YDinopoulos Ιανουάριος 16, 2014 #61 Κοινοποίηση Ιανουάριος 16, 2014 Εαν το στησεις με ΖΕΝ Server, πάλι θα έχεις θέμα με το RDM ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
it.expert Ιανουάριος 16, 2014 Author #62 Κοινοποίηση Ιανουάριος 16, 2014 Τι μου κάνετε τώρα!!! Ψήνομαι να δοκίμαζα αλλά το project έγινε και λίγο γιοφύρι της Άρτας... έχω συναντήσει όλες τις μλκίες που μπορούσα να συναντήσω! Εχθές έστησα HyperV Core αλλά το DataTraveller Που πήρα είναι επιεικώς απαράδεκτο! Δεν ξέρω αν είναι έτσι από default ή το συγκεκριμένο έχει πρόβλημα αλλά ο Server έκανε εχθές πάνω από 1 ώρα να μπουτάρει και μετά το μπουτάρισμα για κάθε εγγραφή ήθελε σάλιο και υπομονή... Γενικώς δεν το έψαξα ([MENTION=376]YDinopoulos[/MENTION] κράξε ελεύθερα ) αλλά απλά ήθελα ένα μικρό σε μέγεθος drive για να μπαίνει άνετα πάνω στην υποδοχή του motherboard. Το πάθημα έγινε μάθημα όμως και σήμερα με την αυγούλα πήρα ένα Sandisk Xtreme 3.0 16GB Ελπίζω σήμερα να έχω νεότερα με στημένο σύστημα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
felix Ιανουάριος 16, 2014 #63 Κοινοποίηση Ιανουάριος 16, 2014 έτσι ντε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Ιανουάριος 16, 2014 #64 Κοινοποίηση Ιανουάριος 16, 2014 Ρε τι μαρκουτσι πήρες ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
it.expert Ιανουάριος 16, 2014 Author #65 Κοινοποίηση Ιανουάριος 16, 2014 Ρε τι μαρκουτσι πήρες ? Ή του ύψους ή του βάθους ε? Έχεις ακούσει "Όποιος έχει καεί από τον χυλό φυσάει και το γιαούρτι?" Παρά το μέγεθος, όπως το βλέπω οπτικά χωράει, αν δεν χωράει θα παίξει extention αλλά θα μπει ο κόσμος να χαλάσει Link to comment Share on other sites More sharing options...
it.expert Ιανουάριος 16, 2014 Author #66 Κοινοποίηση Ιανουάριος 16, 2014 Επειδή καθόλες τις δοκιμές/πειραματισμούς που έκανα έπεσα πάνω σε διάφορα θέματα και για ιστορικούς/εκπαιδευτικούς λόγους, θα ήθελα να μοιραστώ τα παρακάτω που μπορεί να φανούν χρήσιμα σε κάποιον που θα πάει να στήσει κάτι αντίστοιχο: Αν θέλετε να στήσετε Windows Server 2012 ή Windows 8 πάνω σε παλιότερη έκδοση του ESXi, δεν παίζει. Δεν υποστηρίζεται από το VM. Υπάρχει λύση όμως και είναι εύκολη. Δουλεύει 100%! https://communities.vmware.com/thread/394669?start=0&tstart=0 Post No:7 Για να στήσεις ESXi 4.1 από USB stick θέλει λίγο σκάλισμα μιας και στην εγκατάσταση είναι hardcoded να παίξει από CDROM μόνο Install ESXi 4.1 from a USB stick | Jonathan Medd's Blog Αν για κάποιο λόγο ξεχάσατε το root password σας για το ESXi 5+ η επίσημη απάντηση της VMWare είναι ότι δεν υποστηρίζεται reset με κάποιο μηχανισμό και πως πρέπει να γίνει επανεγκατάσταση του λειτουργικού. Υπάρχει όμως fix και δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Εύκολο/αναλυτικό video παρακάτω. Θα χρειαστεί ένα Live Ubuntu USB για το παραπάνω. Το παρακάτω link παίζει άψογα: How to create a bootable USB stick on Windows | Ubuntu Αυτά μέχρι στιγμής, αν θυμηθώ κάτι άλλο θα ενημερώσω το παρόν post. Θα επανέλθω με στήσιμο FreeNas και Plugins, ελπίζω χωρίς άλλα προβλήματα!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
felix Ιανουάριος 16, 2014 #67 Κοινοποίηση Ιανουάριος 16, 2014 Το 32άρι μεν αλλά αν δεν έχουν αλλάξει κάτι, το 16άρι που πήρε δεν θα είναι πολύ πιο αργό: link USB2.0 link USB3.0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
it.expert Ιανουάριος 16, 2014 Author #68 Κοινοποίηση Ιανουάριος 16, 2014 Θα χαραμιστεί στον Microserver αλλά είπαμε, ο καμένος από τον χυλό... Link to comment Share on other sites More sharing options...
