Shaman Απρίλιος 9, 2014 #241 Κοινοποίηση Απρίλιος 9, 2014 Εξαρτάται από το τι θέλεις να στήσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eicr Απρίλιος 9, 2014 #242 Κοινοποίηση Απρίλιος 9, 2014 Το 2o για να μπορείς να στήσεις τουλάχιστον raid 5. Αν στο ΑΜΕΣΟ μέλλον έχεις σκοπό να δώσεςι χρήματα για άλλον έναν 4άρη, τότε προχώρα με 2 Χ 4TΕξαρτάται από το τι θέλεις να στήσεις.Κατέληξα στο 3 δίσκους x 3TB =9TB @ 360€και μέσα στο χρόνο θα πάρω και άλλο ένα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eicr Απρίλιος 9, 2014 #243 Κοινοποίηση Απρίλιος 9, 2014 Η Synology έγραψε το εξής:In the spirit of transparency, we would like to warn users of the vulnerability to the OpenSSL bug (aka Heartbleed).We are working on an update to be released and announced ASAP. We encourage users to set your DSM to auto-update so that you your DiskStation can automatically get the latest security updates.In the meantime, if you are concerned, you can close your ports and stop using QuickConnect until this is resolved.We apologies for the inconvenience, we are working hard everyday to keep our users updated and protected against new malicious attacks. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eicr Απρίλιος 10, 2014 #244 Κοινοποίηση Απρίλιος 10, 2014 Το επίσημο Update βγήκε από Synology. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eicr Απρίλιος 12, 2014 #245 Κοινοποίηση Απρίλιος 12, 2014 Αν θέλετε να αλλάξετε το default ανεμιστήρα λόγω θορύβου δείτε αυτό: HP Proliant MicroServer | silentpcreview.com δε το έχω δοκιμάσει ε, ακόμη το περιμένω απλά ενημερώνομαι Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Απρίλιος 13, 2014 #246 Κοινοποίηση Απρίλιος 13, 2014 (edited) gnobootMε αυτο τον τροπο θα τρεχει το XPEnology απο το usb flash drive? Ή κανει εγκατασταση σε καποιον απο τους δισκους του microserver?Mαλλον οχι, αλλα δεν βλεπω καποιο σημειο στο βιντεο που να διαλεγεις που να εγκατασταθει. Έγινε επεξεργασία Απρίλιος 13, 2014 από FANISTELROOY Link to comment Share on other sites More sharing options...
it.expert Απρίλιος 13, 2014 Author #247 Κοινοποίηση Απρίλιος 13, 2014 Στο βήμα Νο. 2, η εγκατάσταση του gnoboot γίνεται στο flash drive. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Απρίλιος 13, 2014 #248 Κοινοποίηση Απρίλιος 13, 2014 Στο βήμα Νο. 2, η εγκατάσταση του gnoboot γίνεται στο flash drive. Με μπερδεψε αυτη η εικονα. Τι μεγεθος-ταχυτητα να ειναι στο στικακι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
it.expert Απρίλιος 13, 2014 Author #249 Κοινοποίηση Απρίλιος 13, 2014 Στην πράξη δεν σβήνει τίποτα.Δεν χρειάζεται τίποτα ιδιαίτερο, μόνο για boot το θέλει.Sent from my Note II Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Απρίλιος 14, 2014 #250 Κοινοποίηση Απρίλιος 14, 2014 Στην πράξη δεν σβήνει τίποτα.Δεν χρειάζεται τίποτα ιδιαίτερο, μόνο για boot το θέλει.Sent from my Note IIΔλδ και με κατι τετοιο θα κανω δουλεια;[ame]http://www.amazon.co.uk/SanDisk-SDCZ33-016G-B35-Cruzer-Flash-Drive/dp/B005FYNSZA/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1397473621&sr=8-1&keywords=usb+flash+drive+mini[/ame]Το XPEnology που εγκαθισταται; στο σκικακι; ή σε καποιο δισκο; ακομα δεν εχω καταλαβει. Το στικακι μονο για boot ειναι απ οτι λες, αλλα η εγκατασταση που γινεται; Link to comment Share on other sites More sharing options...
LABROS Απρίλιος 14, 2014 #251 Κοινοποίηση Απρίλιος 14, 2014 Το XPEnology που εγκαθισταται; στο σκικακι; ή σε καποιο δισκο; ακομα δεν εχω καταλαβει. Το στικακι μονο για boot ειναι απ οτι λες, αλλα η εγκατασταση που γινεται;κι εγω τις ίδιες απορίες εχω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
shodan Απρίλιος 14, 2014 #252 Κοινοποίηση Απρίλιος 14, 2014 Διάβασα στο xpenology forum οτι η εγκατάσταση γίνεται στους δίσκους (σε ενα μικρό partition) απο το στικάκι φορτώνει κάποιου είδους drivers και προσομειωνει στην ουσία το hardware ενός κανονικού synology nas ώστε να μπορούμε να περάσουμε το dsm. Sent from my iPhone5 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Απρίλιος 14, 2014 #253 Κοινοποίηση Απρίλιος 14, 2014 Διάβασα στο xpenology forum οτι η εγκατάσταση γίνεται στους δίσκους (σε ενα μικρό partition) απο το στικάκι φορτώνει κάποιου είδους drivers και προσομειωνει στην ουσία το hardware ενός κανονικού synology nas ώστε να μπορούμε να περάσουμε το dsm. Sent from my iPhone5 using TapatalkΑρα, πρεπει να υπαρχει ενα partition κενο ωστε να εγκατασταθει εκει και να μην χασουμε τπτ δεδομενα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
it.expert Απρίλιος 14, 2014 Author #254 Κοινοποίηση Απρίλιος 14, 2014 Δεν έχω απαντήσει γιατί δεν το έχω ψάξει και δεν θέλω να πω μπούρδα. Αν θέλεις μπορώ να κουμπώσω ένα δίσκο στο pc μου και να δω τι βλέπω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Απρίλιος 14, 2014 #255 Κοινοποίηση Απρίλιος 14, 2014 Δεν έχω απαντήσει γιατί δεν το έχω ψάξει και δεν θέλω να πω μπούρδα. Αν θέλεις μπορώ να κουμπώσω ένα δίσκο στο pc μου και να δω τι βλέπω.Oταν το εγκατεστησες ειχες δισκο μεσα στον microserver? Αν ναι, παρατηρησες να σβηστει κατι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
eicr Απρίλιος 14, 2014 #256 Κοινοποίηση Απρίλιος 14, 2014 Oταν το εγκατεστησες ειχες δισκο μεσα στον microserver? Αν ναι, παρατηρησες να σβηστει κατι;Στο σχετικό μήνυμά σου αναφέρει ότι όλα τα δεδομένα στο δίσκο/δίσκους θα διαγραφούν και είναι λογικό αφού φορμάρονται και διαμορφώνονται για χρήση στο Synology.Αν το τρέχεις virtual προφανώς και οι δίσκοι θα είναι εικονικοί, δηλαδή ένα τεράστιο αρχείο μέσα στους κανονικούς δίσκους και το συγκεκριμένο αρχείο θα διαμορφωθεί όπως πρέπει για να εγκατασταθεί το λειτουργικό και να αποθηκεύεις τα αρχεία σου.Ας με διορθώσει όποιος γνωρίζει περισσότερα ή έχει προχωρήσει σε εγκατάσταση.ΜΗΝ κάνεις τίποτα στο μεταξύ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
it.expert Απρίλιος 14, 2014 Author #257 Κοινοποίηση Απρίλιος 14, 2014 Δεν σβήνονται οι δίσκοι, τουλάχιστον αν πριν έχουν χρησιμοποιηθεί με synology λειτουργικό. Έκανε δοκιμές οι Felix με δικούς μου δίσκους στήνοντας xpenology. Τους πήρα, έστησα xpenology σε ένα εντελώς καινούριο και διαφορετικό σύστημα και όταν μπήκα πρώτη φορά μέσα είδα το SHR που είχε φτιάξει ο Felix στο δικό του setup.Επίσης όταν την προηγούμενη εβδομάδα έβαλα DSM 5.0 από το μηδέν, παρά το μήνυμα, όλα τα αρχεία έμειναν ανέπαφα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eicr Απρίλιος 14, 2014 #258 Κοινοποίηση Απρίλιος 14, 2014 Δεν σβήνονται οι δίσκοι, τουλάχιστον αν πριν έχουν χρησιμοποιηθεί με synology λειτουργικό. Έκανε δοκιμές οι Felix με δικούς μου δίσκους στήνοντας xpenology. Τους πήρα, έστησα xpenology σε ένα εντελώς καινούριο και διαφορετικό σύστημα και όταν μπήκα πρώτη φορά μέσα είδα το SHR που είχε φτιάξει ο Felix στο δικό του setup.Επίσης όταν την προηγούμενη εβδομάδα έβαλα DSM 5.0 από το μηδέν, παρά το μήνυμα, όλα τα αρχεία έμειναν ανέπαφα.Τα μετέτρεψε ή στο έστησε σε άλλο partition έχεις εικόνα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vagos-11- Απρίλιος 14, 2014 #259 Κοινοποίηση Απρίλιος 14, 2014 Τους βλεπει κανονικα οπως ηταν πριν!και αν εξαφανιστει κανενας φακελος πχ downloads μολις ξαναεγκαταστησεις το download station στο βγαζει τον φακελο λε ο,τι ειχες μεσα Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Απρίλιος 15, 2014 #260 Κοινοποίηση Απρίλιος 15, 2014 Aν ομως βαλεις ενα δισκο απο windows 7 pc υπαρχει λογικα κινδυνος να χαθουν δεδομενα.Δλδ για να καταλαβω, αν βαλω xpenology στον microserver και εχει μεσα μονο τον 250αρη δισκο, αν μετα την εγκατασταση παω να προσθεσω αλλους δισκους με ταινιες κλπ, θα τους δει;Αν ομοιως θελησω να αφεραισω ενα δισκο και να τον βαλω στο pc, θα τον βλεπει το pc? ή θα πρεπει να κανω φορματ κλπ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts