THANOSJ3 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 23, 2013 #1 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 23, 2013 Καλησπέρα σε όλους στο foroum Θέλω την βοήθεια όσων γνωρίζουν κάτι παραπάνω.. στο σπίτι μου έχω μια σύνδεση στον παροχο της Cyta Με τις κάτω επιδόσεις. Επιθυμώ να περάσω σε κάτι καλύτερο κυρίως σε Upload Με ενδιαφέρει μιας και θέλω να κάνω Stream και μεταφορά αρχείων εκτός σπιτιού μέσω του internet. Πρώτα από όλα μίλησα με Cyta η οποία με περιορίζει στα 8Mbps και Vdsl στις γραμμές τις για κανέναν λόγο μιας και είμαι μακριά. ~Στην συνέχεια μίλησα με π(ΟΤΕ) όπου και VDSL δεν υποστηρίζεται και Adsl βάση των πελατών που μένουν τριγύρω μου έχουν ταχύτητες Internet μέγιστο 10Mbps ~Στην συνέχεια μίλησα με την Forthnet η οποία μου λέει ότι υπάρχει μάλλον δυνατότητα Vdsl γραμμής αλλά μου είπανε να επικοινωνήσω με το υποκατάστημα Καστοριάς για να το επιβεβαιώσουμε.. ~Με HOL δεν το σκέφτομαι κάν μιας πάει για φούντο από ότι διαβάζεται στις ειδήσεις και δεν έχω ακούσει κάτι καλό για εδώ πάνω. Στην συνέχεια μίλησα ξανά με την Forthnet η οποία μου υποστηρίζει: δορυφορικό Internet (SAT 20) με ταχύτητες Down=24Mbps & Up=6Mbps(δεν παρέχει static ip είναι έξτρα) και μέσω της σελίδα τους υπάρχει και το Forthnet Satellite Broadband με ταχύτητες Down=10Mbps & Up=2Mbps(παρέχει static ip) Κατά πόσο εφικτό θα είναι να πιάσεις αυτές τις ταχύτητες κυρίως για το upload?κάποιος να είχε παρόμοια σύνδεση? Το μόνο μείον είναι τα 10GB ογκοχρέωσης στο κατέβασμα.. Η δυνατότητα τοποθέτησης 2ης γραμμής στο ίδιο σπίτι γίνεται? (κάπου το είχα διαβάσει σε διπλανό foroum) Κάποια άλλη πρόταση? Ευχαριστώ Θάνος
swatoner Δεκέμβριος 23, 2013 #2 Δεκέμβριος 23, 2013 Και μόνο το όριο όγκο χρέωσης που σου δίνει είναι απαγορευτικό. 10gb θα σου φτάσουν. Το κοίταγα για πελάτη στην αραχωβα αλλά δε συμφέρει. Καλύτερα 4 adsl και balance routerSent from my Pantoflini N7100
avpap Δεκέμβριος 23, 2013 #3 Δεκέμβριος 23, 2013 Streaming για ποιον λόγο; twitch live podcast ταινίες; πάντως για VDSL μην το ψαχνεις γιατί αφού οι άλλοι φαίνεται να μην μπορούν, μάλλον η forthnet πουλάει παπατζιλικιSent from my Nexus 4 using Tapatalk
THANOSJ3 Δεκέμβριος 23, 2013 Author #4 Δεκέμβριος 23, 2013 Καλύτερα 4 adsl και balance router Λίγα παραπάνω γι αυτό? Η γραμμή που έχω Πάνω είναι 8άρα με χρόνο προς σταθερά μόνο. Εσύ εννοείς να βάλω π.χ ακόμα μία 8 άρα της Cyta χρησιμοποιώντας 2 Modem αλλά 1 router? Επειδή είδα είσαι από κινητό μόλις έχεις χρόνο ~~~~~~~~~ [MENTION=29160]avpap[/MENTION] Streaming στο twitch ακριβώς. Και μεταφορά αρχείων >25GB..με την συμβατική 8άρα θέλει μέρες και στο να στείλω ένα τέτοιο αρχείο αλλά και στο να το πάρω...και ψάχνω κάτι ποιο γρήγορα και άμεσο. ~~~ Μετά από επικοινωνία με την Cyta Να ρωτήσω αν γίνετε απόκτηση 2ης γραμμής στο ίδιο σπίτι η απάντηση ήταν η εξής. Ότι πρέπει να υπάρχει ναι μεν 2η θύρα τηλεφώνου αλλά να είναι σε ξεχωριστό ζεύγος καλωδίων από το κουτί της οικοδομής.. Η αν δεν υπάρχει να τραβήξω καλώδια από εκεί εγώ.
THANOSJ3 Δεκέμβριος 23, 2013 Author #6 Δεκέμβριος 23, 2013 [MENTION=1588]aposporis[/MENTION] έχει ογκοχρέωση και η tooway στα πακέτα S,MΚαι απεριόριστα για το βράδυ 1-7 στα πακέτα L,XL,XXL πάλι που δεν συμφέρει.+αντιπρόσωποί της tooway : Datafast & ForthnetΑρκετά ακριβά σε σχέση με 2 η 3 adsl που έχω στον νου μου.
aposporis Δεκέμβριος 23, 2013 #7 Δεκέμβριος 23, 2013 Γραμμές μπορείς να βάλεις όσες θες, απλό είναι.Αλλά το να πιάσεις τη συνολική ταχύτητα είναι άλλο θέμα. Εκεί θες bonding / load balancing (αν δε κάνω λάθος). Το έψαχνα την εποχή που ...seed-αρα πολύ αλλά δε βρήκα κάτι εύκολο.Συνήθως με πολλές γραμμές φροντίζεις κάθε υπηρεσία ή ομάδα χρηστών να βγαίνει από άλλη γραμμή ώστε να μην φορτώνεις τη μια.Νομίζω υπάρχουν υπηρεσίες όπου στήνεις vpn μέσω πολλαπλών γραμμών με κάποια σέρβερ ο οποίος είναι πάνω σε backbone και σου δίνει μεγαλύτερες ταχύτητες αλλά κοστίζει.Γενικά όποια λύση θες κοστίζει ...
swatoner Δεκέμβριος 23, 2013 #8 Δεκέμβριος 23, 2013 Αν θέλεις την γραμμή για seeding υπάρχουν και τα seedbox servers η όπως λέγονται.Sent from my Pantoflini N7100
THANOSJ3 Δεκέμβριος 23, 2013 Author #9 Δεκέμβριος 23, 2013 Θέλω να βγάλω πάνω από 2Mbps upload..στην ουσία Η γραμμή μου κατά ώρας δίνει 0,80 σε Upload max 100π.χ λέμε.. θέλω τα διπλά και παραπάνω αν γίνεται Θέλω γραμμή για Stream κατά 80%..τα αρχεία θα είναι 2-3 φορές την εβδομάδα μεγάλα που θα στέλνω εκτός. Seedbox λέγονται ναι swat σχετικά με τα 2 ζεύγη καλωδίων που μου είπανε στην cyta ισχύει?
swatoner Δεκέμβριος 23, 2013 #10 Δεκέμβριος 23, 2013 Ναι. 2 γραμμες τηλεφώνου θέλεις. Λογικα εχεις. Μονοκατοικία η πολυκατοικία? Sent from my Pantoflini N7100
vasi Δεκέμβριος 24, 2013 #12 Δεκέμβριος 24, 2013 μπες στο σαιτ της syta δες με την διεύθυνση σου αν υπάρχει δυνατότητα vdsl και παράλληλα βλέπεις και πόσα μέτρα έχεις απόσταση από το Α.Κ,........αν είσαι μακριά,τοτε αν έχεις κάναν γείτονα-ξαδερφο βαζεις vdsl σε εκείνη την γραμμή και μεσο ασυρμάτου κάνεις χρήση αρκεί να έχεις οπτική επαφή, από τη ταράτσα !!
THANOSJ3 Δεκέμβριος 24, 2013 Author #13 Δεκέμβριος 24, 2013 Το έχω κάνει αρκετές φορές να ελέγξω για vdsl..σε κάθετη οδό από το σπίτι μου μιας και στην δικιά μου δεν επιτρέπει το σύστημα καν να κάνω έλεγχο.."Η απόσταση από το πλησιέστερο αστικό κέντρο είναι 1338,4 μέτρα."
THANOSJ3 Δεκέμβριος 24, 2013 Author #15 Δεκέμβριος 24, 2013 link? Annex Μ εννοείς την επέκταση του 2+ right?γιατί στο site τους δεν βλέπω κάτι..
vasi Δεκέμβριος 25, 2013 #17 Δεκέμβριος 25, 2013 αν σε περιορίζει η cyta στα 8 mbps, και πληρώνεις για 24mbps γιατί δεν κάλεσες την cyta για βλάβη,? παραμυθία τα περι Annex Μ με 2μβπσ upload αν είσαι μακριά !!ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ανάγκη να έχεις Static IP !! προτίμησε δορυφορικό Internet (SAT 20)
THANOSJ3 Δεκέμβριος 25, 2013 Author #18 Δεκέμβριος 25, 2013 Στην cyta πληρώνω για 8άρα.για την Annex Μ δεν ξέρω αν ισχύει το ίδιο πάντω περί τα 1338,4 μέτρα βάση της αναζήτησης για την vdslΤο μόνο - με το δορυφορικό είναι ο περιορισμός στο down.Μέσα στις μέρες θα γνωρίζω για τα ζεύγη καλωδίων στο σπίτι και τότε έχουμε συνέχεια..
THANOSJ3 Δεκέμβριος 25, 2013 Author #20 Δεκέμβριος 25, 2013 Στην αναζήτηση για την VDSL σε κάθετο δρόμο χωρίς Αριθμό οδού έβγαλε τα μέτρα αυτά..Οπότε δεν γνωρίζω σε πιο ύψος θεωρεί τα μέτρα αυτά..και για το αν η γραμμή μου όντως απέχει τόσα μέτρα.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.