gorg Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 11, 2004 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 11, 2004 Τί γίνεται όταν η αντλία κάνει θόρυβο σαν ένας παλιός σκληρός δίσκος που κάνει seeking όλη την ώρα ? Έχω ένα Zalman Reserator με αντλία Eheim 300 (??) και έχει αποκτήσει αυτό το πρόβλημα. Δοκίμασα να αδειάσω και να ξαναγεμίσω με νερό και να ανοιγοκλείσω το διακόπτη επανειλημένα αλλά ο θόρυβος συνεχίζεται. Κάπου-κάπου σταματάει για 1-2 δευτερόλεπτα και μετά ξανά. Τί σημαίνει αυτός ο θόρυβος ; Ότι τα έπαιξε ; Το κακό είναι ότι η βάση είναι σφηνωμένη πολύ σφιχτά και δεν μπορώ να αφαιρέσω την αντλία . Help !!!! :worship: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Οκτώβριος 12, 2004 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2004 Και εμενα το κάνει αυτό μερικές φορές, ειδικα εαν το κλείνω και το ξανανοίγω. Πιθανον να εχει μπει καποιο σκουπιδάκι και να κανει θόρυβο... Δοκιμασε να ξανακαθαρισεις το νερο...Εμενα αμα το αφήσω πολυ ωρα να δουλεύει σταματάει.... Βεβαια το reserator δε το κλείνω ποτέ οποτε.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gorg Οκτώβριος 12, 2004 Author #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2004 Το άφησα από το πρωί και θα δω το απόγευμα πως πάει όταν γυρίσω σπίτι. Το κακό είναι ότι δεν έχω πρόσβαση στην αντλία γιατί η βάση (το "sink base", όχι το "stand") είναι σφηνωμένη. ’ντε να βρεις υδραυλικό σήμερα ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Οκτώβριος 12, 2004 #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2004 Ναι και εγω εχω δοκιμάσει να βγάλω τη βάση αλλά δε τα κατάφερα.... Ειναι υπερβολικά σφηνωμένη θα έλεγα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gorg Οκτώβριος 12, 2004 Author #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2004 Αν έχει κανείς τόσο μεγάλο κάβουρα και είναι Θεσσαλονίκη ή τον λένε Ηρακλή ας έρθει να με βοηθήσει να το ανοίξω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fireknight Απρίλιος 5, 2005 #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 5, 2005 Sorry για το ξεθαψιμο αλλα εχω κι εγω το ιδιο προβλημα .... Τελικα τι κανατε ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gorg Απρίλιος 11, 2005 Author #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 11, 2005 Το πρόβλημα είναι ότι για κάποιον λόγο η μαγνητική έλικα της αντλίας φεύγει από τη θέση της. ’νοιξε το Reserator και βάλτην στη θέση της.Αν θες καλύτερη λύση κοίτα εδώ.PS Το άνοιγμα του Reserator τελικά ήταν απλό αλλά εγώ ήμουν μες στη σύγχηση εκείνες τις μέρες. Αν είναι πολύ σφιχτό, βγάζεις τα λάστιχα από τη βάση (δηλ. από το sink base), βάζεις ένα χοντρό κατσαβίδι και το χρησιμοποιείς σαν μοχλό για να ξεβιδώσεις τη βάση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
def Απρίλιος 14, 2005 #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 14, 2005 επειδη εχω και γω το ιδιο υδροψυκτο συστημα,μου δημουργηθηκε η εξης απορια.αν κοντινο τα σωληνακια απο σηλικονι που ειναι για την κυκλοφορια του νερου ωφειλω να πω οτι ειναι μακρυα,θα εχω καλυερη αποδοση σε βαθμους,δλδ να κοντινο την αποσταση; Link to comment Share on other sites More sharing options...
magicman Απρίλιος 14, 2005 #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 14, 2005 για τα παθητικα συστηματα δεν ξερω αν θα σου πετυχει ακριβως επειδη ειναι παθητικο, παντως σε κανονικη υδροψυξη σιγουρα θα δεις μια μικρη διαφορα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fireknight Απρίλιος 19, 2005 #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 19, 2005 Αρχική απάντηση από gorg Το πρόβλημα είναι ότι για κάποιον λόγο η μαγνητική έλικα της αντλίας φεύγει από τη θέση της. ’νοιξε το Reserator και βάλτην στη θέση της.Αν θες καλύτερη λύση κοίτα εδώ.PS Το άνοιγμα του Reserator τελικά ήταν απλό αλλά εγώ ήμουν μες στη σύγχηση εκείνες τις μέρες. Αν είναι πολύ σφιχτό, βγάζεις τα λάστιχα από τη βάση (δηλ. από το sink base), βάζεις ένα χοντρό κατσαβίδι και το χρησιμοποιείς σαν μοχλό για να ξεβιδώσεις τη βάση. Ευχαριστω Πολυ [αν και λιγο καθυστερημενα] :flower: Link to comment Share on other sites More sharing options...
K.K Απρίλιος 21, 2005 #11 Κοινοποίηση Απρίλιος 21, 2005 Αρχική απάντηση από def [14-04-2005 13:48] επειδη εχω και γω το ιδιο υδροψυκτο συστημα,μου δημουργηθηκε η εξης απορια.αν κοντινο τα σωληνακια απο σηλικονι που ειναι για την κυκλοφορια του νερου ωφειλω να πω οτι ειναι μακρυα,θα εχω καλυερη αποδοση σε βαθμους,δλδ να κοντινο την αποσταση; Στο rezerator δεν θα δεις καμμία διαφορά επειδή κάνει παθητική αλλά αθόρυβη υδρόψυξη. Αντιθέτως του κάνει καλό διότι έχει περισσότερο χρόνο να κατεβάσει θερμοκρασία λόγω της μεγαλύτερης διαδρομής. Κάτι που σημαίνει ότι με μεγαλύτερη αντλία και μεγαλύτερη διαδρομή έχουμε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.