avpap Ιούνιος 28, 2014 #421 Κοινοποίηση Ιούνιος 28, 2014 If it works, don't fix it Έχω μείνει στην τελευταία 4.3 και δεν έχω δει τίποτα στην 5 που με κάνει να θέλω να μπω στην ταλαιπωρία και το ρίσκο. Sent from my Nexus 4 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
eicr Ιούνιος 28, 2014 #422 Κοινοποίηση Ιούνιος 28, 2014 If it works, don't fix it Έχω μείνει στην τελευταία 4.3 και δεν έχω δει τίποτα στην 5 που με κάνει να θέλω να μπω στην ταλαιπωρία και το ρίσκο. Sent from my Nexus 4 using Tapatalk Ναι δεν έχεις και άδικο, γιατί να το πειράξεις. Απλά με τρώει και από πλευράς ασφαλείας να κάνουμε που και που αναβαθμίσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
darthtony Ιούλιος 2, 2014 #423 Κοινοποίηση Ιούλιος 2, 2014 Εγώ θέλω να στήσω ένα μικρό server στο σπίτι που θα τρέχει 24/7 στο οποίο θέλω:-Να αποθηκεύω αρχεία(ταινείες, φωτογραφίες, word κλπ)-Να έχω πρόσβαση σε αυτά απο τους υπολογιστές στο δίκτυό μου αλλα και απο το web(σαν cloud φαση)-Να μπορώ να streamarw κιολας σε συσκευες.-Να μπορεί να κατεβάζει torrent-Αν μπορεί να λειτουργήσει και σαν media pc(Να παίζει καμια τανιούλα στην TV η ακόμα και να σερφάρεις στο ίντερνετ ακόμα καλύτερα.Τι λύση πρέπει να κοιτάξω(απο άποψη λογισμικού και Hardware) Link to comment Share on other sites More sharing options...
eicr Ιούλιος 2, 2014 #424 Κοινοποίηση Ιούλιος 2, 2014 Εγώ θέλω να στήσω ένα μικρό server στο σπίτι που θα τρέχει 24/7 στο οποίο θέλω:-Να αποθηκεύω αρχεία(ταινείες, φωτογραφίες, word κλπ)-Να έχω πρόσβαση σε αυτά απο τους υπολογιστές στο δίκτυό μου αλλα και απο το web(σαν cloud φαση)-Να μπορώ να streamarw κιολας σε συσκευες.-Να μπορεί να κατεβάζει torrent-Αν μπορεί να λειτουργήσει και σαν media pc(Να παίζει καμια τανιούλα στην TV η ακόμα και να σερφάρεις στο ίντερνετ ακόμα καλύτερα.Τι λύση πρέπει να κοιτάξω(απο άποψη λογισμικού και Hardware)Ξεκινάς να διαβάζεις το θέμα από την αρχή μιας και μπήκες στο ιδανικό θέμα με τις πληροφορίες που ζητάς ή αγοράζεις έτοιμο server της Synology (NAS), με κάποια χρήματα παραπάνω και δε μπαίνεις καν στις διαδικασίες που γράφουμε.Επίσης δε ξέρω αν πωλείται πλέον το Ν54L, πρέπει να εχει σταματήσει η κυκλοφορία του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Ιούλιος 2, 2014 #425 Κοινοποίηση Ιούλιος 2, 2014 Παίζει ταινίες στην tv αυτό? Σερφάρει στο ίντερνετ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mer Ιούλιος 3, 2014 #426 Κοινοποίηση Ιούλιος 3, 2014 Παίζει ταινίες στην tv αυτό? Σερφάρει στο ίντερνετ?Το n54l? Αν ναι γιατί να μην παίζει με μια επιπλέον κάρτα γραφικών; Προφανώς δεν αναφέρομαι σε xpenology Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Ιούλιος 3, 2014 #427 Κοινοποίηση Ιούλιος 3, 2014 Ναι οκ τότε. Και Windows 7 να βάλεις θα είναι μπόμπα. Εγώ εκεί θα πήγαινα για τη χρήση που θες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlexanderK Ιούλιος 3, 2014 #428 Κοινοποίηση Ιούλιος 3, 2014 υπάρχει κανένας οδηγός για να στήσω owncloud? Link to comment Share on other sites More sharing options...
avpap Ιούλιος 3, 2014 #429 Κοινοποίηση Ιούλιος 3, 2014 To n54l μετα απο ενα κενο 1-2 μηνων πωλειται παλι. Η τιμη ειναι ενα 20αρικο περιπου ακριβοτερη και δεν εχει τον 250αρι σκληρο, ΑΛΛΑ εχει 4γιγα ECC ram αντι για 2 γιγα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
avpap Ιούλιος 3, 2014 #430 Κοινοποίηση Ιούλιος 3, 2014 Εγώ θέλω να στήσω ένα μικρό server στο σπίτι που θα τρέχει 24/7 στο οποίο θέλω:-Να αποθηκεύω αρχεία(ταινείες, φωτογραφίες, word κλπ)-Να έχω πρόσβαση σε αυτά απο τους υπολογιστές στο δίκτυό μου αλλα και απο το web(σαν cloud φαση)-Να μπορώ να streamarw κιολας σε συσκευες.-Να μπορεί να κατεβάζει torrent-Αν μπορεί να λειτουργήσει και σαν media pc(Να παίζει καμια τανιούλα στην TV η ακόμα και να σερφάρεις στο ίντερνετ ακόμα καλύτερα.Τι λύση πρέπει να κοιτάξω(απο άποψη λογισμικού και Hardware)Δες προς qnap μερια για συσκευη που τα κανει ΟΛΑ μαζι (πλην του web surfing). Εχει βγαλει η συγκεκριμενη εταιρεια καποια nas που εχουν hdmi out και τρεχουν xbmc, ωστε να μπορεις να το κουμπωσεις πανω σε τηλεοραση.Η τηλεοραση σου ειναι μηπως smart tv? Αν ναι, τοτε υπαρχει περιπτωση να εχει πανω της plex client, οποτε δεν χρειαζεσαι το συγκεκριμενο nas και μπορεις να κανεις τη δουλεια σου και με synology ή οτιδηποτε εχει plex server. Link to comment Share on other sites More sharing options...
darthtony Ιούλιος 3, 2014 #431 Κοινοποίηση Ιούλιος 3, 2014 Δες προς qnap μερια για συσκευη που τα κανει ΟΛΑ μαζι (πλην του web surfing). Εχει βγαλει η συγκεκριμενη εταιρεια καποια nas που εχουν hdmi out και τρεχουν xbmc, ωστε να μπορεις να το κουμπωσεις πανω σε τηλεοραση.Η τηλεοραση σου ειναι μηπως smart tv? Αν ναι, τοτε υπαρχει περιπτωση να εχει πανω της plex client, οποτε δεν χρειαζεσαι το συγκεκριμενο nas και μπορεις να κανεις τη δουλεια σου και με synology ή οτιδηποτε εχει plex server.Τι με συμφέρει παραπάνω έτοιμη λύση ή DIY φάση? Link to comment Share on other sites More sharing options...
TifoziF1 Ιούλιος 3, 2014 #432 Κοινοποίηση Ιούλιος 3, 2014 (edited) Σε κόστος το φτηνό DIY αλλά θα έχεις βουητό από τους ανεμιστήρες του τροφοδοτικού + case, μπορεί να σε ενοχλεί όταν ακους μουσική ή βλέπεις ταινία. Βέβαια μπορείς να πας και σε κάτι τέτοιο http://www.thelab.gr/oi-dikes-sas-parousiaseis/hd-plex-h1-s-terataki-pc-me-132658.html DIY αλλά δεν είναι καθόλου φτηνό. Από την άλλη, κάτι τέτοιο http://www.thelab.gr/eidiseis/hs-251-to-neo-silent-nas-tis-136605.html που κάνει ακριβώς αυτά που θες, και ήσυχα, στοιχίζει ~500Ε !!Υπάρχουν και πιο φτηνά nas (~300) που μπορεί να σου κάνουν όπως τα asustor 202TE/302T αλλά και αυτά έχουν ανεμιστήρα. Έγινε επεξεργασία Ιούλιος 3, 2014 από TifoziF1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Ιούλιος 3, 2014 #433 Κοινοποίηση Ιούλιος 3, 2014 Το n54l δεν ακούγεται καθόλου πάντως. Ειδικά όταν βλέπεις ταινία ή άλλες μουσική που έχει και φασαρία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vagos-11- Ιούλιος 3, 2014 #434 Κοινοποίηση Ιούλιος 3, 2014 Βαζω σε ενα pc τον 250αρι του microserver κ μου βγαζει 98 bad sectors k 19% health.Δεν εχω ουτε μηνα που το αγορασα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Ιούλιος 3, 2014 #435 Κοινοποίηση Ιούλιος 3, 2014 Βαζω σε ενα pc τον 250αρι του microserver κ μου βγαζει 98 bad sectors k 19% health.Δεν εχω ουτε μηνα που το αγορασα.RMA Link to comment Share on other sites More sharing options...
it.expert Ιούλιος 3, 2014 Author #436 Κοινοποίηση Ιούλιος 3, 2014 Έφαγε καλά στην μεταφορά... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vagos-11- Ιούλιος 3, 2014 #437 Κοινοποίηση Ιούλιος 3, 2014 Μονο τον δισκο;;αξιζει να τον στειλω ισπανια;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Ιούλιος 4, 2014 #438 Κοινοποίηση Ιούλιος 4, 2014 Αν θυμαμαι καλα εχεις παρει απο Αμαζον. Μιλα μαζι τους και λογικα θα σου καλυψουν εξοδα μεταφορας... Και λογικα μονο τον δισκο θα χρειαστεις να στειλεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vagos-11- Ιούλιος 4, 2014 #439 Κοινοποίηση Ιούλιος 4, 2014 Amazon.es το ειχα παρει Link to comment Share on other sites More sharing options...
hrrsppzgl Ιούλιος 5, 2014 #440 Κοινοποίηση Ιούλιος 5, 2014 Καλημέρα!Περιμένω το n54l με 4 gb μνήμη. Διαθέτω ένα σκληρό 2tb και διάφορα flash disks. Με ενδιαφέρει να κάνω το εξής: 1) Να παίζουν Windows 7 η 8 η κάποια server έκδοση2) Να λειτουργεί ως nas για διαμοιρασμό αρχείων, κατέβασμα από το διαδίκτυο και μελλοντικά media player.Θα ήθελα να μάθω με ποιο τρόπο να το στήσω ώστε να τρέχουν όλα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και χωρίς κολλήματα. Να τονίσω ότι με ενδιαφέρουν τα features των synology nas.Ευχαριστώ εκ των προτέρων Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts