Jump to content

Απορία για Flex Memory & VGA

Iosif92

Recommended Posts

Καλησπέρα σας!

Έκανα κάτι αλλαγές στον Η/Υ που έχω, συγκεκριμένα έβαλα μια μνήμη RAM 2GB ίδιου τύπου με τις 2 RAM του 1GB που είχα όταν πήρα τον Η/Υ. Όταν την έβαλα στον Η/Υ ο υπολογιστής προσπαθούσε να ανοίγει άλλα δεν άνοιγε, τελικά έβγαλα μια από τις 2 RAM του 1GB και ο υπολογιστής άνοιξε και στην πρώτη πρώτη εικόνα που παίρνουμε κατά την έναρξη εμφάνισε το μήνυμα Memory Run at Flex Mode. Όταν άνοιξε είδα πως μου λέει πως είναι διαθέσιμα τα 3GB της μνήμης άλλα δυστυχώς έχω πρόβλημα διότι χρειάζομαι 4GB, και η ερώτηση μου είναι η εξής:

1. Τι σημαίνει το Flex Mode?

2. Πως θα μπορέσω να βάλω την 1 RAM του 1GB που την έχω τώρα στην άκρη έτσι ώστε να φτάσω τα 4GB?

3. Πως γίνεται να μην επιτρέπω στην κάρτα γραφικών να έχει " Κοινόχρηστη μνήμη συστήματος" ?

Εδώ προσθέτω και μια εικόνα με τα χαρακτηριστικά του συστήματος:

http://goo.gl/Xg2uXK Έχω Windows 7 32-bit SP1

Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά!

Αν κοιτάξεις στα χαρακτηριστικά της μητρικής σου [(GA-G31MF-S2 (rev. 2.0)] θα δεις το παρακάτω:

* Because of chipset limitations, do not populate both DIMM sockets of the same channel (e.g. DDRII1 and DDRII2), or populate 4 DIMM sockets with double-sided memory modules to prevent system's failure to start or incorrect detection of memory modules. Please refer to the user manual for the memory configurations table.

Λεπτομέρειες θα βρεις στο manual. To "Memory Run at Flex Mode" είναι μια "παραλλαγή" του dual channel γιατί έχεις εγκατεστημένες διαφορετικές μνήμες.

Επίσης λες οτι χρειάζεσε 4GB μνήμης. Οι προδιαγραφές της μητρικής σου λένε 4GB

4 x 1.8V DDR2 DIMM sockets supporting up to 4 GB of system memory

Dual channel memory architecture

Support for DDR2 1066(O.C.)/800/667 MHz memory modules

ακόμα και αν εγκαταστήσεις τα 4GB με το 32bit λειτουργικό που έχεις θα μπορείς να χρησιμοποιήσεις 3,25GB (όσα θα βλέπουν τα Windows).

Αν κοιτάξεις στα χαρακτηριστικά της μητρικής σου [(GA-G31MF-S2 (rev. 2.0)] θα δεις το παρακάτω:

Λεπτομέρειες θα βρεις στο manual. To "Memory Run at Flex Mode" είναι μια "παραλλαγή" του dual channel γιατί έχεις εγκατεστημένες διαφορετικές μνήμες.

Επίσης λες οτι χρειάζεσε 4GB μνήμης. Οι προδιαγραφές της μητρικής σου λένε 4GB

ακόμα και αν εγκαταστήσεις τα 4GB με το 32bit λειτουργικό που έχεις θα μπορείς να χρησιμοποιήσεις 3,25GB (όσα θα βλέπουν τα Windows).

Παιδιά ευχαριστώ για την άμεση απάντηση σας κατ'αρχάς και εύχομαι χρόνια πολλά και στους δυο.

[MENTION=12655]TopCLR[/MENTION] το θέμα είναι ότι το μοντέλο είναι ακριβώς το ίδιο απλώς η καινούρια που πήρα είναι 2GB και είναι μικρότερη σε μέγεθος από τις άλλες σχεδόν είναι μίση κατ ύψος δεν ξέρω εάν αυτό σημαίνει ότι είναι double-sided memory πάντως αφού το έψαξα κατάλαβα ότι με το 32-βιτ πότε δεν θα φτάσω τα 4GB :( Απλώς όταν λες ότι οι προδιαγραφές είναι 4GB δηλαδή μέχρι 4GB μπορεί να σηκώσει;

Οι μνήμες που έχω είναι η εξής:

KVR667D2N5/1G

KVR667D2N5/1G

KVR667D2N5/2G

Κοίταξα και εδώ για να δω πως λειτουργεί το Flex & το Dual αλλά και πάλι δεν κατάφερα να βάλω τον Η/Υ μπροστά.

Η ερώτηση μου είναι η εξής; Εάν βάλω τα Windows 7 64bit με τι παραπάνω μνήμες θα της συγχρονίσει ο Η/Υ ή πάλι δεν θα παίρνει μπρος και θα έχω μόνο 3GB?

Με συγχωρείτε για τα πολλά λόγια απλώς θέλω να σας τα εξηγώ καλά.

Το "double sided" είναι οτι σημαίνει κυριολεκτικά μάλλον. Όταν υπάρχουν τσιπάκια μόνο από την μια πλευρά του DIMM μνήμης είναι single sided. Όταν έχει κι απ' τις δύο πλευρές είναι double sided. Αν τα 2x1GB που είχες είναι single sided (για το 2άρι δεν το πιστεύω να είναι) δοκίμασε τα στις κίτρινες θέσεις και το 2άρι σε κόκκινη. Aν όλα είναι double sided, γι' αυτό δεν μπορεί να τα δει όλα μαζί (4GB).

Όταν οι προδιαγραφές λένε 4GB τότε μόνο τόσα μπορείς να έχεις επάνω και μάλιστα με τις προϋποθέσεις που θέτει ο κατασκευαστής.

Όσο για τα Windows 64bit, θα πρέπει να μπορεί να υποστηρίξει το υλικό σου 4 ή περισσότερα GB και τα Windows μετά θα τα διαχειριστούν.

Το "double sided" είναι οτι σημαίνει κυριολεκτικά μάλλον. Όταν υπάρχουν τσιπάκια μόνο από την μια πλευρά του DIMM μνήμης είναι single sided. Όταν έχει κι απ' τις δύο πλευρές είναι double sided. Αν τα 2x1GB που είχες είναι single sided (για το 2άρι δεν το πιστεύω να είναι) δοκίμασε τα στις κίτρινες θέσεις και το 2άρι σε κόκκινη. Aν όλα είναι double sided, γι' αυτό δεν μπορεί να τα δει όλα μαζί (4GB).

Όταν οι προδιαγραφές λένε 4GB τότε μόνο τόσα μπορείς να έχεις επάνω και μάλιστα με τις προϋποθέσεις που θέτει ο κατασκευαστής.

Όσο για τα Windows 64bit, θα πρέπει να μπορεί να υποστηρίξει το υλικό σου 4 ή περισσότερα GB και τα Windows μετά θα τα διαχειριστούν.

Δοκίμασα αυτό που είπες με τις κίτρινες και τις κόκκινες άλλα και πάλι όχι όποτε μάλλον δεν γίνεται και μόλις παρατήρησα ότι η 2 του 1GB είναι double sided όποτε για αυτό δεν συγχρόνισε την καινούρια μάλλον!

Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια φίλε :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.