avpap Απρίλιος 21, 2014 #301 Κοινοποίηση Απρίλιος 21, 2014 Μα αυτό ακριβώς κάνουν οι υπηρεσίες dynamic DNS!! Όταν αλλάξει η IP σου, ενημερώνουν την υπηρεσία ώστε αν ψαξεις το domain που εχεις ορίσει ως δικο σου,να σε βγάλει παλι στο νας σου.Sent from my Nexus 4 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
avpap Απρίλιος 21, 2014 #302 Κοινοποίηση Απρίλιος 21, 2014 Για αυτό και είναι ψευτο-static ipsSent from my Nexus 4 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
mer Απρίλιος 21, 2014 #303 Κοινοποίηση Απρίλιος 21, 2014 Μα αυτό ακριβώς κάνουν οι υπηρεσίες dynamic DNS!! Όταν αλλάξει η IP σου, ενημερώνουν την υπηρεσία ώστε αν ψαξεις το domain που εχεις ορίσει ως δικο σου,να σε βγάλει παλι στο νας σου.Sent from my Nexus 4 using TapatalkΝαι και το synology πόσο αργότερα το κάνει αφού γίνει μια αλλαγή στην ip; αυτό έχει σήμασια Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
slalom Απρίλιος 21, 2014 #304 Κοινοποίηση Απρίλιος 21, 2014 Συνηθως η εφαρμογή εχει refresh ανα 5 λεπτα Link to comment Share on other sites More sharing options...
mer Απρίλιος 21, 2014 #305 Κοινοποίηση Απρίλιος 21, 2014 Δεν νομίζω και δεν έχει καμία σχέση με του modem αλλά ο καθένας όπως βολεύεται Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Απρίλιος 21, 2014 #306 Κοινοποίηση Απρίλιος 21, 2014 Στα modem δεν υπάρχει συγκεκριμένη ρύθμιση. Συνήθως υπάρχει ένα μικρό script όπου ανά 5' βλέπει αν έχει αλλάξει η ΙΡ. Αν ναι, πάει κ αλλάζει στο dyndns το νούμερο. Αν όχι δεν κάνει τίποτα. Sent from my GT-I9505 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
mer Απρίλιος 21, 2014 #307 Κοινοποίηση Απρίλιος 21, 2014 Εε πώς δεν υπάρχει; Δηλαδή εγώ πως το έχω; Δηλαδή δεν μπορώ να έχω DNS στο modem; Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Απρίλιος 21, 2014 #308 Κοινοποίηση Απρίλιος 21, 2014 Αναφέρομαι στο πότε κάνει συγχρονισμό. Sent from my GT-I9505 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
mer Απρίλιος 21, 2014 #309 Κοινοποίηση Απρίλιος 21, 2014 Τεσπα εμένα πάντως το synology μια φορά που το δοκίμασα για κάποια ώρα δεν έκανε συγχρονισμό μόνο του. Μόνο manual. Οπότε τώρα το έχω με modem και το κάνει κατευθείαν. Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Απρίλιος 21, 2014 #310 Κοινοποίηση Απρίλιος 21, 2014 Για να κάνεις σωστή δοκιμή, πρέπει να ανοιγοκλησεις το modem κ να σιγουρευτείς ότι πήρες άλλη ΙΡ. Sent from my GT-I9505 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
mer Απρίλιος 21, 2014 #311 Κοινοποίηση Απρίλιος 21, 2014 Εε αυτό έκανα και εγώ Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
avpap Απρίλιος 21, 2014 #312 Κοινοποίηση Απρίλιος 21, 2014 Τεσπα εμένα πάντως το synology μια φορά που το δοκίμασα για κάποια ώρα δεν έκανε συγχρονισμό μόνο του. Μόνο manual. Οπότε τώρα το έχω με modem και το κάνει κατευθείαν. Sent from my Galaxy Nexus using TapatalkΊσως επεσες πανω στο διάστημα μεταξύ update. Το έχω πάθει και εγώ. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο πλεονέκτημα στο να χρησιμοποιείς την ddns υπηρεσία του ρουτερ σε σχέση με του synology, αλλά όπως ειπες ο καθένας όπως βολευεται.Sent from my Nexus 4 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
