Jump to content

speed limit σε users ασυρματου δικτυου

liangour

Recommended Posts

εχω μια συνδεση 3-4Mbps την οποια αφηνω και το γειτονα να χρησιμοποιει.

Αυτο που θελω ειναι να του περιορισω τη συνδεση γιατι κατεβαζει ολη την ωρα και τρωει ολο το bandwidth :wall:

πως γινεται να του βαλω speed limit στο 1Mbps ?

Δεν γίνεται αυτό που ζητάς με κάποιον "απλό" τρόπο.

Το πιο απλό, αλλά συνάμα επισφαλές, που μπορείς να κάνεις είναι να του βάλεις την εφαρμογή Netlimiter σε κάθε υποψήφιο υπολογιστή, όπου θα ορίσεις το μέγιστο που μπορεί να τραβήξει στον υπολογιστή που τρέχει. Παράδειγμα έχει 2 υπολογιστές που συνδέονται στο ασύρματο σου, τότε πρέπει να ορίσεις για 1Mbps συνολικά 512kbps σε κάθε υπολογιστή(1Mbps/2). Ο τρόπος αυτός όμως είναι στατικός, δηλαδή αν κλείσει ένα υπολογιστή και θέλει να εκμεταλλεύεται μεγαλύτερο εύρος, τότε πρέπει να πειράξει χειροκίνητα την τιμή 512Kbps και να την κάνει 1Mbps. Όμως αν θέλει την κλείνει τελείως την εφαρμογή, και δεν το παίρνεις πρέφα. :giveup:

Βασικα αν εχεις καποιο wifi router με custom formware μπορεις να το κανεις.

Εγω με dd wrt firmware στο router TP Link wr 1043nd, το εχω καναει φτιαχνοντας 2o wifi και βαζοντας οριο σε αυτο1mbit, επισης νομιζω πως το dd wrt εχει την επιλογη να κανει ιση κατανομη bandwidth στους clients.

Μπορεις επισης να μας πεις τι router εχεις καθως ακομα και τα απλα ρουτερ των παροχων εχουν πλεον εφαρμογη Qos που κανει αυτην την δουλεια με καποιες ρυθμισεις.

Δε παιζει dd σε modem-routers.

Δεν εχεις επιλογες χωρις να κανεις εξοδα. Το πιο λογικο ειναι παντως να του πεις να σταματησει να κατεβαζει πολλα πολλα αλλιως αλλαζεις κωδικο και τελος :p

• 2 weeks later...
[MENTION=23177]liangour[/MENTION] Έχω τι vigor 2700 με ~ 25 ευρώ και όπου ορίζεις ταχύτητα για το wifi.

attachment.php%3Fattachmentid%3D105233%26d%3D1353945950%26stc%3D1

ομως το κανει αυτο γενικα για το ασυρματο και οχι για συγκεκριμενους χρηστες?

ομως το κανει αυτο γενικα για το ασυρματο και οχι για συγκεκριμενους χρηστες?

Στο κομμάτι του wireless μπορείς να ορίσεις έως 4 δίκτυα με διαφορετικό ssid, κωδικό και bandwith στο καθένα και να δώσεις το ένα στο γείτονα.

Επίσης υπάρχει Bandwidth Management (φαίνεται στη φωτογραφία στο μενού) όπου μπορείς να ορίσεις ip range και να περιορίσεις τη ταχύτητα για αυτές τις ip.

Και φυσικά υπάρχει το Bind IP to MAC ώστε συγκεκριμένες συσκευές να παίρνουν συγκεκριμένη ip.

Υπάρχει και επιλογή Quality of Service όπου μπορείς να ορίσεις με κανόνες πόσο τις % να χρησιμοποιεί η κάθε ip. Πχ όταν δεν είσαι μέσα ο γείτονας να παίρνει το 100% και όταν ανοίγεις τον Η/Υ, το 20% ( με μια επιφύλαξη γιατί αυτή τη λειτουργία δε την έχω χρησιμοποιήσει).

Στο Insomnia υπάρχει μεγάλο thread για αυτό το modem.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.