Jump to content

HTPC Κατασκευή

kbechr

Recommended Posts

Καλησπέρα και χρόνια πολλά,

Θα ήθελα να φτιάξω ένα αρκετά καλό HTPC για το σαλόνι μου. θα ήθελα τα εξής χαρακτηριστικά

1) Να παίζω ταινίες υψηλής ανάλυσης και 3d σε 55' τηλεόραση,

2) Να είναι αθόρυβο και (απ΄ότι κατάλαβα πάνε μαζί αυτά) με χαμηλή κατανάλωση,

3) 5 κάναλο ήχο και DTS

4) Να είναι σε όμορφο μαύρο οριζόντιο κουτί (ήδη ο ενισχυτής δοκιμάζει την υπομονή της γυναίκας μου)

5) Έναν SSD γύρω στα 80gb και σε δεύτερη φάση να βάλω και έναν συμβατικό

6)Blue ray recorder και remote control

Τιμή περίπου στα 600 (φυσικά αν βγει παρακάτω δεν θα στεναχωρηθώ και πολύ :spell: )

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω πολλές γνώσεις, τα βασικά μόνο αλλά απ΄ότι διάβαζα στο internet για να είναι αθόρυβο πρέπει να έχει χαμηλή κατανάλωση ο επεξεργαστής (i3 τελευταίοι), καλή ροή αέρα (τουλάχιστον micro ATX) και καλή κάρτα γραφικών για να μην τα τραβάει όλα ο επεξεργαστής. Τέλος επειδή τα κουτιά για τα HTPC είναι σχετικα στενά υπάρχει φόβος να μην χωράει η κάρτα γραφικών. Για λειτουργικό τι προτείνετε;

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων,

Κυριάκος

-1-

-2-

Παρατηρήσεις:

1.Στη 1 συνθεση το κουτί δεν είναι "οριζόντιο", είναι λίγο boxed. Είναι καλό value όμως μιας και έχει και καλό -σχετικά- τροφοδοτικό.

2.Ο επεξεργαστής είναι λίγο overkill για HTPC στο 1ο. Μπορείς να βάλεις τον pentium της 2ρης σύνθεσης.

3.Η μητρική του 1 έχει wifi. Άμα δε σe νοιάζει, βάλε τη μητρική του 2ρου.

4.Για κάποιο ανεξήγητο λόγο έχουν το slim bluray recorder (αλήθεια τι το θές το recorder; ) πιο φτηνά από το κανονικό. Στο 2ρο κουτί όμως δε ξέρω άμα παίρνει slim και έβαλα κανονικό.

5. Έβαλα τη ψύκτρα μιας και λες ότι θες αθόρυβο. Αν και για τέτοιες δουλειές θα είναι idle η CPU οπότε δε θα κάνει ιδιαίτερο θόρυβο και η μαμά η ψύκτρα αλλά λέμε.

7.Άμα θες να γλιτώσεις κάνα ψιλό βάλε 4GB μνήμη. Δε χρειάζονται τα 8.

8.Δε παρατήρησες ότι δεν υπάρχει 6.

9.Δε σου έβαλα τα τυπικά IR χειριστηρια. Εγώ αυτό το συνδυασμό έχω και το δουλεύω με Eventghost (άμα το πάρεις και θες βοήθεια pm). ΔΕΝ χρειάζεται οπτική επαφή, πιάνει από 3 δωμάτια παραπέρα, είναι ποιοτικό, με πολλά κουμπιά. Όμως ρουφάει μπαταρίες - θες επαναφορτιζόμενες οπωσδήποτε. Επίσης να ξέρεις ότι δεν μπορείς να κάνεις power on το pc με το χειριστήριο. Θα το βάζεις σε sleep mode και όχι power off. Θες ειδική κομπίνα που πάει ένα 30ρι μόνο του για να κάνει power on. Κάποτε είχαν μητρικές με τέτοιο ματζαφλάρι αλλά όχι τώρα.

10. Υπάρχουν ένα κάρο κουτιά δε-σε-ξέρογλου που φαίνονται ωραία, αλλά δε τα ξέρω. Για αυτό σου έβαλα γνωστής εταιρίας.

Καλή χρονιά σε όλους.

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση. Μου αρέσει η σύνθεση του πρώτου με το κουτί και το τροφοδοτικό του δεύτερου :). Παίζει ή θα έχω κανένα πρόβλημα;

Βλέπω ότι σε κανένα από τα δύο δεν υπάρχει κάρτα γραφικών. Πιστεύεις ότι δεν χρειάζεται για ταινίες 3d 1080; Αν σε δεύτερη φάση θελήσω να βάλω (οι απαιτήσεις των ταινιών όσο πάνε αυξάνουν...) μια υπάρχει καμία που να είναι οκ με το κουτί αυτό;

Καλή χρονιά σε όλους.

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση. Μου αρέσει η σύνθεση του πρώτου με το κουτί και το τροφοδοτικό του δεύτερου :). Παίζει ή θα έχω κανένα πρόβλημα;

Βλέπω ότι σε κανένα από τα δύο δεν υπάρχει κάρτα γραφικών. Πιστεύεις ότι δεν χρειάζεται για ταινίες 3d 1080; Αν σε δεύτερη φάση θελήσω να βάλω (οι απαιτήσεις των ταινιών όσο πάνε αυξάνουν...) μια υπάρχει καμία που να είναι οκ με το κουτί αυτό;

Δεν υπάρχει πρόβλημα, το θέμα ήταν οικονομικό (να μείνω στα ~€600). Να έχεις στο νου σου ότι θα ζοριστείς λίγο με το cable management στη περίπτωση του 2ρου. Θα έχεις 2cm χώρο για καλώδια psu+καλώδια του bluray. Άμα μπορείς να βρεις κάνα modular psu ποιοτικό σε χαμηλά W και χρήματα και να είναι <14cm go for it. Εγώ δε βρήκα.

Για bluray 3d. Υπάρχει hardware acceleration και hdmi 1.4 οπότε δεν υπάρχει θέμα, δε χρειάζεσαι άλλη κάρτα.

ΒΤW το λινκ για το pioneer bluray είναι αυτό, δε ξέρω γιατί δε δουλεύει στο πρώτο post.

Δεν υπάρχει πρόβλημα, το θέμα ήταν οικονομικό (να μείνω στα ~€600).

Αυτό όπως καταλαβαίνεις είναι σχεδόν αδύνατο. Η συνολική τιμή βγαίνει με βάσει την χαμηλότερη τιμή σε skroutz search πράγμα που σημαίνει ότι:

• Πρέπει να ψωνίσεις από 30 διαφορετικά καταστήματα για να το πετύχεις
  • Να πας να τα πάρεις μόνος σου για να μην πληρώσεις μεταφορικά/αντικαταβολή
  • Να έχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι απόθεμα
  • Να έχεις την όρεξη να το κάνεις

Κοινώς θα υπολόγιζα +60/80€ για να είμαι μέσα...

Αυτό όπως καταλαβαίνεις είναι σχεδόν αδύνατο. Η συνολική τιμή βγαίνει με βάσει την χαμηλότερη τιμή σε skroutz search πράγμα που σημαίνει ότι:

• Πρέπει να ψωνίσεις από 30 διαφορετικά καταστήματα για να το πετύχεις
  • Να πας να τα πάρεις μόνος σου για να μην πληρώσεις μεταφορικά/αντικαταβολή
  • Να έχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι απόθεμα
  • Να έχεις την όρεξη να το κάνεις

Κοινώς θα υπολόγιζα +60/80€ για να είμαι μέσα...

Επεξεργαστής από plaisio, δωρεάν μεταφορικά, αντικαταβολή.

Μητρική, ψύκτρα, μνήμες, κουτί από digital master δωρεάν μεταφορικά. Πρέπει να κάνει κατάθεση όμως γιατί αναβαθμίζουν το σύστημα τους και δε παίζει με κάρτα.

SSD και bluray writer από egate, δωρεάν μεταφορικά,αντικαταβολή.

Το ps3/bluetooth dongle σε αυτή τη τιμή το έχουν όλα τα καταστήματα, κοτσόβολοι,mediamarkt, πετάγεσαι εκεί μια στιγμή.

Το psu από pc1.gr €3 μεταφορικά.

Σύνολο +€3

Άμα το κυνηγήσεις/ψάξεις και τα κάνεις πακέτο, δεν είναι θέμα.

Αν αναφέρεσαι στο σύστημα Νο1 με κουτί/τροφοδοτικό από το 2 βγαίνουν ~665€

Εντάξει δεν είναι μεγάλη η διαφορά. Απλά είναι μπέρδεμα να κάνεις πολλαπλές παραγγελίες σε μαγαζιά μάλιστα που δεν στοκάρουν. Θα σου έρθουν κι εγώ δεν ξέρω πότε όλα...

Αν δεν βιάζεται ο φίλος οκ. Μπορεί να το στίσει με το πάσο του.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.