it.expert Απρίλιος 21, 2014 Author #313 Κοινοποίηση Απρίλιος 21, 2014 Τεσπα εμένα πάντως το synology μια φορά που το δοκίμασα για κάποια ώρα δεν έκανε συγχρονισμό μόνο του. Μόνο manual. Οπότε τώρα το έχω με modem και το κάνει κατευθείαν. Sent from my Galaxy Nexus using TapatalkΚάτι έκανες λάθος ή δεν περίμενες το χρονικό διάστημα που χρειαζόταν για να κάνει update ή το Pc με το οποίο έκανες δοκιμή είχε κασάρει την πρώτη ip και δεν είχες κάνει flushdns. Σε κάθε περίπτωση, όπως περισσότεροι του ενός σου ανέφεραν, η ρύθμιση παίζει άψογα. Από εκεί και πέρα ό,τι γουστάρει ο καθένας χρησιμοποιεί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
avpap Απρίλιος 21, 2014 #314 Κοινοποίηση Απρίλιος 21, 2014 Παρεπιπτοντως, έχει βάλει κανείς PCI card usb 3.0 σε xpenology και να δουλεύει;Sent from my Nexus 4 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
auteur Απρίλιος 23, 2014 #315 Κοινοποίηση Απρίλιος 23, 2014 (edited) Για copy/paste μεςω δικτύου 20-30TB στο XPEnology τι ειναι προτιμότερο1) μεςω του file station2) κανονικά μεςα απο τον explorer των windows (μεςω SMB)3) κατι αλλοΕιναι επίπονο για τους δισκους, να μην εκτελουμε κατι αλλο στο XPEnology (πχ seeding στο download station);Το copy να γίνει άνα ποσά TB καθε φορά;Μπορει να κανει extend smart test ή scrub παράλληλα; (Τα κανει αυτόματα με schedule καθε 15 μερες) Έγινε επεξεργασία Απρίλιος 23, 2014 από auteur Link to comment Share on other sites More sharing options...
slalom Απρίλιος 23, 2014 #316 Κοινοποίηση Απρίλιος 23, 2014 Έχω αδειάσει συχνά 3ΤΒ δισκους από δίσκο σε δίσκο, δε θα έχεις πρόβλημα. Με explorer ή teracopyΘέλεις κάποιες ωρεςΣτάλθηκε από το GT-I9505 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
it.expert Απρίλιος 23, 2014 Author #317 Κοινοποίηση Απρίλιος 23, 2014 To copy θα πρότεινα να το κάνεις μέσω του file station μιας και το βάζεις να κάνει copy, το κλείνεις και το αφήνεις να κάνει δουλειά μόνο του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
auteur Απρίλιος 23, 2014 #318 Κοινοποίηση Απρίλιος 23, 2014 Ναι μαλλον καλυτερα γιατι θα κανει copy απο synology nas σε XPEnology.Να βάλω και τα 20TB μαζι ή να βάζω πχ 2-3tb καθε φορά;Λογικά θα κανει καμια βδομάδα copy/paste... Link to comment Share on other sites More sharing options...
it.expert Απρίλιος 23, 2014 Author #319 Κοινοποίηση Απρίλιος 23, 2014 Γιατί να κάνει μια εβδομάδα? Τι transfer rates έχεις?Κάνε ένα δοκιμαστικό πρώτα να δεις πόσο θες για καμια 10αριά giga Link to comment Share on other sites More sharing options...
auteur Απρίλιος 23, 2014 #320 Κοινοποίηση Απρίλιος 23, 2014 Transfer rate ~60 με 100mb/sec.Ανάλογα πόσο γεμάτο ειναι το Νας, τι τρεχει απο πιςω, μέγεθος αρχείων κτλ.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts