Jump to content

Ποια κονσόλα για 5χρονο?

it.expert

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Θέλω να πάρω μια κονσόλα για τον 5χρονο γιο μου.

Καταρχάς υπάρχει κάποια που να είναι κατάλληλη γι αυτές τις ηλικίες? Αρχικά σκεφτόμουν το PSP vita ως φορητό κτλ αλλά προβληματίζομαι ως προς τα παιχνίδια. Έχει τίτλους για μικρές ηλικίες?

Μετά σκέφτηκα το 3DS XL. Πολύ ωραία φορητή κοσνόλα και νομίζω ότι έχει αρκετή απήχηση στα μικρά παιδιά. Τουλάχιστον έχω δει αρκετά να κρατάνε 3ds στα χέρια. Ξενέρωσα όμως με τις τιμές των τίτλων και λέω, wtf, 40-50€ για ένα παιχνίδι φορητής κονσόλας???

Σήμερα έχω αρχίσει και σκέφτομαι το wii u. Μήπως είναι καλύτερη επιλογή? Το χειριστίριό αυτό που βλέπω παίζει και ανεξάρτητα? Νομίζω γενικά πάντως ότι για παιδί αυτής της ηλικίας είναι καλύτερη λύση η nintendo, έτσι δεν είναι?

Παρακαλώ βοήθεια από όποιον έχει εμπειρία!!!

• Replies 56
  • Created
  • Last Reply

Αποψη μου είναι καμία

νομίζω ότι είναι πού μικρός για να μπει σε αυτό τον χορό. Δεν τον συγκινουν τα παραδοσιακά παιχνίδια? Ο μεγάλος γιος μου είναι 3 χρονών βεβαια, αρκετά πιο μικρός και δεν λέω μεγάλη κουβέντα αλλά από αυτά θα προσπαθήσω να τον τρενάρω όσο πάει γιατι το καψιμο θα παει συννεφο.

my 2 cents

Σίγουρα οι κονσόλες της Nintendo είναι ιδανικότερες για τους μικρούς μας φίλους,μιας και έχουν πολλά παιχνίδια τα οποία να απευθήνονται σε όλες τις ηλικίες,και ίσως και ειδικά σε μικρές ηλικίες. π.χ. Mario,Pokemon,Zelda...

Όσων αφορά τις τιμές των παιχνιδιών,γενικά στις κονσόλες τα παιχνίδια είναι ακριβότερα από ότι π.χ. στους υπολογιστές,λόγο ιδιαιτέρων ποσοστών που κρατάν οι εκδότριες εταιρίες κατασκευής των κονσολών από κάθε παιχνίδι. Ο υπολογιστής από άποψη τιμών παιχνιδιών θα συμφέρει πολύ περισσότερο. Ειδικά στις εορταστικές περιόδους όπως τώρα, ηλεκτρονικά καταστήματα όπως το Steam κάνουν πραγματικές προσφορές. Για παράδειγμα εγώ προχθές με 10 ευρώ αγόρασα 2 παιχνίδια,και τα δύο 3D,και τα δύο με ημερομηνία κυκλοφορίας 2013. Βέβαια τίθεται θέμα αν επιθυμείς το παιδί να έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο από αυτή τη μικρή ηλικία... Και ίσως να χρειάζεται κάποιον να του βάζει το παιχνίδι για να μπορεί να το παίξει,ας μη περιμένουμε ένα παιδί 5 χρονών να κάνει install,updates κτλπ.

Τώρα όσων αφορά το δίλλημα 3ds - WiiU, αναρωτήσου τι θα ήταν καλύτερο,να μπορεί να παίζει το παιχνίδι όπου βρίσκεται,ή μόνο μέσα στο σπίτι ? Κάποια παιχνίδια WiiU επιτρέπουν να παίζεται ένα παιχνίδι εξ' ολοκλήρου στην οθόνη του χειριστηρίου,αλλά έχε υπ' όψιν πως η επεξεργασία του παιχνιδιού γίνεται στη κεντρική μονάδα,πράγμα που σημαίνει πως το χειριστήριο για να λειτουργήσει θα πρέπει να βρίσκεται εντός της εμβέλειας της κεντρικής μονάδας.Ξέρω γονείς που προτιμούν τις οικιακές κονσόλες για τα παιδιά τους,(όταν είναι ίσως σε λίγο μεγαλύτερη ηλικία βέβαια) ώστε να τα κάνουν να μένουν σπίτι και να μη γυρνάν έξω,γιατί ανησυχούν...

Αποψη μου είναι καμία

νομίζω ότι είναι πού μικρός για να μπει σε αυτό τον χορό. Δεν τον συγκινουν τα παραδοσιακά παιχνίδια? Ο μεγάλος γιος μου είναι 3 χρονών βεβαια, αρκετά πιο μικρός και δεν λέω μεγάλη κουβέντα αλλά από αυτά θα προσπαθήσω να τον τρενάρω όσο πάει γιατι το καψιμο θα παει συννεφο.

my 2 cents

Παραδοσιακά λέγοντας? Μακρυά γαϊδούρα, κρυφτό κτλ? :p

Πάντως δεν μιλάω για να παίζει COD, σφαγές κτλ. Μιλάω για παιχνίδια τύπου Mario.

Δεν θα πέσει και στα ναρκωτικά. Κι εγώ πιτσιρικάς έπαιζα αντίστοιχα games και ούτε κακός άνθρωπος έγινα, ούτε game addict όπως μερικοί που βλέπω εδώ μέσα (δεν κατακρίνω, λέω τι βλέπω).

Επειδή συχνά πυκνά μου ζητάει το κινητό για παιχνίδια σκίζοντάς μου την μπαταρία και αφήνοντάς με χωρίς επικοινωνία πρακτικά τις ώρες που είμαι σπίτι, σκέφτηκα το πρωτοχρονιάτικο δώρο του να είναι μια κονσόλα, θεωρώ ότι θα τον έκανε χαρούμενο.

Αν από την άλλη υπάρχει κάτι χειροπιαστό που να λέει ότι no-go για αυτή την ηλικία, φυσικά και θα κινηθώ αντίστοιχα.

Δε ξέρω άμα μπορεί ένα 5χρονο να παίξει παιχνίδια.

Είχα φέρει ένα γειτονάκι μου, παρόμοια ηλικία, τα χεράκια του δε φτάναν να πιάσουν το xbox χειριστήριο. Επίσης hand-eye coordination μηδέν. Δε ξέρω άμα έφταιγε ότι δεν είχε ασχοληθεί ποτέ, αλλά έτσι όπως το είδα, ψιλοχλωμό για "τυπικά" παιχνίδια.

Γνώμη μου, βρες τίποτε εκπαιδευτικά παιχνίδια να παίζετε μαζί. Όταν φτάσει 8-9 τότε δες για κονσόλα.

Δε ξέρω άμα μπορεί ένα 5χρονο να παίξει παιχνίδια.

Είχα φέρει ένα γειτονάκι μου, παρόμοια ηλικία, τα χεράκια του δε φτάναν να πιάσουν το xbox χειριστήριο. Επίσης hand-eye coordination μηδέν. Δε ξέρω άμα έφταιγε ότι δεν είχε ασχοληθεί ποτέ, αλλά έτσι όπως το είδα, ψιλοχλωμό για "τυπικά" παιχνίδια.

Γνώμη μου, βρες τίποτε εκπαιδευτικά παιχνίδια να παίζετε μαζί. Όταν φτάσει 8-9 τότε δες για κονσόλα.

Ενδιαφέρον και αυτή η άποψη. Θυμάμαι κάποτε όταν ήμουν πολύ μικρός μου είχαν δώσει ένα χειριστήριο να παίξω σε μια κονσόλα αλλά είχα πρόβλημα να αντιληθφώ πως να αλληλεπιδράσω μαζί της. Δε θυμάμαι τι ηλικία ήμουν,είναι από τις πιο παλιές αναμνήσεις που μου έχουν μείνει. Αυτό που θυμάμαι είναι πως όταν η μάνα μου μας πήρε τη πρώτη κονσόλα στο σπίτι (ένα atari 2600) ήμουν 7μιση ετών. Τότε καταλάβαινα τα πάντα! :hehe:

Νομίζω για 5 χρονών το ιδανικό είναι ένα τάμπλετ... Άπειρα δωρεάν παιχνίδια και τα περισσότερα από αυτά πάρα πολύ απλά σε χειρισμό.

πηρε ανηψακι το psp , σε χρονο dt το παρατησε

οποιαδηποτε αγορα , ειναι χασιμο χρηματων και χρονου

κατ εμε, ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ παιχνιδια ever , ειναι lego και construction ( η οπως αλλιως λενε το τελευταιο) , στην ηλικια των 5 χρονον , πρεπει να βρεις κατι που να το κανεις να παρει μπρος η φαντασια του , οχι να ειναι μπροστα σε οθονη

Σίγουρα οι κονσόλες της Nintendo είναι ιδανικότερες για τους μικρούς μας φίλους,μιας και έχουν πολλά παιχνίδια τα οποία να απευθήνονται σε όλες τις ηλικίες,και ίσως και ειδικά σε μικρές ηλικίες. π.χ. Mario,Pokemon,Zelda...

Όσων αφορά τις τιμές των παιχνιδιών,γενικά στις κονσόλες τα παιχνίδια είναι ακριβότερα από ότι π.χ. στους υπολογιστές,λόγο ιδιαιτέρων ποσοστών που κρατάν οι εκδότριες εταιρίες κατασκευής των κονσολών από κάθε παιχνίδι. Ο υπολογιστής από άποψη τιμών παιχνιδιών θα συμφέρει πολύ περισσότερο. Ειδικά στις εορταστικές περιόδους όπως τώρα, ηλεκτρονικά καταστήματα όπως το Steam κάνουν πραγματικές προσφορές. Για παράδειγμα εγώ προχθές με 10 ευρώ αγόρασα 2 παιχνίδια,και τα δύο 3D,και τα δύο με ημερομηνία κυκλοφορίας 2013. Βέβαια τίθεται θέμα αν επιθυμείς το παιδί να έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο από αυτή τη μικρή ηλικία... Και ίσως να χρειάζεται κάποιον να του βάζει το παιχνίδι για να μπορεί να το παίξει,ας μη περιμένουμε ένα παιδί 5 χρονών να κάνει install,updates κτλπ.

Όχι δεν θέλω να μπλέξω με PC. Δεν έχω θέμα με το διαδίκτυο, παίζει parental control και τα σχετικά, απλά το θεωρώ μπλέξιμο και δεν έχω το χρόνο/όρεξη να ασχοληθώ. Άσε που το main pc μου είναι imac...

Τώρα όσων αφορά το δίλλημα 3ds - WiiU, αναρωτήσου τι θα ήταν καλύτερο,να μπορεί να παίζει το παιχνίδι όπου βρίσκεται,ή μόνο μέσα στο σπίτι ? Κάποια παιχνίδια WiiU επιτρέπουν να παίζεται ένα παιχνίδι εξ' ολοκλήρου στην οθόνη του χειριστηρίου,αλλά έχε υπ' όψιν πως η επεξεργασία του παιχνιδιού γίνεται στη κεντρική μονάδα,πράγμα που σημαίνει πως το χειριστήριο για να λειτουργήσει θα πρέπει να βρίσκεται εντός της εμβέλειας της κεντρικής μονάδας.Ξέρω γονείς που προτιμούν τις οικιακές κονσόλες για τα παιδιά τους,(όταν είναι ίσως σε λίγο μεγαλύτερη ηλικία βέβαια) ώστε να τα κάνουν να μένουν σπίτι και να μη γυρνάν έξω,γιατί ανησυχούν...

Good point, όντως το να βρίσκεται παντού με ένα 3DS στο χέρι, μάλλον δεν είναι και πολύ ιδανικό. Ένα extra point στο wii u λοιπόν!

πηρε ανηψακι το psp , σε χρονο dt το παρατησε

οποιαδηποτε αγορα , ειναι χασιμο χρηματων και χρονου

κατ εμε, ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ παιχνιδια ever , ειναι lego και construction ( η οπως αλλιως λενε το τελευταιο) , στην ηλικια των 5 χρονον , πρεπει να βρεις κατι που να το κανεις να παρει μπρος η φαντασια του , οχι να ειναι μπροστα σε οθονη

Τι δεν του άρεσε και το παράτησε?

Σχετικά με τις φαντασίες και τα σχετικά, γι αυτά έχω φροντίσει και φροντίζω καθημερινά. Εκπαιδευτικά παιχνίδια, βιβλία και τα σχετικά, όλα υφίστανται και χρησιμοποιούνται καταλλήλως.

Δεν βλέπω τίποτα αρνητικό στο να παίζει και μπροστά σε μια οθόνη. Φαντασία και δημιουργικότητα θέλει και αυτό και ίσως μερικές φορές και μεγαλύτερη.

ειναι πολυ απλο το τι δεν του αρεσε

οτι ηταν μικρος , και δεν καταλαβαινε και επισης δεν μπορουσε να κοντρολαρει ολα τα κουμπια

εχεις παιξει ποτε ποκεμον , ζελντα , etc , αυτα τα "δηθεν" παιδικα παιχνιδια ? δοκιμασε το μια , και στο πρωτο τεταρτο που θα κολλισεις , ταυτοχρονα θα καταλαβεις πως δεν θα μπορουσε ποτε να τα παιξει

παρτου ενα μικρο ποντικακι για να το χερι του , και μεπς στο σαιτ που σου εδωσα , ειναι ολα παιδικα και στην πλειωψηφια point+click

Για τοσο μικρό παιδί, tablet ή nintendo, με το tablet να έχει σιγουρα μεγαλύτερη χρήση και σίγουρα φθηνότερη! Ο δικός μου σχεδόν 6 χρονών, παιζει mario κλπ, αλλα το tablet πάντα με χαρά το παίρνει να παίξει. Ασε που ειναι και φορητό και σε ταξίδια κλπ λεει πολύ.

ειναι πολυ απλο το τι δεν του αρεσε

οτι ηταν μικρος , και δεν καταλαβαινε και επισης δεν μπορουσε να κοντρολαρει ολα τα κουμπια

εχεις παιξει ποτε ποκεμον , ζελντα , etc , αυτα τα "δηθεν" παιδικα παιχνιδια ? δοκιμασε το μια , και στο πρωτο τεταρτο που θα κολλισεις , ταυτοχρονα θα καταλαβεις πως δεν θα μπορουσε ποτε να τα παιξει

παρτου ενα μικρο ποντικακι για να το χερι του , και μεπς στο σαιτ που σου εδωσα , ειναι ολα παιδικα και στην πλειωψηφια point+click

Τότε μιλάμε για μη συγκρίσιμα νούμερα καθώς ο δικός μου τα καταλαβαίνει μια χαρά. Τα online παιχνίδια τα γνωρίζει μια χαρά επίσης, κυρίως στο miniclip. Θα του προσθέσω και το Fiv όμως :)

Για τοσο μικρό παιδί, tablet ή nintendo, με το tablet να έχει σιγουρα μεγαλύτερη χρήση και σίγουρα φθηνότερη! Ο δικός μου σχεδόν 6 χρονών, παιζει mario κλπ, αλλα το tablet πάντα με χαρά το παίρνει να παίξει. Ασε που ειναι και φορητό και σε ταξίδια κλπ λεει πολύ.

Σε ποια κονσόλα παίζει το Mario?

Συμφωνώ για τα tablet, απλά τα θεωρώ λιγότερο "set it and forget it" λύση γι αυτό και αρχικά δεν τα σκεφτόμουν καν. Όσο το σκέφτομαι όμως το ψήνω...

κάτι τέτοια βλέπω thread και θυμάμαι τον εαυτό μου ....

εγώ ξεκίνησα τα ηλεκτρονικά στα 3 μου , αυτά τα παλιά με τις κασέτες , sega satour και μετά playstation (αυτά τα έπιασα μόλις πήγα 3,4,5 χρονών :flex:) αν και δεν θυμάμαι τίποτα έχω την μάνα μου να μου το θυμίζει ....

Πιστεύω ότι οι σωστές βάσεις για αυτήν την ηλικία είναι κάτι τέτοιο ...

685px-PAL-SNES-602x526.png

αν ψάξεις θα βρείς στην σημερινή εκδοχή τους όπου θα έχουν και ενσωματωμένα κλπ κλπ

edit pc έπιασα στα χέρια μου στα 14-15 (είχα δικό μου) γεννηθείς 1993

Σε ποια κονσόλα παίζει το Mario?

Συμφωνώ για τα tablet, απλά τα θεωρώ λιγότερο "set it and forget it" λύση γι αυτό και αρχικά δεν τα σκεφτόμουν καν. Όσο το σκέφτομαι όμως το ψήνω...

Σε wii U γιατι παίζουμε μαζί συνήθως, λίγο τον αφήνω μόνο του. Σε 3ds κλπ παιζει mario kart ή super mario αλλά δε το προτιμώ να του το δίνω λόγω μικρού μεγέθους.

κάτι τέτοια βλέπω thread και θυμάμαι τον εαυτό μου ....

εγώ ξεκίνησα τα ηλεκτρονικά στα 3 μου , αυτά τα παλιά με τις κασέτες , sega satour και μετά playstation (αυτά τα έπιασα μόλις πήγα 3,4,5 χρονών :flex:) αν και δεν θυμάμαι τίποτα έχω την μάνα μου να μου το θυμίζει ....

Πιστεύω ότι οι σωστές βάσεις για αυτήν την ηλικία είναι κάτι τέτοιο ...

685px-PAL-SNES-602x526.png

αν ψάξεις θα βρείς στην σημερινή εκδοχή τους όπου θα έχουν και ενσωματωμένα κλπ κλπ

Έπαιζες από τα 3 και δεν έγινες φυτό??? :p

Νομίζω το αντίστοιχο αυτού που δείχνεις στην σημερινή εποχή είναι το Wii U

Σε wii U γιατι παίζουμε μαζί συνήθως, λίγο τον αφήνω μόνο του. Σε 3ds κλπ παιζει mario kart ή super mario αλλά δε το προτιμώ να του το δίνω λόγω μικρού μεγέθους.

Υποστηρίζει Dual play το wii u?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.