πως βλέπετε κουτάκια ρε παιδιά; Σε μεγάλα monitor μόνο φαίνονται; Εγώ σε IPS 22" 1080p δεν βλέπω καμιά διαφορά σε MSAA4X VS. Off ... Ακόμα και με τα φίλτρα κλειστά δεν βλέπω κάτι.

Πως βλέπετε κουτάκια ρε παιδιά; Σε μεγάλα monitor μόνο φαίνονται; Εγώ σε IPS 22" 1080p δεν βλέπω καμιά διαφορά σε MSAA4X VS. Off ... Ακόμα και με τα φίλτρα κλειστά δεν βλέπω κάτι.
... Τέλος να αναφέρω απλά ότι βασικότατο ρόλο στο να μην βλέπει κάποιος "τετραγωνάκια" λόγω ΜΗ χρήσης του ΑΑ σε αυτές τις αναλύσεις είναι καθαρά τι monitor έχει και τι ppi ratio έχει! ...

Σωστά, η 27αρα 1440p που ανέφερα έχει το μεγαλύτερο ppi από όλες τις οθόνες για pc πλην των 4κ και κάτι 17αρια με 1080p σε laptop, άρα αν βλέπω τετραγωνάκια στην 27αρα θα βλέπω σε όλες!

Και φυσικά υπάρχει διαφορά με το ΑΑ ανοιχτό, και στην 24αρα 1080p που είχα παλιότερα και εκεί έκανε μεγαλύτερη διάφορα, μην τα ισοπεδώνουμε όλα.

mitso αν δεν βλέπεις διαφορά, ή φταίει το παιχνίδι που υλοποίησε το ΑΑ η παίζεις από τα 2+ μέτρα...

Στο asseto corsa πχ το AA είναι για μπατσες, 1440p +4χ msaa και πάλι υπάρχουν κουκιδες...

Στο wow από την άλλη στα 1440p με 4x msaa είναι πολύ καλύτερα, βέβαια παίζει ρόλο και η διαφορά στον τύπο του παιχνιδιού...

*κουκίδες=jugges

Sent from my MI 2S using Tapatalk

• 4 months later...

Παιδια, ενδιαφεροντα ολα αυτα που ειπατε...

Ωστοσο υπαρχει ενα θεματακι.. Εχω το asus R9 270 (οχι 270x!) και 13.12 catalyst, και το τελευταιο VBIOS περασμενο.

Οταν παιζω παιχνιδια, εχει shadow flickering.. Ακριβως σαν αυτο εδω:

Εχω δοκιμασει τα παντα. Vsync on, διαφορες εκδοσεις του catalyst.. Δεν ξερω τι αλλο να κανω.

Μπορει καποιος με διαθεση να βοηθησει..;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.