auteur Δεκέμβριος 26, 2013 #21 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 26, 2013 (edited) Αυτό ακριβώς είναι το επόμενο μου project Απλά δεν ξέρω αν θα τους βάλω μέσω RAIDZ1 η να πάρω κάποιον controller. Sent from my GT-I9505 τι κανει το RAIDZ1? τον controller γιατι τον θελεις; το θεμα ειναι αν μπορει να λειτουργησει σωστα το drive bender και win7/8 απο USB stick, ωστε να μπορουμε να εκμεταλευτουμε και τις 6 SATA που δινει ο hp... με τους 4TB δεν εχει προβλημα ε; Θα αεριζονται σωστα ομως 6 δισκοι στο μικρο κουτι του hp; Έγινε επεξεργασία Δεκέμβριος 26, 2013 από auteur Link to comment Share on other sites More sharing options...
it.expert Δεκέμβριος 26, 2013 Author #22 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 26, 2013 ...με το πειραγμένο firmware..Explain! Link to comment Share on other sites More sharing options...
auteur Δεκέμβριος 26, 2013 #23 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 26, 2013 για να λειτουργησουν και οι 6 sata (για δισκους) απο οσο θυμαμαι πρεπει να περαστει ενα custom firmware/bios... Link to comment Share on other sites More sharing options...
it.expert Δεκέμβριος 26, 2013 Author #24 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 26, 2013 Εδώ έχει λίστα με συμβατές μνήμες, ECC και non ECC, για τον Ν40L.Για τον 54άρη έχουμε τίποτα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Δεκέμβριος 26, 2013 #25 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 26, 2013 Βασικά 4+1 3.5' δίσκοι χωράνε. Εκτός κι αν βάλεις τον 6ο εξωτερικό. Sent from my GT-I9505 Link to comment Share on other sites More sharing options...
it.expert Δεκέμβριος 26, 2013 Author #26 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 26, 2013 Εδώ ο τύπος βάζει 2 από πάνωhttp://n40l.wikia.com/wiki/File:MyN54L.png Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Δεκέμβριος 26, 2013 #27 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 26, 2013 Έβαλε 2 πάνω με δικιά του μόνα. Και δεν ξέρω τι θερμοκρασίες θα ανεβάζει, έτσι που τους έχει αγκαλίτσα... Sent from my GT-I9505 Link to comment Share on other sites More sharing options...
minast Δεκέμβριος 30, 2013 #28 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 30, 2013 Με επιπλέον controller παίζει και συστοιχία από 2.5" στην θέση του οπτικού 5.25, αλλά είναι παράλογα ακριβό.Για τα υπόλοιπα:[MENTION=31334]it.expert[/MENTION] Η θέση SATA που κάθεται το DVD έχει τα χάλια της. Με μια απλή τροποποίηση του BIOS συμπεριφέρεται κανονικά, τόσο από πλευράς συμβατότητας όσο και από πλευράς απόδοσης. Αναμενόμενο άλλωστε αφού κάθεται στο ίδιο hardware με τις υπόλοιπες!Επίσης, προσωπικά έχω σταματήσει να χρησιμοποιώ RAID5 - μόνο RAID 1 και RAID 10 αν έχω αρκετούς δίσκους. Ναι χάνεις πολύ χώρο, αλλά δεν έχεις και rebuild που κρατάνε 2 μέρες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
it.expert Δεκέμβριος 30, 2013 Author #29 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 30, 2013 Ποια είναι αυτή η τροποποίηση στο Bios? Link to comment Share on other sites More sharing options...
minast Δεκέμβριος 30, 2013 #30 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 30, 2013 Ποια είναι αυτή η τροποποίηση στο Bios? HP ProLiant n54l BIOS modification guide – Allow Hot-Plug SATA and 5th SATA port | Chris Pomfret Εννοείται ότι το αλλάζεις με δική σου ευθύνη και αναλαμβάνεις εν γνώσει σου όποιο κίνδυνο . Link to comment Share on other sites More sharing options...
it.expert Ιανουάριος 3, 2014 Author #31 Κοινοποίηση Ιανουάριος 3, 2014 LCDMod | Servers PlusΤο βρήκα ενδιαφέρον! Να μπορούσαμε να το κάνουμε? Που μπορούμε να βρούμε τέτοια οθονίτσα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
it.expert Ιανουάριος 5, 2014 Author #32 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2014 Την Τρίτη παραλαμβάνω από Msystems. Αποφάσισα να στήσω ESXI ώστε να μπορώ να στήσω πολλαπλά μηχανάκια και για δοκιμές. Αναγκαστικά λοιπόν θα πάω σε 16G RAM. Any suggestions? Link to comment Share on other sites More sharing options...
it.expert Ιανουάριος 7, 2014 Author #33 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2014 [MENTION=22342]minast[/MENTION], [MENTION=376]YDinopoulos[/MENTION] έχετε στήσει κανένα τέτοιο με non hp μνήμες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Ιανουάριος 7, 2014 #34 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2014 Το δικό μου φοράει 2 x 4GB, και συγκεκριμενα τις παρακατω (αλλα τις ειχα παρει ενα 50αρι πριν 1μιση χρονο...)MUSHKIN Blackline DDR3 8GB (2x4GB) 1600MHz 9-9-9-24 (996776) Link to comment Share on other sites More sharing options...
minast Ιανουάριος 7, 2014 #35 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2014 [MENTION=22342]minast[/MENTION], [MENTION=376]YDinopoulos[/MENTION] έχετε στήσει κανένα τέτοιο με non hp μνήμες?Κι εγώ το έχω δουλέψει με 2x4GB Corsair Vengeance:VengeanceΤώρα το έχω με τα 2GB ECC που ήρθε, γιατί δουλεύει μόνο σαν NAS. Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Ιανουάριος 7, 2014 #36 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2014 Νομιζώ οτι EEC μνήμες, χρειάζεται αν μπεί OS τυπου ESXi ή Server (πχ 2008/2012 η το ανάλογο Linux). Για πιο απλές δουλείες, νομίζω είναι too much. Link to comment Share on other sites More sharing options...
it.expert Ιανουάριος 7, 2014 Author #37 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2014 Μόλις πέρασα και παρέλαβα το σερβεράκι.Βάσει αυτής της λίστας δοκιμασμένων μνημών, τους παρήγγειλα 2 X Kingston 8GB DDR3 1333Mhz CL9 non-ECC προς 77€ την μία.Ελπίζω να μην έκανα καμιά πατάτα, μου φάνηκε νορμάλ η τιμή (έχω καιρό να αγοράσω μνήμες, νομίζω είναι γενικώς λίγο ανεβασμένες οι τιμές αυτό τον καιρό). Όταν περάσω να παραλάβω τα στικάκια θα πάρω και 3 Χ 3TB Red να παίξω 6T ωφέλιμου αποθηκευτικού χώρου. Τους έχει ~125€ και οι 4T ξεφεύγουν στα ~185€. Αν έχετε καμιά άλλη πρόταση ευπρόσδεκτη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Ιανουάριος 7, 2014 #38 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2014 Μου φενεται σαν νουμερο μεγαλο το 16GB. Μην ξεχνας οτι ειναι ενα μικρος διπυρηνος. Δεν αντεχει και πολλα vm's Link to comment Share on other sites More sharing options...
minast Ιανουάριος 7, 2014 #39 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2014 Νομιζώ οτι EEC μνήμες, χρειάζεται αν μπεί OS τυπου ESXi ή Server (πχ 2008/2012 η το ανάλογο Linux). Για πιο απλές δουλείες, νομίζω είναι too much. Για εμένα είναι πάντα μια ευπρόσδεκτη πολυτέλεια, αλλά συμφωνώ. Ειδικά σε χρήση NAS είναι καλοδεχούμενες, γιατί ελαττώνει (επιπλέον) την (εξαρχής μικρή) πιθανότητα data corruption στη μνήμη. Κυρίως αναφερόμουν στο μέγεθος (με την τωρινή χρήση δε χρειάζομαι παραπάνω από 2GB) και όχι στο error correction . Link to comment Share on other sites More sharing options...
it.expert Ιανουάριος 7, 2014 Author #40 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2014 Μου φενεται σαν νουμερο μεγαλο το 16GB. Μην ξεχνας οτι ειναι ενα μικρος διπυρηνος. Δεν αντεχει και πολλα vm'sΝαι αλλά έτσι κι αλλιώς στα Vm πιο πολύ μνήμη θες παρά CPU power. Αν ας πούμε σηκώσω έναν Exchange που γενικώς το CPU θα είναι idle, και κανα 2 client, δεν πιστεύω ότι θα έχω πρόβλημα. Θα δείξει και στην πράξη βέβαια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts