Jump to content

Early 2009 macbook - os x update

deninho

Recommended Posts

Έχω εδώ ένα macbook white (macbook 5.2), με c2d 2.0ghz, 4gb ram και os x 10.5.8. Απ'ότι είδα το συγκεκριμένο μηχάνημα υποστηρίζει και 10.9 (την τελευταία έκδοση). Το κακό, απ'ότι είδα, είναι ότι πρέπει να πάω πρώτα σε 10.6.8, που είναι επί πληρωμή :p

Το βασικό ερώτημα, όντως μόνο έτσι πάμε σε 10.9 ή υπάρχει και shortcut;

Το επόμενο ερώτημα, αν όντως χρειάζεται να πάω σε 10.6.8 πρώτα, υπάρχει κάπου για αγορά και κατέβασμα, ή πρέπει να αγοράσω το dvd; Τι πιθανότητες υπάρχουν να βρεθεί σε κατάστημα στην Αθήνα;

Τι χρειάζεται για να κάνω αυτό το πράγμα; Υπάρχει λινκ με κάποιον οδηγό για άσχετους; γιατί μαζί με το white μου ήρθε κι ένα mbp με το OS X 10.9 (στο οποίο έπρεπε να γίνουν migrate τα data του πρώτου) οπότε μάλλον έχω ότι μου χρειάζεται :)

Επίσης, να υποθέσω ότι η αναβάθμιση σε 10.9 κατ'αυτόν τον τρόπο θα κάνει wipe το δίσκο του μηχανήματος, rite;

Κάποιο από τα πρώτα αποτελέσματα εδώ νομίζω ότι θα σε καλύψουν να φτιάξεις ένα στικάκι:

https://www.google.gr/search?q=create+10.9+install+usb&ie=utf-8&oe=utf-8&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a&gws_rd=cr&ei=lCfAUqU6jd6yBse8gLgG

πχ αυτό εδώ:

How to make your own bootable OS X 10.9 Mavericks USB install drive | Ars Technica

στο mbp δε με αφήνει να κατεβάσω το mavericks από το app store (είναι ήδη εγκατεστημένο το 10.9.1). Βγάζει ένα μήνυμα "OS X Mavericks cannot be installed on this computer". Υπάρχει κάποια παράκαμψη σε αυτό ή να βρω κάπως αλλιώς το installer;

update: Μπάλες. Εφόσον έχεις το τελευταίο MBP ΔΕΝ μπορείς να φτιάξεις bootable usb με το 10.9. https://discussions.apple.com/message/23685458#23685458

Αν έχεις το image που κατεβάζει για να κάνει το update δεν μπορείς να φτιάξεις στικ; Εχω σε ενα δίσκο το image που είναι 5-6gb και αν θέλεις μπορώ να στο στείλω από τη δουλειά, αλλά αυτό θα γίνει από βδομάδα αν θέλεις που θα γυρίσω.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.