rs3 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 22, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 22, 2013 Βρήκα κάτι παλιές μητρικές, κάρτες γραφικών και τροφοδοτικά, μήπως υπάρχει κάποιος τρόπος για να ελένξω αν αυτά λειτουργούν ? (στα τροφοδοτικά ξέρω με το πράσινο και μαύρο αλλά πως ξέρω ότι λειτουργεί σωστά?) Link to comment Share on other sites More sharing options...
BILL5 Δεκέμβριος 22, 2013 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 22, 2013 ναι με το μηχανιμα που λεγεται πολυμετρο Link to comment Share on other sites More sharing options...
rs3 Δεκέμβριος 22, 2013 Author #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 22, 2013 ναι με το μηχανιμα που λεγεται πολυμετρο Η αλήθεια είναι πως με την απάντηση σου μπορώ να νιώσω σαν επιστήμονας όχι μόνο με βοήθησες αλλά μου έμαθες και τοοοοσα πολλά :jump1::clap: χωρίς πλάκα τώρα μιας και μπαίνεις στον κόπο να μου απαντήσεις δεν μου λες και πως ακριβώς? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kpetros Δεκέμβριος 23, 2013 #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 23, 2013 καρτες και μητρικες πρεπει να τις δουλεωεις για να δεις αμα ειναι καλες για το τροφοδοτικο , οπως ειπε , με πολυμετρο , μπορεις να αγορασεις ενα φτηνο με λιγοτερο απο 10ευρο απο κανα ηλεκτρονικαδικο , και μετα ελενχεις σε καθε καλωδιο την ταση του ..... ομως ειπες "παλια" ... παιζει να ειναι απο αυτα με 20pins αντι για 24 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rs3 Δεκέμβριος 23, 2013 Author #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 23, 2013 Όχι με 24 είναι,με τις γραφικών πρέπει να βάζω και drivers ? :cry:και στις μητρικές δεν έχω cpu γι αυτό ρωτάω αν μπορώ να ξέρω αν δουλεύουν για να μην ψάχνω και στο τέλος μου μείνουν... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kpetros Δεκέμβριος 23, 2013 #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 23, 2013 γραφικων απλα βαλτες σε μια μητρικη και δες αμα δινουν εικονα μητρικες ....χωρις cpu δεν μπορεις τιποτα Link to comment Share on other sites More sharing options...
rs3 Δεκέμβριος 23, 2013 Author #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 23, 2013 Οκ ευχαριστώ καλές γιορτές:clap: Link to comment Share on other sites More sharing options...
BILL5 Ιανουάριος 7, 2014 #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2014 αυτο δεν μας το ειπες στην αρχη οτι δεν εχεις cpu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick74 Ιανουάριος 7, 2014 #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2014 για το τροφοδοτικο , οπως ειπε , με πολυμετρο , μπορεις να αγορασεις ενα φτηνο με λιγοτερο απο 10ευρο απο κανα ηλεκτρονικαδικο , και μετα ελενχεις σε καθε καλωδιο την ταση του ..... Προσωπικα εχω ενα μαλλον λιγο ακριβουτσικο (3700 κανει και οχι 10 και ειναι μαζι και παλμογραφος και αλλα διαφορα) και ακομα και με αυτο (+ ολα τα επισεις πανακριβα οργανα του εργαστηριου μου) ελεγχοντας απλα τις τασεις δε μπορω να εγγυηθω πως ενα τροφοδοτικο ειναι οντως ενταξει... πρεπει μαλλον να ειμαι μεγαλος μπουμπουνας αλλιως δεν εξηγειται Ξερεις ποσα τροφοδοτικα με βλαβη βγαζουν κανονικοτατα τις τασεις τους χωρις φορτιο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos1205 Ιανουάριος 9, 2014 #10 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2014 συγγνώμη για το offtopic αλλά μιας και βλέπω ηλεκτρονικούς έχει κάποιος τρόπο να τσεκάρει τους πυκνωτές πάνω στην μητρική ; εννοώ χωρίς να τους βγάλουμε πρώτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jefm Ιανουάριος 9, 2014 #11 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2014 Συνήθως οι προβληματικοί ειναι φουσκωμένοι απο λίγο εως να έχουν σκάσει τελείως Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos1205 Ιανουάριος 9, 2014 #12 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2014 το ξέρω απλώς υπάρχει περίπτωση να έχει πρόβλημα ο πυκνωτής χωρίς κάποια εξωτερική ένδειξη για αυτό ρωτάω Link to comment Share on other sites More sharing options...
jefm Ιανουάριος 9, 2014 #13 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2014 Ναι υπάρχει αλλά αν δεν βγει νομίζω δεν μετριέται Link to comment Share on other sites More sharing options...
adikos Ιανουάριος 10, 2014 #14 Κοινοποίηση Ιανουάριος 10, 2014 Μετριέται με esr meter. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jefm Ιανουάριος 11, 2014 #15 Κοινοποίηση Ιανουάριος 11, 2014 [MENTION=22931]adikos[/MENTION]Σωστα αλλα εχω δει μονο στο ebay και δεν ειναι και φτηνα, εχεις καποιο; κανει δουλεια; Link to comment Share on other sites More sharing options...
adikos Ιανουάριος 11, 2014 #16 Κοινοποίηση Ιανουάριος 11, 2014 Δυστυχώς δεν είναι όργανο που βρίσκεις εύκολα όπως πχ τα φτηνά πολύμετρα του εμπορίου.Αυτά στο ebay φαντάζομαι θα είναι μικρότερης ακρίβειας & δεν έχουν δυνατότητα in-circuit μέτρησης.Peak Electronic Design Limited - Atlas ESR - Equivalent Series Resistance Meter and Capacitor Analyser - Model ESR60Οι καλύτερες επιλογές είναι μεταξύ αυτού & τωνEVB ESR METER PAGEAnaTek Corporation - Blue ESR Assemblyπου είναι licenced by Bob Parker. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.