minast Ιανουάριος 16, 2014 #69 Κοινοποίηση Ιανουάριος 16, 2014 Φιλέ υπάρχει και το proxmox HomeSent from my Nexus 7 using Tapatalk Δεν είναι κακό, αλλά βασικά είναι KVM με GUI . Link to comment Share on other sites More sharing options...
it.expert Ιανουάριος 16, 2014 Author #70 Κοινοποίηση Ιανουάριος 16, 2014 Στο site τους λένε Virtualization WITH kvm gui. Έχεις παίξει? [MENTION=22342]minast[/MENTION] Link to comment Share on other sites More sharing options...
minast Ιανουάριος 16, 2014 #71 Κοινοποίηση Ιανουάριος 16, 2014 Στο site τους λένε Virtualization WITH kvm gui. Έχεις παίξει? [MENTION=22342]minast[/MENTION]Το έχω δουλέψει σε ήδη στημένη υποδομή, δεν είναι κακό. Αν δεν είσαι εξοικειωμένος με KVM είναι μια καλή αρχή για μια από τις καλύτερες και open source πλατφόρμες virtualization. Link to comment Share on other sites More sharing options...
it.expert Ιανουάριος 16, 2014 Author #72 Κοινοποίηση Ιανουάριος 16, 2014 Το 32άρι μεν αλλά αν δεν έχουν αλλάξει κάτι, το 16άρι που πήρε δεν θα είναι πολύ πιο αργό: link USB2.0 Ορίστε και το 16άρι μου. Έχει διαφορά από το σάπιο DataTraveller ε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
it.expert Ιανουάριος 16, 2014 Author #73 Κοινοποίηση Ιανουάριος 16, 2014 Heads-up: Αν δεν έχετε Windows 8 μην χρησιμοποιήσετε Hyper-V Server 2012. H Hyper-V Management console δεν συνδέεται στον server μέσω windows 7. Πάμε πάλι από την αρχή με Hyper-V Server 2008 R2... Link to comment Share on other sites More sharing options...
it.expert Ιανουάριος 17, 2014 Author #74 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2014 Στήθηκε εν τέλει ο Hyper-V Server 2008 R2 Οι δίσκοι και όλο το hardware αναγνωρίστηκε κανονικά και ρθυμίστηκαν ώστε να δουλέψουν ως passthrough. Για να γίνει αυτό πρέπει οι δίσκοι από το Disk management, αφού γίνουν initialize, αν μπουν σε offline mode ώστε όταν αργότερα συνδεθούν με το HV σύστημα να διαχειρίζονται μόνο από εκείνον. Εδώ οι 3 δίσκοι διαθέσιμοι για passthrough σύνδεση Στήθηκε, και το πρώτο πρόβλημα που εμφανίστηκε είναι ότι το Freenas δεν παίρνει IP κατά το μπουτάρισμα. Ψάχνοντας ανακάλυψα ότι είναι γνωστό πως παίζει ασυμβατότητα μεταξύ NAS και Legacy Nic του Hyper-V και πως για να πάρει IP πρέπει αφού μπουτάρει να τρέξει ένα ifconfig nic down και μετά up. Μπορώ να ζήσω με αυτό. Πάω στην κονσόλα του FreeNas για να φτιάξω το Storage και τι να δω, φυσικά δεν φαίνεται κανένας δίσκος! Ξανά ψάξιμο, το FreeNas δεν υποστηρίζει τον scisi controller του HV. Πρέπει να παίξω με EIDE. Σε περιορίζει μεν γιατί μπορείς να βάλεις μόνο 3 δίσκους (και 1 που είναι ήδη με το λειτουργικό) αλλά μικρό το κακό στην περίπτωσή μου γιατί εγώ έχω 3 δίσκους να συνδέσω. Αφού έγινε η αλλαγή ξαναμπουτάρω και πίσω στην κονσόλα του FreeNas. Στους δίσκου αυτή τη φορά φαίνεται μόνο ένας δίσκος και αυτός με περίεργα στοιχεία και χωρίς χωρητικότητα. Είναι ήδη 5 το πρωί και θέλω να το κοπανήσω αλλά πάω μια στη δημιουργία ZFS κι εκεί για γάποιο περίεργο λόγο με αφήνει να φτιάξω RaidZ με τους 3 δίσκους μου... Συνεχίζεται... Link to comment Share on other sites More sharing options...
GriGaS Ιανουάριος 17, 2014 #75 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2014 /offtopic πιστεύω να καταλαβαίνουν τώρα όσοι έλεγαν ότι τα QNAP/Synology είναι ακριβά, για πιο λόγο είναι ακριβά.... 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
it.expert Ιανουάριος 17, 2014 Author #76 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2014 (edited) Σε συνέχεια του προηγούμενού μου post, επειδή φαίνεται ότι τους δίσκους δεν τους είδες σωστά αλλά από σπόντα, πριν συνεχίσω είπα να κάνω μια δοκιμή σε write/read. Έφτιαξα λοιπόν έναν Dataset μέσα στο Volume, έδωσα δικαιώματα και στη συνέχεια δημιούργησα το share ώστε να το δω από το Win PC μου. Απολαύστε νούμερο... Πολύ αργό write, αντίστοιχα χαμηλό read. Κάπου εδώ αποφάσισα πως enough is enough και σταματάω με το Virtualization. Με το Vmware έχω πρόβλημα να κάνω passthrough τους δίσκους και ίσως με έναν controller να παίξει αλλά αυτή τη στιγμή δεν θα δώσω άλλα χρήματα για κάτι που επίσης δεν είμαι σίγουρος ότι θα παίξει 100%. Αν πέσει στα χέρια μου μια κάρτα θα κάνω δοκιμές και θα κινηθώ αντίστοιχα. Στο HyperV επίσης προβλήματα με τους δίσκους και επιπλέν με το δίκτυο. Οπότε προς το παρόν ξεχνάω τη σκέψη περί πολλαπλών μηχανημάτων πάνω στον Microserver και συνεχίζω στήνοντας το FreeNas απευθείας στο σίδερο. Να πω ότι το τελευταίο το έχω κάνει από την πρώτη στιγμή και είναι πανεύκολο και παίζει 100% άψογα απλά πήγαινα για το κάτι παραπάνω. Στην πραγματικότητα μπορώ να το πάρω το κάτι παραπάνω χωρίς Passthrough αλλά με VHDs ξεχωριστά στον κάθε δίσκο αλλά θα το αποφύγω μιας και δεν προτείνεται (όχι ότι είναι λάθος). Θα επανέλθω με πολλές λεπτομέρειες για το στήσιμο του FreeNas Έγινε επεξεργασία Ιανουάριος 17, 2014 από it.expert Link to comment Share on other sites More sharing options...
it.expert Ιανουάριος 17, 2014 Author #77 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2014 /offtopic πιστεύω να καταλαβαίνουν τώρα όσοι έλεγαν ότι τα QNAP/Synology είναι ακριβά, για πιο λόγο είναι ακριβά....Δεν θα πω ότι είναι ακριβά αυτά που αναφέρεις, σίγουρα όμως βγαίνει πιο φθηνά να το στήσεις μόνος σου. Όλα τα βάσανα που περιγράφω πιο πάνω είναι γιατί προσπαθώ να εκμεταλευτώ καλύτερα το hardware. Αν έστηνα μόνο το freenas θα είχα ξεμπερδέψει αμέσως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
slalom Ιανουάριος 17, 2014 #78 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2014 Και από το vm τι παραπάνω θες να κερδίσεις? Στάλθηκε από το GT-I9300 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
it.expert Ιανουάριος 17, 2014 Author #79 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2014 (edited) Να έχω τη δυνατότητα να τρέξω για οποιοδήποτε λόγο παραπάνω του ενός συστήματα. Είτε για δοκιμές είτε για "παραγωγή"Sent from my Note II Έγινε επεξεργασία Ιανουάριος 17, 2014 από it.expert Link to comment Share on other sites More sharing options...
slalom Ιανουάριος 17, 2014 #80 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2014 Προφανώς με διαφορετικους λογαριασμούς ε?Στάλθηκε από το GT-I9300 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts