Jump to content

Σκέψεις για νεράκι... και απορίες.

FrOsT

Recommended Posts

Αποφάσισα να βάλω νεράκι με τον εξης συνδιασμό:

Ψυγειο Ford Transit

Αντλία Hydor Seltz L30 ή την L20

4*12cm fans

Για μπλοκ δεν έχω αποφασίσει ακόμα, θέλω 11 αλλά απο όσο ξέρω δεν εχει μπλοκ με κλιπάκια... (δεν έχει τρύπες η μιτρική):TD:

Θέλω να το βάλω το όλο σύστημα σε case ΑΤ:blink: .

Απορίες:

Η αντλία παιρνει ρεύμα από μόλεξ???

Ποιό μπλοκ μου προτεινετε???

Πως μπορώ να κάνω το τροφοδοτικό (ΑΤΧ) να ανόιγει (και κατ επέκταση να ανοίγει και η αντλια) με το κουμί στο πισω μέρος???

Η αντλια παιρνει ρευμα απο πριζα(220v).

Οσο για το block ψαξε για 11,αλλιως το antarctica της aseteκ πιστευω οτι ειναι καλο αλλα μου φαινεται θελει τρυπες....Τι να σου πω!!

Η αντλια ανοιγει μονη της οταν ανοιξεις και το pc....εχω την L20 και εχει μεσα ειδικο κυκλωματακι οπου γινεται αυτο....

Οσο για το υπολοιπο συστημα keep walking....:T:

Είχα την εντήποση οτι οι αντλήες λειτουργούσαν με 12Volt:nothing:

το πρόβλημα είναι οτι θέλω όλο το σύστημα να είναι σε ξεχωριστό κουτι...

και μεσα στο σύστημα να περνάνε μονο οι σωλίνες και να πάνε στο μπλοκ...

πως είναι το κυκλοματάκι και ανήγει η αντλία???

είναι ενα απλό διακοπτάκη???

κατι μου λεεί οτι θα γλητώσω το τροφοδοτικό:D :D

Πόσο θόριβο κάνει η αντλία???

Θα πάρεις ένα ρελέ απο καταστημα με ηλεκτρολογικά είδη και θα το βάλεις στο τροφοδοτικό σου και στην πρίζα και στην αντλία ώστε όταν ανάβεις το pc να κάνει κυκλωμα η πρίζα με την αντλία. Να προσέξεις να πάρεις 12 volt ρελέ (και να το συνδέσεις στην 12άρα ενός molex)

H αντλία εξαρτάται. Αν πάρεις την λ30 δεν κάνει θόρυβο, αλλά παράγει κραδασμούς που μεταφέρονται στην βάση στήριξής της και συνεπώς στο κουί που θα φιλοξενεί το w/c. Για να το λύσεις το πρόβλημα θα στηρίζεις την αντλία με ricofon (ηχομωνοτικό) για να μην μεταφέρονται κραδασμοί.

Η λ30 είναι καλύτερη επένδυση αφού αντέχει σε μεγάλα ψυγεία και 2-3 μπλοκς ενώ η l20 θα τα βρεί σκούρα πολύ γρηγορότερα.

α) μπλόκ με κλιπάκια δεν υπάρχει, τουλάχιστον απο τα καλά, θα αναγκαστείς να κάνεις δικά σου όπως έκανα κι εγώ (λεπτομέρειες σε παλαιότερο threat).

β) για το άνοιγμα κα κλείσιμο της αντλίας έχεις 2 λύσεις, έτοιμη λύση απο την asetec control unit με τιμή περίπου 38 ευρώ ή θα το φτιάξεις μόνος σου όπως ανέφερε ενας φίλος πρίν.

μπλοκ με κλιπακια έχει βασικά η innovatek,

τα innovacool.

δες το http://www.watercooling.de/catalog/default.php?cPath=1_17_39

(είναι για socket a τα συγκεκριμένα).

από αντλία, η l30 βγάζει λίγους κραδασμούς, εγώ την έχω βυθίσει σε τάπερ και είναι μια χαρά.

Λίγο μονωτικό κάτω απ'το τάπερ θα βελτιώσει ακόμη καλύτερα την κατάσταση,

όπως λέει ο jogi.

Έτοιμο ρελέ (από άλλο thread)

http://www.watercooling.de/catalog/product_info.php?cPath=1_4_90&products_id=223

Είναι σαφές οτι οταν λέμε δεν υπάρχει ενοούμε στην Ελλάδα δεν υπάρχει και με τον περιορισμό να είναι και απο τα καλά.

Το innovatec μπορεί να διεκδικεί να μπεί στο μουσείο μοντέρνας τέχνης της Νέας Υόρκης αλλά απο απόδοση απλά δεν λέει.

Το μπλόκ που προτείνει ο DJD δεν το γνωρίζω απο κοντά παρα μόνο απο φοτο οπότε δεν μπορώ να έχω άποψη.

Αρχική απάντηση από FrOsT

Έχει κάποιος να μου προτήνει ενα μπλοκ με κλιπάκια???

Eπισης και τα D-uranium εχουν κλιπακια αμα ενδιαφερεσαι

στην Αθηνα εχει το pcstore (www.pcstore.gr)

Ξέρει κανεις να μου πει με βεβεότητα αν ο 11 έχει κανένα κουμποτό???

:unsure:

Μου αρέσει πολύ το Cyclone EvolutionVE S462

αλλά δεν ξέρω κατα πόσο μπορώ να το αποκτήσω με λογική τιμη (50-80 ευρά)...

Το Swiftech MCW6002-A απο την άλλη νωμίζω οτι το φερνουν στην checkmate (φέρνει Swiftech αλλα δεν ξερω για το συγκεκριμένο):blink:

Αντλία κατέληξα στην L30 γιατι αργότερα θα μπουν και άλλα μποκ...

Ευχαριστώ πολύ οσους με βοήθησαν.

Τα παράγματα εχουν πάρει το δρόμο τους!!!

Θεού θέλοντος αρχές Νοεμβρίου θα είναι έτοιμο:banging:

Όλη η διαδηκασία της δημουργιας του συστήματος θα παρουσιαστεί σε μελλοντικό θέμα!

Και πάλι ενα μεγάλο ευχαριστώ:T:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.